Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prasklá vložka "frankenstein"
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 15:01   Citovat  

Mám v autě "frankensteina", blok motoru dvoulitr z CRV, hlava dohc vtec. Motor je to úžasný, ale jak se ukázalo, má prasklinu na vložce třetího válce.
Motor stavěl Dimi, dělal se tam první výbrus, tomu odpovídají i výbrusové písty s vyšší kompresí. Prostě celý motor je nově složený, nová ložiska, těsnění atd.
Najel jsem cca 6500 km, motor od začátku žral olej, musel jsem hodně dolévat. Přičítal jsem to tomu, že mi teče externí vedení oleje z bloku do hlavy. Kluci mi to dvakrát přetěsňovali. Z motoru šedý kouř nešel.
Dimi si potřeboval z motoru vzít komoru sání, proto si auto bral na dílnu, a já jsem ho poprosil, ať se podívá ještě na ten olej, protože někde pod sací komorou pořád z motoru tekl. Tam byl prý únik oleje jen minimální, ale protože se dočetl o nějakém riziku, které mohou způsobovat použité pístní kroužky (snad značka Nippon), které mohou praskat a prý snad vydírají válce, protože jsou příliš tvrdé, rozhodl se sundat hlavu. A bohužel zjistil prasklinu vložky na třetím válci.
Že jsem z toho docela nešťastnej, je asi jasné.
Přesnější údaje zatím nemám, Dimi musel do Bulharska, tak bude pátrat, co se s tím dá dělat. To mě pochopitelně zajímá taky.
Takže - lze blok B20B (z CRV) nějak převložkovat? Prý jsou tam vložky pro všechny válce spojené.
Jde tohle vůbec nějak kloudně opravit?
A další otázka - dá se nějak odhadnout, proč k tomu došlo, co to způsobilo?
S autem jsem jezdil poměrně decentně, žádný okruh v Mostě nebo tak, žádné jízdy po dálnici dvoustovkou z Prahy do Brna pořád v plných otáčkách. Občas jsem ho prohnal do otáček při předjíždění, zrychlení na plný plyn jsem si zkusil jednou. Studený jsem ho nehonil, většinu času jsem jezdil tak 2-3000 otáček.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 16:58   Citovat  

delam v peugeotu
na dilne sme meli jeden motor kterej potreboval udelat vybrus valcu. Ale protoze sme nechteli kupovat z financnich duvodu nove brusove pisty, odvezl se blok nejakemu typkovi (muzu zjistit kde), kterej vlozky odvrtal a nalisoval nove.
Byl to stejny princip bloku jako dela vetsina vyrobcu, cili i honda. Blok je z hliniku, odlity i s vlozkama, ve kterych jsou vlisovane ocelove vlozky ve kterych uz beha pist. On vyvrtal jen tu ocelovou a misto ni vrazil novou. Ta se prebrousila na standartni rozmer, takze nebylo potreba menit pisty. Nechci kecat, ale mam pocit ze cela ta sranda stala do 3000,- (pro 4 valce)
Ted se ale ptam, ty mas prasklou i tu hlinikovou vlozku, ve ktere je ta ocelova, ze? Tak jak jednou praskl vti-mu z 906teamu D blok, kterej pak sel do sberu...
Pochybuju ze by si nekdo troufnul to zavarit

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 17:06   Citovat  

Já nevím podrobnosti. Dimi říkal prasklá vložka, ale ne stěna válce.

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 17:23   Citovat  

Taky sem nechal převložkovávat. Sice na Smartovi Velmi šťastný ale šlo to .. Ceny možná ještě někde najdu...
Jít by to teoreticky mohlo... Otázkou je, jestli to není ruplý skrz...
Otázkou je na kolik to pak vyjde. Celej motor v Polsku vyjde od 7500,- (B20B3)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 17:41   Citovat  

Minor napsal:
Já nevím podrobnosti. Dimi říkal prasklá vložka, ale ne stěna válce.
tak to zjisti
kazdopadne to znamena motor ven, rozebrat do mrte a vsechno znova...
tezko rict proc to prasklo. Kdybys turbil tak nereknu, ale atmo motor? Vlozky jsou nejak vyztuzene? (blockguards?)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 17:44   Citovat  

Podrobnosti by věděl Dimi. Blockguard, pokud vím, tak nebyl.
Motor z Polska, proč ne, ale mám to trochu z ruky. A jiný blok by se stejně musel zase udělat výbrus na moje písty.

HynekVTi je teď offline  HynekVTi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 18:46   Citovat  

Mám doma b20z1 s proraženym blokem, co jsem dnes v rychlosti koukal, tak to vypadá, že vložky jsou fakt v jednom kuse.
Podle mě, pokud je ta vložka prasklá, tak s tím nic nevymyslíš, jedině vyměnit.
Jak to jinak jezdilo, když porovnáš s b16kou?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 19:01   Citovat  

No, myslíš, že by to šlo přehodit, ty vložky?
Jezdilo to hezky, byl cítit ten větší krouťák. Já to nijak moc nedrtil, trochu se mi možná změnily jízdní návyky. Netočil jsem ve srovnání s B16A1 do takových otáček a i když jsem předjížděl, tak jsem třeba jen podřadil, přidal plyn (ani ne plnej) a někde po 6000 jsem už stejně řadil, protože jsem už měl předjeto:)

Trso je teď offline  Trso
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 19:24   Citovat  

Mne sa to stalo to isté, na 3. valci prasknutá vložka asi 3cm od vrchu, ja som to riešil tak, že som odniesol blok motora do Považskej Bystrice a tam mi spravili vybrúsili celú vložku - takmer až do hliníka, nalisovali novú vložku na pôvodný piest. Celé ma to stálo necelých 200e, odvtedy som mal pokoj. Ja osobne si myslím, že mi vložka praskla kôli tomu, že v motore sú vysokokompresné piesty 14,5:1, tlaky sú cez 22 atmosfér a blok motora nemá block guarda, možno keby tam bol, tak by to dokázal "uhlídat" Na obrázku vidieť ako sú spojené tie vložky (ešte pred prasknutím).

15032009373.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
15032009373.jpg, 941.67 kB

HynekVTi je teď offline  HynekVTi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 19:36   Citovat  

Takže oni komplet tu jednu prasklou vložku odbrousili a udělali na rozměr novou, kterou tam samostatně nalisovali.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 19:40   Citovat  

Fajn, takže to nejspíš jde. Kasl v Řevnicích by to snad teda uměl.
Zajímavé je, že to u Trsa byl taky třetí válec.
Jakou přesně kompresi tam mám, to nevím, tak vysokou zřejmě ne, ale přece jen větší oproti originálnmím pístům.
Trso, to je ten motor, co ti stavěl Jura?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 19:42   Citovat  

HynekVTi napsal:
Takže oni komplet tu jednu prasklou vložku odbrousili a udělali na rozměr novou, kterou tam samostatně nalisovali.
vsak o tom sem mluvil

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 20:09   Citovat  

Nejsem v tom uplně moc znalej, ale vložka většinou může prasknout jen ze dvou důvodů. Prvním je vada materiálu a druhým je abnormální zvýšení tlaku ve válci například díky detonančnímu spalování. To by mohlo být způsobený vysokou kompresí a špatným tvarem pístu a komory (ostré hrany, atd...). Pokud to dlouhodobě detonovalo, tak by to mohlo být poznat na vršku pístů, který by byla poškozený.

Co se týká převložkování, tak bych určitě nepoužíval starou vložku, kterou vytáhneš z jinýho motoru, ani nevím jestli je jí možný vžtáhnout ven z bloku bez toho aby si jí nějak nezdeformoval. Jinak co sem se tak bavil s Liborem, tak právě Kaslovi jsou jedni z mála lidí v republice co umí pořádně převložkovat motor a dokonce si snad nějaký vložky nechávají vyrábět, ale nevím jaký mají vrtání.

Pokud to nechceš nechávat převložkovat, tak zkus sehnat jinej blok a pokud chceš mít jistotu, tak ho nech zrentgenovat ať víš na čem seš.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 20:19   Citovat  

No, pokud jde o komprese, detonaci a tak, prostě jsem se domluvil s Dimim, který měl blok, který potřeboval výbrus, že mi postaví motor, že to sice bude stát o něco víc na dílech, ale co, když už tak už.
Vačky tam jsou z ITR, ladil to na ecu OBD1, i když přímo tenhle motor asi ne. Použil nějaké mapy, které snad předtím odladil u sebe.
Pokud to jde opravit, tak asi opravit, sehnat jinej blok není lehký, musel by se zase nechat vybrousit a tak. Otázka je taky, co to bude stát, ten motor mě vyšel na dost peněz.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 21:15   Citovat  

A komponenty použitý na tvým motoru jsou stejný jako na tom Dimiho, protože pokud ne a jsou tam třeba jiný písty nebo právě vačky, tak by to na to mohlo mít dost vliv.

Ono když to budeš nechávat převložkovávat, tak by si měl stejně udělat i výbrus podle těch pístů který máš, aby si měl správnou toleranci mezi pístem a stěnou válce. Každej píst to má trochu jiný podle toho z jakýho je materiálu, takže pokud ti dělá výbrus pořádněj motorář, tak si k tomu vyžádá i písty. Jaký značky byly ty písty? Kompresi asi nevíš?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 21:26   Citovat  

Nevím podrobnosti. To musí říct Dimi, ale ten je teď týden v Bulharsku.

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2011 , 8:42   Citovat  

Trso napsal:
Mne sa to stalo to isté, na 3. valci prasknutá vložka asi 3cm od vrchu, ja som to riešil tak, že som odniesol blok motora do Považskej Bystrice a tam mi spravili vybrúsili celú vložku - takmer až do hliníka, nalisovali novú vložku na pôvodný piest. Celé ma to stálo necelých 200e, odvtedy som mal pokoj. Ja osobne si myslím, že mi vložka praskla kôli tomu, že v motore sú vysokokompresné piesty 14,5:1, tlaky sú cez 22 atmosfér a blok motora nemá block guarda, možno keby tam bol, tak by to dokázal "uhlídat" Na obrázku vidieť ako sú spojené tie vložky (ešte pred prasknutím).

tak to je dobrá komprese, ten motor si měl v letadle? při takové kompresi bych každou minutou čekal kdy to bouchne, máš odměřen výkon toho motoru jen pro zajímavost? díky

Libor12 je teď offline  Libor12
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2011 , 9:25   Citovat  

blok vezmi ke Kaslum. Vyvložkuje Ti ho na původní pisty. Cena je tuším kolem 10-12000 vč vložek. U některých typu toy motoru je to běžná závada a funguje to od něj pak naprosto perfektně.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2011 , 9:28   Citovat  

FastCivic napsal:
delam v peugeotu
na dilne sme meli jeden motor kterej potreboval udelat vybrus valcu. Ale protoze sme nechteli kupovat z financnich duvodu nove brusove pisty, odvezl se blok nejakemu typkovi (muzu zjistit kde), kterej vlozky odvrtal a nalisoval nove.
Byl to stejny princip bloku jako dela vetsina vyrobcu, cili i honda. Blok je z hliniku, odlity i s vlozkama, ve kterych jsou vlisovane ocelove vlozky ve kterych uz beha pist. On vyvrtal jen tu ocelovou a misto ni vrazil novou. Ta se prebrousila na standartni rozmer, takze nebylo potreba menit pisty. Nechci kecat, ale mam pocit ze cela ta sranda stala do 3000,- (pro 4 valce)
Ted se ale ptam, ty mas prasklou i tu hlinikovou vlozku, ve ktere je ta ocelova, ze? Tak jak jednou praskl vti-mu z 906teamu D blok, kterej pak sel do sberu...
Pochybuju ze by si nekdo troufnul to zavarit

moj blok nesiel do zberu, este stale caka na svoju prilezitost ked sa objavia nejake tie Darton M.I.D Úsměv
na B20 by som isiel do tohoto - tudy odkaz
nie je to zrovna lacne, ale potom sa uz nemusis bat nicoho.
v kazdom pripade na B20 su vsetky 4 vlozky ako jeden kus, takze tam nieco odvrtavat a prelisovavat je len otazkou casu, kedy sa to znova rozpadne. cize bud vymenit vsetky alebo zohnat iny blok a prehodit to vsetko tam. na B16/18 alebo D15/16 sa v pripade nudze jedna vlozka vymenit da, ale...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2011 , 9:35   Citovat  

vti [906team] napsal:
moj blok nesiel do zberu, este stale caka na svoju prilezitost ked sa objavia nejake tie Darton M.I.D Úsměv
na B20 by som isiel do tohoto - tudy odkaz
nie je to zrovna lacne, ale potom sa uz nemusis bat nicoho.
v kazdom pripade na B20 su vsetky 4 vlozky ako jeden kus, takze tam nieco odvrtavat a prelisovavat je len otazkou casu, kedy sa to znova rozpadne. cize bud vymenit vsetky alebo zohnat iny blok a prehodit to vsetko tam. na B16/18 alebo D15/16 sa v pripade nudze jedna vlozka vymenit da, ale...

Krásná věc, v tom odkazu. Bojím se ale, že bych musel prodat ledvinu, abych na to měl Úsměv
Jinak, pokud bych sehnal jiný blok, co bys radil, vybrousit zase na moje výbrusové písty nebo nechat blok se vším všudy původní (za předpokladu, že nebude moc jetý) a přehodit tam jen hlavu a spol.?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2011 , 10:28   Citovat  

Minor napsal:
Krásná věc, v tom odkazu. Bojím se ale, že bych musel prodat ledvinu, abych na to měl Úsměv
Jinak, pokud bych sehnal jiný blok, co bys radil, vybrousit zase na moje výbrusové písty nebo nechat blok se vším všudy původní (za předpokladu, že nebude moc jetý) a přehodit tam jen hlavu a spol.?

moj nazor - zohnat idealne blok z crv s automatom a prehodit len hlavu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2011 , 10:33   Citovat  

Dík za radu, možná to tak dopadne. Jen mě mrzí, že mi pak budou na nic ty výbrusový písty s vyššíkompresí, který taky nebyly levný.
A příčina tý praskliny? Vada materiálu, přilišná komprese, detonační spalování, špatný výbrus, dá se něco odhadnout? A ten olej to žralo kvůli tomu anebo mi opravdu jen tekl netěsnostmi v externím olejovém vedení?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2011 , 10:43   Citovat  

Pokud seženeš jinej blok, tak bych na něm každopádně nechal udělat výbrus a srovnal vršek. Bez toho to bude trochu sázka do loterie.

Jinak o kroužcích od NPR sme se nedávno bavili s Liborem a problém je v tom, že jsou z tvrdší materiálu než je vložka, takže se nepřízpůsobí tvaru vložky, ale snaží se jí odírat a to může vést až k zadření motoru.

Pokud ti tekl olej ve spojení blok hlava ze strany od sání, tak by to mohl být problém v těsnosti spoje hlava blok. Z týhle strany jsou stoupačky, kterýma vede olej z bloku do hlavy. Rovnala se před složením motoru hlava a blok?

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2011 , 11:10   Citovat  

B20 blok bych také časem chtěl, už se schyluje ke konci mého B16 projektu ale chtěl bych B20 se šnekem, bude to hodně peněz ale taky hodně muziky Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2011 , 11:30   Citovat  

Minor napsal:
Dík za radu, možná to tak dopadne. Jen mě mrzí, že mi pak budou na nic ty výbrusový písty s vyššíkompresí, který taky nebyly levný.
A příčina tý praskliny? Vada materiálu, přilišná komprese, detonační spalování, špatný výbrus, dá se něco odhadnout? A ten olej to žralo kvůli tomu anebo mi opravdu jen tekl netěsnostmi v externím olejovém vedení?

neviem aka tam bola kompresia ani ako dobre bol spraveny vybrus a hlavne ani kolko oleja uniklo, ale v kazdom pripade si myslim, ze ak by unikal olej mimo motor, tak mas pod autom jazero. a prasklina mohla byt kludne z dovodu detonacie.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2011 , 11:33   Citovat  

OsekSpider napsal:
B20 blok bych také časem chtěl, už se schyluje ke konci mého B16 projektu ale chtěl bych B20 se šnekem, bude to hodně peněz ale taky hodně muziky Úsměv

b20 s turbom bude hodne muziky, ale velmi kratko ak tam nechas seriove vlozky, zober si vrtanie 81mm (b16/1Cool vs 84mm v b20, hrubka steny je uz zo serie hodne oslabena...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2011 , 11:34   Citovat  

LJay napsal:
Pokud seženeš jinej blok, tak bych na něm každopádně nechal udělat výbrus a srovnal vršek. Bez toho to bude trochu sázka do loterie.

Jinak o kroužcích od NPR sme se nedávno bavili s Liborem a problém je v tom, že jsou z tvrdší materiálu než je vložka, takže se nepřízpůsobí tvaru vložky, ale snaží se jí odírat a to může vést až k zadření motoru.

Pokud ti tekl olej ve spojení blok hlava ze strany od sání, tak by to mohl být problém v těsnosti spoje hlava blok. Z týhle strany jsou stoupačky, kterýma vede olej z bloku do hlavy. Rovnala se před složením motoru hlava a blok?

Upřímně řečeno, nevím. Předpokládám, že jo. Dimi prostě prohlásil, že to bude motor jak novej, všechny vnitřnosti nový. Pemimu tehdy kleknul motor a sériový blok B20, který byl původně pro mě, šel jemu s tím, že má Dimi jinej blok, kterej chce výbrus a když už se to bude dělat, že koupí i lepší písty a dá se všechno nový. Navýšení ceny o tyhle díly bylo asi 10 tisíc, což jsem byl ochoten dát.

Trso je teď offline  Trso
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2011 , 19:32   Citovat  

to Minor
Ano, je to ten motor čo staval Jura.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2011 , 19:39   Citovat  

Kolik jsi od té opravy najel? A jezdíš pořád s tou vysokou kompresí?

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2011 , 7:00   Citovat  

podle toho co pises mi spis prijde ze tam byl problem od zacatku. Predpokladam ze za tech 6500km jsi zadny ubytek vykonu nebo jiny problem nezaznamenal, tedy krom dolevani oleje.
Kazdopadne prave to dolevani by mi bylo divne od zacatku protoze motor po vybrusu s novymi kruhy a pisty by zadnou vysokou spotrebu oleje mit nemel. Ta praskla vlozka mohla byt uplne od zacatku akorat to na tom prebrousenem povrchu nebylo videt.

Osobne bych jako opravu zvolil jiny blok na kterem se opet udela vybrus podle pistu (pokud tedy nechces investovat do tech T-sleeves co sem daval vti)

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prasklá vložka "frankenstein"
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina