Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
úprava motoru Honda Civic 1.6 i-DTEC
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
David1BB je teď offline  David1BB
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2016 , 23:14   Citovat  

Ahoj, zdravím všechny příznivce značky Honda. Mám na Vás prosbu a pár dotazů. Budu moc rád, za odpověďi. Mám poslední model Hondy Civic Tourer 1.6 dtec 2015. Jde mi o zvýšení výkonu u něj. Mám teď po roce a půl najeto 68.000km. V 50.000km jsem si nechal udělat profesionální úpravu řídící jednotky, zvýšení výkonu. Samozdřejmě ne od garáž mistra ale firmy kterou znám a vím jaká auta a v jaké kvalitě dělají. Samozdřejmě auto ladili na válcové brzdě. Před úpravou jsme naměřili přesně 118PS a 299NM . Poté den a půl ladili výkon s ohledem na životnost motoru a komponentů s průběžným měřením na brzdě. Finální úprava má 151PS a 352NM . S takto upraveným autem jsem najel 18.000km . Jsem s úpravou velmi spokojený, výkon je oproti sérii znatelně lepší v celém spektru otáček a už i docela jede. Jediné co se mi po úpravě děje, je velmi častá regenerace filtru DPF. Dnes mi dokonce počitač napsal že je nutná kontrola DPF tudíž předpokládám že se plní a nestíhá regenerovat. Proto přemýšlím jestli by mělo smysl ho dát komplet ven, udělat k tomu EGR ventil zaslepení a popřípadě se pustit do nějaké další úpravy výkonu jako např. Intercooler, Turbo, vstřiky atd. Chci prostě mit rychlého Tourera. Ohledně úprav TDI octávií najdu milion stránek čtení ale o tomto motoru nic. Jsem fanda značky honda, proto nechci jiné auto, jsem s Tourerem tak spokojený že ho nehodlám měnit. Kdybych nemusel mít combi (práce,rodina) vezmu TypeR 310PS a mám vystaráno ale bohužel nemohu. Děkuji za přečtení a případné připomínky.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Keak je teď offline  Keak
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2016 , 9:37  Naposledy upravil Keak dne 6.11.2016 , 11:04, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

K úpravě dieselového motoru ti moc neřeknu,ale když už se pouštíš do zvyšování výkonu,hodláš v tom pokračovat a zmiňuješ rodinu,co takhle brzdy a podvozek?Co se chystáš řešit pro bezpečí tvoje,rodiny a všech kolem?Možná bych se zaměřil na tohle,než bych ladil dál.Jinak už jsem někde četl,že ten motor toho moc nesnese,tak nevim kam až je schopnej se dostat..

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2016 , 10:51   Citovat  

Keak napsal:
K úpravě dieselového motoru ti moc neřeknu,ale když už se pouštíš do zvyšování výkonu,hodláš v tom pokračovat a zmiňuješ rodinu,co takhle brzdy a podvozek?To se chystáš řešit pro bezpečí tvoje,rodiny a všech kolem?Možná bych se zaměřil na tohle,než bych ladil dál.Jinak už jsem někde četl,že ten motor toho moc nesnese,tak nevim kam až je schopnej se dostat..

OK

Jinak tento motor má na čipování slabinu a tou jsou turba - nejsou chlazený a jsou od "dobrýho medu" (honeywellu) Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Punisher je teď offline  Punisher
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2016 , 17:29   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
OK

Jinak tento motor má na čipování slabinu a tou jsou turba - nejsou chlazený a jsou od "dobrýho medu" (honeywellu) Velmi šťastný

Ahoj, a jak moc velký problém to je? Já mám chip na 144 koní a 360 Nm, asi tak 20 tisíc km a nic podobného jako kolegovi mi to nehlásí. Jezdím dost a dálnice, takže se to asi vypaluje dobře. Zase tolik tomu ale nerozumím. Každopádně s autem jezdím opatrně, když je studené, tj. tak prvních 15 km nijak neblbnu. A když někam dojedu, nechám to ještě tak minutku nastartováno "doběhnout". Dá se dělat ještě něco, jako prevence, čím člověk zabrání problémům s filtrem pev. částic (ani neuvažuji o demontáži), spojkou atd.?

Jinak zatím jsem také moc spokojený, výkon je zcela ideální a dostačující pro mé využití. Honda

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2016 , 19:51   Citovat  

Rodina a nafta...v tomhle svete je neco spatne Bueee .

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2016 , 20:37   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
OK

jake neni chlazeni ani vodou a ni olejem Tak to koukám! to si delaj srandu ... tak kdyz turbo tak chlazeny vodou jinak bych to nebral

0
PříspěvekZaslal: 7.11.2016 , 1:12   Citovat  

mad_zed napsal:
Rodina a nafta...v tomhle svete je neco spatne Bueee .

Tak já třeba chtěl zůstat u Hondy a benzínu, ale jako náhrada za Accord 8g 2.4 byla pro mě 1.8 nevyhovující a dynamicky fakt špatná. S chipem u 1.6 nafty už je to velmi solidní a rychlé svezení, navíc za poloviční náklady za pohonné hmoty.Proto ta volba, než budou mít aspoň tu 1.5 turbo, to se člověk nedočká...

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2016 , 6:48   Citovat  

To Punisher: najdi si příspěvek od Dworibaka, jaký to je problém Úsměv. Otázka jak to bylo naladěné a provozované. Ale už ty marketingové kecy na začátku, jak to ladili den a půl s ohledem na životnost komponentů je hovadina a nic bych k nim nedal.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2016 , 9:38   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
jake neni chlazeni ani vodou a ni olejem Tak to koukám! to si delaj srandu ... tak kdyz turbo tak chlazeny vodou jinak bych to nebral

Je to klasika - všechno má na starosti pouze olej.

jenda200 je teď offline  jenda200
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2016 , 17:47   Citovat  

Hezký příběh, aneb: jak d******t rok a pul staré auto KO Ale třeba se z toho někdo ponaučí... přátele

cport je teď offline  cport
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 9:18   Citovat  

Punisher,RIZ3K9: Jste presvedceni, ze po cipu ten motor bude bez problemu slouzit treba 10-15 let?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 11:00  Naposledy upravil RIZ3K9 dne 8.11.2016 , 11:43, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

cport napsal:
Punisher,RIZ3K9: Jste presvedceni, ze po cipu ten motor bude bez problemu slouzit treba 10-15 let?

NE, ale to nebude sloužit ani bez úprav, pokud bude normálně denně provozovaný. Motor jako takový asi jo, ale turbo, DPF, vstřiky ...to nedají.

Tohle slučování výkonu, spolehlivosti, praktičnosti a rodiny je vždycky o kompromisech a vždycky na wc. Nejlepší je mít hromadu starých jebek na každou příležitost nebo období pořádnej výtlem Je to tam.

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 11:03   Citovat  

Keak napsal:
K úpravě dieselového motoru ti moc neřeknu,ale když už se pouštíš do zvyšování výkonu,hodláš v tom pokračovat a zmiňuješ rodinu,co takhle brzdy a podvozek?Co se chystáš řešit pro bezpečí tvoje,rodiny a všech kolem?Možná bych se zaměřil na tohle,než bych ladil dál.Jinak už jsem někde četl,že ten motor toho moc nesnese,tak nevim kam až je schopnej se dostat..

S tými brzdami a podvozkom súhlasím...

0
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 11:14   Citovat  

cport napsal:

Ahoj, to vážně nebude. Ani neplánuju tak dlouho ho mít. Mně stačí, když dá bez problémů aspoň 200 tisíc a pak se asi poohlédnu po něčem jiném, třeba už tu zase budou nabízet Accorda HaHaaa Při mém nájezdu to vidím ještě tak na pět let a pak káru vyměním, ale myslím, že těch 200tkm by měl dát a bez potíží i když má chip. Řekl bych, že nejzásadnější je to, jak se řidič k autu chová a myslím, že tohle zvládám, Civica nijak netrápím a je ve velmi dobrém stavu. Snad to tak vydrží.

rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 11:36   Citovat  

Punisher napsal:
Tak já třeba chtěl zůstat u Hondy a benzínu, ale jako náhrada za Accord 8g 2.4 byla pro mě 1.8 nevyhovující a dynamicky fakt špatná. S chipem u 1.6 nafty už je to velmi solidní a rychlé svezení, navíc za poloviční náklady za pohonné hmoty.Proto ta volba, než budou mít aspoň tu 1.5 turbo, to se člověk nedočká...

Na bud rok tu 1.5 turbo tu máš dokonca aj 1.0 turbo bude v ponuke Velmi šťastný čiže ako vidno aj Honda ide s davom .

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 13:25   Citovat  

rudy5 napsal:
Na bud rok tu 1.5 turbo tu máš dokonca aj 1.0 turbo bude v ponuke Velmi šťastný čiže ako vidno aj Honda ide s davom .

Teď jde o to jestli ta cesta s davem je správná tudy odkaz

lukyn1982 je teď offline  lukyn1982
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 14:49   Citovat  

tady se musím Davida trochu zastat, jistě ví, co dělá.
Jen si dovolím drobnou radu.
Pokud se zanáší DPF, řešil bych problém u zmiňované "zkušené" firmě, co prováděla chipování.
Oni jsou zodpovědní za správnou funkci auta. Řešil bych to jako reklamaci.
Nicméně dovolím si svůj poznatek : obávám se, že nebude nikoho, kdo bude schopen udělat chip s tím, že by správně fungoval dpf. Místní člen Turkpet by o tomto mohl vyprávět. Peripetií s dpf skrz chip si zažil své.

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 16:24   Citovat  

Docela mě tourer jakožto možný nástupce A7G zaujal, ale dost mě mrzí ten slabý výběr motorů. Alespoň tam mohli nechat prověřenou naftovou 2.2, která by jistě měla vyšší rezervy pro podobné úpravy. Ble V základu ta 1.6 žádný šlágr.

0
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 17:14   Citovat  

rudy5 napsal:

To sice jo, ale já auto sháněl teď v létě a nemohl jsem čekat na příští kouř Navíc předpokládám, že za základ 1.5 turbo si příští rok řeknou půl mega, takže jsem za tu naftu vlastně rád HaHaaa

Nemyslím si, že by to v základní verzi 88kW jelo špatně, určitě to stačí i na Tourera. Ale chipnutý je to prostě lepší a to o dost. Jinak kamarád má Civic 9g předfacelift s 2.2 i-DTEC a nechal to nahonit na 140kW. Na dálnici to letí jak stíhačka Mr. Green Ale zase na druhou stranu je to v porovnání s 1.6 citelně těžší na předku a těch minus 60 kg je na ovládání auta znát. Takže 1.6 chip je takový ideál přátele

rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 18:36   Citovat  

ved na SK stojí ta 1.6 nafta v najslabšej výbave 18 990,-EUR eur najvyššia výbava 26 890,-EUR , teba stála kolko aká výbava?

0
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 19:53   Citovat  

Koupil to můj známej v Hondě Fomi Frýdek Místek za 480 tis. (v přepočtu 17 500 eur). Comfort. Je i s parkovací kamerou a koženým volantem, vyhřívání sedadel a jako velký bonus beru originál kola 17" Neon v černé barvě, protože ta kombinace červeno-černá mě fakt chytla Cool Já to od něj vzal teď v létě jako náhradu za Acco 8g tourer (čekáme druhé dítě), mělo to 30 tis. najeto.

cport je teď offline  cport
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 15:57   Citovat  

Jo, ja to beru, ze nekteri lidi jsou rozumni. Jenze v drtive vetsine pripadu se to pak dostane k tem mene rozumnym, kteri z toho auta pak za 10-15 let budou mit dalsi smrdici plecku. A naprosto zbytecne.

PavelSoukup je teď offline  PavelSoukup
-2
PříspěvekZaslal: 12.11.2016 , 11:40   Citovat  

Zdravím, mám už 6 let staré auto a začal mi v něm dělat motor takový divný zvuk. Na tudy odkaz ími-odkazy.cz jsem se dočetl, že nejlepší je dát auto na generální opravu, ale že to může stát i 7 tis. Kč. Tak nevím, mám do toho jít?

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2016 , 11:28   Citovat  

PavelSoukup napsal:
Zdravím, mám už 6 let staré auto a začal mi v něm dělat motor takový divný zvuk. Na tudy odkaz ími-odkazy.cz jsem se dočetl, že nejlepší je dát auto na generální opravu, ale že to může stát i 7 tis. Kč. Tak nevím, mám do toho jít?

Jestli ti někdo nabízí komplet GO motoru za 7000, tak do toho jdi, běžně to může stát i 10x tolik Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
úprava motoru Honda Civic 1.6 i-DTEC
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina