Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Články

Recenze : Newtom : Honda Accord 2.4 Exe
  Sekce: Můj příběh
  Zaslal:  16.2.2012 , 1:42

AUTOR: Newtom
1 háčko
Články: 1
Komentáře: 0

Hodnocení: 4.60/5.00 [5]

Technika Jak na to Klub Srazy a výlety Novinky a historie Partneři Můj příběh

Článek  Strana 1 z 1

Accorda jsem pořídil v Červenci 2010 jako nástupce za Civica 1.5 Eco. Začli korodovat lemy a já se rozhodnul jej prodat a podívat se po něčem jiném.
Honda mi vstoupila do život,když mi bylo 9 s okamžikem kdy taťka vyměnil Žigulika za Civica 3G 1.5 z roku 1986. Tehdy jsem začal po Hondách koukat a bylo jasno jaké auto bude mé první. Trvalo to dlouhých 11 let než jsem koupil své první auto a byl to právě Civic 6G 1.5 Vtec. Mimochodem parádní vozítko, nicméně úplně nenaplňovalo můj sen mít tu správnou uječenou sekačku, o kterých kolují legendy...
Takže, když se podařilo Eco prodat, požadavek na další Hondu byl jasný, musí to být sekačka, která se nechá vytočit do stratosférických otáček. Hledal jsem ITR, CTR a ATR. Bohužel, v té době byly všechny tyto modely v zachovalém stavu drahé. Našel jsem jediného Accorda po GO za dostupnou cenu, jehož inzerát už se na H-C vyskytoval asi půl roku, ale když jsem na inzerát odpověděl, na auto už byla složena záloha. Takže zase nic. Tehdy jsem ale do svých požadavků začal zahrnovat další kritéria. Na krku hypotéka na pozemek s výhledem začátku stavby, začínající signály od přítelkyně, že by teda po 9ti letech vztahu jsme už mohli přejít na jinou úroveň či dokonce zadělat na těsto cože cože ? .
Takže auto by mohlo být už trošku modernější, protože kdo ví kdy si zase budu moct dovolit další, mohlo by mít min.4 dveře, větší kufr a z důvodu potřebné praktičnosti sklopitelné zadní opěradlo. Jako první vypadlo ATR, pak ITR. V hledáčku stále zůstávalo CTR, přece jen kufr je ok, přístup do něj taky a zadní opěradla se dají sklopit. Jenže jsem přišel na chuť i Accordu 7G, který postupně úplně vytlačil CTR. A protože chceme VTEC tak jasnou volbou byla 2.4. Jenže opět problém a to ceny vysoko nad 200k za pěkné kousky. Takže jsem zaúkoloval kamaráda,který draží mj. i slušné bouračky, ať intenzivně hledá A7G 2.4 kombi nebo sedan. Do 14 dnů našel ve Švajcu Type S sedan,stříbrný, prd najeto, zbořený na zadek, v Polsku našel všechny díly, které je nutné vyměnit, vše spočítal, já schválil sumu a přihodili jsme nabídku. Bohužel je to typ aukce, kdy můžete dát jen jednu nabídku a čekáte jak jste dopadli. Jak je u mně zvykem, už jsem Akouše viděl doma, opraveného nablýskaného, mého! Dražbu jsme ale nevyhráli. Hned na to jsme našli modrého kombíka, taky Type S, pouze s promáčknutou kapotou. Po telefonátu s prodejcem jsme ale nebyli nadšeni z jeho jednání. Takže další zklamání, protože když si něco usmyslím, musím to mít hned Mrk . Neměl jsem ale ani pořádné peníze a nebyly ani auta. Každý den po dobu jednoho měsíce jsem hledal v Německu, Švýcarsku a Česku. Nakonec jsem objevil inzerát na modrého sedana, Exe, první majitel, servisní knížka, najeto 188tkm cena 170tKč,120km od baráku Jenže ty kilometry...Týden jsem na něj každý den koukal a říkal si jestli do toho jít nebo ne. Pak jednou v noci se objevil další inzerát, černý sedan, Exe, navíc vyhřívané sesle, parkovací senzory, najeto 165tkm, cena 160tkm, 400km od baráku. Toho musím mít! Ráno volám, už je na cestě zájemce z Kladna, jede vlakem, sakra sakra sakra! "Kdyby jej náhodou nebral,zavolejte prosím,přijedu ještě dnes, platím hotově!" "Jasně není problém, ozvu se." Jenže se neozýval, byl jsem nervozní, odpoledne volám. "Zrovna s pánem sedíme v autě a projíždíme, vypadá to že jej vezme." Sakra sakra sakra! Později odpoledne jsem se ještě přesvědčil, zda je auto opravdu prodané, bylo.Takže jasné rozhodnutí,jede se do Svitav, potřebuju, chcu, musím mít Acco 7G, hned.
Po příjezdu jsem zkouknul a projel auto. Motor nádhera, podvozek nádhera,nikde nic neklepe, výbava parádní, barva, no, modrá, dá se. Nefungující stahování PZ okna, zřejmě spálený motorek, osahaný volant a šaltra, lehce prošoupaný bok sedadla a zadní brzdy na výměnu. Na druho stranu, komplet servisní historie, první majitel, první rok života předváděčka v Autoelegance Brno. Řekl jsem si že za ty peníze co mám stejně nic lepšího neseženu a mouchy se postupně vychytají. Sleva 5k na zadní brzdy a už jsem se vezl domů. Před tím ještě pošťouchnutí prodejce. Auto bylo necháno jako protiúčet v autosalonu VW. Ptám se, co že původní majitel takhle klesnul když přešel z Honda na lidový vůz Velmi šťastný . Odpověď byla pokrčení rameny a mlčení. Takže natankovat a tradá domů. Po cestě jsem byl jako malé děcko, které dostalo vymodlenou hračku. Sedadlo jsem si seřídil elektricky, volant nastavil ve dvou osách, motor táhnul a krásně zněl, autoklima klimovala, dokonce dvouzónově, svítíly xenony, byl zapnutý tempomat a hudba hrála z 8 repráků. Prostě splněný sen. Po cestě telefonát do pneuservisu, že potřebuju starší letní pneu na dojetí sezóny (auto bylo na zimátorech Made in China), odpověď ať se stavím že něco vymyslíme. Vymysleli jsme P6 se 40% vzorku. Ještě jsem skočil vedle do servisu pro zadní kotouče a desky a upaloval se pochlubit domů. Doma otázky na co 190koní, na co tak velký motor, na co tak velké auto apod. Každopádně moje spolubydlící přítelkyně byla nadšená a to stačilo. A tak začal můj příběh s Akoušem.

Momentálně najeto 220tkm z toho 32tkm já.

Nejprve co mi na voze vadí:
Poměrně vysoká světlá výška a zapadlé kola díky velkému ET. Při pohledu zepředu se mi u před FL verze nelíbí až moc chromovaná maska, kdy horní chromovaná lišta zasahuje do kapoty. Toto vše jsem vyřešil, o tom níže.
Velký průměr volantu a nepodsvětlené tlačítka, nemožnost sklopení zadního opěradla z kabiny vozu. Krátké přední sedáky. Myslím že se Honda mohla pochlapit a vymáčknout z motoru ještě nějaké koníky.

Co se mi líbí:
Vše ostatní. Celkový design auta, palubovka, ovládací panely, pohodlné sedadla s perfektním bočním vedením. Zvuk a charakter motoru. Přesná převodovka. Spotřeba (dlouhodobý průměr 9l/100km, průměrná spotřeba při letní dovolené, kdy jsem najel 4000km byla 7.6l/100km). Podvozek, kdy i v sériové podobě je příjemně tuhý.

Závady:
-po montáži kratších pružin odešly po 1000km ve 190tkm tlumiče, uložení předního stabilizátoru, přední kosti a čep pravého horního ramene. Zakoupeny tlumiče KYB Excel G, rameno Nipparts, kosti Febi (odešly po 15tkm,nahrazeny 555) a uložení origo Honda.
-ve 200tkm odešla Lambda, prý byla mechanicky porušená, vyřešeno výměnou za novou origo.
-auto zakoupeno s nefunkčním stahováním PZ okna. Zjištěno že chybí motorek. Zakoupen starší komplet mechanismus v Polsku (100PLN).
-ve 195tkm se objevilo chvění při akceleraci. Po pročtení diskuzí jsem se rozhodnul pro výměnu vnitřních homokinetických kloubů. Chvění se zmenšilo ale úplně nezmizlo. Navíc se třepe volant mezi 100 - 130km/h. Kola zimní a letní několikrát převážena v různých pneuservisech. Podezření na vnější homo nebo celé poloosy. Ve dvou H servisech mi bylo řečeno, že nijaké extra chvěni nepozorují a vůle na poloosáchprý jsou v normě.
-Boční vůle v sedadle řidiče. Zatím nevyřešeno.

Úpravy
-kratší pružiny Eibach Pro Kit. Auto je o něco tvrdší, ale vypadá mnohem mnohem lépe a jistota v zatáčkách je taky větší
-zatmavené okna
-přečalouněný volant s doděláním bicepsů
-vložka filtru K&N
-interiér z verze Sport nebo Type S, nutno nechat ještě přečalounit přední tapecy ve dveřích. Taky bych chtěl odstranit vůli z původního el. sedadla, a přehodit na něj polokůži aby bylo zase el. ovládané.
-Xcarlink
-zakoupeny přední a zadní komponentní repra (zatím nenamontovány) a zadní ovály do plata
-přední kotouče EBC TG a desky Greenstuff (brzdí to lépe než sériové brzdy; funkčnost ověřena v létě pří návratu z dovolené přes Alpy a Stelvio... Úsměv )
-vyleštěná přední světla
-chromované lišty kolem masky jsem nechal dát do barvy auta a Háčko v masce stříknout na černo
-přední spojler Type S (laminátový aftermarket)
-kola 18x8" s rozumnějším ET40

Co můžu dělám na autě sám:
Olej co 10tkm, momentálně Millers Oil 5W50; při 200tkm výměna MTF, chladící kapaliny, brzdovky, svíček. Na jaře je v plánu výměna palivového filtru, kapaliny v servu a ve spojce. Zřejmě si udělám výlet do Autoelegance Brno. Přecejen, Alda nebo pan Kühnel jsou trochu z ruky.

Měl jsem možnost se projet v různých autech, převážně koncern, Cordoba TD, Ostavia I TDI (chip), Octavia II TDI, Passat B6 TDI(chip), Passat W8, Passat 3.2FSI, Allroad 2.7 Biturbo, Superb I 2.5 TDI, Superb II TDI, Forester 2.0, C5 HDI, mnoho aut jsem prolezl na výstavách nebo u kamrádů ale jsem prostě postižený Hondaista. Pokud bych měl možnost měnit, tak A7G po FL, nebo si počkám několik desítek let až bude dostupný A8G po FL. Ideální snová kombinace je Accord Tourer a CTR nebo S2K a pro drahou polovičku Jazz.

Je třeba snít další Honda sen...

Odkaz do garáže : Klikni pro vstup do garáže.

Autor  Komentáře
crxmann
5 háček

Články: 16777126
Komentáře: 92
 Zaslal: 20.2.2012 , 10:26  Předmět:    
Vstoupit do diskuze k článku ZDE

Rating box? ? neni

Články

Recenze : Newtom : Honda Accord 2.4 Exe
  Sekce: Můj příběh
  Zaslal:  16.2.2012 , 1:42