Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Články

Uživatelská recenze - HONDAy 2010
  Sekce: Srazy a výlety
  Zaslal:  22.9.2010 , 9:31

AUTOR: DrSlimm
3 háčka
Články: 1
Komentáře: 5

Hodnocení: 5.00/5.00 [1]

Technika Jak na to Klub Srazy a výlety Novinky a historie Partneři Můj příběh

Článek  Strana 1 z 1

Možná máte pocit, že to snad už ani není letos, co byl uspořádán Honday 2010. Vyprchání počátečního nadšení možná přispěje k lepší objektivitě, protože kdybyste se někoho ze zúčastněných zeptali ono první srpnové pondělí, jaký byl Honday, tak by se asi většině z nich rozzářil obličej a začali horem dolem vyprávět, jak... Ale všechno hezky popořadě.

Na Honday do Svijanského Újezdu jsem jel letos již potřetí za sebou, mám to z Liberce za rohem. Poprvé jsem měl vysněné auto s H jako Hologram, tedy vlastně jako Honda, teprve od jara a nikoho jsem neznal. Přijeli jsme s přítelkyní v nejméně japonské Hondě Civic 5D 1.4i S. V té době auto bylo ještě na „plecháčích“ a mně svítily dva dny oči jako korálky při pohledu na ty pravé japonské plnokrevníky a tajpáry. Rok nato jsem jel na Honday s MalTakem a jeho CRX. A letos? Letos jsem na Honday přijel už v pátek v doprovodu Spydy s 1.8Vti, večer se shledal s Plisou a jeho „badass“ Lude 4G. MalTaka a Ljaye jsem přemluvil alespoň na sobotu. Kam tím mířím? Honday se totiž, doufám nejen pro mě, stává čím dál tím víc srazem lidí a nejen aut.

V sobotu bylo jasné, že to bude velké. Ráno jsme ze sebe udělali lidi, dali jsme si snídani a šli jsme okukovat auta. Dorazil i MalTake a Ljay, takže se mě známá „liberecká“ skupina rozrostla na pět kousků. Celý oplocený areál už byl lemován auty a nově přijíždějící museli začít vyplňovat poslední volnou oblast kempu. Focení jsem moc nedal, stejně by z toho zase vyšel katalog pro autobazar. Když jsme dorazili k vjezdu, stálo tam to propírané CR-Z, bílá mu prostě sluší a statická prohlídka dělala velmi dobrý dojem. Hned vedle se rozbíhala předváděcí akce kluků z 301. Musím říct, že to byl skvělý tah od organizátorů akce, simulátory byly v obležení non-stop, ale fronta na horká sedadla byla přiměřená. Plný kemp udělal svoje, vloni nově zavedená soutěž super sound měla poměrně těsné místo, kde bylo možné vidět nebo spíše slyšet rozličně rozvášněné čtyřválce, a plocha antukového hřiště, kde se dříve borci proháněli s Civicem na laně, byla nyní vyhrazena butiku a střelbě ze vzduchovky.

Dopoledne rychle uteklo a na programu byla oblíbená spanilá jízda. Na oběd jsme využili místní catering a musím si pogratulovat, že se ten výborný gulášek nedostal na bílé hondobóžové triko. Organizátoři nezaháleli a vybavili účastníky hned při příjezdu mapou, která měla minimalizovat hromadné obraty během spanilky. Musím opět pochválit Ajsíka za trasu, bylo se zase na co koukat a až na jedno zaváhání kolony A na odbočce vpravo vše proběhlo dobře. Je to divné, když kolona jede rovně a člověk by měl uhnout jinam. Že je něco špatně mi bylo jasné hned po projetí křižovatkou, přece jenom když na vás řidič vanu i s dětmi na vedlejší posunkuje snad i ušima, že máme jet vpravo, tak na tom něco bude. Tímto manévrem jsem se dostal na čelo ztraceného chvostu, ale navigátorka s mapou v ruce to zachránila. Kolonu jsme poměrně rychle dojeli a pak už vše proběhlo bez problémů. Odpoledne se neslo v pokračujícím soutěžním duchu a naše skupina se rozhodla zopakovat grilování. Někteří odvážlivci neodolali bazénu, ačkoliv byl silně zelený. Voda prý byla „skvělá“, nějak jsem jim nevěřil, byl jsem rád, že se počasí zázračně vybralo těsně před víkendem, ale budiž.

Neděle ráno nás přivítala studenou rosou, slunečným počasím a mě, Kačenku a Gábinu také slimákem v obuvi, takže kdo se mi chvíli smál, za chvíli klel opodál. Na letiště se určitá skupina lidí vždy neskutečně těší a to přináší enormní zátěž na organizační tým, zvláště, když je letištní časomíra z nějakého důvodu prokletá věc, co vždy funguje jen doma v garáži. Letos se start sprintů pozdržel pro změnu výpadkem generátoru, ale to mě vzhledem k D14ce pod kapotou netrápilo. Deštníky na rozhánění mraků se ukázaly jako dobrá zbraň i proti sluníčku a tak jsme si vychutnali tu nějakou odstrojenou bestii, tu nějakou foukačku. Nejzajímavější překvapení ale přineslo hybridní céro. Sice to není žádný velký sprinter, ale když auto zakleklo do první zatáčky, tak bylo jasné, že tohle auto nebude taková nuda, jak se na papíře zdálo. Letos jsem na letišti neabsolvoval ani jízdu zručnosti, nějak mi bylo líto obutí a tak jsem si ruce nezamotal, ale jiní se činili slušně. Po druhé hodině odpolední se stala porce slunečních paprsků už dostatečnou a dali jsme se raději na úprk.

Co říci závěrem? Pánové a dámy, smekám. Bylo to zas o trochu lepší než minule a jsem rád, že nedochází ke stagnaci, ale neustále se objevují nové soutěže, daří se tak přilákat více aut a lidí. Pokud máte pocit, že měl Honday 2010 nějaký nešvar, sem s tím, protože zpětná vazba je potřeba. Já si letos na žádný nevzpomínám, jen jsem zvědav, jak se tam v roce 2011 všichni vejdeme.

Autor  Komentáře
crxmann
5 háček

Články: 16777126
Komentáře: 92
 Zaslal: 22.9.2010 , 20:00  Předmět:    
OK pifko
Minor
5 háček

Komentáře: 18
 Zaslal: 23.9.2010 , 9:14  Předmět:    
Zažil jsem všechny Hondaye a musím říci, že počet lidí i úroveň srazu jdou stále nahoru. Všem pořadatelům díky a díky i všem, kdo třeba napíšou článek atd. Konec konců, tohle všechno má jeden společný motiv, bez kterého bychom nic neměli, totiž - "hondaři sobě". A proto vám, hondaři, díky Úsměv.
Rom.
Partner H-C

Články: 0
Komentáře: 1
 Zaslal: 23.9.2010 , 10:11  Předmět: hondaři sobě   
Díky za článek, rád a pozorně jsem si ho přečetl OK přátele
Mám radost, že třeba na rozdíl od Německa, o kterém něco vím, kde počet klubů, členů a tím i společných akcí klesá ... tak my rosteme ... a pevně doufám, že kvantitou, ale i kvalitou a to nejen technicky, ale hlavně lidsky Honda je to dobrý Honda
mot
Partner H-C

Komentáře: 27
 Zaslal: 27.9.2010 , 22:48  Předmět:    
opravdu pěkné počtení OK , Honday 2010 se mi taky moc líbil a už se moc těším na další

Rating box? ? neni

Články

Uživatelská recenze - HONDAy 2010
  Sekce: Srazy a výlety
  Zaslal:  22.9.2010 , 9:31

AUTOR: DrSlimm
3 háčka
Komentáře: 5

Hodnocení: 5.00/5.00 [1]

Technika Jak na to Klub Srazy a výlety Novinky a historie Partneři Můj příběh

Přejdi na: