| 2 roky lepsi kvalita benzinu |
| Galerie: HondaDnes |
| Hodnocení: Nehodnoceno |
| |
|
|
Autor: Hlavator
Zaslal: 23.1.2013 , 17:28
Zobrazení: 872
|
|
 |
Popis: |
 |
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 17:36 |
|
po prubeznem aditivovani co 5000km a to aditivem STP - vstriky+ventily prechazim po doporucenich od kolegu na systematicke davkovani VIF . O kvalite benzinu v ČR si uz par let nedelam iluze a uz vubec ne ani o znackovych jako napr. Shell  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 17:38 |
|
Nechci vypadat jako barbar, ale co se týče benzínu, tak bych si dovolil tvrdit, že atmosférická honda si to přebere... u turbobenzínů bych to pochopil spíš  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 17:42 |
|
no nvm jak si to prebere,ale je zajmave,ze je pomerne slusne poznat kde sem tankoval..viz zkusenosti s ONO , nekdy Shell a jindy zase mnohem lepsi a kultivovanejsi chod treba u OMW. Pokud by si to prebrala tak asi nepozoruju nikdy zadnou zmenu coz pozoruju casto a to sem nastesti nezkusil benzin v Nemecku nebo Rakousku  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 17:50 |
|
Ano, rozdíl znát je, to se hádat nebudu, ale nehrozí že "horším" benzínem odpálíš motor, takhle jsem to myslel. Aditiva mu určitě neuškodí  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 17:53 |
|
jo taak-to sme se nepochopili..o to sem se nikdy nebal zatim nemuzu rict nic k VIFu..az napalim behem mnoha mesicu 3 plechovky do motoru tak az pak muzu poreferovat ale za me si taky myslim,ze mu to muze jen prospet  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 19:05 |
|
Aditivem nic nezkazíš... |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 19:12 |
|
ty s tim jezdis v zime?  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 19:22 |
|
Co by pro fotku se sněhem neudělal...  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 19:44 |
|
A jak to tam lijes? 1/1000 nebo tam narves celou plechovici? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 19:54 |
|
Po zlepšení kvalitě benzínu by měla být i menší spotřeba ne ??
Já už skoro rok tankuji jen v Polsku a spotřebu mám opravdu menší než na český ...
Nejvíc je znát hlavně výkon motoru ......
Takže asi tak |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 20:08 |
|
napalim tam rovnou 3 at to za to stoji ..ale ted fakta- pro osetreni 1 plne nadrze je to necelych 20kc navic k cene benzinu..
becky: jo - jezdi i v zime  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 20:20 |
|
Ja v CR tankuju jenom par tydnu v roce a taky to poznam hned. Nikdy na vykonu, ale bezpecne na spotrebe. Zaplatpanbuh ze si nemusim hrat na alchymistu- benzinak mi jede jak ma a naftak nezamrza a neucpava se. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 20:59 |
|
Blbost!!! Budu platit už tak drahej benzín a ještě kupovat aditiva? Mě přijde veškerej benzin eda stejnej...Jede to na každej jak z praku  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 20:59 |
|
to dávkování je pěkný,to tam naleješ dvě víčka?  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 21:11 |
|
Jezdím VIF v turbodieslu od Toyoty a musím říct, že je to znát dost. Bohužel jak se mi povedlo ověřit, když tankuju u Tank ONO v Praze nebo v Plané nad Lužnicí, tak to rozdíl není, ale pokud tankuju u Shell v Praze a nebo v Sezimově Ústí, tak je to setsakramenský rozdíl... Shell v Sezimáči to musí pěkně šulit...  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 22:13 |
|
ano - davkovani 50ml na 50L takze 1,5L je pri najezdu 10-12tis km na rok a pul kdyz budu lit do kazde nadrze .. Benzin je tak drahy,ze 30h na litr navic mi za aditivum fakt nevadi pokud to motoru prospeje.. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 23.1.2013 , 22:57 |
|
Rozhodně můžu jen a jen doporučit, používám taky VIF a spolu s natankování na Benzině to je určitě znát  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.1.2013 , 2:22 |
|
To gear - jakypak barbarstvi..me to zas prijde jako vyhozeny prachy, reklamni chujoviny jako nejaky Magnatecy apod...tankuju kdekoliv a nikdy jsem nic nepoznal, ani na vykonu ani na spotrebe, ted co zkousim ten Etanol tak mi to prijde vesmes taky stejny, koor uz vetsiny aut zde..kolik z nas ma palubni pc aby moh honit nejaky desetinky, nebo sledovat podle ukazatele stavu paliva v nadrzi kterej v kazdy zatacce ukazuje jinak, dvakrat predjedes a mas jinej prumer....tohle je prece uplne zcestny...jeste nikdy jsem neslysel o spatnejch vstrikach nebo poskozeni motoru ci snizeni vykonu/zvyseni spotreby kvuli palivu..a to se pohybuju okolo aut uz od detstvi. Myslim teda benzin..u nafty tam to je pravda, koor novy motory napr od BMW jsou vepmi nachylny na kvalitu paliva, na servis nam co tejden vozili slavny X5/X6 a motory pomalu po smrti z ty nafty cesky..o tom zadna. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.1.2013 , 8:30 |
|
odpovedel sis sam - kvalita nafty je hrozna,myslis,ze kvalita benzinu je lepsi? Nikdo prece nerekl,ze odejde motor po ceskem benzinu at natankuji kdekoliv..ja rikam,ze tim chci vylepsit kvalitu toho shitu. Na 1,5roku mam za 500kc vylepsenou kvalitu benzinu..to je cena rocniho clenstvi tady na foru,to je necelych 20kc na plnou nadrz..me narozdil od tebe to jako vyhozene penize neprijdou. O tom,ze to motoru muze jen prospet panuje vseobecna shoda. Neresim jestli mi to bude zrat podle PP prumer 6,4 nebo 6,6 ..neresim jestli to da 20koni navic resim to,ze to motoru prospeje a kultivovanost bude lepsi. Kdyz ty si s CRX nepoznal rozdil v benzinu tak ja ti rovnou reknu,ze ja v 1,4 nebo ekonomu taky ne,ale u tohodle auta uz sem to nejednou poznal  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.1.2013 , 9:08 |
|
To cocks: Vím o spouště benziňáků, co zařvalo na benzín-tedy všechno to byly Mitsubiší GDI-skelnej povlak ze síry,ucpaný sání, zakarbonovaný ventily, popřípadě zabitý vysokotlaký čerpadlo a nebo ucpaný vstřiky-sám ten motor mám a bojim, bojim brát do něj "lacinej" benzín(teď ještě ta "eko-srajda" tu má od výrobce přímo zakázanou )
Paradoxně jednou mi i benzín tankovanej ve Švýcyrsku totálně rozhodil volnoběh a motor skoro netáhnul(2351ccm-žádnej prcek)ale to už je hmm...14 let.
To SpaceMan: se nediv, když tam shellka prodává občas i lacinějc než ONO- v létě jsem u nich viděl i benál za 22,90  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.1.2013 , 10:09 |
|
Tankuji jen Shell, OMV v krajním případě Lukoil a motor je stále tichoučký (vážně tichý, volnoběh není slyšet kabině). Spotřeba s mou těžkou nohou nepřeleze 6,5 L/100 Km. Opravdu nemám důvod něco takového používat. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.1.2013 , 10:31 |
|
To cocks: no tak v tom případě, jsme všichni diletanti.
Tankuji: CZ - Občas ONO, LukOil, Shell - vynechal jsem, OMV - nyní po testech nejlepší, Benzina - občas, Německo - cokoliv, ARAL asi nej, Rakousko - JET - perfektní palivo bez síry.
Stačí si prohlédnout diskuzi a mé fotky a praktické zkušenosti, které jsou citil na pedálu, zvuku motoru, tahu i síly a spotřebě - :arrow: odkaz od strany 24.
Díky |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 24.1.2013 , 10:35 |
|
Hlavator - ano, s benzinem to zrejme lepsi nebude, podle me to prave panfujou s tim Etanolem, prinejlepsim ..ja spis reagoval na ty ostatni prispevky, ty jsi jen psal ze si zlepsujes kvalitu paliva, coz je mozny..jen se mi nezdaj ty "zaruceny" poznatky ohledne spotreby a vykonu a tak..citim se s kazdym autem jedno telo jedna duse a jediny, v cem je dle me rozdil jsou ranni starty..kazdopadnd co clovek, to nazor
Sumy - a GDI neni nafta ? s Mysakama nemam zatim zadnou zkusenost...a nechtel jsi napsat spis 32.90 ? To jsme tu meli taky.. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.1.2013 , 10:59 |
|
Chlapi vazne necekam skoro nic-jen chci autu doprat aspn o neco lepsi benzin nez ten cesky shit..kazde auto ktere sem mel sem mel dost rad a snazil sem se o nej co nejlepe starat coz by potvrdili ti kteri si ho pak odemne koupili. motoru chci zkratka doprat co si zaslouzi,protoze tenhle mtor mam opravdu,ale opravdu hodne rad  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.1.2013 , 10:59 |
|
GDI - Gasoline-direct injection (GDI) engines - Mitsubishi, je to první sériově vyráběný motor na světě s přímým vstřikem paliva. Nafta ee není. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 24.1.2013 , 12:20 |
|
to cocks: samozřejmě 32.90 Jsem se uklep A GDI je opravdu benzín, jak píše M@jk. Člověk si s tim užje i legraci. Třeba když mi soused chválil, jak je ten japonskej dízl tichej Sice nebyli úplně první, ale byli první kdo ho nasadil opravdu masivně(taky si na tom vylámali zuby) a doposavad jediní, kteří jej udělali na režim chudé směsy 110kW s 1680kg pohotovostky MPV-v poho pod 8 l/100 |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 24.1.2013 , 19:40 |
|
cocks: to že jsi o tom nikdy neslyšel neznamená, že tomu tak není.
Já mám s motorem R18A2 podobné zkušenosti jako Hlavator. Když jsem natankoval nekvalitní benzín (i u Shell) tak měl motor na volnoběh jinej zvuk a spotřeba se při stejném stylu jízdy zvýšila o víc jak půl litru. A to už nejsou desetinky a ani subjektivní pocity.
Opravdu i u benzínového motoru vnímavý člověk pozná rozdíl v kvalitě paliva.  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 25.1.2013 , 2:46 |
|
ano, R18A2 mam taky, rozdil v palivu nulovej, mozna tak vlivem placebo efektu nebo neceho kolem 1% (i to 1% bych videl hooooodne optimisticky)...
jinak na E85 mam s R18A2 ten volnobeh asi opravdu klidnejsi, mozna to bude tim, ze ethanol obecne cisti a nekarbonuje 
a k aditivum, netvrdil bych, ze by to autu prospelo, nicmene rozhodne mu to neuskodi, jinak rozdil mezi levnym a drahym palivem bych videl prave v aditivach.
jinak odjel jsem HK - Zlin - HK na Natural z TankONO se spotrebou podle PP 5.5, realna 6.27 (tam predpisove, zpet obecne cca predpis+20)
jinak mam kupu tras (obecne HK - Zlin - HK nebo HK - Brno - HK) s palubakovou spotrebou 5.5, kde realna je treba 5,97
realna = pocitana od plny k plny. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 25.1.2013 , 2:47 |
|
jeste jedna vec na zaver, cestou do italie a zpet (4500km) jsem bral na hodne mistech, realna me vysla 7.5litru (palubakova 7) a prakticky konstantne celou cestu, neprojevila by se tam ta "spotreba" ruzna az o litr nahodou? Jelo se totiz furt stejny tempo a spotreba se lisi jen tim, kdyz jsme nekde stali, ale 2000km tam a 2000km zpet ve stejnem tempu, vykazuje spotrebu 7.18 - 7.61 (pak teda i 8.7 z duvodu nemecka a zvysenemu tempu), predchozi spotreba je 8 nadrzi na ruznych benzinkach a rozdil mam 0.5litru coz muze byt ruzne tempo, ruzny teren.
jo a na zkusenosti OMV, Shell, TankONO se muzete zeptat 2bepa, jeste pred rokem a pul velky zastance OMV a Shell  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 25.1.2013 , 9:13 |
|
VIF = Lang Chemie. Tim se aditivuje Verva - pro me 30haleru na litr navic. Jinak at si kazdy samozrejme tankuje a lije do auta co uzna za vhodne  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 25.1.2013 , 18:27 |
|
zitnyp: u Tank ONO je mnohdy kvalitnější benzín než na značkových benzínkách (např. Shell)
Že by měl 2bep podobné zkušenosti?  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 1.2.2013 , 13:27 |
|
Řek bych že tu někdo pravdivě řek že kvalitu paliva pozná jen vnímavý člověk a taky ten co má najetou stejnou trasu.Moje zkušenost je taková že náš Econom 1.5 po natankování u OMW pocukává.Tak tankujem kde koli jinde.Jelikož bydlím co by kamenem dohodil od Rakouska tak jsem to testl i tam.Vyjezdil jsem pár nádrží na jejich benzín a spotřeba mi přijde stejná každopádně po ránu za autem když jdu zavřít garáž je uplně jiný smrádek z výfuku než když tankuji v Čr .U nafty to mám otestované i s kamarádem co má acco 2.2 bych jinam než do rakouska tankovat nejel.Na českou naftu to nejede,hulí to,žere to,spotřeba mnohem vyšší a nafta u nás i dražší jak jinak...nemám jedinej důvod tankovat naftu v Čr. |
|
|
|
| 2 roky lepsi kvalita benzinu |
| Galerie: HondaDnes |
| Hodnocení: Nehodnoceno |
| |
|
|
Autor: Hlavator
Zaslal: 23.1.2013 , 17:28
Zobrazení: 872