| Honda včera |
| Galerie: HondaDnes |
| Hodnocení: Nehodnoceno |
| |
|
|
Autor: koki...
Zaslal: 19.7.2011 , 12:57
Zobrazení: 1128
|
|
 |
Popis: ...dlouhá, pravotočivá zatáčka, dvojka plnej, tři,utrhnul se zadek a bum o roh baráku. Auto se otočilo o 60 stupnů. Já jsem v pohodě, jen naraženiny od pásu. |
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 12:59 |
|
ale sakra práce to je škoda aspoň, že ty jsi ok  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:00 |
|
ty krááávo no hezky aspoň že ti nic není kamaráde!! pak se za tebou zastavim  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:03 |
|
Tento rok je na můj vkus, už nějak moc rozstřelených Hondiček  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:07 |
|
takhle jí dát před hondayí..ale aspoň,že je barák celej 
a jaké z toho plyne ponaučení?? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:08 |
|
zrovna taková kočka !! škoda myslel sem že dáme společnej odjezd na HD tak bohužel no  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:10 |
|
Bože muj kdy se ponaučíte s tou rychlostí Tak hlavně že ty jsi celej  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:10 |
|
Ponaučení? V zatáčce s plnou 2kou neřadit na 3ku a nechat řvát omezovač..  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:11 |
|
no já bych řekl že trochu jiný ale budiž a ten výsměch není zrovna na místě chlapci  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:17 |
|
no letos to padá jak .....
dal si ji pěkně jen co je zač
ale máš u mě , ne za to že si ji poslal do kytek
ale jako jeden z mála si dal najevo že sis to p0sral svou blbostí.
nic si z toho nedělej, tobě se nic nestalo , a nejsi jediný kdo dělá takové blbosti, ja to taky zkouším a taky se mi to jednou urve....doufám že to bude za dlouho. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:21 |
|
Jo je to jen moje blbost, nejradši bych si namlátil, navíc tam jezdí spoustu lidí na kole.
Jinak auto pujde asi na díly, pak to hodim do bazaru |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:21 |
|
Moje ESi jela na dvojku při 7500rpm něco malinko přes 90 takže jestli lítáš v zatáčkách v kilu jinak Targa pěkná škoda jí i když na to že to bylo o barák tak vypadá že je ještě OK |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:29 |
|
ponaučení:neřadit v zatáčce (ikdyž se taky dá) nebo vletět do zatáčky už s trojkou
mě se stalo,že mi dvojka nestačila v záběru,když to ulítlo v pravý..
akorát sem vymetl trávu,dvakrát se nechal přehodit a pokračoval po silnici dál neni nad "únikový" zóny  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:34 |
|
není to náhodou cesta do kateřinek??? jinak teda auta určitě škoda, ale hlavně že si celej ty a jak už tu bylo psáno, řadit v zatáčce kde to rveš na vytroubenou dvojku není dobrej nápad, ale to už asi teď víš taky... |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:41 |
|
hlavně ze jsi ok zrovna takovej krasavec, opravit to uz nepujde? |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:41 |
|
jo, je to v Kateřinkách, u Janova mostu, poslal jsem to do toho directalpinu.
Jinak takhe jsem tam nejel poprvý, je to opravdu dlouhá táhlá zatáčka, ale včera se to už utrhlo. Jsem fakt vůl.  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:43 |
|
Blbej barák... Neuhnul... Kamarád taky dostal smyk a trefil barák... Ale s Moskvičem a pomaleji,takže víc škody bylo na baráku...
Zatáčky kilem? Některé běžně i víc...  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:44 |
|
koki: klasika, většinou člověk nabourá tam kde to jezdí často, taky jsem Civica v zimě poslal do sloupu v zatáčce kterou jezdim denně 2x  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:48 |
|
jo, je to v Kateřinkách, u Janova mostu, poslal jsem to do toho directalpinu.
Jinak takhe jsem tam nejel poprvý, je to opravdu dlouhá táhlá zatáčka, ale včera se to už utrhlo. Jsem fakt vůl.  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 13:58 |
|
pekne si ji rozesmal, takovy skody  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 14:00 |
|
Ale neee Aspon ze si vylezl po svejch, hrozna skoda, jeste takhle pred HD. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 14:11 |
|
koufám že tě to nezlomilo natolik že nepojedeš ani na HD samo že tě naberu svým střepem  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 14:24 |
|
škoda jí na díly ale investovat do oprav se ti asi nechce co ? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 14:44 |
|
škoda jí budeš opravovat ? nebo rozprodáš na swap ? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 14:53 |
|
to je mi líto  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 14:54 |
|
V zatacce nikdy neradit ani nebrzdit....celkem stesti, ze jsi nikoho nesejmul a odnesli to jen plechy... |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 15:08 |
|
paráda vim že neřadit ale nebrzdit ? to sem netušil takže to jen nechávat motorem jo ? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 15:10 |
|
Nebrzdit - brzdný účinek je hlavně na předku,takže když brzdíš,tak se odlehčí zadek a rozhodně nepůjde za čumákem dál zatáčkou,ale bude pokračovat setrvačností přímým směrem a pokusí se předběhnout předek. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 15:20 |
|
jasný už hodněkrát sem to pocejtil když sem přibrzdil do zatáčky že zadek zneklidněl ale je to instinkt no musim si to někde nacvičit občas jezdim svižnějším tempem tak aby se mi to nevymstilo |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 15:30 |
|
Srovnat kola,brzda, znova zatočit... Pokud je prostor... Chytrej jak rádio,co? Ale ono to fakt takhle funguje. Pokud bude Dany pořádat další kurz zručnosti,tak si tam zajeď. Dozvíš se teorii a zkusíš si to v praxi... |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 15:56 |
|
v pohodě já sem rád že si mi poradil ten kurz může bejt si myslim hondě užitečnej díky za info  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 16:09 |
|
V zatacce nikdy neradit... no rekl bych ze kdyz vyjde spatna kombinace zatacek/prevodu a clovek nechce jet pomalu a ani v omezovaci tak nekdy nic jineho nez radit nezbyva... ale chce to maximalni opatrnost a presnost... spravnym brzdenim v zatacce zase lze v nekterych pripadech redukovat nedotacivost... kazdopadne pokud chce clovek jezdit bezpecne, tak je lepsi nejezdit uplne na hrane... |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 17:16 |
|
bržděním v zatáčce může člověk hodně získat, ale musí na to mít auto a hlavně gumy, který to udržej (takže závodní auto, nejlépe čtyřkolka na slikách a okruh) jinak v běžném autě a v provozu taky můžeš brzdit v zatáčce (zase aby to tu nevyznělo tak, že když zabrzdíš tak končíš) ale opravdu s citem, protože jak už bylo psáno, veškerá váha auta jde v tu chvíli napředek a zadek může ustřelit... a u řázení je to podobný, akorát tam už mě děsí jen ta představa, že máš motor vytočenej na max, kola maj ohromnej záběr (kterej tě mimochodem může zachránit, když přijde krizovka) a najednou veškerá síla, která tě táhne zatáčkou zkončí protože zmáčkneš spojku... 100x se nemusí stát nic, ale po 101. už to nevyjde jako tomu bylo bohužel v tomto případě. dalším mínusem je to, že když ti to v tu chvíli ustřelí, tak máš vyřazeno, tudíž prakticky nulovou šanci na to, že to srovnáš... |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 18:46 |
|
r.i.p. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 19:27 |
|
nebud vůl a oprav ji!! máš poučení pro příště jak nejezdit v zatáčce.
na Danyho kurz jsem se raději dávno objednal  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 19:50 |
|
Fatal to ni teda nějak nejede.. ja v těhle točkach mam skoro kylo a jak švihnu za 3 letim přes kylo  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 21:27 |
|
já dneska letěl pilu a dvojka plnej, ostřejší zatáčka a už se mi to hrnulo na to nejsem zvyklej, vždycky c4g hezky drží! Ale mohlo to být asfaltem, nebo už moc stočenýma kolama.. každopádně do protivky auto a už mi uhýbal směrem do škarpy.. kdyby neuhnul tak to taky vyjde, ale už by to bylo těsný. Chtělo by to sliky kua! |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.7.2011 , 21:29 |
|
pomaha lechce pribrzdena rucka.
Je spousta zatacek ktery se musaej jet pod plynem (pokud se bavime o hodne rychlych zatackach). Jakmile clovek ubere, hned ho chce zadek predbehnout, ale to uz musi ridic vedet co nastane a co si vubec muze dovolit. Bohuzel nekdo to zjisti takhle... ale chybama se clovek uci - jen je asi osudem , ze nektere chyby jsou osudne  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 20.7.2011 , 8:56 |
|
neřikám že sem nějákej pirát silnic s 1.3 to ani nejde ale je pravda že zatáčky jezdim dost svižně (samozřejmně už vim co od auta ůžu očekávat ale náhoda je blbec) takže si to opravadu při 0 provozu nacvičuju a zkoušim kde to má nějákou mez ale teď mi dost bráněj 14kola s vyšším profilem gum takže asi zas přejdu na 15" na 19550R15 a bude to zas o trochu lepší jinak včera jsem to tak z lehka zkoušel ( ne žádný šílenosti) a schválně sem si malilinko přibrzdil v tý zatáčce a opravdu sem cejtil jak zadek de vedle mě pak sem tu samou zatáčku projel pod plynem kterej sem lechtal a projel sem to mnohem čisteji je to hodně znát |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 20.7.2011 , 13:55 |
|
chce to prostě s CITEM..  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 20.7.2011 , 14:30 |
|
me jednou ustřelila cíva v zatáčce ve 140 a to docela hodně ,díky bohu se mi to podařilo srovnat a vprotisměru naštěsti taky nics nejelo,no doted to mam este živě pred ocima , od te doby si davam radsi bacha pac kdyz se ti pak vybaví ty následky ..4 lidi v aute,ve 140 crashit bych si opravdu nepřál...  |
|
|
|
| Honda včera |
| Galerie: HondaDnes |
| Hodnocení: Nehodnoceno |
| |
|
|
Autor: koki...
Zaslal: 19.7.2011 , 12:57
Zobrazení: 1128