Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Cocks: CRX EE8 back in black
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 44, 45, 46  Další 
Zaslat odpověď

Strana 27 z 46
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 13:51   Citovat  

cocks napsal:
No pže jsem se s tebou tenkrát bavil zda bys mi udělal to samý na céru jako na IRKu..vše sundat, vše nové,l opískovat a do laku.. a pka už sem ito nějak plete jestli to byla tvoj nebo sis to dělal sám nebo jestli to bylo na kšeft já už nevím Úsměv

nene, je to na mojí ITR, která je už dva roky rozebraná, protože na ní nemám čas Smutný

jinak ty červený ramena půjdou do černý Úsměv nějak mě ten červenej design pustil, tak že jediný barvy co tam budou, jsou černá a bílá ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 15:22   Citovat  

Dany napsal:
Ano je to SuperPro...

Kvalita Energy suspension, PowerFlex a SuperPro se porovnávat opravdu nedá. SuperPro má sice možná tragickej katalog, ale naprosto unikátní zpracování. Kdo viděl přední silentblok u CTR7G, pochopí. Všichni na to rameno dávají klasickek silentblok s ocelovým válečkem uprostřed, Protože se však rameho dost ohývá, ten silentblok to roztrhá za půl roku (u mě třeba). SuperPro to řeší tak, že ten silentblok má "náběhy" díky tomu se to neroztrhá. Používám to na všech závodních autech, kde nic nevydrželo ani sezónu a třeba Karel Pohner to jezdí už 4roky, silentbloky jsou jako nové...

Aktuální cena sice teď není přesně stanovena (jedná se s výrobcem), ale Cocks má celou sadu (asi tisice silentbloků) za 12tis. Na CTR7G to vyjde na 10tis. (nebo alespoň taková byla poslední cena)

Věřte mi, že bych si na auto nic špatného nedal...

SuperPro má navíc konstrukce asymetrických silentbloků, takže lze na nich třeba nastavovat odklon zadních kol na C7G a pod. Pak už to tak drahé zase není...

EDIT:
Jen pro představu. Zase jedna spacialita. Konstrukce předního siletbloku pro přední spodní rameno na 7G civicu je udělána tak, že všechny otvory jsou navíc excentrické. Pokud tedy tuto sadu dáte na auto, zvětšíte jak rozvor o 5mm tak i rozchod... Zkoušel jsem najít pěknou fotku, ale mám jen takovou nic moc, pokud najdu někde svou, tak to přihodím...

Ceník: tudy odkaz
On-line katalog: tudy odkaz

už jsem na tyhle silenty taky koukal, ale pro moje C5G VTI se mi cena 14000Kč za sadu zdála poměrně vysoká. Nevíte zda je v této sadě vše nebo některé silenty chybí jako je to třeba u ES??? jinak co se týká toho nastavování odklonu, tak to musí být asi docela pakárna to naledit ne???
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 15:45   Citovat  

Dejf napsal:
nene, je to na mojí ITR, která je už dva roky rozebraná, protože na ní nemám čas Smutný

jinak ty červený ramena půjdou do černý Úsměv nějak mě ten červenej design pustil, tak že jediný barvy co tam budou, jsou černá a bílá ...

což o to, já taky nechtěl aby to hrálo všema barvama, stačila by mi třeba kombinace modrý a bílý nebo jen modrá nebo úplně jedno...prostě mě vadilo že to pomalu čas nahlodává i zespoda a ty těhlice už jsou takový napuchnutý a prostě se mi to nelíbilo, fuj, to je jako když někdo jezdí se zahnojenym motorem, kdežto já z něj můžu žrát..to spousta lidí nepochopí...ale v konečný fázi je to úplně jedno stejně jako s tim podvozkem...asi se to ještě nerozsype na prach Velmi šťastný ...hlavně že tam budou nový díly, zbytek si pak můžu kdykoliv dočmadlikovat..tady o tom už radši pšššt ať Danyho zbytečně netůruju, už chci mít auto doma a co možná nejmíň ho stresovat, myslím že akce podvozek stačila Velmi šťastný
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 16:42   Citovat  

Václav napsal:
už jsem na tyhle silenty taky koukal, ale pro moje C5G VTI se mi cena 14000Kč za sadu zdála poměrně vysoká. Nevíte zda je v této sadě vše nebo některé silenty chybí jako je to třeba u ES??? jinak co se týká toho nastavování odklonu, tak to musí být asi docela pakárna to naledit ne???

ja myslim ze to neni pakarna naladit. Odklony nejsou tak zly, tam jde spis o to, jak moc chces aby se ti nerovnomerne sjizdela guma :) a nejakej pomer mezi predkem a zadkem, aby ti jedna naprava nedrzela o moc vic/min nez druha. Zavodaky maj idealni odklony daleko za hranici toho co bys chtel mit (za predpokladu, ze nechces kazdej rok kupovat novy gumy), takze jde jen o to se rozumne priblizit o nejakej kus k idealu.

Btw: honda ma ty napravy udelany tak, ze pri propruzeni kola se ten odklon a dalsi geometrie meni! takze se seriovym podvozkem, kdyz se naklonite, tak ten odklon tam nastane. ;)
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 17:29   Citovat  

Bitkar napsal:
ja myslim ze to neni pakarna naladit. Odklony nejsou tak zly, tam jde spis o to, jak moc chces aby se ti nerovnomerne sjizdela guma Úsměv a nejakej pomer mezi predkem a zadkem, aby ti jedna naprava nedrzela o moc vic/min nez druha. Zavodaky maj idealni odklony daleko za hranici toho co bys chtel mit (za predpokladu, ze nechces kazdej rok kupovat novy gumy), takze jde jen o to se rozumne priblizit o nejakej kus k idealu.

Btw: honda ma ty napravy udelany tak, ze pri propruzeni kola se ten odklon a dalsi geometrie meni! takze se seriovym podvozkem, kdyz se naklonite, tak ten odklon tam nastane. Mrk

ted nevím jestli si dobře rozumíme. pokud jsem to dobře pochopil (pokud ne tak mě prosím opravte),tak vnitřní čep silentu má vyosenou díru a díky tomu jak budete čep ruzně natáčet tak se bude měnit odklon kola. ale když si představím že bych měl toto tímto zpusobem ladit přímo na autě ak to určitě moc dobře nepujde...
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 18:55   Citovat  

Nechci tady spamovat s odklony, ale pro lidi co jezdej okruhy, vikendy atd. gumy stejnak vyjdou na sezonu, sezonu apul. Kdyz je dobra sbihavost, da se jezdit i s hodne agresivnimi odklony. Staci jednou rocne otocit kola a vse je ok. Sam mam odklony blizko -3°. chce to mene teorizovat a vice experimentovat OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 21:24   Citovat  

Václav napsal:
ted nevím jestli si dobře rozumíme. pokud jsem to dobře pochopil (pokud ne tak mě prosím opravte),tak vnitřní čep silentu má vyosenou díru a díky tomu jak budete čep ruzně natáčet tak se bude měnit odklon kola. ale když si představím že bych měl toto tímto zpusobem ladit přímo na autě ak to určitě moc dobře nepujde...

meni se odklon pri serii, jak se hejbe kolo, to jsem myslel. Ten silent se tam snad netoci.

infi: tak si precti vic teorie a zjistis ze 3 stupne uz jsou celkem moc :) (snad si to pamatuju dobre, treba cupovy oktavky maj 2-2,5)
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 21:38   Citovat  

Bitkar napsal:
meni se odklon pri serii, jak se hejbe kolo, to jsem myslel. Ten silent se tam snad netoci.

infi: tak si precti vic teorie a zjistis ze 3 stupne uz jsou celkem moc Úsměv (snad si to pamatuju dobre, treba cupovy oktavky maj 2-2,5)

ne že bych chtěl rejpat, ale infi aspoň zkouší, narozdíl od 95% místních teoretiků

3° jsou dost, ale infi bere gumy jako spotřebák... Úsměv
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 22:07   Citovat  

Dejf napsal:
ne že bych chtěl rejpat, ale infi aspoň zkouší, narozdíl od 95% místních teoretiků

3° jsou dost, ale infi bere gumy jako spotřebák... Úsměv

3 stupně je opravdu trošku mimo myslím, pokud se tedy bavíme o street ježdění a ne o závodění na správnejch slickách...

Přímo na okruhovou ITR jsem nakonec udělal odklony negativ 2.5st. v předu a 3.5st vzadu...
To je ale na správné slicky...

Semislick už vyžaduje odklony 1 až 1.5 stupně v předu a 2 až 2.5 stupně vzadu, tak to jezdím na svém CTR, ale není to moc na každodenní výletní ježdění, musí se jezdit co nejvíc agresivně, pak se to sjíždí příjatelně...

Pokud sjetou gumu otočíš, okamžitě přestane fungovat, poku je sjetá obráceně, což je logické, když jde proti odklonům... Pokud to chvíli přežiješ, tak se sjede na druhé hraně a nejvíc vzorku je najednou uprostřed, což je logicky taky špatně...

Závodní CTR 7G jezdíme na okruzích 3.5st vpředu a 4 stupně vzadu...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 22:20   Citovat  

Jinak, abychom se vrátili k tématu, Cocks je právě teď na cestě ke mě pro auto, které jsem před hodinou dodělal Smutný
Hrozná práce (hlavně výměna těch PUR silentbloků), ale myslím, že až se udělá kompletní správná geoška, bude to dobré.

Už teď jsem příjemně překvapenej, ještě třeba změním názor na CRX Velmi šťastný. Auto jde nádherně za volantem, je cítit, jak reaguje naprosto přesně na změnu směru, podvozek mě osobně také překvapil příjemně, na mě je trošku víc měkčí, ale Cocks to tak chtěl a myslím, že bude spokojenej. Auto konečně drží stopu i v rychlostech přes 160km/h a dá se ovládat, krásně pobírá nerovnosti a ani rozbitější okreska nebude nad jeho síly...

U mě dobrý... Abych si také ten vymyšlený setup nepochválil Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 1:18   Citovat  

Auto je s majitelem (doufám, že spokojeným) na cestě domů, tak se ještě podělím o pár fotek...

- Původní podvozek Weitec
- A nový podvozek XYZ SuperSport plně stavitelný...
- Vymontované ramena...
- Detailní stav původních silentbloků...
- Zadní příčné rameno, silentblok v nápravě
- Zadní příčné rameno, spodní silentblok tlumiče
- Zadní příčné rameno, silentblok uchycení v karoserii
- Přední stabilizační rameno zadní nápravy
- Horní stabilizační rameno zadní nápravy
- Přední příčné rameno
- Odvrtání středů silentbloků
- Odtranění vnitřků a obalů silentbloků, kompletace PUR
- Nalisované nové silentbloky
- Detail složitějších PUR silentbloků
- Zadek složen s novými PUR silentbloky
- Detail PUR silentbloků na zadní nápravě
- Předek kompletní...
- Detail přední nápravy s PUR silentbloky

DSF_3043.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSF_3043.jpg, 250.62 kB

DSF_3049.jpg

DSF_3049.jpg, 263.46 kB

DSF_3031.jpg

DSF_3031.jpg, 194.75 kB

DSF_3032.jpg

DSF_3032.jpg, 168.86 kB

DSF_3033.jpg

DSF_3033.jpg, 159.19 kB

DSF_3034.jpg

DSF_3034.jpg, 168.7 kB

DSF_3035.jpg

DSF_3035.jpg, 162.37 kB

DSF_3037.jpg

DSF_3037.jpg, 156.9 kB

DSF_3038.jpg

DSF_3038.jpg, 170.72 kB

DSF_3039.jpg

DSF_3039.jpg, 145.35 kB

DSF_3040.jpg

DSF_3040.jpg, 191.92 kB

DSF_3041.jpg

DSF_3041.jpg, 196.1 kB

DSF_3046.jpg

DSF_3046.jpg, 183.77 kB

DSF_3047.jpg

DSF_3047.jpg, 180.94 kB

DSF_3050.jpg

DSF_3050.jpg, 153.42 kB

DSF_3051.jpg

DSF_3051.jpg, 156.46 kB

DSF_3052.jpg

DSF_3052.jpg, 225.34 kB

DSF_3054.jpg

DSF_3054.jpg, 163.72 kB
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 2:01   Citovat  

Bitkar napsal:

infi: tak si precti vic teorie a zjistis ze 3 stupne uz jsou celkem moc Úsměv (snad si to pamatuju dobre, treba cupovy oktavky maj 2-2,5)

No a co ze to maji cupove oktavky? Cupova octavka ma byt nejaky ultimanti svetovy prikald jak si nastavit podvozek na jakemkoli aute? Videl jsi odklony treba WTTC? Ty maji taky 2°? Sice jejich vyznam je malicko jiny, nez o cem se tady bavime, ale taky to neni zadny navod jak to nastavit, ci nenastavit. Je to individualni a nemyslim si, ze cesta tuningu vede v kopirovani neodzkouseneho...

Dany napsal:
3 stupně je opravdu trošku mimo myslím, pokud se tedy bavíme o street ježdění a ne o závodění na správnejch slickách...

Přímo na okruhovou ITR jsem nakonec udělal odklony negativ 2.5st. v předu a 3.5st vzadu...
To je ale na správné slicky...

Semislick už vyžaduje odklony 1 až 1.5 stupně v předu a 2 až 2.5 stupně vzadu, tak to jezdím na svém CTR, ale není to moc na každodenní výletní ježdění, musí se jezdit co nejvíc agresivně, pak se to sjíždí příjatelně...

Pokud sjetou gumu otočíš, okamžitě přestane fungovat, poku je sjetá obráceně, což je logické, když jde proti odklonům... Pokud to chvíli přežiješ, tak se sjede na druhé hraně a nejvíc vzorku je najednou uprostřed, což je logicky taky špatně...

Dobre, nebudu tajit...mam -2.75 / -2.25. Street auto uz to ani moc neni...(pro predstavu jak jsou to "strasne velke" acka viz moje garaz posledni tri fotky)

Kolik lidi na tom najelo se spravnou sbihavosti aspon 30tkm? Z mych zdroju se da s podobnyma okdlonama odjezdit i 20-25tkm na jednich gumach. Tudiz by to moje gumy (co menim do 10tkm) mohli celkem vydrzet, ostatne dokud si to sam nevyzkousim, neuverim. Nejsem na povidky typu "kamos od kamose povidal, ze jeho kamos ma kamose, co...". Taky nezastavam nazor, ze kdyz neco funguje, tak neco jineho nemuze fungovat stejne nebo lepe. Proto rad experimentuju a ziskavam vlastni zkusenosti, ktere mi nikdo nevymluvi Úsměv

Proc bych mel jezdit vetsi odklony vzadu? Tim by melo byt auto vice nedotacive a to je na muj vkus i tak dost! Ja uplatnuju teorii, ze jezdec je rychlejsi na podvozku ktery mu nejvice vyhovuje, nez na teoreticky nejlepsim podvozku (sice ja jsem levej na jakemkoli, ale o to tady nejde pořádnej výtlem ) Nevim jak je to na CTR, ale u ITR se davaji vetsi (resp vice negativini) odklony dopredu, ostatne jsem to doporuceni dostal i od XYZ "inzenyru" na okruhovy podvozek a slicky (-4/-3), obdobne rozlozeni jezdi i zadovodni tymy po svete, timpadem se tvoje teorie celkem zasadne lisi od teorie dodavatelu xyz podvozku, takze ze me nemusis delat blbce. Jak vidis 100 lidi, 100 nazoru. Nebo v XYZ se taky pletou?
Nicmene pises tady opravdu uzitecne informace, tudiz me tvoje nazory zajimaji Úsměv

Ale jak jsem psal, kazdy si podvozek ladi podle sebe, tudiz bych tu nejake "know-how" a "navody na dokonaly podvozek" vseobecne neuplatnoval. Je hodne zpusobu jak docilit satisfakce. Samozrejme jsou jiste zaklady, pak uz je to hodne individualni.

jak to tak ctu, teorie o "obrousovani gum" by mozna platila v opravdu velkych uhlech, ale snad mi nechces tvrdit, ze mi guma bude pri 2,7 odklonech jezdit jenom pro prostredku...zvlast pokud si ohlidam kraje. Ty sily jsou tam na to dost velke a ta guma neni drevena. Ale jak rikam, pristi rok budu moudrejsi Mrk Pak budu moct na zaklade faktu rekapitulovat. Nicmene zatim nemam pochynosti. a po 800km z toho trochu ostre jizdy (slalom, okresky) jsem zadny zmeny na pneu nezaznamenal. Ta teorie by mozna platila u tech "JDM" plazu co tady hazou lidi fotky na hondadnes, tam se odklony blizi standartum WTTC Velmi šťastný

Jo a jak vidim cocksove ramena, tak bych se s tim wc fakt nechtel Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 8:41   Citovat  

Opravdu nevím, kolik toho máš najeto a ani jak velké zkušenosti máš se závodama, nad nikoho se napovyšuju ani nikoho nepodceňuju... Ale prostě nastavení na street, okruhy, rally, a další, jsou jiné...

Ta ITR, na které jsme laborovali, byla Twilite tudy odkaz , takže mám zkušenosti s ITR, ale vnucovat Ti je každopádně nebudu... S takovými věcmi jako podvozek a geometrie jsem začal laborovat na CTX 1.6VTi a Preludě 2.2VTEC 4WS v roce 1994 a s CRX jsem najezdil přes 100tis a na Preludě přes 200tis km, takže se tím pozorováním a porovnáváním zabývám docela dlouho...

Každý na to musí přijít sám, to je pravda, nicméně také platí, že levnější je učit se z chyb druhých...

Sám říkáš, že experimentuješ, to že Ti to ale řekli nějací inženýři, ty to nastavíš a řekněš, že to je tvůj nápad, jak sám píšeš... Jinak řekli Ti taky, že odklony záleží na celém setupu, jaké máš stabilizátory a podobně? Máš na podvozku silentbloky v PUR? Jaké stabilizátory si použil na svém autě k těm velkým odklonům?

infinity napsal:
"Proc bych mel jezdit vetsi odklony vzadu?"

... Tady je možná čas právě pro experiment... Já geometrii hledal a nastavoval asi 50tis km... Respektive jinak, správnou geometrii dokážu nastavit daleko dříve, ale správnou KOMPROMISNÍ geometrii, aby byla použitelná na okruhu, na okreskách i normálním ježdění, jsem hledal dlouho...

infinity napsal:
"...ale snad mi nechces tvrdit, ze mi guma bude pri 2,7 odklonech jezdit jenom pro prostredku..."

No po prostředku asi těžko, ale po těch vnitřních hranách určitě. Vem auto a jeď někam na zaprášenou silnici, projeď po ní, zastav a podívej se, jak velká část gumy bude špinavá od prachu, já tipuju tak 2/3 vzorku, měřeno samo od vnitřku...

infinity napsal:
"Ale jak jsem psal, kazdy si podvozek ladi podle sebe, tudiz bych tu nejake "know-how" a "navody na dokonaly podvozek" vseobecne neuplatnoval"

... Nikdo neříká, že to je dogma, ale určitě dobrý start a každý si ho může doladit dle svého...

infinity napsal:
... timpadem se tvoje teorie celkem zasadne lisi od teorie dodavatelu xyz podvozku, takze ze me nemusis delat blbce...

Já z tebe blbce dělat nechci, ale když už jsme tedy na to narazili, já vím, proč mám podvozek nastavenej tak, jak mám, ale zeptámse tedy narovinu, víš to i ty? Víš podle čeho se tedy na autě dělá geometrie a jak ji správně nastavit??? Možná to je na tebe úplně debilní otázka, ale mě přijde, že to přesně nemáš odzkoušené a děláš to pocitově, ale třeba se mýlím...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 10:23   Citovat  

ja k tomu jen dodam, ze je sice 100 lidi a 100 nazoru, ale fyzika je jen jedna :)
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 10:46   Citovat  

Bitkar napsal:
ja k tomu jen dodam, ze je sice 100 lidi a 100 nazoru, ale fyzika je jen jedna Úsměv

A sto názorů na ni pořádnej výtlem
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 10:53   Citovat  

K tem ramenum vyse... Jak jste nastavili ty velke motyly v podelnych ramenech? Jste to odmerili podle toho kdy stoji auto na kolech nebo jak jste je natocili?

PS: Finalni cena toho XYZ SS podvozku? Diky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 12:19   Citovat  

a uz to jezdi? co majitel na to? znatelne lepsi ? Lucy
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 13:38   Citovat  

Bitkar napsal:
ja k tomu jen dodam, ze je sice 100 lidi a 100 nazoru, ale fyzika je jen jedna Úsměv

ano, presne tak. Minor ma pravdu, ze nazory se lisi, ja souhlasim s tim, ze zrovna u geometrie je to fyzika...

Takze at zacnu odkukoli, musim se dostat ke stejnemu vysledku...

Myslim totiz, ze kazdy mluvime o necem jinem. Infinity si nastavil odklony, ktere mu nekdo doporucil, nebo je vlastne jedno, jak hoto napadlo, proste to chce zkusit a jeho hodnoceni vychazi ze subjektivniho jeho nazoru. Myslim, ze si to nastaveni nijak neoveril objektivne, merenim...

Kdezto ja to nastaveni doladoval podle mereni a ted vim, ze to odpovida tomu, jak by to melo byt. Neni to jen subjektivni nazor, ale i podporen merenim...

Jenze v tom nastaveni hraje velkou roli podvozek, stabiky, ale i pouzite pneu...

Dneska uz to zakladni vychozi nastaveni dokazui trosku odhadnout a doladeni neni tak slozite, ale musim znat alespon tyto veci...
... Co je to za podvozek a jake ma pruziny
... Co je na aute za stabilizatory
... Jake jsou tam pneu
... A potom subjektivni pocit majitele, co se mu nelibi, co by chtel a pod.
Tohle dohromady da nejaky rozumny zaklad...

Takhle nejak to bylo i u Cockse, s tim, ze se to delalo samo cele... Jak jsem splnil jeho pozadavky musi rict on. Treba ja pro sebe bych si to udelal take trosku jine, ale dulezity je pozadavek majitele, umim ustoupit...

Ted je momentalne Cocks na geosce, zaridil jsem mu ji od jedne hodiny, takze na vecer by uz mohl sem hodit svoje prvni poznatky on, myslim, ze bude radit do vecera...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 13:43   Citovat  

Zemi napsal:
K tem ramenum vyse... Jak jste nastavili ty velke motyly v podelnych ramenech? Jste to odmerili podle toho kdy stoji auto na kolech nebo jak jste je natocili?

PS: Finalni cena toho XYZ SS podvozku? Diky
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 14:05   Citovat  

Ten velkej silentblok je udelanej tak, ze ten stred je v nem pohyblivej, takze se to nastavi pak samo... Diky tomu, ze predek i zadek uchyceni te napravy je ted napevno v PUR silentblocich, neni to problem a funguje to... Je tam vlastne jen kvuli tomu, aby to rameno nespadlo Velmi šťastný

Vlastne takhle vypadaji vice mene vsechny auta z te doby az do roku 2000, kdy se preslo na McPherson...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 14:08   Citovat  

Diky za odpoved i SZ. Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 15:00   Citovat  

Dany napsal:
Auto je s majitelem (doufám, že spokojeným) na cestě domů, tak se ještě podělím o pár fotek...

- Původní podvozek Weitec
- A nový podvozek XYZ SuperSport plně stavitelný...
- Vymontované ramena...
- Detailní stav původních silentbloků...
- Zadní příčné rameno, silentblok v nápravě
- Zadní příčné rameno, spodní silentblok tlumiče
- Zadní příčné rameno, silentblok uchycení v karoserii
- Přední stabilizační rameno zadní nápravy
- Horní stabilizační rameno zadní nápravy
- Přední příčné rameno
- Odvrtání středů silentbloků
- Odtranění vnitřků a obalů silentbloků, kompletace PUR
- Nalisované nové silentbloky
- Detail složitějších PUR silentbloků
- Zadek složen s novými PUR silentbloky
- Detail PUR silentbloků na zadní nápravě
- Předek kompletní...
- Detail přední nápravy s PUR silentbloky

Když se tak dívám na ty fotky, řekl bych že tato sada bude kompletní, nebo zde také něco chybělo???
Mimochodem za kolik by si dokázal takovouto sadu na C5G VTI hatch.???
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 16:22   Citovat  

Václav napsal:
Když se tak dívám na ty fotky, řekl bych že tato sada bude kompletní, nebo zde také něco chybělo???
Mimochodem za kolik by si dokázal takovouto sadu na C5G VTI hatch.???

Samozřejmě to je kompletní, jedna z výhod SuperPro. že tam je vždy to, co opravdu potřebujete...

Počítám, že cena by byla někde polem 13tis...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 11:12   Citovat  

Tak... Úsměv auto už je po geometrii, defacto jsem doteď furt jen jezdil Velmi šťastný

Je to úplně o nečem jiném, podvozek je komfortní, přitom ale krásně drží, na dobrém asfaltu se už sám sebe bojím, že to pošlu Velmi šťastný jen to ještě asi dáme výš, pro jistotu (české silnice).

Nevím, co víc dodat - vůbec poprvé, kdy jsem naprosto 100% spokojen s odvedenou prací na mém autě, Dany je prostě profík ve všech směrech, je dobře, že se potvrdila moje předtucha o tom, že u něj neexistuje nějaké "ale" atd. prostě to funguje a vše je dotažené do posledního detailu, není zde prostor pro jakékoliv pochyby, což bylo dříve u ostatních HONDA úpravců téměř na denním pořádku.

Proto bych si možná dovolil trošku zaapelovat na ostatní, nepouštějte se s ním do nějakých debat, nevyvracejte mu jeho slova, co on řekne je prostě pravda a jinak to asi ještě hodně dlouho (pokud vůbec) nebude hoši, nechci ho tady hned vynášet do nebes, ale nevím, jestli někdo odsud má alespoň zlomek praktických a teoretických zkušeností jako on, zatímco my si tady vedeme žabomyší války, tak on vymejšlí brzdy na GT-Rko HaHaaa

Prostě mohu jednoznačně doporučit...škoda, že jsem se o něm dozvěděl až takto pozdě, když už jsou veškeré finance v tahu.
   Návrat  
Redy je teď offline  Redy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 11:29   Citovat  

Těším se na něj v neděli je to dobrý je to škoda že PKčko zblajznul veškerý finance a výsledek...co jsem tak slyšel tak se jim radši vyhejbat
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 12:17   Citovat  

Redy napsal:
Těším se na něj v neděli je to dobrý je to škoda že PKčko zblajznul veškerý finance a výsledek...co jsem tak slyšel tak se jim radši vyhejbat

a to snad ani ne, teď už je snad i ten motor jakž takž naladěnej, uvidíme zda mě dá vědět až bude mít brzdu, šroub se podařilo jakž takž dotáhnout takže já nic neříkám........jen by mě zajímalo jak to je doopravdy s tím výfukem pže i Dany mi teď potvrdil, že tam je možná něco špatně viz jeho telefonát: "hele, já to teď doďál, nastartoval a má to strašně divnej zvuk" Velmi šťastný ..já to říkám pořád, že to má zvuk jak 105ka, ale dle PK to má prej krásnej Honďáckej zvuk...nevim no, chrochtá to jako prasátko a i když se to sebere tak je to takový divný..byl jsme u všech japonců zvyklej na krásnej japonskej uřvanej zvuk..nevím proč ale nezdá se mi průměr toho výfuku, to mi i Dany potvrdil, že je moc velkej.... uvidim uvidim, třeba se mi podaří zlanařit pištu a ten k tomu řekne více..ale to je zatím ve hvězdách, musím bymyslet, čím bych ho přesvědčil Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 13:36   Citovat  

cocks napsal:
a to snad ani ne, teď už je snad i ten motor jakž takž naladěnej, uvidíme zda mě dá vědět až bude mít brzdu, šroub se podařilo jakž takž dotáhnout takže já nic neříkám........jen by mě zajímalo jak to je doopravdy s tím výfukem pže i Dany mi teď potvrdil, že tam je možná něco špatně viz jeho telefonát: "hele, já to teď doďál, nastartoval a má to strašně divnej zvuk" Velmi šťastný ..já to říkám pořád, že to má zvuk jak 105ka, ale dle PK to má prej krásnej Honďáckej zvuk...nevim no, chrochtá to jako prasátko a i když se to sebere tak je to takový divný..byl jsme u všech japonců zvyklej na krásnej japonskej uřvanej zvuk..nevím proč ale nezdá se mi průměr toho výfuku, to mi i Dany potvrdil, že je moc velkej.... uvidim uvidim, třeba se mi podaří zlanařit pištu a ten k tomu řekne více..ale to je zatím ve hvězdách, musím bymyslet, čím bych ho přesvědčil Velmi šťastný

Nechci zase, aby se tu o mě mluvilo jen v superlativech, mám své mouchy dělám chyby, jako každý člověk. Pád z výšky bývá rychlý a čím jste výš, tím více bolí... Nevím zdaleka všechno, nicméně na většinu věcí jsem si ověřil v praxi, jsem hodně nedůvěřivej a měl jsem na to více času (není mi už dvacet ani třicet Smutný ) a díky shodě náhod i možností (pohyboval a ještě se pohybuji v automobilovém sportu rally a trošku okruhy)...

Vždy se snažím odvést co nejlepší práci a poradit, ten kdo poslouchá, má někdy možnost se dozvědět zajímavé věci... Nicméně chci věřit, že to je přístup i všech ostatních. To, že se někdy něco nepovede, je naprosto normální a nijak se tím nesnižuje kredit člověka, který to dělal, pokud to sám ví a napraví to, nevidím v tom problém. Všechno nové se rodí v bolestech...

Abych uvedl na pravou míru tu "kritiku PK" co zmínil Cocks...
... Hodnotit práci na motoru nechci, ale nepřijde mi to teď špatné. Ano ten zvuk se mi moc nelíbí, jsem zvyklý na jiný, ale netvrdím, že je špatný, jen mě to překvapilo, když jsem to nastartoval v garáži... Auto je teď prokazatelně motoricky lepší, než když jsem ho viděl minule, výsledky dynamických testů nejsou nic oslnivého, z čeho bych se posadil na zadek, ale ve srovnání s autem Zuz@, to není nijak strašné, takže řekněme lepší průměr?
porovnání 0-200 ... tudy odkaz
porovnání 50-150 ... tudy odkaz

... Výfuk je zakázkový a jak jsem řekl Cocksovi hned, je to dobrá práce, dobré zpracování, dokonce jsem mu vysvětlil, proč to má jen jeden vývod na pravé straně a proč není dobré tam dávat další vývod a pod., jen dle mých zkušeností bych řekl, že má zbytečně velký průměr na výkon i obsah motoru. Nevím zase jaké bylo zadání nebo požadavky Cockse, takže to nemůžu hodnotit... Obecně pokud je průměr zbytečně velký, dochází pak ke zpomalování proudění výfukových plynů a není to nejlepší...

EDIT: Možná jsou už i zbytečně velké ty svody, ale po tom jak je Cocks "zploštil", co jsem viděl teď auto i ze spoda, tak si myslím, že jsou akorát pořádnej výtlem (pro odlehčení)

Hodnotit PK nechci, to mi nepřísluší, asi to není špatná práce (a podle toho jak jezdí jeho auto asi umí), z mého pohledu to není takové, co by mě omráčilo, abych tam hned běžel. Ale přitom poměr cena / výkon může být dobrá... Nejsem tu od toho, abych někoho kritizoval, nebyl jsem u dohod PK x Cocks, takže tak to prosím berte...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 14:32   Citovat  

Dany napsal:
Samozřejmě to je kompletní, jedna z výhod SuperPro. že tam je vždy to, co opravdu potřebujete...

Počítám, že cena by byla někde polem 13tis...

začínám o něm docela uvažovat. o nějakých PUR silentech přemýšlím už delší dobu. u těchto mě sice prvně odlákala cena a uvažoval jsem spíše o ES ale když vidím co tam všechno chybí a muselo by se dokoupit abych měl kompletní silenty náprav tak už bude cena skoro podobná. ES mají sice navíc silenty řazení které předpokládám že tady nejsou ale když řeším nápravy tak mi to moc nepomuže a řazení není problém později dokoupit..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 17:09   Citovat  

vaclav, hlavne ze je mate na vysocine kde koupit skrz klub co ;)

btw: k cemu jsou dobry ty silenty razeni. Videl jsem to i u jinych vyrobcu. Nikde na aute jsem si toho nevsim, kde to jako ma bejt, kam se to dava a jak velkej rozdil v cem to je? mozna hloupy dotaz, ale nejak jsem linej patrat v manualu od civica.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 17:15   Citovat  

Bitkar napsal:
vaclav, hlavne ze je mate na vysocine kde koupit skrz klub co Mrk

btw: k cemu jsou dobry ty silenty razeni. Videl jsem to i u jinych vyrobcu. Nikde na aute jsem si toho nevsim, kde to jako ma bejt, kam se to dava a jak velkej rozdil v cem to je? mozna hloupy dotaz, ale nejak jsem linej patrat v manualu od civica.

ty silenty řazení jsou v podstatě na táhlech. osobní zkušenost s tím nemám ale předpokládám že jak jsou tvrdší, mohlo by být i řazení přesnější. Ale jak moc to je znát nebo ne to at napíše někdo kdo je má...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Cocks: CRX EE8 back in black
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 44, 45, 46  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina