Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nejede klimatizace Accord 8G
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď



  Strana 1 z 1
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2021 , 13:12   Citovat  

Ahoj, napadá někoho proč na Accordu 8G (rok 2009), 2.4motor, nejede klimatizace? Všechny pojistky (v motorovém prostoru, u řidiče i u spolujezdce) jsem prošel a jsou v pořádku (kontrolovány multimetrem), relátka jsem zkoušel dát nové, také nepomohlo, klimakompresor je nový, je naplněno 490g chladiva R134A. Když vytáhnu relé klimy a propojím to na tvrdo, tak sepnu pouze kompresor, sahary to nesepne. Při vytaženém relé klimy je v pojistkovce na pinech do cívky relátka + 12V (po startu +-13.5V), ale je to tam stále i když je tlačítko A/C on nebo i off. Pokud připojím relé nebo žárovku H4, tak napětí zmizí. to mi hlava nebere

Nemá někdo alespoň schéma? Nevím čeho se dál chytit Tak to valím bulvy

PS: HDS nehlásí žádnou chybu v ovládání klimy, kromě sporadické na motoru (bohatá směs) je to vše bez závad. Kontrolka motoru nesvítí, má to LPG Tak to valím bulvy
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 3026 H+ body: 12 1995 Prelude VTEC  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2021 , 14:21   Citovat  

Střílím od boku, ale čidlo tlaku v klimatizaci jsi zkoušel proklemovat? HDS hlasí že je v systému tlak? Kompresor zkus zapnout připojením napětí - chladí? To že H4 zhasne znamená že napětí není tvrdé, nebo že je někde poškozená kostra.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 3220 H+ body: 15 2014 Civic  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2021 , 17:38   Citovat  

ninja napsal:
Střílím od boku, ale čidlo tlaku v klimatizaci jsi zkoušel proklemovat? HDS hlasí že je v systému tlak? Kompresor zkus zapnout připojením napětí - chladí? To že H4 zhasne znamená že napětí není tvrdé, nebo že je někde poškozená kostra.


Čidlo je tady už tripinove, takže nevím co s čím proklemovat. Mám nějaké schéma na Ameriku, ale nevím jak moc tomu věřit... HDS hlásí že tlakový snímač - ochrana klimatizace = vypnut. Což je podle mě dobře to mi hlava nebere takže ECM ví, že tlak to má ne? Když sepnu kompresor připojením napětí tak chladí, sepne jen cívka kompresoru, sahary nikoliv. Podle mě ta kostra, ale najít to... Tak to valím bulvy Tak to valím bulvy


193408333_1061303987731002_3447515028908806780_n.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
193408333_1061303987731002_3447515028908806780_n.jpg, 168.83 kB

193403489_316660779927819_4684179904386767660_n.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
193403489_316660779927819_4684179904386767660_n.jpg, 118.13 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 3026 H+ body: 12 1995 Prelude VTEC  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2021 , 19:11   Citovat  

Tu A8g neznám,ale jak vidím,tak relatka Sahary i relé od spojky spina jednotka vůči kostře.Pokud nebude porucha v čidle teploty,nebo tlaku,tak je ta jednotka nějaká vadná.
Na starších hondach bylo čidlo tlaku na výtlaku,dva dráty a mechanický kontakt a teplotní čidlo bylo přímo na kompresoru do série se spojkou.
Teď jen hádám, když bude pod cca.0stupnu,tak taky nesepnes klimu,abys na sání nebyl v podtlaku(u té R134a) a chybu ti klima nepíše, protože je to vlastnost chlazení.Prosel bych ty čidla.krome vysokého tlaku bere jednotka i teplotu okolí.
Schéma A8G nemám,tak jen hádám.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1380 H+ body: 4 1989 Civic  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2021 , 8:37   Citovat  

mad_zed napsal:
Tu A8g neznám,ale jak vidím,tak relatka Sahary i relé od spojky spina jednotka vůči kostře.Pokud nebude porucha v čidle teploty,nebo tlaku,tak je ta jednotka nějaká vadná.
Na starších hondach bylo čidlo tlaku na výtlaku,dva dráty a mechanický kontakt a teplotní čidlo bylo přímo na kompresoru do série se spojkou.
Teď jen hádám, když bude pod cca.0stupnu,tak taky nesepnes klimu,abys na sání nebyl v podtlaku(u té R134a) a chybu ti klima nepíše, protože je to vlastnost chlazení.Prosel bych ty čidla.krome vysokého tlaku bere jednotka i teplotu okolí.
Schéma A8G nemám,tak jen hádám.


Vůči kostře ty relátka skutečně jednotka spíná, ale není to tak jednoduché, aby se dalo říct, že je to vadná jednotka, protože ona to spíná na základě komunikace toho ovládacího panelu v kabině (HVAC CONTROL UNIT) + ještě to posílá přes MICU, takže problém může být i zde... to mi hlava nebere Nicméně závady na HVAC by měla poznat právě HDS (má to tam vlastní test všech klapek atd., tento test jsem dělal už 2x a píše vždy, že vše funguje a DTC to taky uložené nemá) a závadu MICU si myslím, že by HDS také poznala, při kontrole FCAN jednotek, ale píše, že jsou OK. Takže těžko říct, nejlepší by bylo vědět co MICU posílá do ECM/PCM na pin A3 nebo A4 a zkusit to tam poslat ručně (obejít tedy celý panel HVAC i MICU a ověřit jestli ECM/PCM sepne relátka), ale poslat tam něco jiného, může taky zadělat na větší problém než je teď... Tak to valím bulvy
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 3026 H+ body: 12 1995 Prelude VTEC  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2021 , 14:08   Citovat  

SZ
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 2664 H+ body: 29 2009 Accord Tourer  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2021 , 10:53   Citovat  

nemá někdo to schéma na evropský model?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 3026 H+ body: 12 1995 Prelude VTEC  
Permafrost je teď offline  Permafrost
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2021 , 23:08   Citovat  

Jestli si to dobře pamatuji, tak tlakový snímač je kombinovaný. Hodnota "vypnuto" tedy značí příliš nízký nebo příliš vysoký provozní tlak.

Řešil jsem to u dvou A8g a zatím vždy to byl vadný tlakový snímač. Je to pakárna: odsát, vyměnit spínač - je pod nárazníkem, doplnit zpět. Nevím jak benzín, ale u dieselu je snímač Denso 499000-8400 a určitě se mi doma jeden válí.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 4 H+ body: 0  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 23.6.2021 , 8:38   Citovat  

VYŘEŠENO Honda OK bylo špatné tlakové čidlo a kostřící drát pod palubní deskou (špatný kontakt), auto má přestavbu na LPG a pod palubní deskou využili plynaři kostru...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 3026 H+ body: 12 1995 Prelude VTEC  

  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nejede klimatizace Accord 8G
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď



 Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
    
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Nemůžete moderovat Vaše témata v tomto fóru.



Board Security

(102574 útoků)
::  www.honda-club.cz  :: Témata RSS TOPlist

[ Čas: 0.0669s ][ Dotazy: 69 (0.0125s) ][ GZIP on - Debug on ]