Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Články

Zapojení led - pro začátečníky
  Sekce: Jak na to
  Zaslal:  23.12.2015 , 6:24

AUTOR: Warfaryn
Články: 3
Komentáře: 0

Hodnocení: 4.00/5.00 [1]

Technika Jak na to Klub Srazy a výlety Novinky a historie Partneři Můj příběh

Článek  Strana 1 z 1

Je několik druhů LED pásků, RGB a pak klasický jednobarevný. RGB pásek má 4 a více kontaktů. Každý kontakt je označen R G B a +12V. A klasický LED pásek má kontakty dva nebo už jsou na něm připojeny 2 dráty. Jeden je 12V a druhý je například B, to znamená, že pásek bude svítit modře.

Jednobarevný pásek:

RGB vícebarevný :

Rozdíl je znatelný ( lajcky to poznáte víc drátů, víc RGB Velmi šťastný Mrk )

1. Nejjednodušší řešení:

A teď zapojení led. Spousta lidí se mě ptalo a jak to mám zapojit a mě to nesvítí apod....Jednoduché řešení. Spousta z nich dělala zásadní chybu spojovala plus a mínus na jeden okruh, který by měl být plusový.
Použijeme ten jednobarevný. Z led pásku vedou 2 dráty, u jednoho by mělo být napsáno 12V nebo + . Pokud máte. Půjdeme ho někam zapojit. Nejjednodušší co je, je zapojení na stropní světlo nebo na světlo v kufru. Tím nic nekazíte. Žádný vypínač ani pojistku montovat do systému nemusíte. Zapojíte na kontakty, které drží žárovku ve světle a je to. Popř. připojíte na kabely, které do světla vedou. Pokud chcete aby led pásek byl jinde umístěn. Připojte k drátům z ledky, další kus drátu a led pásek si dejte kam chcete do kufru.

2. SLožitější

Zapojení ledky přes vypínač a pojistku. Možná se vám to zdá složitější, ale není. Najdeme si kam vypínač dáme. Pokud máte, můžeme jít na to. Nejjednodušší je natáhnout kabel přímo od baterky z + , ten + kabel připojíme na jeden z kontaktů na popjistce. Z druhého kontaktu na pojistce vyvedeme další drát a ten vedeme na první kontakt na vypínači. Z druhého kontaktu u vypínače vedeme další drát, který směřuje na led pásek. Na drát s označením 12V nebo + a spojíme. Nyní máme proud do led pásku. Nyní ale musíme pásek ukostřit. Jedna možnost je. Navézt drát z led na baterii na - nebo ukostřit někam na karoserii. Pro lepší přehled přiloženo schéma.

Autor  Komentáře
Daver
Administrátor

Články: 16777170
Komentáře: 39
 Zaslal: 23.12.2015 , 8:35  Předmět:    
Diskuze k článku: ZDE

Rating box? ? neni

Články

Zapojení led - pro začátečníky
  Sekce: Jak na to
  Zaslal:  23.12.2015 , 6:24