Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jake MPV nebo 5dv?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 26.4.2018 , 7:56  Naposledy upravil David.306 dne 30.4.2018 , 8:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj,prisla doba,kdy nam uz moc nevyhovuje nase priblizovadlo Corolla e10 3dv.,tak premyslime o koupi neceho vyssiho a nez SUV spis nejake MPV.Rad bych zustal u nejake japonske znacky a s cenou zatim cca do 80tis.kc.Jeste dodam,ze auto bude spise vyuzivat pritelkyne s prckem na jezdeni po okoli,nakupy,lekar a podobne,takze objem a vykon motoru nemusi byt zadny trhac asfaltu Velmi šťastný A dalsi podmina je,ze nechci diesel Úsměv
Zatim se mi nejvice libi Corolla Verso s motorem 1,6i,rok cca 2003,pak jeste koukam i mimo jine po HRV,FRV je uz na me cenove asi jinde Úsměv a Stream asi zbytecne velke.

Takze budu rad za vase tipy,rady,zkusenosti.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
R4YNE8 je teď offline  R4YNE8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2018 , 8:19   Citovat  

A co třeba taková Mazda 5? Tvému rozpočtu se celkem přibližuje, byť je o něco vyšší. Ve 2.0i by to mohlo i pěkně jet. Jen by si ohlídal korozi, ale to je známá věc.

Za mě je to jedno z nejhezších MPV, které koupíš.

mazda_5_2005.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
mazda_5_2005.jpg, 551.56 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2018 , 8:51   Citovat  

R4YNE8 napsal:
A co třeba taková Mazda 5? Tvému rozpočtu se celkem přibližuje, byť je o něco vyšší. Ve 2.0i by to mohlo i pěkně jet. Jen by si ohlídal korozi, ale to je známá věc.

Jo,Mazda 5 je pekna,ale ta koroze,mazdy hodne na to trpej,uz tenkrat kdyz jsem chtel 6ku tak uz 4-5 lety mely dost chyceny nebo uz po oprave zadni lemy,nakonec jsem mel avensis rok 2004 a ta byla netknuta,myslim si,ze z japoncu ma toyota asi nejlepsi antikorozni ochranu,proto i nejvic koukam po tej Corolle Verso.Bohuzel mam spatnou xkusenost s vyvarenim auta,tak se tomu chci co nejvic vyhnout a koupit neco u ceho to nebudu muset resit.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.4.2018 , 8:55   Citovat  

R4YNE8 napsal:

Mě se ty 5-tky moc nezdají, hlučné nápravy, jízda nic moc (oproti Stream či Fr-v) a rezne to před očima Velmi šťastný A za tyhle peníze žádnou neshnilou zespoda asi nesežene.

V téhle cenové relaci je "japan MPV" celkem problém. Nestačil by nějaký kombík?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.4.2018 , 9:43   Citovat  

Stream není velký. Je to víceméně "Civic 7g Tourer"...

Civic 7g 5D - délka 4285, šířka 1695, výška 1515, rozvor 2680
Stream - délka 4575, šířka 1695, výška 1590, rozvor 2720.
   Návrat  
R4YNE8 je teď offline  R4YNE8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2018 , 11:19   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Mě se ty 5-tky moc nezdají, hlučné nápravy, jízda nic moc (oproti Stream či Fr-v) a rezne to před očima Velmi šťastný A za tyhle peníze žádnou neshnilou zespoda asi nesežene.

V téhle cenové relaci je "japan MPV" celkem problém. Nestačil by nějaký kombík?

S tím se dá souhlasit, že je to problém. Při troše štěstí na něco slušného narazí, ale jinak to budou asi vybydlená auta.

Co se týká těch náprav, nemyslím si, že by to byl takový problém. Mazdy jsou jinak jízdně dobrá auta. Určitě to bude jízdně výš než ta Corolla Verso, ale s tou rzí je to bohužel pravda a problém. U těch nejlevnějších kusů se tomu asi nevyhne.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2018 , 11:59   Citovat  

Myslel jsem si,ze to bude problem takove auto sehnat,chtel sem ho hlavne z duvodu lepsiho posazovani ditete do detske sedacky,ale asi polevim a budu i koukat po nejakych 5dv. japoncich,protoze vylozene velky auto jako kombi zrovna nepotrebujem a jak jsem uz psal i ten Stream se mi zda zbytecne velky.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2018 , 12:02   Citovat  

David.306 napsal:
Myslel jsem si,ze to bude problem takove auto sehnat,chtel sem ho hlavne z duvodu lepsiho posazovani ditete do detske sedacky,ale asi polevim a budu i koukat po nejakych 5dv. japoncich,protoze vylozene velky auto jako kombi zrovna nepotrebujem a jak jsem uz psal i ten Stream se mi zda zbytecne velky.

Jinak kdyby tu byl nekdo z Brna a okoli a byl ochotny mi tam auto ohlidnout,tak tam jedno Verso mam vyhlidnuty,ale mam pocit,ze to bude puvodem z italie a z toho zrovna uplne dobrej pocit nemam.
   Návrat  
duk je teď offline  duk
PříspěvekZaslal: 26.4.2018 , 14:00   Citovat  

A co vzít do hledáčku C7g? V 5d je to celkem vysoká koza a podélné místo na zadních sedačkách je v rámci nižší střední třídy celkem nadstandard. Pokud by nevadil malej kufr, tak si myslím že je to slušná varianta i cenově zapadající do tvých představ. Já jezdím s C7g pravidelně se sedačkou a kočárkem a s místem není problém + má i isofix a je to Honda je to dobrý
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2018 , 15:53   Citovat  

ted tady byl na prodej krasej stream poface ,jinak bych sel asi do ty corolly verso, mne se MPV libi ,zase kvuly jednomu diteti kupovat MPV .. mne by stacil jazz nemit accorda , nebo C7G 5D je slusny bezudrzbovy rodinny auto za pakatel ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2018 , 15:57   Citovat  

Jojo to je pravda za tyhle peníze už se dá sehnat pěkný C7g poface 5D a v tom rodinu odvezeš, na nějaký dovolený nebo větší výlety to až tak není, ale nabízí to na svou třídu slušný prostor a komfort je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2018 , 19:42   Citovat  

Asi jo,zvazim i C7g a mozna i Corollu e12,ta se mi taky libi.Jak jsem psal nahore,auto nebude slouzit na zadne velke cestovani,od toho mame Legenda a Lexuse,takze spis takove postrkovadlo po okoli.Ta corolla verso se mi libila,ze je vyssi a neni to zadnej obr,takze by pritelkyne nemusela mit problem s parkovanim ve meste a pak i z toho auta bude asi i lepsi vyhled,kdyz je vyssi.Asi si par aut objezdim at mam trochu prehled co by nam tak vyhovovalo.
   Návrat  
majggi je teď offline  majggi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2018 , 6:24   Citovat  

Corollu Verso som mal. 1.6 81kw v pohode stačí na bežné jazdenie. Napriek vyššej kasne som robil spotrebu okolo 6,5l Od podvozku ticho. Trochu neohrabana opierka ruky. A pozor na prehrdzavenú nádrž (záleží kade jazdila) Začiatkom výroby mali Toyotácke motory problémy s vyššou spotrebou oleja hlavne 1.8VVTi (1ZZ-FE)
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2018 , 11:50   Citovat  

majggi napsal:
Corollu Verso som mal. 1.6 81kw v pohode stačí na bežné jazdenie. Napriek vyššej kasne som robil spotrebu okolo 6,5l Od podvozku ticho. Trochu neohrabana opierka ruky. A pozor na prehrdzavenú nádrž (záleží kade jazdila) Začiatkom výroby mali Toyotácke motory problémy s vyššou spotrebou oleja hlavne 1.8VVTi (1ZZ-FE)

Jo o tej 1,8 vvti jsem uz neco cetl.
Koukam uz teda i po c7g,ale nejbeznejsi motor tam je 1,4 a jeste po corolle e12,tam jsou prevazne taky 1,4 ale da se narazit i na 1,6.Ta corolla se asi vzhledove libi vic jak ten civic.Nejlip projet obe a pak se rozhodovat.Zatim tak nejak je cas,uvidim co se kde treba objevi,je jaro,inzeratu pribyva Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.4.2018 , 12:09   Citovat  

David.306 napsal:
...je jaro...

a všechno kvete... Třeba lemy... Se stydím Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2018 , 14:43   Citovat  

C7g a E12 uz ale nie su trieda MPV. V tom Verse,Mazde 5 sa pohodlnejsie sedi a nastupuje je to dobrý A aj ked Mazda ma problemy s koroziou daju sa najst zachovale kusy. Este prip. Kia Carens, príp. nieco mensie Venga/ix20,SX4
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2018 , 15:41  Naposledy upravil RIZ3K9 dne 27.4.2018 , 15:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

majggi napsal:
C7g a E12 uz ale nie su trieda MPV. V tom Verse,Mazde 5 sa pohodlnejsie sedi a nastupuje je to dobrý A aj ked Mazda ma problemy s koroziou daju sa najst zachovale kusy. Este prip. Kia Carens, príp. nieco mensie Venga/ix20,SX4

Ale ne za 80t kč ve slušném stavu Mrk netvrdím že C7g je MPV, ale nenapadá mě jediný japonský benzínový MPV, který by se v zachovalém stavu dalo pořídit, dle mě je lepší koupit pěkný c7g, než vylítaný MPV jen kvůli pár litrům v kufru, protože v kabině je stejně místa jak v MPV. Jde o to co chce vozit a kam, ale pokud shání nějaký auto na bežný ježdění s pár taškama nákupu a kočárkem, tak si myslím, že je civic ideál. Je prostorný (měřím skoro 2 metry a nad hlavou mám cca 10 cm místa) a na zadních sedačkách je více místa jak v A7g nebo A8g a do kufru se dá dát i velký kočárek. Navíc slušná výbava, bezpečnost a design za ty peníze. A pokud koupí D16 tak to celkem i jede a kdyby mu nevadilo LPG, tak jezdí 1kč/km Velmi šťastný Plus je Civic až na pár známých chyb, dost spolehlivý auto, což se o kie atd říci nedá ...

Vyčkat jestli by se něco podobného neobjevilo blíž tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2018 , 15:45   Citovat  

Hellborn napsal:
a všechno kvete... Třeba lemy... Se stydím Velmi šťastný

a to to člověk ani nehnojí HaHaaa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2018 , 20:33   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
[/b]

Ale ne za 80t kč ve slušném stavu Mrk netvrdím že C7g je MPV, ale nenapadá mě jediný japonský benzínový MPV, který by se v zachovalém stavu dalo pořídit, dle mě je lepší koupit pěkný c7g, než vylítaný MPV jen kvůli pár litrům v kufru, protože v kabině je stejně místa jak v MPV. Jde o to co chce vozit a kam, ale pokud shání nějaký auto na bežný ježdění s pár taškama nákupu a kočárkem, tak si myslím, že je civic ideál. Je prostorný (měřím skoro 2 metry a nad hlavou mám cca 10 cm místa) a na zadních sedačkách je více místa jak v A7g nebo A8g a do kufru se dá dát i velký kočárek. Navíc slušná výbava, bezpečnost a design za ty peníze. A pokud koupí D16 tak to celkem i jede a kdyby mu nevadilo LPG, tak jezdí 1kč/km Velmi šťastný Plus je Civic až na pár známých chyb, dost spolehlivý auto, což se o kie atd říci nedá ...

Vyčkat jestli by se něco podobného neobjevilo blíž tudy odkaz

Jo,ja s tim vice mene souhlasim.Slo mi jen o to,ze u mpv by bylo lepsi nandavani prcka do sedacky.Potrebujem proste nejaky druhy auto,takze i 5dv hatch by mel stacit.Mame 3dv Corollu e10 a ta uz pro nas ucel nevyhovuje.
Tech 1,6 moc neni,jaky jsou ty 1,4?

tudy odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.4.2018 , 20:50   Citovat  

Nechci do toho kecat,ale mně se prcek líp poutal ve 3D,kde jsem proti němu čelem než se přes něj natahovat v 5D (i tam jsem napůl nastoupený)... Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2018 , 13:28   Citovat  

Zitra se jedu podivat na jedno c7g,tak dam pak vedet jak prohlidka dopadla Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.4.2018 , 8:07   Citovat  

jeste se zeptam,je za predface c7g 50tis. v pohode cena?Motor 1,6,vse v el i sibr,klima,atd,dvoje kola.Udajne moc pekny bez koroze
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.4.2018 , 9:08   Citovat  

David.306 napsal:
jeste se zeptam,je za predface c7g 50tis. v pohode cena?Motor 1,6,vse v el i sibr,klima,atd,dvoje kola.Udajne moc pekny bez koroze

asi jo, taky jeden mam Úsměv hodne se prodavali ve stari kolem 10let a pak uz ta cena klesala dost pomalu ...

otazka je jestli se u auta uz resili zname problemy c7g nebo ne - napr. naklapeni prednich svetel, motorky ve dverich, chladic klimatizace, tlumice, poloosa ... vetsinou to neni drahe ale kdyz se to sejde ...
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.4.2018 , 9:43   Citovat  

Koukáme taky po C7g 5D. Myslel jsem že splňuje EURO 4 a teď vidím že píšou EURO 3. Tak jak je to?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.4.2018 , 10:38   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
[/b]Vyčkat jestli by se něco podobného neobjevilo blíž tudy odkaz

Tak tento vyzerá ozaj peckovo je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.4.2018 , 11:25   Citovat  

David.306 napsal:
Jo,ja s tim vice mene souhlasim.Slo mi jen o to,ze u mpv by bylo lepsi nandavani prcka do sedacky.Potrebujem proste nejaky druhy auto,takze i 5dv hatch by mel stacit.Mame 3dv Corollu e10 a ta uz pro nas ucel nevyhovuje.
Tech 1,6 moc neni,jaky jsou ty 1,4?

1.4 taky nejsou zlý, ale je to dost velký a vysoký auto, takže pro mě už i ta 1.6 je dost na hraně, navíc zjistíš že se s tím celkem dobře jezdí, takže když se člověk chce svést for fun, tak tam ten vyšší výkon špatný není. Velmi šťastný

David.306 napsal:

No je to tak na hraně, chtělo by zjistit jestli byla měněná pravá poloosa, jak je na tom převodovka (hučí ložiska vstupní hřídele) a aby nemlátilo řízení. Osobně bych možná koukal spíš na poface už kvuli budoucímu prodeji, já před 4 lety kupoval poface 110t km najeto za 114t kč a troufám si tvrdit že bych ho prodal i ted za to samé i když má 160t km najeto, pač je v pěkném stavu + LPG + vyřešené všechny známé závady + nulová spotřeba oleje HaHaaa ale pokud by byl fakt pěkný tak by se dal i ten předface za tuto cenu.

gregy4 napsal:
asi jo, taky jeden mam Úsměv hodne se prodavali ve stari kolem 10let a pak uz ta cena klesala dost pomalu ...

otazka je jestli se u auta uz resili zname problemy c7g nebo ne - napr. naklapeni prednich svetel, motorky ve dverich, chladic klimatizace, tlumice, poloosa ... vetsinou to neni drahe ale kdyz se to sejde ...

OK OK OK

Kmóďa napsal:
Koukáme taky po C7g 5D. Myslel jsem že splňuje EURO 4 a teď vidím že píšou EURO 3. Tak jak je to?

Ted z hlavy taky nevím, ale myslím že je to Euro3, pač Euro 4 bylo až 2005> každopádně už má kontrolní lambdu za katem.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.4.2018 , 11:35   Citovat  

U Roma se objevil stream 1.7 za 45tis... Asi nějaký navrátilec...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.4.2018 , 15:50   Citovat  

David.306 napsal:

Tak jsem se vratil z prohlidky a musim rict,ze je opravdu prostorny Úsměv takze pro nas ucel dostacujici.Co se tyka stavu,tak je nebourany,spodek pekny,motor,prevodovka jde pekne,gumy oboje tak na sezonu,z vybavy vse funguje.Z nedostatku nejaka ta kosmetika,pravy zadni lem na spodni strane pouze povrchovou korozi,nic hroznyho.Zadni dil vyfuku ma dirku,nejspis na vymenu a v zadu neco pobouchavalo,ale rekl bych ze tycky stabilizatoru,slo s nima lehce hybat rukou.Jinak pekny i kdyz tahle generace neni zrovna zadna designovka Úsměv Zkusim srazit cenu,ale asi to vezmu.

A co jsi to psal s tou poloosou?Pokud nebyla menena hrozi prasknuti?Nebo co se s ni deje?
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.4.2018 , 16:36   Citovat  

Vyrezne pod tou vyvazovaci gumou a ukrouti se...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.5.2018 , 12:53   Citovat  

Tak jsme koupily "MPV" C7g Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jake MPV nebo 5dv?
Fórum: Pokec o autech