Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 244, 245, 246 
Zaslat odpověď

Strana 246 z 246
hori je teď offline  hori
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.2.2024 , 22:42   Citovat  

Zdravím partu CX - po 15 letech jsem přešel z 8G - od vánoc mám "jakonovýho" sedana po Xenonovi a už vím, že je to ideální auto pro mladý důchodce. Spokojenost - jen mám jeden "problém" - najeto přes 2 tis. a ještě jsem nepoznal START/STOP - naučil jsem se ho hned vypínat - ale je to zbytečný - stejně nechcípne a nechcípne. Vůbec by mi to samozřejmě nevadilo, ale mám obavy, aby s tím nesouviselo "něco jinýho - škodlivýho". Nejen kvůli tomu, ale vůbec - abych CX poznal - prošel jsem celé vlákno - dík za plno užitečných informací (nemyslím prodeje v EU a USA apod....) - a k START/STOP jsem tam našel jen 1 příspěvek - nefungoval nakonec kvůli kontaktu tlačítka - to není můj případ. Nejspíš to bude souviset s baterkou - má asi přes 2 roky, tak asi "má nárok" - změřeno 12,2V a "ampéry dobrý" (na cifru jsem se nezeptal) - ale jinak její "slabost" neregistruju, startovala normál i v těch -12 ... tak by mne zajímal odborný názor / zkušenost - jestli ještě něco s tím souvisejícího hrozí a mám ji vyměnit, nebo počkat, až začne zlobit ?
Když už píšu - vlastně mám jeden "opravdový" problém - HOUKAČKA - jak jsem psal už svého času na 8G - je to nedůstojné tůtátko - troubím rád, tak po 8G5D - CTR i del.sol budu tunit CX. Až se divím, že to řešil jen Jopeeno, ten to tedy svého času tady psal.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2024 , 18:43   Citovat  

V případě, že start-stop nejede kvůli baterce, je při zastavení na displeji krátce zobrazen přeškrtnutý oranžový symbol start-stopu (písmeno A a kolem něj šipka) a u toho symbol baterky. Takže to chce nevypínat a při zastavení pozorovat, zda se symbol objeví.

Obecně v zimě, hlavně když je fakt kosa, se start-stop nerozjede, důvodů může být víc, např. co vše je zapnuté (topení, světla...). Nicméně obvykle to auto dá nějakou ikonou najevo, proč se motor nezastavil, chce to pozorovat. Baterku bych neměnil, pokud vše jinak funguje, ale určitě bych ji nechal dobít, zvlášť, pokud jezdíš v chladnu kratší trasy, auto parkuje venku, takže bývá promrzlé atd.

S klaksonem problém nemám, takže k tomu nemám co říct, asi málo troubím Úsměv
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 22.2.2024 , 10:47   Citovat  

Jak píše skyline, v zimních měsících bych se S/S nijak nestresoval. Ty systémy mají tolik kontrolní bodů zda "chcípnout/nechcípnout", že to stejně moc nechcípá Velmi šťastný Sleduj ty ikony po zastavení, uvidíš Úsměv Osobně mám původní baterku už skoro 4,5 roku a stále funguje v pohodě.

Klakson holt tůtá, většina Hondařů je spíš už zvyklá Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 23.2.2024 , 0:18   Citovat  

Tak - v rámci kampaně nová baterka a - holt už to funguje - asi si zkusím po městě zvyknout.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.2.2024 , 10:38   Citovat  

Klakson byl důstojný v A7g... Přemýšlím, že ho do devítek nacpu..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2024 , 22:14   Citovat  

Legendí má patřičnou důstojnost Velmi šťastný
   Návrat  
PetrAT je teď offline  PetrAT
PříspěvekZaslal: 28.2.2024 , 22:59   Citovat  

Hlásím, že na 80tkm jsem už musel nechat vyměnit sedák u řidiče
Na levé straně vyměkl a vůbec nedržel řidiče. Tělo se posouvalo vlevo
Očekával jsem že bude nějak poškozený, utržený . Ale on jen zkrátka vyměkl. Kvalita bída
Teď mě ještě čekají tlumiče
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.2.2024 , 19:47   Citovat  

PetrAT: a co na to v Hondě říkali? Na prodej už jsou auta s nájezdem přes 200k, se mi nechce věřit, že by bylo normální měnit co 80k sedačku. Resp. mi taková "porucha" přijde úplně ujetá, to jsem snad nezažil ani u "veteránů" jako byla 20 let stará targa, MX-5 apod. Sice už sedáky nebyly nic moc, ale že by se to bortilo a byla nutná výměna, to vůbec.

Navíc jsem se díval, žes to psal při 70k, že to začalo dělat, takže z toho nemám radost - klidně nás to může taky za nějaký ten pátek potkat.
   Návrat  
PetrAT je teď offline  PetrAT
PříspěvekZaslal: 29.2.2024 , 21:36   Citovat  

[quote="skyline"]
Koukali jsme na to s technikem a nechápali
Ten matroš vyměkl a a choval se jako houba . Nejspíš nějaká vada ve výrobě. Nic mě nenapadá
Na záruku to nevzali . Takže nové. S prací cca 6tkč
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2024 , 19:48   Citovat  

PetrAT: hmm, tak to snad nemám sedačku ze stejné série. Ale dle všeho je to tedy spíš chyba kusu než konstrukční-technologická, takže se toho nebojím.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.7.2024 , 21:12   Citovat  

zase BATERKA !?
tak jsem musel neplánovaně prožít 1,5 měsíce ve špítále, resp. pak lázně - dnes jsem se chtěl projet a - ani jsem neodemkl.
Baterka - nová v únoru - ani se nezačala nabíjet : 2,7 V - asi kaput.
Auto stálo na ulici - nevím, že bych něco nechal zapnutého - ta "neživotnost" mě tedy zaskočila - hlavně tedy "do budoucna" - je to normální ? co by to mohlo "samo" vytlouct ? co pohlídat ? co nedělat ?
Na zítra - potřebuji jezdit - koupím tedy novou, ale zase mám obavu - co s tím všechno souvisí ! - elektronika ?
Je mi jasné, že to není jako u žigulíka - 2 svorky na baterce ...- máte pro mne radu, jak to vše správně "před barákem" vyměnit - připojit ?
Dík za info, Hori
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.7.2024 , 13:02   Citovat  

Napětí 2.7V je pro akumulátor likvidační. No, v první fázi bych akumulátor ještě zkusil nabít, ale lépe oživit (inteligentní nabíječky mají na to spec. program) a po nabití bych změřil klešťákem proud, který z akumulátoru teče, když je auto vypnuto.

hori napsal:
zase BATERKA !?
tak jsem musel neplánovaně prožít 1,5 měsíce ve špítále, resp. pak lázně - dnes jsem se chtěl projet a - ani jsem neodemkl.
Baterka - nová v únoru - ani se nezačala nabíjet : 2,7 V - asi kaput.
Auto stálo na ulici - nevím, že bych něco nechal zapnutého - ta "neživotnost" mě tedy zaskočila - hlavně tedy "do budoucna" - je to normální ? co by to mohlo "samo" vytlouct ? co pohlídat ? co nedělat ?
Na zítra - potřebuji jezdit - koupím tedy novou, ale zase mám obavu - co s tím všechno souvisí ! - elektronika ?
Je mi jasné, že to není jako u žigulíka - 2 svorky na baterce ...- máte pro mne radu, jak to vše správně "před barákem" vyměnit - připojit ?
Dík za info, Hori
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.8.2024 , 22:36   Citovat  

tak jen pro info - AKUservis jí dal šanci - dva dny "regenerace" - nabití na 115% a parametry dobrý - stálo to pár stovek, tak snad nějaký čas vydrží.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.8.2024 , 15:56   Citovat  

to hori: Bohužel dnešní auta jsou dost velké elektrospotřebiče i ve stand by režimu Smutný Navíc je nutné myslet na "inteligentní" nabíjení, takže je dost možné, že si před nástupem do špitálu parkoval auto s vybitou baterkou Smutný
Řešením je buď aku průběžně dobíjet nebo vynutit dobíjení při jízdě, zapnout potkávačky.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Silver
PříspěvekZaslal: 3.8.2024 , 19:36   Citovat  

originál baterka mi v tom vydržela 4,5 roku (10/17-04-22) v dubnu 22 byla vybitá tak, že jsem jednoho dne nenastartoval, dobít jsem jí nezkoušel a vyměnil jsem jí za originál v Hondě

takhle rychlé vybití v řádech měsíců je divný Ble nesvítila nějaká vnitřní lampička nebo bylo zapnuté vyhřívání okna/sedaček?
   Návrat  
Drak007 je teď offline  Drak007
PříspěvekZaslal: 28.8.2024 , 6:25   Citovat  

Zdravím,chtel bych se zeptat jak se řeší rozšiření rozvoru. Vešli by se mi 1cm podložky, ale ze závitu s nasazeným kolem zustane lézt nějakých 6mm. Dá se tohle nějak řešit ? Nevím kdo vymyslel že tam sou jen matky, doteď sem byl zvyklý na šrouby.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2024 , 21:24   Citovat  

Loris Batacchi napsal:
https://www.auto.cz/ojeta-honda-civic-10g-2016-2022-nejmensi-motor-je-past-151433

jeho hlava je past ..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 244, 245, 246 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina