Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda Jazz 4g e:HEV (2020)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 22, 23, 24  Další 
Zaslat odpověď

Strana 10 z 24
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.3.2020 , 14:25   Citovat  

stani-stani napsal:
a do těch stávajících, jdou instalovat Androidí aplikace?

jdou pokud máš tudy Honda Hack a aplikace podporujou android 4.2.2 Úsměv
+ to potom umí spoustu jiných "vychytávek", ale to je spíš na povídání sem tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.3.2020 , 15:07   Citovat  

xenon04 napsal:
jdou pokud máš tudy Honda Hack a aplikace podporujou android 4.2.2 Úsměv
+ to potom umí spoustu jiných "vychytávek", ale to je spíš na povídání sem tudy odkaz

Asi se s Tebou o tomhle pobavím. Zajímá mě to, ale nemám koule se v tom vrtat Úsměv
   Návrat  
stani-stani je teď offline  stani-stani
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.3.2020 , 16:21   Citovat  

Jopeeeno napsal:
... ale mobil v příhrádce, zapojený kabel, spuštěn AA a Waze funguje spolehlivě.

Hmm, to je zvláštní, jak si v přihrádce bere GPS signál?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.3.2020 , 16:26   Citovat  

stani-stani:
Nevím, nejsem elektronek. Nicméně i dnes, ve služebním Rapidu, mobil odložený v "příhrádce" pod ovládáním klimatizace (nemám držák MT), spuštěná Waze, já sem tam po očku sledoval display a navi navigovala bez jakéhokoli problému.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.3.2020 , 7:02   Citovat  

Ještě jednou ke spotřebě a emisím.

Hondanews.eu: WLTP - spotřeba paliva 4,5 l/100 km; Kombinované emise CO2 od 102 g/km. NEDC - kombinované emise CO2 od 82 g/km a spotřeba paliva 3,6 l/100 km.

Honda.cz: SPOTŘEBA PALIVA 3,6–3,9 (l / 100 km); EMISE CO2 82–89 (g/km).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2020 , 10:22   Citovat  

stani-stani:
Tady máš motivaci na zkrášlení Jazzíka Úsměv Sice ALU kola Rays tady zřejmě jen tak neseženeš, ale pro představu, jak by vypadala černá 17" kola na Tebou prefererované barvě karoserie... Honda

Odkaz na montáž od A po Z Mr. Green
tudy odkaz

20200314_101139.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20200314_101139.jpg, 649.27 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.3.2020 , 10:42   Citovat  

Jopeeeno: jo, pěkné. Ale v tom už mám rozhodnuto. Mě velikost kol až tolik nezajímá, mě zajímají úplně jiné věci - hlučnost, praktičnost, spolehlivost, design. Já jsem silně konzervativní typ. Velmi šťastný

Jinak kola jsou v českém ceníku max. 16', mě je vcelku jedno zda tam budu mít 15' nebo 16', chci tam mít ale ty samé (doufám že jsou celoroční), jako jsou tady u Ness.

A o barvě nejsem také ještě definitivně rozhodnut, buď ta perleťově bílá, nebo ta "nebeská", jako je zde u Home. Tedy pokud je vůbec budou u nás obě nabízet.

Já už mám o vybavení a vzhledu víceméně jasno, jen holt musím počkat, nakolik mé požadavky budou v kolizi s oficiální nabídkou a možností konfigurace u nás.
Vůbec nejlepší by byla možnost si to nakonfigurovat sám, stejně to budou sestavovat v Japonsku. Nechci mít polokožená sedadla, mě stačí ta obyčejná (nejlépe s tou voduodpudivou úpravou) tedy verze Comfort, na druhou stranu tam chci mít multimediální systém v plném rozsahu (vč. navigace, zadní kamery, atd.).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2020 , 11:02   Citovat  

stani-stani:
"Konzerva" v Jazzu nebudeš, protože to bude od ostatních vozidel na parkovišti, nebo silnici, docela unikum Úsměv
Ale chápu. Praktická stránka věci je pro většinu uživatelů důležitější, proč ne. Jen mě zajímá, jak bude Jazz kontrastovat v garáži místo Avensise Úsměv
Já na tu "stříbrnou-nebeskou" taky koukal, je pěkná. Zřejmě noční můra každého lakýrníka, ale na druhou stranu hezká perleť, to bez debat. Prach se na ní ztratí a na údržbu taky fajn.
Co se týče výbavy, tady bych kompromisy taky nedělal. Nechci vypadat jako nějaký "mobík", ale bez toho "většího" infotainmentu bych auto asi taky nechtěl. Kůži bych oželel také. Kdo ví, co s tím provedou.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.3.2020 , 11:11   Citovat  

Jasně, chci světlou nejen kvůli tomu, že je pak v autě míň teplo (oproti černé), ale také proto, že na černé (tmavé) jsou více vidět nečistoty. Mohu porovnávat - nyní černý Avensis, předtím bílý Passat.

Tohle by měla být myslím ta "nebeská": 1, 2, 3, 4.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2020 , 11:28  Naposledy upravil Jopeeeno dne 14.3.2020 , 12:11, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

stani-stani:
Mi to vykládej, měl jsem černého Jimnyho a HR-V. Elegantní, ale v podstatě stále s wapkou u auta Velmi šťastný Proto nyní lunar silver a spokojenost - wapka v byla v akci od minulého úterý jen jednou Úsměv
Asi Ti už odrostly děti, že jdeš o dvě třídy níž. I když Jazz je v prostornosti spíše na pomezí malých a nižší třední.
Ano, to je ona. Moc hezká barva, sluší to Jazzíkovi, sluší.
Edit - gramatika
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.3.2020 , 11:59   Citovat  

Teď mám Avensis kombi, předtím Passat také kombi (samozřejmě pouze automaty).

Ano, právě v poslední době jsem to přehodnotil - už vlastně nepotřebuji mít velké auto, i když bych možná šel do Avensise znovu, kdyby byl nějaký v nové verzi k tomu. Ale můj T 25 FL je poslední poctivá Toyota - ještě klasický držák AP HDM, a ne ty laciné variátory co pak začali tam všichni (v Ásii) cpát. Poctivé plechy u dveří, ne ty slupičky co tam začali dávat pak (opět všichni výrobci z Ásie), ještě poctivá ochrana podvozku, atd., atd.

Takže jsem si řekl jedině už modernější auto, samozřejmě benzín, s AP ale ne s variátorem (což momentálně u japonských vozů s AP snad už neexistuje), tudíž volba padla na hybrid, kde jsou e-CVT (což je něco jiného, a o hodně lepšího, než variátor).
Tak jsem zkusil poptat Aurise HSD (kombi), byl jsem smířen i s "vysavačovým zvukem", že vzadu je málo místa, ale už ne s cenou. Za 5 let starého, navíc ještě ne v plné výbavě, chtěli 420t. Kč! Tak to tedy ne soudruzi.
Pak jsem ještě v zoufalství uvažoval o nové Corolla hybrid, ale tam je ještě stísněnější vnitřní prostor, "vysavačový" efekt taktéž, a cena samozřejmě úplně někde jinde - pro mě naprosto zbytečně vyhozená fůra peněz, s mým malým nájezdem.

No a v této situaci se objevil, jak z čistého nebe, tento nový Jazz e:HEV. Až na to tažné a cenu, splňuje mé požadavky a jako jediná (u nás nabízená) Honda se mě líbí designově.
Jak jsem psal, jsem silně konzervativní, a ty hranatá (a "hranatě přeplácaná") dnešní auta se mě vůbec nelíbí.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2020 , 12:31   Citovat  

stani-stani:
Asi to bude držák. Ve své době zřejmě i sympatické auto, dnes už... Já spíše jednu dobu uvažoval nad T270 a v kombíku (tak 8-9 let zpět) vs. Rav4 kolem roku výroby 2010. Vše v benzínu a MT. Ale to je jiná kapitola.
Já bych dnes zřejmě taky "přežil" systém "převodů" v Jazzu e:hev. Jak píšeš, vysavač efect je docela potlačen, to je docela pokrok. Z tototo důvodu bych doma určitě Toyotu s 1.8 nechtěl, ten jen je opravdu otravný.
Když se tak rozepisuješ, tak Tvé pohnutky ke koupi Jazzu docela chápu. Já mám naopak s designem Jazzíka problém. Už jsem to tu psal vícekrát. Ta záď je slušně řečeno, divná. Naopak, příď je mi sympatická.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.3.2020 , 12:44   Citovat  

Jopeeeno: neuvěřitelný držák. Za celou dobu žádná (větší) závada, opravdu. Jednoduchý bezproblémový motor 1,8 ve své třídě nejlepší na světě. Žádné turbo, žádné rozvody, žádné problémy, spolehlivost. Jednoduchá perfektní náprava.
Proto také moc na prodej nejsou. Tenkrát když jsem ho z Německa kupoval, tak v nabídce podobný typ Octavie nebo Passata na mobile.de: 3600 nalezených aut. A těchto Avensis jen 23. I teď se těžko (v tom provedení co mám) shání. Jak píšu, poslední poctivá Toyota. T27 by sis oproti T25 FL pohoršil. Říkal mi jeden mechanik, že ať jsem rád že ho mám, že se nástupce T27 vůbec nedá s mým srovnávat. Mrk

Jinak za ten vysavačový efekt nemůže samotný excelentní atmosférický 1,8 Toyota motor (opravdu je ve své třídě nejlepší na světě), ale jeho nastavení na Atkinsonův cyklus + spolu s převodováním. Atkinsonův cyklus je dělán primárně na spotřebu, ale zároveň potlačující výkon.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2020 , 13:20   Citovat  

stani-stani:
To je zřejmě pravda, věřím, že to je držák. Ale dnes už je to "morální" stařeček, tak jak všemi opěvovaná Octa 1.9 TDI (nesrovnávám modely, to je jen příměr). T270 sice (možná) nebude tak spolehlivá, ale nabídne lepší výbavu, více "lahodí oku" (hlavně po FL) a také bych s ní zažil crash radši, než s předchůdcem. Ale to jiná kapitola.
Nemusíš mi vysvětlovat, co ukrývá hybridní Toyka 1.8 pod kapotou. Svezl jsem se s Corollou i s CHRRRR, načetl spousty článků, takže mám v živé paměti, jak ta auta (ne)jezdí. Kytičky za spotřebu paliva zatím sbírat nechci Velmi šťastný
Jazz, ač spadá do jiného segmentu, je v tomhle určitě uživatelsky přívětivější OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 7:47   Citovat  

Ještě by mě zajímalo, zda má motor nového Jazzu přímé vstřikování?
Přímé vstřikování = prý (od 2019) filtr pevných částic.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 10:06   Citovat  

stani-stani napsal:

To je otázka, těžko říct. Píšou 1.5i-VTEC LEB, Atkinson cykle, ale o bližších specifikacích, ne. Z logiky věci, tedy s opodstatněním na spolehlivost hnacího agregátu, tedy samotného motoru, by nasazení přímovstřikového motoru, postrádalo smysl. Přeci jen, motor by běžel v převážné vetšině v nízkých otáčkách a tam jaksi hrozí riziko hromadění úsad.
Když hledám na netu fotky toho systému, jsou tam samé řezy obalu "převodovky", ale detail na to, kde a jak jsou umístěné vstřikovače, jsem "nevyčuchal". Jedno je jisté, EGR ventil tam je.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 10:43   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Jedno je jisté, EGR ventil tam je.

Hmm, tak to je nepříjemné. Smutný Máš s tím EGR ventilem u předešlé Hondy nějaké (negativní) zkušenosti?
No, jestli tam bude vedle EGR ještě i filtr pevných částic, tak budu zřejmě uvažovat o něčem jiném.

Jak je to u Jazz (Dynamic) s 1.5 i-VTEC?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 11:26   Citovat  

stani-stani:
Že je do sacího traktu implementován i EGR ventil, není (hlavně u benzínového motoru) až tak velký problém. U "nafty" je to horší.
Na ex autě (Jimnym) ho bylo zapotřebí vyčistit až ve 190.000 km. Vím, byla to Euro 3, takže tam mohl plnit jen velmi zástupnou roli, ale jinou zkušenost u novodobých aut, nemám.
Co se týče EGR v HR-V a Jazzu Dynamic (identický motor), já o něm za ty čtyři roky "nevěděl", nebyl důvod se o něj zajímat, vše fungovalo bezvadně. Měl jsem "dole" i sací potrubí, abych se podíval na stav (čistotu) škrtí klapky a vše čisté. Při tom jsem měl demontované i vedení EGR a žádné významné úsady.
Nevím, ale fakt si myslím, že v Jazzu e:hev nebude klasická 1.5, jak ji známe z Jazzu Dynamic a HR-V (s ohledem na výše uvedené). I sací potrubí vypadá úplně jinak. Škoda, že nejde vidět pod ty plasty, to by hodně napovědělo.
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 11:30   Citovat  

stani-stani napsal:

To je zajímavý dotaz. Projel jsem tiskové materiály k Accordu, CR-V i Insightu a ani v jednom případě nebylo DI zmíněno. Všude jen, že to jsou i-VTEC s Atkinsonem. Vzhledem k tomu, že v případě 1.5 Turbo i 2.0 Turbo se DI zmiňuje, mají i-MMD hybridy Hondy na 99 % nepřímé vstřikování. to mi hlava nebere
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 11:36   Citovat  

Program originálního příslušenství pro Jazz 4G je v Japonsku opravdu hodně obsáhlý. Myslím, že bych se v něm dosytosti vyřádil. Je to tam.

tudy odkaz

Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 11:37  Naposledy upravil stani-stani dne 18.3.2020 , 11:43, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Jopeeeno: díky za to částečné uklidnění, alespoň co se EGR týče.
Já tyhle novodobá svinstva neznám, doposud jsem se jim úspěšně vyhýbal.

King: vše se mi vcelku na novém Jazz líbí, vyjma jedné věci: páky řazení. Nechápu to - ruční brzda je udělána elektronicky, a tady to ne. Tlačítka by tam vypadaly velmi dobře. Co jsem se díval na nové modely Honda v USA, všechny mají už tlačítka.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 11:41   Citovat  

King:
Dal jsem tomu 45 minut, nic jsem taky nenašel, ač jsem googlil i na US a JPN stránkách. Předchozí hybridy Hondy, tj. před e:hev, byly všechny MPI (našel jsem řezy motory). O GDI v nástupci, nikde ani zmínka.
Myslím si, že to bude, s ohledem na výše uvedené, "pouze" MPI.

stani-stani:
Není zač OK
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 11:49   Citovat  

Jopeeeno: přitom stačilo 30 sekund na guglu a stránky kanadské Velmi šťastný Port fuel injection: yes.
tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 11:53   Citovat  

A ten Jazz (Dynamic) s 1.5 i-VTEC má tedy filtr pevných částic, nebo ne?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 12:09   Citovat  

skyline:
Co si mám představit pod tímto překladem (vstřikování paliva do přístavu)? Vstřik do válců?
Technické angličtině vůbec nerozumím Smutný
Předpokládám, že 2.0 hybrid bude snad jiné konstrukce, než 1.5. Ale je to jen předpoklad.

stani-stani:
Co jsem vyčetl, tak Dynamic i HR-V mají GPF povinně už skoro dva roky. "První kusy", nemají.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 12:22   Citovat  

No jestli nový Jazz bude mít filtr pevných částic, tak je to průšvih. Vždyť je to městské auto.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 12:38   Citovat  

stani-stani:
Neházel bych flintu do žita. GDI motor se do městského "pidi" hybridu absolutně nehodí. Vím, jsou to pouhé domněnky, ale fakt mi to tak, snad logicky, vychází. V neposlední řadě, je takovýto typ motoru, dražší, než MPI.

Napadla mě ještě myšlenka. Postoval jsi tady nějaké fotky Fitu, i zespodu... Pokud narazíš na detail fotky výfuku, u GPF by měl být součástí i tzv. snímač diferenčního tlaku (včetně vedení). Vypadá to tak, jak na fotce. Pokud to tam někde uvidíš, má new Fit (Jazz) GPF, tedy i přímý vstřik.

20200318_123348.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20200318_123348.jpg, 191.76 kB
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 12:56   Citovat  

Jopeeeno: Velmi šťastný PFI je nepřímé vstřikování (do sacího traktu, konkrétně "port" v tomto případě znamená "kanál", proto Port Injection - vstřikování do sacího kanálu, na jehož konci je sací ventil, který po otevření nechá nasát směs paliva se vzduchem do válce).

Přímo do válce = přímé vstřikování.

Ale jako google translate zase ukázal, že překladatelské firmy brzy vymřou Velmi šťastný

EDIT: předpokládám, že DI u hybridů není právě kvůli jejich způsobu využití a že by šel takový hybrid, resp. spalovací část, rychle do kytek. Na úsporu paliva jsou baterky.

BTW Honda svého času tvrdila, že efektivita spalovacího procesu je u 2.0 hybridu nejvyšší na světě, přes 40%.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 13:04   Citovat  

skyline:
Co Ti na tom mám říct? Překladač k prdu, možná ani k tomu ne Úsměv
Rozdíl mezi MPI a GDI chápu, zkoumal jsem ho už v době, kdy s tím přišlo Mitsubushi v Carismě (a zase rychle odešlo) Smutný
No fajn, alespoň nějaká pozitiva OK Jsem si říkal, že by byli v H idioti, něco tak technicky složitého a nesmyslného, aplikovat do hybridů.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2020 , 13:52   Citovat  

Skyline: to jsi kouzelník, i když já nezkoušel gůgl, spíš jsem čekal, že to najdu na pressu, které většinou kvůli omezenému přístupu ve vyhlodávačích nejsou. Mr. Green každopádně se to tím pádem potvrdilo

Jopeeno: DI není o nic složitější, než nepřímé, stejně tam musíš mít trysku. Co složitější je, jsou vstřikovací mapy, právě z toho důvodu se DI požívá, můžeš upravovat množství paliva podle aktuálních potřeb a podmínek, u nepřímého je vcelku jedno, jak to tam flusneš, důležitější je víření.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda Jazz 4g e:HEV (2020)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 22, 23, 24  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina