Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Články

Recenze : SpaceMan, Honda CR-X del Sol 1994
  Sekce: Můj příběh
  Zaslal:  9.2.2012 , 21:08

AUTOR: SpaceMan
4 háčka
Články: 3
Komentáře: 1

Hodnocení: 5.00/5.00 [3]

Technika Jak na to Klub Srazy a výlety Novinky a historie Partneři Můj příběh

Článek  Strana 1 z 1

Zdravím vás všechny,

snad vám nebude vadit, když svou trochou do mlýna přispěju svým článkem o tom, jak se z malého človíčka stal Honda pozitivní člověk. Samozřejmě nezapomenu přidat pár zkušeností s vozem, které mě v podstatě dostalo do kolen a taky proto tu dnes mezi vámi sem.

Fakta:
Honda CR-X del Sol
- sportovní dvoumístný roadster s manuálně či elektricky odnímatelným hardtopem
- pohon předních kol řadovým čtyřválcem o objemu od 1496 až po 1595cm3 (dle trhu) s automatickou 4° nebo manuální 5° převodovkou
- volitelná výbava zahrnovala nejen vyhřívané sedačky, ale také třeba systém kontroly trakce (TCS), ABS, diferenciál s omezenou svornotstí (LSD), tempomat, klimatizaci, přední mlhovky (opět dle trhu), atd.
- světová premiéra proběhla v roce 1992 a výroba byla ukončena v roce 1998
- facelift proběhl pro modely 1996 (dostupné informace uvádí 10/1995)

MOTORIZACE:
- Evropa (1992-1998)
-- ESi = 92kW / 143Nm (D16Z6 SOHC VTEC) => pofacelift 93kW / 144Nm (D16Y8 SOHC VTEC)
-- VTi = 118kW / 150Nm (B16A2 DOHC VTEC

- Amerika (1993/1994-1997)
-- S = 74kW / 128Nm (D15B7 SOHC) => pofacelift 77kW / 132Nm (D16Y7 SOHC)
-- Si = 92kW / 143Nm (D16Z6 SOHC VTEC) => pofacelift 93kW / 144Nm (D16Z7 SOHC VTEC
-- VTEC = 118kW / 160Nm (od roku 1994) (B16A3 DOHC VTEC) => pofacelift 118kW / 150Nm (B16A2 DOHC VTEC)

- Japonsko (1992-1998)
-- VXi = 96kW / 142Nm (D15B SOHC VTEC)
-- SiR = 124kW / 163Nm (B16A DOHC VTEC)

Pokud bych měl rozepisovat další a další informace tak myslím, že by vás to přestalo rychle bavit, takže pojďme se tedy konečně dostat k tomu, jak se SpaceMan Hondařem stal.

Psal se rok 2007 a mě začal dosluhovat můj první oř - Renault Rapid 1.6D Express, rok výroby 1992. Jednalo se o pickup a s manuální 4° převodovkou. V tu dobu jsem si neuměl představit lepší auto na ježdění. Bohužel začalo mi docházat že s 300 000km na krku, bouchající poloosou, rzí po celém autě a v konečném důsledku i prasklým chladičem se nedá jezdit déle, než motor zaklepe bačkorama. Takže jsem se začal porozhlížet až jednoho dne narazil čistě náhodou na odkaz na autoscout24.de.

Štědrost rodičů svému druhorozenému potomkovi umožnila naskočit do auta a s pocitem naplněného snu si dojet pro své druhé auta do Mnichova. Tam jsem na stůl vyložil půjčku od rodičů a naskočil do mého nového mazla. Motor si zpíval jako by právě vyjel z fabriky - měl najeto 44 478km při předání - kvalty padaly jedna báseň. Komplet serviska, doklady od auta a všeobecný stav exteriéru i interiéru mě přesvědčili, že si s budíky fakt nikdo nehrál. Po cestě domu se nevyskytla žádná chybka a tak jsem zkusil při jednom nájezdu na dálnici i menší VTEC výlet, což se dá popsat... jak by to řekl Rimmer:"zažil jsem halucinogenní výlet, což se dá popsat jen jako trip, čehož to důsledkem jsem se svému otci v druhém autě začal vzdalovat rychlostí, kterou jeho 1.2 HTP opravdu nezná." Ten pocit, kdy se z brrrrr změní zvuk na braáááááááá, byl opravdu silně návykový. Musel jsem se opravdu hlídat, abych nemusel na každém parkovišti po cestě domu poslouchat, že jsem totální magor. HaHaaa

Po příjezdu domu jsem si prošel standardním přihlašovacím kolečkem a rovnou udělal i prohlídku spodku auta a výměnu provozních kapalin. Pro jistotu jsem nechal seřídit i ventily. Po nějakém to roce ježděním jsem poznal přátele z delSolTeam.cz a přes ně jsem se dostal k Honda-Clubu.cz. Zúčastnil jsem se 1. delSolDaye, který byl nepopsatelným zážitkem, kdy parta stejně "pošahaných" lidí sundala střechy a razila si cestu přírodou. Na pohodu, bez blbostí... V dalším roce přišli na řadu první starosti, jako prasklý výfuk, koroze zadních lemů a další. Nakonec jsem usoudil, že bych přesedlal na stejné auto, jen s vyšší motorizací a el. střechou. Nakonec z koupě sešlo a mazel putoval na opravu zadních lemů. To se psal rok 2009 a já se poprvé zúčastnil HONDAye... Nepopsatelný zážitek, noví přátelé a taky spousta zábavy - jen spánek ve stanu byl tak trochu nevyhovující. Bohužel při tomto sraze se stala nehoda (CRX 2G vs. C6G) a tak jsem si ani nedokázal pořádně užít projížďku a trochu mi zatrnulo, když jsem viděl Pemiho ležet na silnici. Tak to koukám! Nakonec vše dobře dopadlo - skoro. Na letišti jsem si při odjezdu domu uvědomil, že dlužím ze své kamery TargaManovi kazetu a co se nestalo...... Kdo tam byl tak ví - zoufalý SpaceMan obešel (či za pomoci Rom.a) objel půlku sprinterů.... prostě jsem si zabouchl klíče v kufru. Velmi šťastný Hned po příjezdu z HD09 jsem rozebral auto a vymyslel odskok kufru. HaHaaa

V roce následujícím jsem se ujal prvního pořádání srazu delSolTeam a to byl 4. delSolDay v ATC Konopáč u Heřmanova Městce. Auto šlapalo jako hodinky. Jen kola se změnila z AEZtek na O.Z. v bílem komaxitu. Jenže na konci roku jsem dostal možnost koupit druhou del Solku a to rovnou VTi... Začala velká přestavba, kterou odvedli naprosto dokonale kluci z Kami Čáslav. Jednoznačně jim patří mé velké díky. Na projektu jsem se částečně podílel i já - navrhl a zrealizoval jsem komplet úpravu interiéru, který se teď pyšní čenou barvou. Společně s otcem jsem navrhl a designoval rozpěru pro B-sloupek, která zároveň splňuje funkci držáku 4-bodových pásů. Sedačky s volantem jsou přečalouněné od další výborné firmy Čalounictví Smrž z Načeradce. Kola se opravila po domácku, aby měla alespoň stejný odstín a krytky se polepily carbon fólií - na letošní rok se však připravují již nová kola značky Rota. je to dobrý

Závěrem bych chtěl ještě zmínit že Red Dwarf od září není sám. Pořídil jsem k němu ještě Civica 1.4i z rouku 1997. Ten mě insporoval podvozkově, takže pokud vše vyjde tak jak má, bude ještě letos velká divočina. svatoušek Takhle se ze mě stal notorický Hondař. Snažím se lidem předat nejen své znalosti, ale i kousek toho nadšení pro tuhle značku vozidel.

Díky za přečtení mého příběhu. Snad se jich tady objeví více. Občas je zajímavé přečíst si, jak se vlastně z někoho stal věrný Hondař.

"Můj sen se splnil, a co váš?

The Power of Dreams!

Odkaz do garáže : Klikni pro vstup do garáže.

Odkaz do externí galerie :Klikni pro vstup do externí galerie

Autor  Komentáře
crxmann
5 háček

Články: 16777126
Komentáře: 92
 Zaslal: 15.2.2012 , 13:53  Předmět:    
Vstoupit do diskuze k článku ZDE

Rating box? ? neni

Články

Recenze : SpaceMan, Honda CR-X del Sol 1994
  Sekce: Můj příběh