|
|
|
Autor: M@jk
Zaslal: 14.1.2017 , 17:29
Zobrazení: 5245
|
|
 |
Popis: ... a stále se leskne. Jedeme domů. ;-) |
 |
|
|
| Zasláno: 16.1.2017 , 23:48 |
|
je u nás v republice někdo, na koho se dá s laděnim obrátit s tím, že se to nepo..vysype??  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 16.1.2017 , 23:59 |
|
R3S: ahoj Petře, vše je popsáno v tématu MiniMaxiSraz Chodov, loni po 13.10., zhruba strana 83, pak jsem tam dal myslím odkaz na rozbor motoru. Pokud máš zájem, koukni. Pokud tam odkaz nebude, dodám. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 0:56 |
|
je to divný, proč jen jeden píst? mě tohle ale taky přijde spíš na ko svíčku nebo vstřikovač. jinak není to žádný fatální poškození vyměnit písty , přeložiskovat kliku , repásnout hlavu ,potom napojit širokospetrál (kdyžtak bych byl aj schopen zapujčit) zkontrolovat A/F a jedeš. tohle je problém jen jednoho válce takže hledat problém jen na tom jednom válci. přikláním se ke vstřiku. kdyby něco číslo máš. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 8:37 |
|
Díky díky,
každopádně, proč zmizely všem svíčkám elektrody a jsou spálené? Všiml jsi si???
Děkuji |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 9:08 |
|
to jsem si nevšiml.. pokud je to na všech tak je chudá směs |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 9:27 |
|
Což o to, oni možná umí poskládat motor, ale rozhodně ne na to, aby to vydrželo dlouhodobě a jelo to bomby... možná tak akorát na závody a rally, kde to auto najede max do 1000km a má to okamžitej výkon na chvilku a pak se to zase rozebere a udělá znova, což by vysvětlovalo i to, že to skoro nikomu o dost dýl než kolem těch 4000km nevydrželo...  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 9:50 |
|
Což o to... oni možná zvládnou poskládat motory, ale bohužel jenom na ten jeden rally závod a pak to zase stejně celý rozeberou a přestaví znova... což by tomu i odpovídala ta životnost motorů hodně lidí z vás...
ale asi auto, který vydrží a pojede bomby celou dobu, to asi nejde no... |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 9:55 |
|
Petře,
děkuji. Ozvu se, číslo mám. Jasná. Mě bylo řečeno, že: profukují svíčky, vadné, fake svíčky, nerovný blok, křivá klika už tehdy, kdy jsme to narychlo po zadření na okruhu v Moste pouze skládali u bordela v dílně, klika se neměřila jestli je ohnuta, jen jestli není broušená. Při uložení jsme se s Mírou modlili, aby se točila lehce a tak se stalo a Mirek a já jsme měli radost a říká: To bude dobré. Takže o spodku diskutovat nebudu, po propálení začala mlátit. To poznat šlo. Jinak by hluk od spodku šel dávno, si myslím, co myslíte? |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 10:33 |
|
Jezisikryste, proč do toho pořád motate kliku. Motor skapal proto že se upekly písty. A jeden to schytal i s dírou. Do toho zasahuje několik aspektů proč je díra jen v jednom, ale upečené písty I svíčky jsou všechny stejně.
A ty ložiska odrovnaly detonace se kterými jsi taky najezdil pěkných pár tisíc kilometrů |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 11:00 |
|
Nemotám, pouze dávám k dispozici fakta, aby si někdo něco nedomyslel.
Ale ano, tak to je. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 11:07 |
|
Kdyby se s tím jezdilo na tři válce tak bude časem díra na dalším válci
Fast ma pravdu...nereste spodek...ten je nasledek...příčina všeho chudá směs a detonace...Vstriky ti čistili a zkoušeli tak ty by mely byt z důvodu vyřazeny.. Ladění jsi zaplatil tak nevím proč ti neudelaji motor na záruku ze něco zkazili?? |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 11:12 |
|
Kamarádovi taky dělali motor ale naštěstí se nevrtali v jednotce 
Když motor udělali tak ze motor musí namontovat oni aby mu dali záruku...ale jak to vidím tak by stejně žádnou neměl teda
Hlavně ze to stalo o dalších 30 navíc
Jsou to kluci sikovni-hrajou na city aby to bylo důkladně a ve finále není... Takhle se tahají peníze z nevidomých.. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 11:21 |
|
Mezi námi fungoval bartr, já pomáhal občas, čistil, pucoval a leštil jejich auta a na oplátku dělali na mém. Platil jsem dvakrát měření na brzdě. Ladění se tím více méně vyrovnalo (tedy snad doufám)! Motor jsem platil po zadření jen díly a makali jsme na tom společně a podruhé, jak fouklo u nich těsnění tak jsem platil také přátelskou cenu.
Vždy to tak bylo. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 13:27 |
|
nebylo by dobré na toto udělat samostatné téma? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 15:21 |
|
Určitě ne, já chtěl jen oznámit, že jsme auto stáhli a dáme ho do pucu (tudíž nějaké ty lájky a májky a tak ) a tak nějak jsem nečekal, že to zvedne takovou vlnu odporu. A hlavně plno lidí o kterých jsem nevěděl, že jsou také nějak zainteresovaní.
Upřímně jsem ani nečekal, že mám až takové jméno v CZ-SK scéně ... díky děvčata a chlapci. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 19:09 |
|
M@jku, ty starej perverzáku tvoje jméno je spjato s Honda-clubem jak Daver s TNkem přeju at to odsypá a brzo zas někde pokecáme  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 17.1.2017 , 19:09 |
|
M@jku, ty starej perverzáku tvoje jméno je spjato s Honda-clubem jak Daver s TNkem přeju at to odsypá a brzo zas někde pokecáme  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 18.1.2017 , 17:56 |
|
tady je 76 příspěvků ) nebude to rekord?  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 18.1.2017 , 18:21 |
|
Těch šikovných ladičů tady na klubu pár je, ale myslím si, že největší problém je u nich ten čas - je to tak se vším, kdo je šikovný, má toho mraky i bez reklamy |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 18.1.2017 , 20:15 |
|
ještě chvílí a budeme na 100  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 18.1.2017 , 20:30 |
|
fake svíčky...spíš špatný aftermarket chování  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 18.1.2017 , 21:07 |
|
Jejda, já snad ani nebudu psát, kam to v pátek vezu ...  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 18.1.2017 , 21:56 |
|
no tak se pochlub a nenapínej nás  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 18.1.2017 , 22:53 |
|
ladiči v čr už s tím bud sekli nebo nemají čas a hlavně se jim nechce do věcí které sami nedělali , čemuž se nedivím, já osobně budu ladit už jen v polsku u Nuitona |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 18.1.2017 , 23:44 |
|
Petře,
tam, kam jel Pospa? |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 0:29 |
|
Neuveritelne jak tady porad naskakuji dalsi komenty, no jsem zvedav, kdy to bude zase svistet |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 7:49 |
|
A já čekám kdy se tady objeví nějaký koment od Silponixu abychom se taky dozvěděli něco z druhé strany  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 8:46 |
|
Hondik: jako myslis nejakou zas kosmickou teorii ze ktere vyleze ze oni za nic nemuzou a za vsechno si muzou kluci sami ?  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 9:22 |
|
Hondik: prosimtě... toho bohdá nebude, aby se k něčemu vyjadřovali... asi nemají tolik argumentů  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 10:23 |
|
To je jedno co napíšou ale aspoň nějaký zájem o danou situaci aby měli když je to jejich práce a vizitka nebo ne? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 10:41 |
|
Oni to maji ve vagine |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 11:31 |
|
velice smutný zážitek.... já už 3x zažil že poskládaný motor padl. Nikdy už nebudu dělat GO motoru, to radši koupím za 10 tisíc jiný a budu jezdit dokud nepadne i kdyby měl žrát víc oleje než benzínu.... jsem takovej smolař že když do auta narvu 70 tisíc tak do týdne to vlastní chybou nebo neznalostí zničím. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 11:36 |
|
Hlavne at mi tam neladi odtahovku nebo nebude ty stary pekace cim vozit  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 14:56 |
|
Radek_KA7: twle to není možný, GO se musí udělat pořádně a pak to funguje.
Bordel: Kemo, Tobě patří velký dík za půjčení odtahovky, poprvé v životě jsem řidil v takovém počasí na D1 a byl to mazec. Poprvé v životě sám odtahoval. Díky |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 15:10 |
|
Neni vubec zac, hlavne ze je zpet doma a muze se na nem zacit dela. Kdyby nekdo slusnej potreboval sefl servis prevoz, tak odtahovka (pripadne plato) je k mani...  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 15:31 |
|
Ale je, vždy je bordeli, zač děkovat.

To Trucker: ehm, zítra vezu motory do motorárny, odhadem v půlce února-koncem. Záleží na dílech, kdy dojdou ze zámoří.
 |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 18:25 |
|
Ten "výkon" co tam byl není nic extra na sériovej motor. Takže bych taky hledal problém vtom nalaďění. Možná co se týče toho jednoho pístu tak problém ve vstřikovači/zapalování. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 18:28 |
|
Série prostě fungují, odejde spodek koupíš jinej a jázda. Zakládám club StockMotorGang ! tady odkaz na sérii za hezký peníze. :arrow: odkaz
Ke komu to vezeš? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 18:28 |
|
100 ! |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 20:19 |
|
Díky pospo,
já to vezu k ..., ehm, ne, neřeknu, ale nejsou to Otrokovice, ani Havířov, ani Ostrava, ani Praha, ani Ústí nad Labem, ani Vrchlabí, ani České Budějovice a ani Plzeń, ani Jihlava a ani Brno.
Znáte ho všichni.
Chci GO, ten motor už na ní čeká dost desítek tisíc, teď se to udělá a bude klid na 100.000km a více.
M.
101 and still counting ...
P.S.: fak jsem netušil, že to zvedne takovou vlnu diskuzní! |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 20:25 |
|
No tak to bude na kraj Hradce.  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 20:25 |
|
Tak at to vse vyjde a je to udelane jak se to ma delat..  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 20:35 |
|
Pospa: vidis, ja mam ted taky stock spodek, koupeny tehda do zasoby. Panensky, netknuty, 50tis najeto. Ale mam ho spis omylem nez ze bych ho vylozene chtel  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 21:34 |
|
a co Řevnice Michale?? |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 21:52 |
|
Víťo, také ne. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 19.1.2017 , 23:55 |
|
Dám vám jednu radu. Nikoho se nezastávám. Ale když na motoru přidáte(naladíte) výkon, je jasné, že se tím zmenší životnost. Tak se pak nedivte že po 40tis.km tam v něm něco padne. Nechte motory sériové, maximálně udělat GO, jakože kroužky, šálky apod. a bude to jezdit pořád. A když už si nechám naladit motor, tak do závoďáku, který jezdí jen závodně, a po nějakých 1500,- až 2000,- závodních km zase repase. Takhle to zcela normálně funguje. A ne že s tím motorem jezdím deně do práce, na rohlíky apod. Pro nic za nic motor z výroby nema takový výkon jaký má a ne o 30kw větší. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 20.1.2017 , 0:27 |
|
Nebylo-by lepší založit už vlákno?  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 20.1.2017 , 1:32 |
|
Je hodně lidí v ČR, co umí dělat motory. Tím si nechci dělat reklamu, ale když to někdo nedělá precizně, tím myslím, že neměří jestli je klika rovná a nepoškozená, neměří ovalitu valců, rovnost bloku a hlavy, nemění ložiska, atd., tak je to pak těžko. Na druhou stranu dobrý motor se za 30 000,- Kč nedá udělat. Znám spoustu kluků co udělali precizní GO za 100 000,- Kč a jezdí jím dodnes. Na druhou stranu všichni se honí za výkonem, ale čekají životnost motoru 100 000km+. To prostě nejde.
Problém je, že v ČR téměř nikdo neumí pořádně ladit atmosféry a pak to tak dopadá. Odladí pár aut a už je z něho ladič mistr. A Hondata? To je největší nesmysl... |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 20.1.2017 , 1:43 |
|
To nemyslíš vážně že ne ? Takže motor v sérii 92kw je ochotnej najet dejme tomu 250tkm, po nějakých lehkých úpravách kdy se ten výkon zvýší na 110kw ( Nebo kolik tam "bylo") Což je tedy nárůst nějakých 20% nahoru, motor vydrží řekněme 5x méně ?
Navíc pochybuju že Majk najel nějaký závratný počet km v plné zátěži.
Nesouhlasím s tebou a s odladěným autem si rád zajedu na zmrzku nebo pro ten rohlík, to jako když jsou správně naladěny zapalovací a vstřikovací mapy a jedu pohodu tak to auto víc trpí nebo ? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 20.1.2017 , 1:46 |
|
Davide nemluv o jednotkách a jdi číst na Honda-tech nebo tě vypnu! Nemáš ještě nárok. Hondata absolutně ready, je úplně jedno co to je. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 20.1.2017 , 1:50 |
|
Kámo, Hondata je jen chytrý šváb. Potřebuješ ten motor každý týden ladit nebo ti stačí jednou naladit a jezdit? Navíc pořád je to jen modul v 20 let staré jednotce. A za 18K za Hondatu? Sorry, ale za 16K máš EMU, která je úplně jinde a je hlavně na nové elektronice.
PS: Nech toho nebo začnu googlovat.  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 20.1.2017 , 2:08 |
|
A já jsem chytrý Pospa a taky přes 20 let starej tak pozor.
Pro naše podmínky, respektive většiny je i ta Hondata moc jestli sis nevšiml.
Cena modulu 13K. Já tvrdím absolutně dostačující pro street podmínky + xxx.
Většině by stačilo naladit na P28/30 v Crome a nazdar. Hondata je jen komfortnější a nemusíš pálit šváby.
Navíc nevím, kdo by chtěl každý týden platit ladění, možná Marfiho mamka by na to měla. Navíc je to i nesmysl, prostě naladíš a jedeš, dobrá po nějakým zásahu se třeba doladí, ale ne přeci každý týden. Ten motor už stavíš s nějakým cílem.
Emu výborný, ale né pro nás - do aktivního motorsportu určitě super. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 20.1.2017 , 2:16 |
|
To samozřejmě jsi kluku ušatá. 
Samozřejmě, ikdyž jsou Hondy tak strašně levné na úpravy, tak i tak je to pro většinu moc.
13K ale ne za v3, aspoň ne u zmiňované firmy.
Přesně o tom mluvím. Klasický šváb plně dostačující.
Každý týden něco vylepšuješ, že potřebujes platit každý týden ladění?
Sakra o tom mluvím, přečti si to pořádně jitrnico.  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 20.1.2017 , 2:29 |
|
Ne ,ale každý týden si chci onlajn změnit lanč kontról přeci.  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 20.1.2017 , 8:20 |
|
Rake-motors: Díky. To je nám jasné a jak psal pospa, pokazit se může vše - o tom žádná. Já osobně měl + 11,5kW/12Nm - bezepečných dle Odose/HTB. Raději méně, než více. Chlapci přesně věděli, jak se doma chováme k tomu motoru, ví to i lidé zde foru/v klubu. Prostě "s citem". Motor jezdil 25.000km ročně, žádné závody, pouze pár kol na 2 celorepublikových srazech HONDAy a pár projížděk, vydržel dovolené, dálniční tempa do 140km/h a neměl o 30kW větší výkon, ale o 11,5kW/15PS. Naopak jsme využívali maximální kroutící moment, než to "ždímali" stále 5500-75005RPM. Tu plnou zátěž ani pořádně nezažil, protože delší dobu nebyla mapa naladěná a člověk se k tomu choval dle instrukcí, aby nezničil motor. Sami kluci říkali, že HONDAtou se optimalizuje, vylepšuje stávající stav mapy pro každý motor/ladí daný set up! Shořely všechny elektrody na iridových svíčkách - všechny. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 20.1.2017 , 8:44 |
|
Tak v první řadě přeju M@jku brzký start
V druhé radě jsem si nemohl nechat ujít přidat komentář do rekordního příspěvku na Honda dnes
No a ve třetí se vyjádřím k tématu
Vůbec se nechci nikoho zastávat , sám mám velmi špatné zkusenosti , což rada z vas určitě ví , naštěstí se to na potřetí povedlo . Nicméně mám pocit, ze kdokoli se vydal cestou stavět motory pro normální smrtelniky "ve velkém", nikdy to dobre nedopadlo ... Když stavěli sami sobě , super , auta všichni obdivovali a proto získali důvěru a zkusili si rozjet kšeft... Ale par nepovedenych zakazek, jednani s nasranyma lidma, žádný cas , velmi nakladne reklamace atd ... Přejde je chuť a pak to jde od desiti k pěti . Tím nechci říct ze neni nikdo kdo by to nezvladl Davide Ale každopádně je to velmi složité A někdy velmi nevdecne podnikani. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 20.1.2017 , 9:03 |
|
dvěstě dvěstě  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 20.1.2017 , 9:29 |
|
M@jk: V poho. Jak říkám nikoho se nezastávám. Sám ale zastávám názoru, že Hondata a upravovat motor je zbytečné. Mám závodní 6G VTI, v tom ECU P30, motor série, jen se udělala GO a od roku 2011 bez problémů. A jedno nejmenovaného ladiče motorů co tady probíráte, jsem na Rally Vsetín v boji proti sobě porazil a vyhrál. Ja bez těch úprav a Hondaty a on s něma. Na předposlední RZ dostal dokonce 25s. :arrow: odkaz |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 20.1.2017 , 9:43 |
|
rattay: Kubo, díky, i proto stále držím slušné chování a nenadávám, ani s nimi se nehádám, prostě korektně, jak jen to jde! Ano je to nevděčný business, ale asi jakýkoliv jiný. Já občas čistím, pucuji a leštím a pečuji o auta. Za tři roky jich bylo 120 cca, viz co jsem tu psal. Zakládám si na dobrém jménu, chováním, přístupem jednáním a vším okolo.
rake-motors: Já také respektuji příspěvek. Požadavek po zadření série v Mostě právě na palubě s HTB byl na výdrž a ne honění výkonu, že se povedlo objevit motor s jinými písty, bylo osudové (holt tak to dopadlo).
Já si totiž nechtěl stavět motor s výkonem a ani se to nedělalo. Opravit a jezdit. Že to tak dopadlo, zvedla se komprese, tudíž bylo potřeba přizpůsobit věci okolo, mi bylo vysvětleno a já souhlasil, nebyl problém. |
|
|
 |
|
|
|
Autor: M@jk
Zaslal: 14.1.2017 , 17:29
Zobrazení: 5245
|
|
|