Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
S: Motor V-tec nebo VTi
Fórum: Koupím
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 23:16   Citovat  

monty napsal:
pokud si dobře pamatuju tak žigul už v serii hrozně rád "chodil" po čumáku ven ze zatáčky a když tam vrazí tu 2,5 ku tak to bude šílený s tím jezdit, tak vrazit metrák cementu do kufru aby to dovážil

mozna prave proto chce vic vykonu, aby mohl pridat plyn a prcka ho pak dozene pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 12:50   Citovat  

BMW 2,5 V6 bych nedoporucoval, jak rika monty je to radovej a je hrozne tezkej, dlouho trva nez se rozhejbe. U nas ho tady spraskal obyc kadett 1.8 GSI Mrk A co motor z R21 2.0 turbo?
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 13:11   Citovat  

no by the way: pochopíte že motor z bawora nejni V6 ale 6válec v řadě, pak tu vznikaji domněnky že je to motor do V, jinak ohledně zástavby do takovýho pelechu, bych šel cestou použití dílů z pelechu zvanej opel omega A nebo ford sierra , u forda dohc 2.0 , u opla sohc 2.0 (C20NE) , nebo pak sehnat C25XE , to je oplackej 2.5 V6 170hp , le vyměnit rozvoďák je u toho motoru neštěstí ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
peca.gt je teď offline  peca.gt
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 13:49   Citovat  

D15B2 napsal:
BMW 2,5 V6 bych nedoporucoval, jak rika monty je to radovej a je hrozne tezkej, dlouho trva nez se rozhejbe. U nas ho tady spraskal obyc kadett 1.8 GSI Mrk A co motor z R21 2.0 turbo?

kadeta 2.0GSI jsem spráskal s E30... 2.0 6válec, v kadetu ten motor nevytočíš, tak jako ve 2.0 litru nebo 2.5litru bmw, šest válců je šest válců...když on musel dávat za tři, já jsem ještě krásně ujížděl na dvojku, pak tři a on už měl čtverku...a ten zvuk, když šest válců krásně ševelí...to nemá chybu Úsměv
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 14:23   Citovat  

peca.gt napsal:
kadeta 2.0GSI jsem spráskal s E30... 2.0 6válec, v kadetu ten motor nevytočíš, tak jako ve 2.0 litru nebo 2.5litru bmw, šest válců je šest válců...když on musel dávat za tři, já jsem ještě krásně ujížděl na dvojku, pak tři a on už měl čtverku...a ten zvuk, když šest válců krásně ševelí...to nemá chybu Úsměv
a jé už je to jak s vtecem , 2,0i 16v gsi má 150k v serii jeslti se nepletu a na to že je to opl tak jede moc pěkně , pokuds mu ujel s 320 tak není něco ok , ten motor se dá točit uplně normálně, proti 2,0 šestihrnku bmw možná i výš , jestli nebyla chyba mezi sedačkou a volantem. počet válců moc o max točkách nevypovídá .
p.s. jel jsem jak v kadetu gsi-dával jsem dokupy elektriku, tak v bmw 320 - na 2,0 spodek se dávala hlava z tý 2,5 -má větší ventily. co musím uznat tak ten šestivál tahá dobře odspodu a má pěknej zvuk ,ale to je tak vše-střeva konstrukčně tak 60tý léta .
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 15:03   Citovat  

monty napsal:
a jé už je to jak s vtecem , 2,0i 16v gsi má 150k v serii jeslti se nepletu a na to že je to opl tak jede moc pěkně , pokuds mu ujel s 320 tak není něco ok , ten motor se dá točit uplně normálně, proti 2,0 šestihrnku bmw možná i výš , jestli nebyla chyba mezi sedačkou a volantem. počet válců moc o max točkách nevypovídá .
p.s. jel jsem jak v kadetu gsi-dával jsem dokupy elektriku, tak v bmw 320 - na 2,0 spodek se dávala hlava z tý 2,5 -má větší ventily. co musím uznat tak ten šestivál tahá dobře odspodu a má pěknej zvuk ,ale to je tak vše-střeva konstrukčně tak 60tý léta .

toho řidiče z kadetu neznám, tak nevím Úsměv možná fakt nebyl ve formě Úsměv každopádně adrenalin to byl dobrý Úsměv
Hlavní nevýhodu, kterou jsem spatřoval u bmw já byla spotřeba...jsem si zpočátku myslel, že musím mít díru v nádrži pořádnej výtlem jinak motor šlapal jak hodinky OK
   Návrat  
Atex je teď offline  Atex
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 15:32  Naposledy upravil Atex dne 28.12.2008 , 15:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tak jsou dve GSIcka ne? 8v a 16v ... ten 8v moc nejede, ale 16v uz je pila jak blazen.. toho slabsiho jsem predjel i ja ze zigulem a hned trikrat.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 15:35   Citovat  

Atex napsal:
tak jdou dve GSIcka ne? 8v a 16v ... ten 8v moc nejede, ale 16v uz je pila jak blazen.. toho slabsiho jsem predjel i ja ze zigulem a hned trikrat.

Omegy jsou na 100% 2.0 8v a 16v, tu jsem měl

S5001326.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
S5001326.JPG, 431.51 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 15:49   Citovat  

monty napsal:
pokud si dobře pamatuju tak žigul už v serii hrozně rád "chodil" po čumáku ven ze zatáčky a když tam vrazí tu 2,5 ku tak to bude šílený s tím jezdit, tak vrazit metrák cementu do kufru aby to dovážil

to je pravda, ve vetsich rychlostech je to jako v zime na ledovce, predek ustreluje dost hodne.. stejne ale nejsem si jisty jak si to myslel s tim pytlem cementu, nejsem si jisty jestli by v tom kufru neco ovlivnil Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 16:01   Citovat  

Atex napsal:
to je pravda, ve vetsich rychlostech je to jako v zime na ledovce, predek ustreluje dost hodne.. stejne ale nejsem si jisty jak si to myslel s tim pytlem cementu, nejsem si jisty jestli by v tom kufru neco ovlivnil Úsměv

pytel cementu, aby ti seděl zadek...ja jsem mel s bmw problem rozjet se i na mokré trávě Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 18:20   Citovat  

peca.gt napsal:
pytel cementu, aby ti seděl zadek...ja jsem mel s bmw problem rozjet se i na mokré trávě Velmi šťastný

me zadek sedi dobre, bavili jsme se o predku ne Velmi šťastný mam to odlehcene na 900kg tak tam, nebudu davat metrak cementu ne Velmi šťastný
   Návrat  
david_cz je teď offline  david_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 18:37   Citovat  

Atex napsal:
me zadek sedi dobre, bavili jsme se o predku ne Velmi šťastný mam to odlehcene na 900kg tak tam, nebudu davat metrak cementu ne Velmi šťastný

Taky to nebylo nejspíš myšleno jako zatížení nápravy kvůli trakci, ale spíš posunutí těžiště směrem dozadu, tím dost výrazně ovlivníš přetáčivost/nedotáčivost auta. Abys tomu dobře rozuměl, jestliže tam dáš například ten těžkej motor z BMW (2,5 R6), tak si posuneš těžiště celýho auta dopředu (jestli jsi vyhodil zadní sedačky, rezervu a další "zbytečnosti", tak jsi tomu ještě pomohl), tím se to auto stane šíleně nedotáčivý a v každý zatáčce půjdeš po předku ven. Jestli to zamýšlíš jen na sprinty, tak OK, ale jinak než rovně to půjde asi hodně těžko Ble
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 19:33   Citovat  

david_cz napsal:
Taky to nebylo nejspíš myšleno jako zatížení nápravy kvůli trakci, ale spíš posunutí těžiště směrem dozadu, tím dost výrazně ovlivníš přetáčivost/nedotáčivost auta. Abys tomu dobře rozuměl, jestliže tam dáš například ten těžkej motor z BMW (2,5 R6), tak si posuneš těžiště celýho auta dopředu (jestli jsi vyhodil zadní sedačky, rezervu a další "zbytečnosti", tak jsi tomu ještě pomohl), tím se to auto stane šíleně nedotáčivý a v každý zatáčce půjdeš po předku ven. Jestli to zamýšlíš jen na sprinty, tak OK, ale jinak než rovně to půjde asi hodně těžko Ble

no rozumim tomu jasne, ale uz to neni tak hrozne, mam dost tvrdy podvozek a tuhe tlumice tak to jde znat, nicmene se tahle neprijemna vlastnost projevuje i tak jen ve vyssich rychlostech. Na jednom "testovacim" esicku u nas jsme to porovnavali s kamosem, ma Civica VTicko, on to projel 100km/h, ja 90.. ale to uz mi ten predej fakt uskakoval z vozovky.
   Návrat  
david_cz je teď offline  david_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 21:10   Citovat  

Teď to třeba tak hrozné není, ale tahle diskuze začla tím, že někdo navrhnul těžkej 2,5 litr od BMW, tím by se ty jízdní vlastnosti samozřejmě změnily.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 21:47   Citovat  

no to asi jo no... kurec asi zustanu u planovaneho preplnovani, je to asi jednodussi. diky za rady chlapi Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 7:44   Citovat  

tudy odkaz

pořádnej výtlem OK
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 11:15   Citovat