| Hmmm, to by šlo |
| Galerie: HondaDnes |
| Hodnocení: Nehodnoceno |
| |
|
|
Autor: Dejf
Zaslal: 21.11.2010 , 20:37
Zobrazení: 728
|
|
 |
Popis: foto pouze mobilem |
 |
|
|
| Zasláno: 21.11.2010 , 20:42 |
|
odlehcujes drzak na servo cerpadlo, nebo co to je?  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 21.11.2010 , 20:44 |
|
Jak to má vyblejskavy, držáky jsou stock.. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 21.11.2010 , 20:45 |
|
Cim si cistil ten hlinik? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 21.11.2010 , 20:54 |
|
jojo držáky jsou origo. napadlo mě udělat duralový, ale byla by to zbytečná práce pro nic. takhle jsou jen opískovaný a v komaxu
čerpadlo neni vyleštěný, ale jen očištěný drátěnym kartáčem ve vrtačce
ale nevypadá to zle, prostě takovej vzhled novýho kusu
ještě se ´´obnový´´ spojovací materiál a bude to celkem slušný |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 21.11.2010 , 21:40 |
|
Jj, takhle by to šlo, takhle mě to baví.
Dobrá práce  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 21.11.2010 , 23:52 |
|
zkus to servo treba fouknout bezbarvym lakem...jinak budes mit za mesic vzhled stareho kusu  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 22.11.2010 , 0:04 |
|
Lukas: když tě poslechne a lak se za čas začne loupat tak to bude vypadat mnohem hůř než zašlý hliník
Jsou jiné lepší způsoby jak zabránit zoxidování hliníku  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 22.11.2010 , 0:21 |
|
to Petr 78: jak jinak?? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 22.11.2010 , 0:23 |
|
mě ani nejde o to, aby se to lesklo jak psí ... , nestavim šoukár 
ale bylo to celý oblitý od kapalin atd.
Petr; povídej  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 22.11.2010 , 1:16 |
|
Petr78: taky cekam:-) |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 22.11.2010 , 17:58 |
|
Omlouvám se, že odpovídám až teď. Dřív jsem se na net nedostal.
Oxidaci hliníku se dá zabránit jakoukoliv mastnotou na povrchu hliníku. Ať už je to nějaká leštěnka, vosk nebo v mém případě s úspěchem používaný silikonový olej.
Samozřejmě to není bezúdržbové řešení a ta mastná vrstva se musí čas od času obnovovat. Ale to záleží na tom jak moc a v jakém prostědí se s autem jezdí. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 22.11.2010 , 18:12 |
|
Sorry...ale kdyz to budu mit mastne, tak se mi na to rychle nachyta prach a spolecne s malymi netestnostmi a ukapy to bude vypadat jeste hur nez zoxidovane.
Navic pokud se bavime o ochrane hliniku teda nejen na servu, ale treba i na bloku...tak se ti tvuj vosk velmi rychle vypali.
Ja to fouknul bezbarvym keramickym lakem do 600°C. Uvidime jak dlouho to vydrzi. Ale mas pravdu v tom, ze na lestenem hliniku jakykoli nastrik dost spatne drzi. Loupe se to z toho jako film...  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 22.11.2010 , 19:30 |
|
Lukas: no právě, proto bych se toho laku bál. Já mám vyzkoušený ten silikonový olej na dvou motorech a udělám to tak znova. Hezky ten blok odrhnu nerezovou drátěnkou na nádobí, postříkám to silikonovým olejem a pak to otřu houbičkou aby tam toho oleje nebylo zbytečně moc.
A zase se mně budou kamarádi ptát, kde jsem vzal novej motor.  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 22.11.2010 , 22:57 |
|
Ten silikonovi olej se supr vec delam to taky .To nebude mastny ten olej se vypari teplem ale bude to mit ochtano proti korozi ale musis to obnovovat.Ne vosk !!! Na ten se usazujou nesitoty a spatne se to dava dolu.  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 23.11.2010 , 0:26 |
|
Korozi (oxidaci hliníku) se nejlépe zabraní povrchovou úpravou - co nejmenší drsností. Takže v tomto případě vyleštěním. Silikonový olej, či jakákoliv látka sice může na nějakou dobu povrch jakoby ochránit, ale z dlouhodobějšího hlediska, kdy ta vrstva oleje zmizí, to působí spíš negativně a naopak to oxidaci urychluje. |
|
|
|
| Hmmm, to by šlo |
| Galerie: HondaDnes |
| Hodnocení: Nehodnoceno |
| |
|
|
Autor: Dejf
Zaslal: 21.11.2010 , 20:37
Zobrazení: 728