|
|
|
Autor: Mulder
Zaslal: 6.4.2015 , 20:57
Zobrazení: 335
|
|
 |
Popis: Někdy se podaří pěkná fotka vytvořit náhodou. Nemá se to stávat, ale u mě se to pořád ještě děje. Důkaz, že se mám ohledně focení ještě co učit. :o)
Tahle fotka byla původně součást "panorámy" pro složení obrazu z více fotek. Jen náhodou jsem na ni samostatně zkusil naaplikovat standardní úpravy. A jen jsem to udělal, okamžitě jsem jí musel udělit vysoké hodnocení v rozřazovacím filtru, protože jsem uviděl, že jasně stojí za to. |
 |
|
|
| Zasláno: 6.4.2015 , 21:40 |
|
Hezká je  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 7.4.2015 , 9:47 |
|
Tož pěkné to máš
co je to Panorama snad vysvětlovat nemusíš  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 7.4.2015 , 10:36 |
|
...vidím v tom obal brožury devadesátých let  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 7.4.2015 , 10:43 |
|
a já se vidím jak v něm jedu  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 7.4.2015 , 11:06 |
|
Jo přátelé, přesně tohle jsem chtěl, aby v tom bylo vidět, přesně tohle mě k tomu inspiruje a přesně to jsem tudíž rád, že tam vidíte.
Rom.: A počkej až se vymění ty urvaný silentbloky motoru ... a dá se šestistupňová dlóóóuhá převodovka ... a luxusní koberečky ... a .... a ... no, ehm prostě to se v tom pak vidím, jak v tom jedu, mmmm, sen 
Radek_KA7: No vyjádřil jsem to dost neobratně, to je pravda. Nechtěl jsem se příliš rozepisovat na popisu fotky v hdnes a v malém prostoru se mi to blbě vysvětluje. Jde o to, že normálně se "panoráma" používá třeba na zabrání širší části krajiny, než kolik zvládne foťák apod. Kdežto tady u aut (a u portrétu a jinde), se využívá k tomu, že 1) získáš větší rozlišení fotky, než kolik máš "čip" a 2) získáš menší hloubku ostrosti, než kolik máš "čip-objektiv" kombo (tzv. Brenizerova metoda). Tedy nepoužívá se to tady a priori proto, že bys nemohl dostat tu fo |
|
|
|
|
|
|
Autor: Mulder
Zaslal: 6.4.2015 , 20:57
Zobrazení: 335
|
|
|