Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak DARK fotil S2000
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2

Libi se vam clanek, chcete dalsi?
ANO !
92%
 92%  [ 35 ]
Ano, ale mam vyhrady
5%
 5%  [ 2 ]
Ne, nelibi, nesouhlasim
0%
 0%  [ 0 ]
Nic mi to nerika, nic mi to nedalo.
2%
 2%  [ 1 ]
Hlasovalo : 38
Celkem hlasů : 38

dark je teď offline  dark
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 10:03  Naposledy upravil dark dne 5.2.2008 , 10:17, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

!!! kdyby se chtel kdokoliv na cokoliv zeptat, tak do toho, od toho je to diskuse Úsměv

Cau, jelikoz mam radost z toho ze mi dalsi fotka vyhrala soutez a obcas mi nekdo napise dotaz jak jsem kterou fotku udelal, co jsem upravoval a co je puvodni, rozhodl jsem se ze nekterym z vas kteri s fotkama moc nedelaji trochu popisu co je treba k vytvoreni toho cim se tu obcas prezentuju. Pro ty co se okolo foceni trochu motaji treba ukazu jiny zpusoby uprav a foceni nez pouzivaji, nebo jim naopak predvedu ze to co delaji delaji spravne a darecek na to jde uplne blbe Úsměv

Verim ze nektery kroky ktery jsou niz by se daly zvladnout s polovicni namahou a mnohem lip, ale od toho tu uz jsou asi jini lide, ja napisu co vim.

Dil prvni - S2K co vypada jako fotomontaz, ale neni

Zacnu prvni fotkou a tou je S2000 od Twina, ktery me poprosil abych mu ji cvaknul v ramci euforie po koupi. Nejdrive jsme udelali nekolik dennich fotek, nejake staticke a nejake jizdni( viz minula soutez). Pak jsme se presunuli na oblibene misto v Brne Zabovreskach, ktere je krome znameho suk-placu take vyznacne skvelym vyhledem na mesto. Nikoho jsme v reprodukci potomstva nerusili, tak jsme udelali par statickych fotek s osvetlenim sodikovymi vybojkami(jo, poulicni svetla Úsměv ) a pote jsme zacali chystat scenu na fotku s umelym osvetlenim bleskem.

1) Vyfotit pozadi tzn mesto a svetla v nem - fotak na stativ, expozice fotky 20 sekund, clona 6 se zdala byt akorat podle nahledu. Auto na fotce neni vubec videt.

2) Bez posunu auta a zmeny expozice externi blesk Sigma do ruky, nastavit na plny vykon, spustit zaverku fotaku a behem expozice behani okolo auta a odpalovani blesku na ruzna mista auta tak, abych osvitil cele auto. Bohuzel tato metoda zcela selhala protoze blesk se nestihal dostatecne rychle nabit pro odpal cca sesti zablesku behem 30 sekund, a tak prisla slozitejsi metoda.

3) expozice a clona zustava, fotak je napevno na stativu a ja jen zmacknu spoust a beru blesk do ruky, na kazdou fotku osvetluji jen jednu cast auta. Vznika 10 fotek kde jedna ma osviceny bok, druha predek, treti ma paradni interier.. ale krome jednoho osvetleneho mista ktere je na kazde fotce jine je zbytek auta nepouzitelny a vsude jsou mraky stinu, obcas moje ruka se zableskem v expozici atd...takze se bude spojovat nekolik fotek, to je jasne.

4) Po odlezeni snimku(cca 3 dny po odfoceni pro vycisteni me hlavy od foceni na miste a zabraneni zaujeti vuci nekterym snimkum) oteviram Photoshop a zacina mravenci prace. Z celkovych deseti fotek vybiram 4 nejlepsi kde je dobre zvladnuta svetlost auta, bohuzel zjistuji ze jsem blbec a osvetleni praveho predku jsem odflakl] a neni dobry Smutný no co uz, tohle bude muset stacit.

Nacitam zminene 4 fotky do photoshopu jako vrstvy, tzn pracuji se vsemi ctyrmi fotkami zaroven. Snazim si je poskladat a pojmenovat tak abych vedel co je na ktere fotce dobre nasviceny, oteviram masku vrstvy a travim cca 4 hodiny upravami masek tak, aby byla S2000 co nejlepe nasvicena, nevypadala umele jakoze tam vubec nepatri, nebyly nikde hnusne stiny ktere nechci ale jinde zase byly protoze tam logicky patri... a pak vysledek smazu, protoze stoji za šuk ..... Takze znovu. Tentokrate uz je to poskladano o neco lepe.

Takze mam 4 fotky v jedne, svetelne parada. Barvy hnus, nevyrazne, ploche, chybi dojem prostoru, nekontrastni. Vracim se ke svym oblibenym filtrum a aplikuji par filtru se spravnym nastavenim pro lepsi lesk, teplotu snimku, vinetaci rohu pro duraz na stred, odstraneni nechteneho barevneho nadechu, na ruzne casti snimku, pote pres Selective Color vrstvu doplnuji tu spravnou tonalitu auta a upravuji kontrast a jas svetlych casti auta aby vyniklo, jeste jednou uprava tonality(barvy) pozadi, doostrit, zmensit a sup na web do souteze Úsměv

Jak vypadala paleta v photoshopu u vysledneho snimku si muzete prohlednout tady:

Jestli jste se docetli az na konec, byl bych moc rad kdybyste mi dali znamku zda se vam clanek libil a dal vam neco. Podle toho bude pripadne pokracovani nebo ne.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 10:11   Citovat  

OK
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 10:18   Citovat  

Super OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 10:20   Citovat  

dobry .. nechces udelat "tutorial"
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 10:21   Citovat  

Doomm napsal:
dobry .. nechces udelat "tutorial"

Rad, co mas presne namysli?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 10:23   Citovat  

otázka mimo mísu v jakém formátu max máš možnost vyrobit fyzickou fotografii...tvoje práce se mi líbí...a určitě by nějakému výtvoru slušela jedna má stěna jako pozadí je to dobrý
   Návrat  
Cruiser je teď offline  Cruiser
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 10:28   Citovat  

To je mazec! Holt kdo umí, ten umí a kdo neumí ten ... Úsměv
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 10:37   Citovat  

dobrej popis. Hele jaký směrný číslo má ta tvoje sigma?
   Návrat  
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 10:40   Citovat  

mazec Hihi
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 10:46   Citovat  

Zajímavý, tak tohle mě nenapadlo. Chvílemi mi to připadalo jako montáž, ale tohle teda ne Mrk Super napsaný OK
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 10:56   Citovat  

super, jsem pro dalsi, dobra inspirace... jinak sranda je ze fotka ktera vypada jako fotomontaz ale neni, nakonec fotomontaz je :) no ackoli kdyby se to fotilo na film, tak by to mozna slo zkombinovat do jednoho snimku. Ale to by byla echt machrovina. kazdopadne respekt.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 11:55   Citovat  

PAKO napsal:
otázka mimo mísu v jakém formátu max máš možnost vyrobit fyzickou fotografii...tvoje práce se mi líbí...a určitě by nějakému výtvoru slušela jedna má stěna jako pozadí je to dobrý

fotak je 10mpix takze fotka ma max velikost 3872 x 2592 pixelu. Pak uz to zalezi jen a jen na rozliseni tiskarny a na tom zda muzes postradat nektere detaily fotky pri zvetseni. Dalsi moznost je potom panoramaticka fotka.

Obecne jsem zatim nejvic tiskl na A2, a tam bohate dostacuje 60% fotky.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 11:56   Citovat  

Ryba napsal:
dobrej popis. Hele jaký směrný číslo má ta tvoje sigma?

55 Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 11:57   Citovat  

Dekuji vsem za odpovedi, jsem rad ze to k necemu bylo Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 12:00   Citovat  

dark napsal:
fotak je 10mpix takze fotka ma max velikost 3872 x 2592 pixelu. Pak uz to zalezi jen a jen na rozliseni tiskarny a na tom zda muzes postradat nektere detaily fotky pri zvetseni. Dalsi moznost je potom panoramaticka fotka.

Obecne jsem zatim nejvic tiskl na A2, a tam bohate dostacuje 60% fotky.
děkuji za info...počítej do budoucna že začnu něco vyškemrávat....
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 13:35   Citovat  

takže je to taková poloviční fotomontáž svatoušek článek super fotka to samé kdo umí umí a já neumim a mám trapnej foták tak jenom čumim pořádnej výtlem
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 13:42   Citovat  

dark: klobouk dolu chlape!!! PS: ty se tim zivis? Nebo je to jen Hobby..pokud zivis, tak se nedivim, pokud jen hobby, tak dneska budu celej den chodit s otevrenou tlamou jak Kelisova v Sunce Seno.. pořádnej výtlem
   Návrat  
Verča je teď offline  Verča
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 13:42   Citovat  

Marfi napsal:
takže je to taková poloviční fotomontáž svatoušek článek super fotka to samé kdo umí umí a já neumim a mám trapnej foták tak jenom čumim pořádnej výtlem

tak marfi to rozseknul pořádnej výtlem
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 13:43   Citovat  

gizmi napsal:
dark: klobouk dolu chlape!!! PS: ty se tim zivis? Nebo je to jen Hobby..pokud zivis, tak se nedivim, pokud jen hobby, tak dneska budu celej den chodit s otevrenou tlamou jak Kelisova v Sunce Seno.. pořádnej výtlem

Jen hobby Úsměv ale auta me moc bavi, fotim hlavne zavody takze jsem zvyklej spis na auta v pohybu, tohle pro me byla trochu premiera Úsměv dekuji velmi Úsměv
   Návrat  
TargaMan je teď offline  TargaMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 13:52   Citovat  

tak to je masage...fakt SUPER...trochu jsem i pochopil jak ten snímek vzniknul, i když některým věcem (odborným) jsem moc nerozuměl..Jsi mucher! papa
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 13:53   Citovat  

Uctivá poklona, pane fotograf:)
   Návrat  
fun_thomas je teď offline  fun_thomas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 14:02   Citovat  

Takovej "recept" na fotku měsíce Hihi Takže už vím jak na to šuk

Nee, dobra prace Darku, taky ve Photoshopu upravuju, ale spis metodou pokusu a omylu Je to tam.
Ale ted jsem poridil Panasonic FZ-18, tak už se těším až bude lepší počásko a začnu pořádně fotit ... i když, pokud to není v rukách a hlavě, tak můžeš mít sebelepší foťák a fotka bude stejně o ničem.

Jo a gratulace k prvnímu místu je to dobrý
   Návrat  
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 15:41   Citovat  

Parádní článěk OK .
   Návrat  

petrveit je teď offline  petrveit
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 16:11   Citovat  

Poslóché dárečku nedělé tady machry muhehe

Abych byl teda pořádněj hnidopich, musím přiznat, že mně na té fotce nesedí studený nádech auta na teplém pozadí. Napadlo mě:

- Udělat klasický sendvič, pokud by tam bylo aspoň nějaké osvětlení (vzhledem k času 30sec a nulové viditelnosti auta asi ne)
- Auto nasvítit nějakou žárovkou místo blesku, tj. místo pálení blesku bys tam poletoval jako světluška

Ze židle se to radí Je to tam.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 16:32   Citovat  

petrveit napsal:
Poslóché dárečku nedělé tady machry muhehe

Abych byl teda pořádněj hnidopich, musím přiznat, že mně na té fotce nesedí studený nádech auta na teplém pozadí. Napadlo mě:

- Udělat klasický sendvič, pokud by tam bylo aspoň nějaké osvětlení (vzhledem k času 30sec a nulové viditelnosti auta asi ne)
- Auto nasvítit nějakou žárovkou místo blesku, tj. místo pálení blesku bys tam poletoval jako světluška

Ze židle se to radí Je to tam.

Cau Veitiku Úsměv teplejsi odstin svetla neni problem udelat v PS, ale trochu jsem narazil na to ze kdyz jsem to tahal do zlutych poli, barva cerne S2K se zahadne menila na zlatohnedou Velmi šťastný
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 17:22   Citovat  

To Dark: fotečka je fakt moc povedená, chválím OK
Zkoušel si fotit do RAW? S tím se pak nechaj dělat neskutečný věcičky Mrk
Jinak ten tvůj problém s tím tónování žluté. Máš možnost to řešit buď úpravou pouze Selektivních barev (v tvém případě žlutých tónu, takže by ti to nelezlo do černý) nebo ty barevný úpravy prostě dělat jen na maskou vymezenou část obrazu (zamaskuješ auto). Nevím ve které verzi PH pracuješ, já dělám ve PH3, tam je vše dokonalejší Úsměv
   Návrat  
dejwidoos je teď offline  dejwidoos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 17:53  Naposledy upravil dejwidoos dne 5.2.2008 , 18:19, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

sopta napsal:
Jinak ten tvůj problém s tím tónování žluté. Máš možnost to řešit buď úpravou pouze Selektivních barev (v tvém případě žlutých tónu, takže by ti to nelezlo do černý) nebo ty barevný úpravy prostě dělat jen na maskou vymezenou část obrazu (zamaskuješ auto). Nevím ve které verzi PH pracuješ, já dělám ve PH3, tam je vše dokonalejší Úsměv

PH3?? Neznám to mi hlava nebere Velmi šťastný Já má doma originál cédo s PH4.0 a je to pěkně starej soft. Doufám že myslíš PH CS3 Hihi OK

EDIT: I mě to docela zblblo, takže opravuji, doufám že jsi myslel PS CS3 to mi hlava nebere
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 17:56  Naposledy upravil dark dne 5.2.2008 , 20:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

sopta napsal:

PH3 ? copak to je ?

ty fotky byly foceny do rawu a pak prevedeny do jpegu az ve chvili kdy jsem je barevne sladil na white balance, fotim tak vzdycky...

ahaa ty myslis photoshop CS3 Úsměv
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 20:24   Citovat  

kurník mluvte česky to mi hlava nebere Hihi
   Návrat  
SpideX je teď offline  SpideX
3 háčka