|
|
| AUTOR: |
 |
crxmann

Články: 16777126
Komentáře: 92
|
|
Hodnocení: 0.00/5.00 [0]
|
 |
|
 |
Článek |
Strana 1 z 1 |
 |
| |

Jaký byl z pořadatelského pohledu Honday 2010?
Již osmý ročník největšího srazu nás, kteří vyznáváme jednu jedinou správnou značku aut, motorek, sekaček, lodí a letadel máme za sebou. Jaký byl z pohledu organizátora?
Přesunutí termínu do letních měsíců, srazu prospělo a nutno podotknout, že letos to s počasím bylo opravdu jak na objednávku. Děkujeme tomu na  oře.
Pořadatelský tým se v kempu sešel již ve středu 28.7.2010 v odpoledních hodinách, protože připravit kemp je celkem nakládačka. I letos se, ale našlo pár klubáků mimo radu OS, kteří dorazili s předstihem a pomohli nám..vlastně pomáhali po celou dobu srazu. Jejich seznam naleznete na konci tohoto článku. Je asi otázkou na lékaře, co nutí člověka, který má volný víkend jej masochisticky věnovat na oltář srazu a v neděli se vyčerpáním přesunout domu a tam mít pocit, že už to nikdy v životě nechce zažít a příští rok už tam jsou zase ve středu.
Středeční organizace proběhla vcelku rychle a díky pomocníkům se pořadatelský tým mohl věnovat grilomasověalkoholovému soustředění, kde v disciplíně „vypij, co leží na stole“ zřejmě zvítězil Daver (vítězného zlatého bludišťáka mu předáme), zdatně pronásledovaný Dejfem. Oba zdárně zformátovali své harddisky.

V disciplíně „sežer, co můžeš“ kraloval mistr svého oboru Méďa (i on obdrží zlatého bludišťáka).
Čtvrteční den byl stráven usilovných čištěním bazénu (nebo spíš toho co vypadalo jako bazén). Půl dne jsem strávil tím, že jsem se v tom psím počasí snažil najít kartáč, který sem na dně ulomil, díky Chuckymu, který se potopil a našel ho hned snad na druhý pokus.
Před stavbou vojenského stanu jsme zjistili, že na jeho kůly máme k dispozici pouze 1500gr kladívečko. Byl tedy vyslán Kojak na zajištění potřebné mechanizace konstatováním „sežeň něco, čím se to zatluče“. Pacient dotáhl palici ...(kde to sakra žijeme, fuj manuální práce ) Samotná stavba, kdy jsem se po konstatování „volové máte to vobráceně, ste nebyli na vojně bo co?!“ jal menežovat tento projekt v tom největším lijáku. Po jeho dokončení sme zjistili, že to máme obráceně
Proběhlo stavění brány, lavic a dalších stanů a večer opět, tentokráte velmi lehké, grilomasoalkoholové soustředění, kdy se již všichni kontrolovali, neboť řešit páteční očekávaný nápor s kamarádkou opičkou za krkem není žádná hitparáda.
Páteční ráno nás přivítalo sluníčkem a mělo to pozitivní dopad na náladu celého týmu. Probíhalo poslední organizování v kempu, označení příjezdových cest, společný oběd celého týmu, organizace stání partnerů, dorazil i catering zajišťovaný externí firmou mimo limit catering
V 15:00 byl oficiálně otevřen kemp a v podstatě okamžitě nastal chaos
Hlavní program byl plánován na sobotu, ale i na páteční odpoledne bylo připraveno několik menších soutěží odměňovaných okamžitě nějakou cenou. Nával na bráně dával tušit, že páteční účast bude rekordní. Nakonec se v pátek sešlo na 270 přibližovadel
Nálada všech byla i díky počasí přátelská a za příjemného shledávání se starýma známýma nám večer přešel v noc. Celé odpoledne hrála reprodukovaná hudba. Za vrchol pátečního večera bych se nebál označit vystoupení Rom.a. Asi nepředpokládal, že si jeho loňská slova někdo bude pamatovat, jenže to by nesměl mít za kamaráda mne Loni totiž Rom. Prohlásil, že jestli dorazí, doslova sežere svoje číslo. Nu kdo chce kam, pomozme mu tam a tak jsem Roma chudáka vyhlásil. Ovšem ten se zachoval jako chlap a co řekl, to splnil. Za velkého zájmů kamer a fotoaparátů obřadně zbaštil své číslo, které lehce zapíjel minerálkou … zřejmě aby si nekazil výtečnou chuť recyklovaného papíru do tiskárny.
Večer jsem ještě stačil Daverovi položit zákeřnou otázku: „kdo přiveze poháry?“..to co následovalo za výraz v jeho obličeji, se nedá popsat...mít psa s obličejem Davera, který v tu dobu měl, radši mu oholím zadek a naučím ho chodit pozpátku
Sobota byla ve znamení hlavního programu a bezesporu největší atrakcí byl automobilový simulátor 301.cz, který se díky Jaudovi povedlo zajistit.
Hned co to kluci z týmu 301.cz zprovoznili, jsem se drze chopil první testovací jízdy a musím říct, že to byl zážitek.
Sedadlo reagovalo téměř okamžitě a pocity z jízdy tím dostávali nový rozměr než doma u playstationu s vibračkou v ruce. Avšak mé řidičské umění dostávalo na frak. Chvílemi jsem myslel, že se to sedadlo utrhne, ale ne díky konstrukci, nebo chybě v programu, ale díky headshotům, které jsem předváděl neschopen udržet auto na dráze a neustálému najíždění čelně do svodidel . Ozvučení simulátoru parádní, nikde nic nevibrovalo, jak by člověk možná čekal, když to stálo ve vozíku na trávě. Od hanby mne zachránil jen fakt, že když člověk s autem couval zpátky na dráhu nemělo to pípačku jako mají náklaďáky. K ještě většímu prožitku by možná neškodilo jezdce na simulátoru vybavit helmou a bylo by to dokonalé. Upřímně, nebýt moderátor celého dne, sundávali by mne z toho těžko. Výhodou je, že je celý simulátor vybaven ještě dalšími dvěma místy, takže porovnání s přáteli se přímo vybízí. Musím ale konstatovat, že začnete-li ve velkém simulátoru na hoře (soukromě jsem si ho nazval šejkr) bude se Vám po přemístění zvykat na ovládání na „obyčejném“ volantu těžce (alespoň v mém případě). Navíc provedení kokpitu v šejkru na mne působilo masivněji a člověk se nemusel bát za to „vzít“, což jsem naopak měl strach na těch druhých místech. Kluci z doprovodného týmu si vzali ochotně na starost i uspořádání turnaje, kdy se místo v šejkru losovalo, tak aby byla zajištěna maximální spravedlnost. Vlastně celý doprovodný tým byl naprosto v pohodě a ochotně odpovídal na neustálé dotazy diváků, kteří po celý den obklopovali v hloučku simulátor a to kupodivu i po odjetí účastníků srazu na spanilou jízdu. Simulátor 301.cz byl určitě diváky pasován na krále soutěží v sobotním programu. Bude-li šance, chceme tuto skvělou věcičku dotáhnout i na příští rok . A Vy co hledáte nějakou atrakci na svůj firemní večírek, prezentační den apod. určitě neprohloupíte. Více naleznete na 301.cz.
Během celého sobotního dopoledne a odpoledne probíhaly i další soutěže (tak trochu ve stínu 301.cz), jako bylo odhadování váhy závodních kol teamDynamics, vystavených na jejich stánku, střelba ze vzduchovky, burza dílů, předváděcí akce čištění kol opět na stánku teamDynamics, seřizování vůle ventilů u Idaha z Dicompracing, Hifilova prezentace autoozvuceni.cz , soutěž V4/V6 Supersound.
King ze spřáteleného webu Hondaclub přivezl ukázat novinku Hondy - CR-Z, u které jsem Vám demonstrativně předvedl, že není tak malá jak se zdá.
Některé šťastlivce dokonce svezl a někteří se zamilovali.
Po jeho odjezdu se dostavil Alien z AutoElegance s kolegou z AMServis a dovezli druhé CR-Z, které se jalo předváděcích jízd a nutno přiznat, že se chudák nezastavil až do nedělního odpoledne. Po obědě přišla řada na spanilou jízdu, která se letos netradičně rozdělila na dvě půlky, které se v půli cesty míjeli v protisměru. Dle ohlasů to bylo super a já věřím, že tomu tak bude i příští rok, že nás Ajsík nehodí přes palubu. Mezitím Daver neustále googlil, volal, posílal sms firmě, kde spokojeně ležely naše poháry .
Kolem 21 hodiny jsme se všichni sešli u podia k vyhlášení výsledků soutěží a hlavně ke korunovaci letošní Miss HONDAy, jíž se stal DigXův nádherný modrý civic a získal tak právo být umístěn na klubové kartičce pro rok 2011.
Nicméně konkurence byla veliká, jak jsem již několikrát řekl. Je potěšující, že úroveň aut na srazu je rok od roku vyšší.
Po 22hod byl plánován start nočního závodu, který byl letos nově organizován tak, že posádky nedostali intinerář, ale pouze body, kam se mají dostat za pomoci mapy či navigace. Na kontrolních stanovištích byly připraveny úkoly. Tentokráte zakufrovali skoro všichni při hledání první kontroly, ale pak všechny trumfnul Hurikan, který jel skoro dvě a půl hodiny (jet podle atlasu ČSSR z roku 86 asi nebylo to pravé ...vtip) a kupodivu pilot Ondras lehounce taktéž.
Během nočního závodu v kempu probíhala neřízená zábava (někdo nepohrdl ani bazénem) a po celý den a večer na přání hrál DJ.
Po celý víkend, to znamená od pátku do neděle, bylo možno i nakoupit nějaké to šatstvo a další věcičky v butiku s tématikou Honda, Honda-club.cz nebo H-Positive. Celou dobu se o něj pečlivě starala Cheerion s pomocí Myst a Civinky. Nabídka butiku byla opravdu obsáhlá od nožíku a tužky až po batoh a bundu …. Jen ty kalhotky pořád nejsou (chtěl bych být u zkoušení
Kaňkou po oba dny bylo pozdní otevření cateringu v době snídaní, vzhledem k tomu, že kemp ožíval kolem půl osmé ráno, bylo otevření v půl desáté fakt pozdě a myslím, že část svých zákazníků tím firma ztratila. Nabídka přesto byla obsáhlá a velmi chutná a ani ceny, až na výjimky (viz. cena obyč. vody) byly příznivé.
Nedělní ráno bylo ve znamení přesunu na blízké letiště v Březině, kde bylo hlavní náplní sprintování. Klasicky nás na začátku pozlobila technika, ale celkem rychle bylo vše dolazeno, aby mohlo začít sprintění v 5 kategoriích a slalomování pod modrým nebem. Kdo se do té doby nestihl spálit, určitě to na letišti dohnal. Sprinty tentokráte již s kategorií speciálů byly plné nádherných kousků, které nejen dobře vypadají, ale ještě navíc také jednou. Na slalomové dráze se objevilo pouze 12 zájemců o měřený slalom, který byl mimochodem postaven tak, aby co nejvíce eliminoval výkon motoru, o čemž se přesvědčil jak LK7R, tak Infiniti. Zatímco někteří neúnavně kroužili po dráze se snahou docílit nejlepšího času, LK7R věnoval čas, po kontrole svých ne moc špičkových výkonů, rozvoji teorie. „co když pojedu rovně, tudíž budu mít každou druhou kuželku dobře a i se součtem trestů to vyhraju“ ...prostě Pražák no ...
V brzkém nedělním odpoledni bylo odsprintováno a odslalomováno, proběhlo vyhlášení výsledků, předání cen. Ještě přátelské popovídání a pomalu se účastníci začínali rozjíždět do svých domovů.
Ne však organizátoři. Již během nedělního dopoledne parta dobrovolníků uklízela a balila kemp.
Po sklizení letiště následoval přesun do kempu i zbytku pořadatelského týmu, doklizení zbytku a pomalu se vyrazilo směrem k domovům. Celou organizaci nám v neděli ještě zkomplikovala stávkující dodávka VW . Vyčerpán, jak duševně, tak fyzicky jsem se dostal domu možná jako první z organizátorů kolem půl osmé večer...a už jsem přemýšlel, co bude za rok...vlastně bude nějaký Honday 2011?
Poděkování patří všem, kteří se podíleli větší, či menší měrou na pořádání srazu a to konkrétně:
Daver + Cheerion, Kuba, Dejf, Sopťa, Kojak + Kačka, Méďa + Žaneta, CJ Monty + bratr Mates, Prcek, Vlastič, Wayne, Lojzík, Majkl_l, Adámek + Verča, myst (dříve Mystique), Civinka, Ajsík a spousta dalších, na které si možná nevzpomenu, ale jejichž pomoc je neocenitelná...
Poděkování patří samozřejmě i partnerům:
Hifilovi - www.autoozvuceni.cz
MotorArt - www.motorart.cz
Infinitimu - www.breker.cz
teamDynamics – www.teamdynamics.cz
Idahovi – www.dicompracing.com
InterCars – www.intercars.cz
A za spolupráci :
Autosalonům Honda v Brně – www.autoelegance.cz ve spolupráci s www.amservis.cz
Obrovské díky celému týmu 301.cz
Panu starostovi a obyvatelům Svijanského Újezdu
Cateringové společnosti mimo limit catering
Doufám, že ve Vás zážitky z našeho srazu zůstanou ještě nějaký ten pátek a příští rok... Možná někdo zase zorganizuje HONDAy 2011
odkazy na galerie účastníků
GALERIE
v článku jsem drze použil fotek médi, xenona, nya...děkuji za dodatečný souhlas |
 |
Autor |
Komentáře |
 |
crxmann

|
|
| Zaslal: 26.8.2010 , 18:26 Předmět: |
|
PS: další galerie doplním jen co dorazím domu nebojte  |
|
Míša

Články: 0
Komentáře: 1
|
|
| Zaslal: 26.8.2010 , 19:01 Předmět: |
|
Přesně tak, něktěří se dokonce i zamilovali  |
|
Brnďa

Komentáře: 3
|
|
| Zaslal: 26.8.2010 , 19:01 Předmět: |
|
pěkný článek  |
|
Hellborn

Komentáře: 13
|
|
| Zaslal: 26.8.2010 , 19:08 Předmět: |
|
A já nemohl...  |
|
coudu

Komentáře: 4
|
|
| Zaslal: 27.8.2010 , 14:31 Předmět: |
|
pěkný čtení
ale tohle mě dostalo
"Zatímco někteří neúnavně kroužili po dráze se snahou docílit nejlepšího času, LK7R věnoval čas, po kontrole svých ne moc špičkových výkonů, rozvoji teorie. „co když pojedu rovně, tudíž budu mít každou druhou kuželku dobře a i se součtem trestů to vyhraju“ Mr. Green ...prostě Pražák no ... " |
|
Dydy

Komentáře: 3
|
|
| Zaslal: 28.8.2010 , 13:43 Předmět: |
|
jj a tohle je taky dobrý: Již osmý ročník největšího srazu nás, kteří vyznáváme jednu jedinou správnou značku aut, motorek, sekaček, lodí a letadel... já už si to bez toho háčka ani neumím představit  |
|
myst

Články: 2
Komentáře: 1
|
|
| Zaslal: 21.9.2010 , 23:20 Předmět: |
|
1. Dekuji za podekovani, ale uz nejsem mystique
2. KDO TAM DAL TU FOTKU S RAMINKEM!!!!! =D |
|
crxmann

|
|
| Zaslal: 23.9.2010 , 14:58 Předmět: |
|
myst: hluboko v mém srdci jsi stále ta stará Mystique
PS:opraveno |
|
Rating box? ? neni
|
|
| AUTOR: |
 |
crxmann

|
|
Hodnocení: 0.00/5.00 [0]
|
 |
|
|
|
|
 | Časy uváděny v GMT + 1 hodina |
You cannot post articles in this chapter You cannot edit your articles in this chapter You cannot delete your articles in this chapter You cannot rate articles in this chapter You cannot approve articles in this chapter
You cannot post comments in this chapter You cannot edit your comments in this chapter You cannot delete your comments in this chapter You cannot rate comments in this chapter
|
|
|