Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výpoved z pomeru
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 21:29   Citovat  

Petr78: naivni ses leda tak Ty. Slusna firma si pocka. U nas se to deje bezne. Slusna firma nehleda zastup ze dne na den....leda ze ji odejde nekdo jako ses ty na acka ze dne na den.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 21:39   Citovat  

Dakov: je to tak jak píše Hellborn, buď se dohodnete, v případě že ne, musíš dodržet výpovědní lhůtu. Varianta že nastoupíš do nový práce a do starý už nepřijdeš a máš si stěžovat na pracáku aby ti vydali zápočťák jak ti radí pisatelé je totální hloupost, i pro "pracák" budeš ty ten kdo porušil pracovní smlouvu takže tě vypoklonkujou ven, druhak úřad práce s tím nemá co dělat, všechny průběhy zaměstnání včetně dní nemoci, dovolených atd řeší OSSZ. V poslední řadě tě nový zaměstnavatel nemá šanci bez doložení průběhu předchozích zaměstnání přihlásit na OSSZ (pokud nebudeš dělat načerno), a ať je ten nový zaměstnavatel fyzická osoba, právnická, malá/velká firma tak ti nikde žádná účetní ani nijak nevypočítá výplatu, výplatní pásku atd. - opět ve variantě regulérního pracovního vztahu.

...takže...zkus se ve stávající práci nějak rozumně dohodnout, nebo za sebe sehnat náhradu, najít kompromis
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 21:40   Citovat  

crxmann napsal:
Petr78: naivni ses leda tak Ty. Slusna firma si pocka. U nas se to deje bezne. Slusna firma nehleda zastup ze dne na den....leda ze ji odejde nekdo jako ses ty na acka ze dne na den.

Dobře on ... přátele
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 22:04   Citovat  

crxmann napsal:

Jenže zaměstnanci ze dne na den neodcházejí jenom na áčka, víš? Mrk
U vás se to možná děje tak jak jsi napsal, ale ve firmě, kde dělám teď a dělal jsem předtím to chodí trošku jinak.
A neřekl bych, že to jsou neslušné firmy.

area07 napsal:
Dakov: je to tak jak píše Hellborn, buď se dohodnete, v případě že ne, musíš dodržet výpovědní lhůtu. Varianta že nastoupíš do nový práce a do starý už nepřijdeš a máš si stěžovat na pracáku aby ti vydali zápočťák jak ti radí pisatelé je totální hloupost, i pro "pracák" budeš ty ten kdo porušil pracovní smlouvu takže tě vypoklonkujou ven, druhak úřad práce s tím nemá co dělat, všechny průběhy zaměstnání včetně dní nemoci, dovolených atd řeší OSSZ. V poslední řadě tě nový zaměstnavatel nemá šanci bez doložení průběhu předchozích zaměstnání přihlásit na OSSZ (pokud nebudeš dělat načerno), a ať je ten nový zaměstnavatel fyzická osoba, právnická, malá/velká firma tak ti nikde žádná účetní ani nijak nevypočítá výplatu, výplatní pásku atd. - opět ve variantě regulérního pracovního vztahu.

...takže...zkus se ve stávající práci nějak rozumně dohodnout, nebo za sebe sehnat náhradu, najít kompromis

A zase ta dohoda..... ach jo Smutný

To co píšeš je pěkná teorie, ale v praxi to chodí jinak Mrk

hopit napsal:
Čteme a moc dobře se bavíme je to dobrý Ty nikdy nezklameš mravenec

Jsem rád, že se bavíš je to dobrý

M@jk napsal:
Dobře on ... přátele

Velmi přínosný a užitečný příspěvek. Opravdu..... Tak to valím bulvy
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 22:16   Citovat  

Petr 78 napsal:
Velmi přínosný a užitečný příspěvek. Opravdu..... Tak to valím bulvy

Tak určitě ... a pro pos, příště si sdruž ty své odpovědi do jednoho uceleného příspěvku pane kolego. Díky přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.9.2014 , 6:04   Citovat  

Děkuji za združení odpovědí.
Já bych je i takto seskupil, ale jaksi nevím, jak udělat více citací do jednoho příspěvku Se stydím
Prozradíš mi prosím, jak se to dělá?
Klidně do SZ ať tady neOTčkujeme a nehoníme příspěvky přátele
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2014 , 12:33   Citovat  

Petr78: to co píšu není teorie - jako v tvým případě - ale holá praxe, nejsem sice žádná obr firma, jenom poprděnej živnostník, ale lidi jsem zaměstnával a vím dobře o čem je řeč. Zeptej se jakýkoli účetní ideálně ze mzdovky. Pořád chceš "fakta" tak tady je máš Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.9.2014 , 17:15   Citovat  

area07: Jenže to co píšu já je praxe. Dokonce i moje osobní zkušenost a několika lidí z mého okolí.
Ale to je jedno, nemá smysl se tu hádat.
Účinné řešení tu bylo vysloveno a zakladatel téma se dozvěděl co potřeboval.
Teď už je jenom na něm, jak se rozhodne.
   Návrat  
dakov je teď offline  dakov
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.9.2014 , 18:41   Citovat  

užitečne informace jsem dostal . Fakt je ten že když se někdo šprajcne že prostě nepodepíše vypoved tak se s tim nic neudělá. Když prostě vedouci udržby rekne že nepodepíše protože mu bude chybět človek a vedoucí výroby mu řekne at mi nedela problemy a že mu dočasně cloveka pujči a on stejne řekne že nepodepíše,tak se s takovym je těžká domlouva. Presonalistka me rekla že me bude 14dni psát Ačka a pak mě vyhodí s 53kou. Samozdřejme mi prijde předvolani na OSSZ k podani vysvetlení a doplacení socialniho ,zdravotního + nejake penale za období na Ačkach. Pro příště vím že je lepší sedět na UP a čekat na dobrou praci v oboru než brát něco malo kvalifikovaneho a takhle dopadnout.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2014 , 20:19   Citovat  

Jak psal již jiný člen. Je to hodně o pozici, kterou daný člověk vykonává. Ono to s tou nahraditelnosti není taky úplně růžové.
Na jaře jsem si dělal soukromý průzkum jak bych byl na tom při hledání práce. Setkal jsem se s mnoha tipy.
Jeden za všechny:
"Dobrý den, sháním konstruktera toho a toho odvětví, náš pán ředitel má na Vás čas pouze ten a ten den v tu a tu hodinu, jinak máte smůlu" - ani jsem nezjištoval více.

"Dobrý den, libí se nám praxe v oboru, jazyk, zkušenosti, pokud bude potřeba můžete případně nastoupit až po uvolnění ze stávajícího zaměstnání"

Případů bylo hodně. Jenže, málo kdo si může a chce vybírat.
Každopádně jsem zastánce vzájemné dohody zaměstnavatel-zaměstnanec. Pokud člověk ale dělá pod nějakým "ředitelem zeměkoule" potom zlatě-svatě, nepomůže nic....jedině dohoda s novým zaměstavatelem. A pokud ani s ním nejde, hledal bych dále.

Neházej flintu do žita:
Každá chyba je zbytečná jen pokud se opakuje. Jinak ty zkušenosti nezískáš.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.9.2014 , 21:06   Citovat  

dakov:
Tak potom prosím nezapomeň napsat, jak to opravdu dopadlo.
Zajímá mě, jestli po tobě opravdu OSSZ bude chtít něco platit.
A taky jestli ti opravdu ve staré práci budou sázet áčka 14 dní, když na 53 stačí bohatě 3.

Sedět na ÚP taky není úplně ideální.
Když jsi dlouho nezaměstnaný, tak vypadneš z procesu, zvykneš si na to a těžko se pak zase zvyká na pracovní proces.
To už je lepší pracovat na smlouvu na dobu určitou - víš, kdy je vhodná doba na změnu.
Doba určitá má ale zase nevýhodu pokud půjdeš žádat o půjčku nebo hypotéku. Každé má svoje.

Každopádně držím palce, ať se ta záležitost vyřeší s co nejmenšími problémy pro tebe a ať se ti v nové práci líbí. je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.9.2014 , 21:12   Citovat  

Blackburn napsal:
.......
Neházej flintu do žita:
Každá chyba je zbytečná jen pokud se opakuje. Jinak ty zkušenosti nezískáš.

Hezky napsané. Naprostý souhlas je to dobrý
Člověk může litovat jenom toho, co nezkusil.
I to co se nepovede má nějaký smysl.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výpoved z pomeru
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina