| Využil jsem servisní kampaň.... |
| Galerie: HondaDnes |
| Hodnocení: Nehodnoceno |
| |
|
|
Autor: Petr 78
Zaslal: 22.10.2012 , 18:13
Zobrazení: 737
|
|
 |
Popis: ...a pořídíl pár origo dílů za super cenu. |
 |
|
|
| Zasláno: 22.10.2012 , 18:17 |
|
Třeba zadní brzdové destičky za 1500,-Kč. Druhovýroba se prodává kolem 1200,-Kč.
A pak že jsou na Japonce drahé náhradní díly...
Taky mě potěšil nápis "MADE IN JAPAN"
Můj "Turek" je vlastně napůl Japonec  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 22.10.2012 , 18:47 |
|
ted mam na ceste nove sterace - Honda OEM Made in Vietnam .. do detick nakonec mozna taky jeste pujdu-rozhodnu se do 15.11  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 22.10.2012 , 21:53 |
|
taky jsem objednal aspoň stěrače, na Jazze i Cívouše  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 22.10.2012 , 22:02 |
|
Seš si jistej že si Honda vyrábí své brzdové destičky,své oleje...  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 22.10.2012 , 22:08 |
|
Kmóďa: samozřejmě, že Honda nevyrábí destičky a oleje. Je to výrobce aut a ne olejů. Ale na destičkách je vyražený nápis Honda, stejné destičky mám teď na autě, nepráší a fungujou takže nemám důvod zkoušet jiné.  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 22.10.2012 , 22:12 |
|
kde to kupujete???  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 22.10.2012 , 22:15 |
|
Monia: v Honde ?
Gear: sterace sem vzal v cizine - cenu proti tomu kdyz je tady -30% sem navic jeste vydelil dvema  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 22.10.2012 , 22:22 |
|
Monia: jak píše kolega Hlavator - v Hondě. Ale musí se vychytat slevy v rámci podzimní a jarní servisní kampaně a ještě navíc vybrat nejlevnějšího prodejce. Já se ptal u třech v mém blízkém okolí (i v Německu) a rozdíly v cenách byly opravdu velké. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.10.2012 , 0:18 |
|
Netusim jak druhovyroba, ale prvovyroba TRW se da sehnat za 546,-
:arrow: odkaz |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.10.2012 , 6:21 |
|
než TRW z rádoby prvovýoroby, tak radši něco jiného z druhovýroby  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.10.2012 , 8:22 |
|
trw z nich funguje stejne nejlip at si kdo chce co chce rika... Ate (napriklad) je predrazeny a vecne piska... trw sice prvovyroba jo, ale jen na nektery modely... zrovna na tenhle model si myslim ze trw prvovyroba neni...
asi bych v tomhle pripade taky radsi setril na neco jinyho a koupil TRW, kdyz jsou za takovou smesnou cenu (protoze vim ze budou fungovat dobre a na zadku prasivost je u (vite kde)), to stejne s brzdovou kapalinou, tohle je baleni 250ml a stoji bez slevy 186,- Kč za ty prachy sezenes 1l kvalitni brzdove kapaliny... |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 23.10.2012 , 8:44 |
|
Mattik : pod pojmem prvovyroba beru vyrobce, ktery dodava primo automobilkam = splnuje jiste standardy 
Jinak ono je uplne jedno ... jakou znacku sem napisu. Ja mam na autech ATE, BREMBO, TRW. Vse brzdi vyborne a nepiska. Na udaj "prasnost" jsem se nikdy nesoustredil  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.10.2012 , 12:46 |
|
reno: to sice chapu, ale to dela skoro kazda znacka napr. TRW, ATE, Bosch, Nissin, Jurid, Brembo atd atd
pokud se teda nebudeme bavit o nejakym uplny suntu zejo... |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 23.10.2012 , 14:38 |
|
No ted jsi jich vetsi cast vyjmenoval
Ale jde o to, ze osobne muzu sehnat zadni desky na zminovaneho civica i za 300- Kc. Ale uz to bude jeden z milionu dalsich JP vyrobcu. U TRW mam urcitou jistotu, ze to nebude zle, bot na TRW jezdi vetsina Audi z fabriky. Pricemz zrovna v Nemecku maji na brzdy dost prisne normy
Mimochodem, muj puvodni origo Honda system na Prelude (2x menenej v letech 2004 a 2005) byl slusnej, ale po 50km ostrejsi jizdy z Prahy do Mostu kopal neuveritelne. Kdo asi je vyrobce? ...
Na brzdici mam Nissin, ze by to byl cely system od nich?  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.10.2012 , 15:47 |
|
Hlavator: jo, taky jsem bral asi třikrát jinde, pokaždý špatná ruka a po zimě šly do kytek... origa mi vydržely 2 roky a dodělal jsem je až cestou z rakouska, kdy běžely na max 10 hodin.... takže ke klidu duše, nervů a očí beru zase z hondy  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.10.2012 , 16:01 |
|
jj..origo je origo..skoda,ze v cizine stoji o tolik min a lidi kteri nejsou schopni si to zaridit tady odpalujou takove ceny ono kdyz sem se ted zajimal o brzdy tak to co je tady 30% z ceny brzd akce jednou rocne tak v cizine je cena za kterou normalne nakoupis presne to same  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.10.2012 , 21:27 |
|
ted sem nejvic nahlodanej do koncepce komplet trw kotouce a komplet origo desticky |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 2:46 |
|
Nevím jestli to víte, když tu nahazujete výrobce destiček jako TRW a ATE, tak to jsou stejně jen přebalovači Textaru. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 8:17 |
|
Nipper: a jeee ... a toto jsi se docetl zase na kterem foru?  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 8:35 |
|
Nipper: neblazni, to sem nemuzes takhle napsat. Vzdyt to jsou preci prvovyrobci a splnuji urcite standardy...  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 8:49 |
|
Petr78 : Aaa, dalsi obor kde se vyznas? Pojd k nam do logistiky. Nechame Te tam mesic zadarmo pracovat. Jsem si jist, ze Ti to v oblasti prebalovani a prelejvani dost otevre oci  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 9:09 |
|
Tady na tom foru se člověk vždy pobaví nad lidskou blbostí Jasně tak si kupte na auto všichni Textar, když je to to samé jako TRW a ATE 
Prašnost u destiček ? Tak si nechte destičky vyrobit z ocele, prášit nebudou vůbec a vydrží moře kilometrů, jen asi nebudou brzdit, ale vaše hlavní požadavky budou splněny. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 9:16 |
|
Mimochodem, vetsina desek ATE je vyrobena v CZ. Mam vam sehnat adresu tovarny? Urcite tam naleznete par sikovnych cinanu se "stitkovackou" ATE .. a vedle nich hromada jiz neoznacenych Textar desek  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 9:53 |
|
A me zase pobavilo, jak nekoho "nastartovalo" to, ze jsem poridil original desticky. To jsem teda udelal blbost a vyhodil zbytecne penize..... Tady nekdo nepochopil, ze uz mam vybrano a nepotrebuju poradit jakou znacku desticek zvolit  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 15:20 |
|
To jsem se nikde nedočetl, ale mám to přímo od výrobce, tedy od Textaru. Jedině aftermarket si vyrábějí sami nebo mají jiného dodavetele. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 15:25 |
|
ReNo: klidně ti ty přeznačkovaný Textary na Ate ukážu |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 15:36 |
|
A co takhle
hladke kotouce Brembo vpredu i vzadu a OEM Honda desky na obou napravach
cenove sem jen asi o 400kc dal nez komplet vse dohromady v zakladni rade EBC
nejaky postreh co by to mohlo vydrzet ci pripadne jak by se to mohlo chovat ? nejde mi o zavodeni,ale standartni jezdeni kdy na to clovek obcas potrebuje i dupnout.. za ty prachy nechci resit problem s piskanim,zvlnenim nebo podobne
vycetl sem,ze se doporucuje treba Brembo+Textar,ale podle cen uz si muzu asi koupit i origo Honda desky za cenu Textaru jestli sem koukal dobre |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 18:40 |
|
Nipper: to nemá cenu, ReNo ti to stejně neuvěří. Tak jako mně nevěřil, že se desky ATE vyrábí i ve Španělsku ikdyž jsem mu ukázal krabičku s nápisem "Made in Spain"
Hlavator: tahle kombinace zní hodně zajímavě. Kotouče Brembo mám vyzkoušené (sice s deskama ATE) a můžu doporučit. Nezkroutily se ani když se mi zasekl pístek a kotouče se přehřály.
No a origo desky je jasná věc. Tam se s jistotou neudělá chyba.  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 18:58 |
|
Petr78 : a ted jsem zvedav :
1) Nalezni mi text, kde nekdo odsuzuje nakup origo desek? A nacez, ze to nekomu vadilo? Ja jen poslal cenu za TRW. Kdyz ty pises, ze druhovyroba stoji 1200
2) Asi myslis tema v odkazu. Kde jsem psal, ze neverim, ze mas desky ze Spanelska? Ja jen psal, ze vetsina dnesni vyroby je z Nemecka (a nyni i z CZ) :arrow: odkaz
Asi umis cist lepe jak ja .. tak cekam .. kde ty vyplody tve fantazie naleznes
Nipper: muzes mi sdelit jmeno ci pozici onoho siritele z rad zamestnancu Textaru? Hned zitra zavolam do ATE a TRW a v klidu se jich zeptam. Kontakty tam mame vyborne. Pokavad to bude pravda .. tak nemam problem to priznat. Jako prodejce danych znacek nas to vazne velmi zajima  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 19:15 |
|
ReNo:
1) Taky asi čteš líp než já. Já totiž nikde nevidím, že by někdo odsuzoval nákup origo destiček. Ale to je v poho
Vím, že se dají destičky koupit mnohem levněji než za 1200,- u zlodějů AutoKelly. To bylo jenom pro srovnání, když se někdo nevyzná a kupuje nevědomě tam kde je to nejdražší.
2) Ano přesně tohle téma jsem měl na mysli.
Jenom tě poprosím, abys trošku "ubral plyn" než se to zase zvrtne v nesmyslnou hádku a urážení.
Nevadí mi diskuze, ale urážení už ano. Já tě neurážím, tak taky prosím o trochu té slušnosti a respektu  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 19:19 |
|
kluci "come down" takze by ste mi Brembo s origo deskama doporucili ? sem schopny se dostat na cenu pod 3k za origo desky na komplet auto tak mi prijde zbytecne experimentovat a pak treba o to driv menit |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 19:35 |
|
Hlavator: já za sebe určitě doporučím. Ta cena za komplet origo desky je luxusní Za kolik se dají sehnat ty kotouče Brembo? Zatím mám dozadu vybrané Ferodo za 440,-/ks |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 19:41 |
|
Petr 78: pridej si k te cene cca 270kc/ks - to mi neprijde uz tak hrozny |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 21:21 |
|
Petr78. V klidu rozhodne jsem. Jen chci doresit nepravdu co jsi tu napsal. Zpet k tematu.
-----------------------------------------------------------------------------
1) Dotaz 1 vznikl, nebot jsi napsal :
"A me zase pobavilo, jak nekoho "nastartovalo" to, ze jsem poridil original desticky. To jsem teda udelal blbost a vyhodil zbytecne penize..... Tady nekdo nepochopil, ze uz mam vybrano a nepotrebuju poradit jakou znacku desticek zvolit "
- nikdo Ti tu nenapsal, ze jsi udelal blbost ci jsi vyhodil penize. Ani Ti neradil, kterou znacku mas poridit. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.10.2012 , 21:21 |
|
2) Dotaz 2 jsi vytahl opet Ty - napsal jsi:
Nipper: to nemá cenu, ReNo ti to stejně neuvěří. Tak jako mně nevěřil, že se desky ATE vyrábí i ve Španělsku ikdyž jsem mu ukázal krabičku s nápisem "Made in Spain"
- nikdy jsem netvrdil, ani v tom tematu, ze ATE nevyrabi desky ve Spanelsku. Pouze jsem tvrdil, ze vetsina dnesni produkce je z Nemecka ci z CR.
----------------------------------------------------------------------------
Ani pro jedno "obvineni" nemas podklady. Tim bych to ze sve strany uzavrel  |
|
|
|
| Využil jsem servisní kampaň.... |
| Galerie: HondaDnes |
| Hodnocení: Nehodnoceno |
| |
|
|
Autor: Petr 78