Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 99, 100, 101 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 100 z 158
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2015 , 17:21   Citovat  

sablos napsal:
já jsem na J30A1 měl přivstřik od 4900rpm.

Ty jo takový přívstřik by u mě zas tak moc často nepřivstřikoval a byl by na nic Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
adamek115 je teď offline  adamek115
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2015 , 20:37   Citovat  

sablos napsal:
já jsem na J30A1 měl přivstřik od 4900rpm.

jak dlouho máš LPG?...máš pouze přístřik benzínu? a na kolika to máš procentech mě budou dáva 90% LPG a 10%benzín cca od 3000 ot.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2015 , 20:57   Citovat  

adamek115 napsal:
jak dlouho máš LPG?...máš pouze přístřik benzínu? a na kolika to máš procentech mě budou dáva 90% LPG a 10%benzín cca od 3000 ot.

To jsou vyhozené peníze , neřeš na D14 žádnou ochranu ventilů.

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
1
PříspěvekZaslal: 12.2.2015 , 21:24   Citovat  

hopit napsal:

tak tak OK důležite je, co 15 000km kontrolovat vule na ventilech. Testoval jsem to a v 10 000 nebylo skoro co serizovat a v 21 000 na jednom valci (4), uz vule nebyla skoro žádná Mr. Green (D16V1)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2015 , 22:43   Citovat  

oorrbb napsal:
tak tak OK důležite je, co 15 000km kontrolovat vule na ventilech. Testoval jsem to a v 10 000 nebylo skoro co serizovat a v 21 000 na jednom valci (4), uz vule nebyla skoro žádná Mr. Green (D16V1)

D16V1 zaklepává většinou pouze jeden sací ventil .

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2015 , 9:24   Citovat  

adamek115 napsal:
no mel jsem ho asi rok,ted jsem presedlal na K24.

0
PříspěvekZaslal: 13.2.2015 , 19:55   Citovat  

hopit napsal:

máš s tímto motorem d14 náké zkušenosti??bo proč to nemám řešit

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
1
PříspěvekZaslal: 13.2.2015 , 20:14   Citovat  

Přívstřik benzínu obecně je jen marketingovej taha tahání peněz z lidí. Obzvlášť u takovejch starejch vrán jako máme my. V době,kdy ty motory vznikaly se už LPG dávno montovalo a počítalo se s tím, že na něj budou jezdit. A žádnej přívstřik nebyl. Takže - adamek115, pokud chceš šetřit tí, že budeš jezdit na plyn, ušetři i tím, že je pošleš s nějakým přívstřikem do kelu. Nech si poradit od lidí, který maj s plynem dlouholetý zkušenosti.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2015 , 20:17   Citovat  

adamek115 napsal:
máš s tímto motorem d14 náké zkušenosti??bo proč to nemám řešit

Seřizuj vůle po 20tis. km a nebudeš mít žádný problém . Přestavuješ motor na LPG kvůli úsporám za palivo , tak proč zbytečně zvyšovat spotřebu benzínem.
edit: vespula.mortifer byl rychlejší je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 13.2.2015 , 20:34   Citovat  

troufám si říct že mám auto v super stavu a nechci ho zničit neuváženým krokem do neznáma. Jsem rád za každou radu ohledně LPG. Nejsem žádnej mechanik tak to mám rád vysvětlené polopatě Se stydím . tak základ je kontrola vule ventilu po cca 10 000km...........má někdo recenze na Mobil Gas Centrum Jihlavamontují LPG........Díky za pomoc Úsměv

Rimmsi je teď offline  Rimmsi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2015 , 23:46   Citovat  

Gizmi .. já sem se s P. Červeným domluvil když jsem tam byl prvně že auto přivezu 2.2. probrali jsme kam se co dá jak chci tankovací zátku atd.... auto sem přivez v domluvenym termínu a řekl mi že ve čtvrtek by to mohlo být hotové tak jak na to spěchám.. domluvili jsme se že klidně příští týden protože nebudu mít čas pro to ject tak jsme se domluvili na další týden utery a auto bylo hotové ... ještě jsme řešili papíry protože LPG bylo z jiného auta a za mě šlo všechno jednání hladce a termíny dodržel tak možná jen zrovna náhoda..... s montáží jsem spokojenej je to přehledně a inteligentně nataháno všechno uchycený a přístupný takžekže si nemůžu stěžovat... možná bude ještě třeba doladit software ale boužel ted s acco nejezdim protože ještě dodělávám lak ..... jinak klidně za Jiříkem zajedu at to zkoukne a poradí kdyžtak co by se dalo udělat ještě líp zejména ted myslím soft. stránku LPG Úsměv

Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2015 , 12:58   Citovat  

Jasně stav se na doladění, skoukneme to.
K přívstřiku: už jsem psal, že záleží na jednotce a způsobu jakým je benzín přivstřikován. Pokud např. u jednotek
Stella/Elpigas/Lovato navolí plynař mód "přidat benzín ve vysokých otáčkách/přívstřik benzínu" tak tam s tím dělat moc nejde a ve zmíněném režimu už tam jde při plném zatížení opravdu dost (jde tam navolit od jakých otáček).Záleží to taky na výdajnosti celé soustavy, přijela mi sem Alfa GT 3.2 (177kW) která měla reduktor a vedení plynné fáze pouze na 100kW. Tam už jednotka musela dát přívstřik přes 40% v maximu.
---------------------------------------------------------------
POkud je ale plynová soustava dostatečně dimenzovaná (nejlépe s dostatečnou rezervou předimenzovaná) pak jsou úplně jiné možnosti, jak chránit ventily (a vůbec celé spalovací prostory, lambdy, katy atd..)
Hlavně je potřeba zvolit správnou jednotku, která umožní přesnou modulaci přívstřiku, ideální je progresivní (se stoupajícím zatížením se zvyšuje dávka benzínu ve jmenovitých otáčkách).
Jako nejlepší z hlediska výkonu i životnosti se mi osvědčil přívstřik od otáček max. krouťáku až do maxima v množství 5% z celkové vstřikované dávky kvůli ideální ochraně, nebo až 15% v případě požadavku na zvýšení výkonu
(takový přívstřik již znatelně směs ochladí a dosahovaný výkon může být klidně vyšší než při provozu na benzín).
V prvním případě je spotřeba benzínu zanedbatelná (v porovnání se studenými starty, v podstatě není poznat rozdíl).
-----------------------------------
Samosebou častější kontrola ventilových vůlí je stále nezbytná, je zde však předpoklad k vyšší životnosti hlavně katu (ten trpí obzvlášť při ochuzené LPG směsi, no o turbomotorech tu psát ani nebudu ).

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2015 , 13:13   Citovat  

Ještě něco- naskladnil jsem větší množství Italských (reduktory Tomasetto, vstřikovače Rail) i Polských dílů (vstřikovače EG) takže není problém udělat výměnu potřebných součástek na počkání bez zdlouhavého objednávání.
Mám tu nové díly tak na dvacet aut, už to nemám kam dávat Velmi šťastný
Z Polska mi nově nabízejí i speciální jednotky, mající vestavěný TAP advancer (při provozu na plyn se mění mapa předstihu zážehu odpovídající odlišným požadavkům LPG) a tato jednotka umí i nakreslit graf aktuálního výkonu a momentu. Zajímavé. Chce ji někdo vyzkoušet?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2015 , 16:20   Citovat  

Jiríku jak je to s těma turbo benzínama a LPG? Jen tak pro info Mrk

2 háčka
3
PříspěvekZaslal: 14.2.2015 , 16:34   Citovat  

Spaliny mají při dobrém seřízení o 80 st. více. Když je to poddimenzované, tak ještě o mnohem víc. Takže
životnost turba je nižší. Běžné turbomotory (Volvo T5, Octa RS, Opel 2.8t, Saab Aero atd..)vydrží dost i na plyn. Nevím, jak je to se životností po chipu, nebo u aut, kde se dodatečně montoval turbokit. Viděl jsem už turba spálená i propálené písty, většinou vždy to bylo neúměrným navýšením plnicího tlaku.
Shrnuto- turbomotory na plyn mohou fungovat velice dobře, ale vše co je problematické v benzínu se při chodu na LPG násobí.

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 14.2.2015 , 18:04   Citovat  

Rimmsi: je to mozne, kazdopadne ja hledal za jedny penize uz vse. Nechtel jsem, aby to nekdo montoval a nasledne pro jeho neschopnost jsem hledal dalsiho, ktery to naprogramuje. Jirik tohle splnoval, proto jsem ti ho doporucoval i dal.. je to dobrý Pravda je takova, ze LPG namontuje kazdy druhy sikovny clovek, ale odladit to uz je horsi.. Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2015 , 23:58   Citovat  

Ohledně toho nalezení se za tebou asi Jiříku stavím .... ještě jsem s autem pořádně nejel protože neni doskládané a na přestavbu bylo jen na skok mezi pracema... každopádně co se mi už stalo asi dvakrát jak je motor studenej tak při přepnutí na plyn hodí chybu a motor bud zdechne nebo přepne na benzin - asi moc nízká teplota spínaní na plyn .... takže tohle bych potřeboval zkouknout .. přijde mi to jako by ztratil tlak... nevím jak moc se dá lovato nastavovat takže bych se chtěl na pár věcí zeptat ale než to tu rozepisovat asi bych se raději stavěl..... Úsměv když už mám pak motor ohřátej je to ok... chvilku jeden na benzín a pak v klidu přepne..... taky jsem slyšel že se dá nastavit otvírání nádrže a následně u reduktoru aby se to stihlo natlakovat .... teda u Stagu .... no to je jedno prostě bych si o tom rád promluvil s někým kdo se tomu věnuje a dokáže mi k tomu něco říct ... Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2015 , 0:23   Citovat  

u BRC cvakne nadrz a za 3s se to prepne a cajk Mrk nic se asi extra netlakuje...ale to jen hadám Je to tam.

brainiac je teď offline  brainiac
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2015 , 12:27   Citovat  

Nevíte o někom šikovném ohledně LPG servisu na moravě? Nejlíp kolem Zlína, Brna nebo kdekoliv mezi těmito městy?

Mám problém s instalací mého LPG systému, už od namontování auto nežere mín jak 9L/100, přičemž průměrná benzínu je 8(já jezdil před instalací za 6,5 permanentně), jezdím většinou meziměsto takže bych čekal spotřebu okolo 7-8L plynu.

Ten co soustavu montoval mě odbyl tím že mám vyzkoušet jiný plyn, samozřejmě me to napadlo a tankoval všude možně takže dál bych mohl vyzkoušet už jen tak čisty propan od balonářu...když jsem mu to vysvětlil tak řekl že nemá stejně čas, pokud budete mít zájem můžu nafotit i chuťovky co mi nechal, zprzněnou montáž přimazávání jsem musel předělat taky sám...

Momentálně v zimě mě taky motor chcípá pokud krátce po zapnutí LPG (okolo 25°C) vyřadím, jak se motor trochu víc ohřeje zas funguje normalně.

Každopádně dík, pokud víte o někom kdo se v tom vyzná kiss me

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2015 , 12:28   Citovat  

To sem myslel.... otevre se nadrz a po nejaky prodleve predek aby se tam dostal plyn..

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2015 , 14:41   Citovat  

brainiac napsal:
Nevíte o někom šikovném ohledně LPG servisu na moravě? Nejlíp kolem Zlína, Brna nebo kdekoliv mezi těmito městy?

Mám problém s instalací mého LPG systému, už od namontování auto nežere mín jak 9L/100, přičemž průměrná benzínu je 8(já jezdil před instalací za 6,5 permanentně), jezdím většinou meziměsto takže bych čekal spotřebu okolo 7-8L plynu.

Ten co soustavu montoval mě odbyl tím že mám vyzkoušet jiný plyn, samozřejmě me to napadlo a tankoval všude možně takže dál bych mohl vyzkoušet už jen tak čisty propan od balonářu...když jsem mu to vysvětlil tak řekl že nemá stejně čas, pokud budete mít zájem můžu nafotit i chuťovky co mi nechal, zprzněnou montáž přimazávání jsem musel předělat taky sám...

Momentálně v zimě mě taky motor chcípá pokud krátce po zapnutí LPG (okolo 25°C) vyřadím, jak se motor trochu víc ohřeje zas funguje normalně.

jedny z najlepších referencii a aj vlastná skusenosť u:
tudy odkaz

Mne po instalacii u predchádzajuceho auta (Acc7g) žralo 11,5L LPG+ svietila furt kontrolka motoru(benzinu před inštalaciou 8,5-9l), z Ostavy som si odskočil do Prostějova a po dynamickej kalibracii LPG som potom jazdil v poho do 9,5l/100km, bez svietiacej kontrolky, bez problémov v zime...proste su tam machri

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2015 , 14:54   Citovat  

brainiac napsal:

Přesným seřízením se dá spotřeba mírně stáhnout, ale pokud jsi byl zvyklý jezdit za 8 litrů benzínu a teď jezdíš za 9-10 plynu, je to v normě. Záleží taky co máš za motor a v jakých režimech jezdíš (dlouhé trasy, stálá rychlost- tam může být spotřeba v LPG klidně nižší/ krátké trasy, časté akcelerace: tam se nůžky ještě více rozevírají)jinak HL Propan uvádí v návodu 15% nárůst v litrech proti BA .

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2015 , 17:32   Citovat  

presne tak Fedor auto profící pod dalnicou v Prostejove, takze super dostupnost. Pred mesicem jsem tam byl na revizi s BRC.
Profici za 40min hotovo ani jedna chybka vymenil pouze filtr, kterej tam byl 2 roky (40 000km) a smal se ze byl strasnej Velmi šťastný (ale ani tak auto nevypinalo a jezdilo uplne normalne). Jezdim na origo svicky menim je co 20 tisic a jsou krasne cihlove Mrk
Jednotku me nestelovali, rikal pokud nemas problem neres to.
Spotreba plynu 8 litru dlouhodobě (Vtec kazdej den, někdy kazdej rozjezd kdyz mam naladu Velmi šťastný). Uz ho mám 2 roky. Nemohu si vynachvalit. Doporucuju kazdymu BRC Velmi šťastný

P.S. auto tahne az do omezovace a to nemam zadnej privstrik beznzinu (primazavani uz vobec ne Velmi šťastný)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2015 , 21:12   Citovat  

Kdyby někdo trval na BRC, dostane instalaci BRC. Na většinu Hond beru stejně nádrže 650/180 z AGC, tak můžu vzít i sadu. Nic extra to ale není, je to běžný průměr, který neurazí. Problém je, že součástky okolo jako reduktory a vstřiky jsou dražší a je celkem problém použít jiný typ ( v případě servisu po xxx.000 km) kvůli specifickým čidlům. Spotřeba a výkon motoru skoro vůbec nezávisí na značce použitých komponentů, ale hlavně na tom jak je přestavba provedena a na pečlivém seřízení.

0
PříspěvekZaslal: 18.2.2015 , 12:47   Citovat  

Kam s rezervou u civicu 6g

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2015 , 13:34   Citovat  

Nechat doma a vozit jen sprej na opravy drobných defektů a kartu asistence co máš zdarma k POV Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 18.2.2015 , 13:50   Citovat  

Jiřik napsal:
Nechat doma a vozit jen sprej na opravy drobných defektů a kartu asistence co máš zdarma k POV Úsměv

Mám LPG 2den tak zvažuji co s tím udělám Honda

-A co pořídit dojezdovku je menší?
-Může civic 6g jezdit bez rezervy u starých aut je to prý problém skrz bezpečnost při nárazu vozidla.[u]

Vergas je teď offline  Vergas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2015 , 14:27   Citovat  

Staršími auty jsou myšleny auta, kde máš rezervu jako součást deformační zóny např. Škoda 120 apod. novější už ji nemusí mít a stačí ta sada na opravu defektu... Btw, místo rezervy máš vlastně bombu, která teoreticky plní lepší "službu" při bouračce pořádnej výtlem (poslední věta je opravdu jen nadsázka)

Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2015 , 14:52   Citovat  

Vedel by nekdo kolik vazi ta nadrz?Kdyz je misto rezervy? A7G to mi hlava nebere
Ptam se kvuli tomu ze po montazi nizsich pruzin mam zadek níž než předek..(prohozeni pruzin nejde, tlumice podle testu jsou v poradku)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2015 , 17:04   Citovat  

Vergas napsal:
Staršími auty jsou myšleny auta, kde máš rezervu jako součást deformační zóny např. Škoda 120 apod. novější už ji nemusí mít a stačí ta sada na opravu defektu... Btw, místo rezervy máš vlastně bombu, která teoreticky plní lepší "službu" při bouračce pořádnej výtlem (poslední věta je opravdu jen nadsázka)

To není pravda. Musíš vozit rezervu pokud to nemas v techničáku velkém. Pokud to chceš presto používat, tak se to musí zapsat a na to potřebuješ souhlas Hondy a ta ti to pravděpodobně nedá, ale neříkám že to není možné! Možné to samozřejmě je meetallll
Jinak je vše nelegální a budeš pokutován pokud te fízl bude chtít pokutovat. To neukecáš!!! + neprojdes technickou a ver ze ti fizl muze udelat zle a treba uz ani neodjedeš, protože ti veme techničák Mrk

Já bych do toho nešel - nenechám se šikanovat fizlem Honda

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 99, 100, 101 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď