Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Homokinetický kloub P4G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 16:25   Citovat  

Tak mi bylo řečeno v Pneu Tolar v Plzni, že moje klepání do volantu při brždění nezpůsobuje křivý kotouč jak jsem si myslel, ale že to je špatnej homokineťák vnitřní. Tak se chci zeptat jestli někdo nemáte nějakej na prodej co by byl v pořádku ... origo prej stojí kolem 8.000 a to mi přijde hrozný .. pač očekávam že mi dá za chvíli vale převodovka která si taky semtam když má blbou náladu skáče přes zuby nebo nezařadí zpátečku Úsměv A nechci dát do preludy během prvního roku vlstnictví dalších 100.000 na opravy takže si chci udělat takovou kalkulaci očekávaných výdajů abych věděl jestli vůbec má smysl do toho auta ještě investovat.

Takže pokud někdo kloub na prodej máte, tak prosím písněte + cenu, možno i SZ samozřejmě. Díky.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
pelo je teď offline  pelo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 16:31   Citovat  

vnitrni to se moc casto nedeje skus si to jeste nechat nekde nezavisle omrknout hlavne nekupuj hned prvni protoze sem si vsim ze posledni dobou vseci nak vydelavaj a ceny se splhaj kamsi do zavratnych vysin jinak neco do ni nasypes ale vyplati se to lepci karu nenajdes Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 16:38   Citovat  

Stealman napsal:
Tak mi bylo řečeno v Pneu Tolar v Plzni, že moje klepání do volantu při brždění nezpůsobuje křivý kotouč jak jsem si myslel, ale že to je špatnej homokyneťák vnitřní. Tak se chci zeptat jestli někdo nemáte nějakej na prodej co by byl v pořádku ... origo prej stojí kolem 8.000 a to mi přijde hrozný .. pač očekávam že mi dá za chvíli vale převodovka která si taky semtam když má blbou náladu skáče přes zuby nebo nezařadí zpátečku Úsměv A nechci dát do preludy během prvního roku vlstnictví dalších 100.000 na opravy takže si chci udělat takovou kalkulaci očekávaných výdajů abych věděl jestli vůbec má smysl do toho auta ještě investovat.

Takže pokud někdo kloub na prodej máte, tak prosím písněte + cenu, možno i SZ samozřejmě. Díky.

pokud muzu z vlastni zkusenosti par postrehu:
- vnitrni kloub (tripoid) stoji s dani cca 6000 (origo u hondy, z druhovyroby jej nesezenes), pripadne si pockat na pravidelnou kampan (ted bude jarni), kdy je na dily sleva (tak by kloub byl dle mych informaci cca za 5). kloub by mel byt stejny na acco 5g, prelude 4g a predpokladam ze i nejake nasledne modely. ale nejlip se poptat v honde.
- zkus demontovat poloosu, sundat manzetu, kloub DUKLADNE stetcem vycistit v benzinu, znovu naplnit a z5 vsechno zkompletovat - lepe (i kdyz nebude praskla*) manzetu pritom vymenit. mozna je manzeta jen praskla a kloub vyschly, po naplneni bude behat jako zamlada (teda aspon slusnou dobu).
- kazdopadne mi je trosku divne ze Ti to dela neporadek pri brzdeni - u mne se zavada v tomto miste projevovala vzdy hlavne v zaberu pod plynem a to zvysenym hlukem a vibracemi spis palubni desky a prilehleho okoli nez volantu.
- osobne bych to typoval spise na spatne lozisko, krivy / praskly / znecisteny (napecena desticka) kotouc, nez na vnitrni homo (tripoid), uvolnene rizeni, vymlacene cepy a podobne .....

* praskla se nejlip pozna podle zamastenosti (teda spis na tom bude prach a podobne - teda spis silnejsi znecisteni) jejiho okoli - na to ze prasklinu uvidis moc nespolehej, muze byt ve vnitrnim zahybu.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 19:36   Citovat  

Díky za vyčerpávající příspěvek .. víc se snad dozvím až se to nějak rozebere no. Každopádně bych doplnil že to teď brutálně klepalo s volantem i při jízdě nejen při brždění. To ale ještě v neděli nedělalo ani při vysoký rychlosti .. teď od 80 až 90 vejš.. sotva drží stopu Smutný

maryo je teď offline  maryo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 20:11   Citovat  

Pri tyhle rychlosti mi taky vibruje volant a trochu se to klepe a je to jen nevyvazenym kolem... Ale to jsi predpokladam uz vyloucil muhehe

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 20:14   Citovat  

maryo napsal:
Pri tyhle rychlosti mi taky vibruje volant a trochu se to klepe a je to jen nevyvazenym kolem... Ale to jsi predpokladam uz vyloucil muhehe

Mě to malonko klepalo na letních minule v neděli ale až tak od 120 vejš a jen minimálně, na zimákách absolutně ne. Teď to klepe několikanásobně víc ale začlo to tak až dneska respektive teď je poprvé co sem jel mimo město tuten týden no. Ale vyvážit jdu zejtra možná že mi dneska upadlo závažíčko v tom pneuservisu co mi sundavali kolo. Ale jak řikam tohle klepání je fakt dost po obvodu volantu to mohlo kmytat i o 2 cm.

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 20:56   Citovat  

cim vic km stim ujedes tim se ten kloub vic poskodi. mozna uz se ti zasekl kamen a ted to ten kloub vevnitr mele. Tahle zavada se da vcasnym podchycenim a opravenim docela uspesne "lecit".

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 21:02   Citovat  

ninja napsal:
cim vic km stim ujedes tim se ten kloub vic poskodi. mozna uz se ti zasekl kamen a ted to ten kloub vevnitr mele. Tahle zavada se da vcasnym podchycenim a opravenim docela uspesne "lecit".

Jojo já s tim už nikam nejedu dokud to nebude opravený ... maximálně někam do servisu po městě, bych si ani netroufl s tim jet víc. Tak snad to bude "jen" tuten kloub no.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 21:05   Citovat  

Stealman napsal:
Jojo já s tim už nikam nejedu dokud to nebude opravený ... maximálně někam do servisu po městě, bych si ani netroufl s tim jet víc. Tak snad to bude "jen" tuten kloub no.

hlavne je v servise upozorni aby prekontrolovali utazeni vsech sroubu naprav, vcetne na rizeni. Tyhle vibrace je dokazou povolit a vyklepat i kdyz jsou dotazeny na krev.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 21:09   Citovat  

ninja napsal:
hlavne je v servise upozorni aby prekontrolovali utazeni vsech sroubu naprav, vcetne na rizeni. Tyhle vibrace je dokazou povolit a vyklepat i kdyz jsou dotazeny na krev.

Joo to je dobrá připomínka díky moc!

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 21:11   Citovat  

Taky tak nějak předpokládam že to asi opět pěkně podrtilo čepy který sem dával v lednu nový .. to je taky radost.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 21:52   Citovat  

Stealman napsal:
Taky tak nějak předpokládam že to asi opět pěkně podrtilo čepy který sem dával v lednu nový .. to je taky radost.

cepy to asi nepodrti, toho bych se nebal. spis tech povolenych sroubu.

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2009 , 22:09   Citovat  

ninja napsal:

presne ... taky jsem zazil ... hehe .... na p4g i c4g ... tyjo uz mam dost zazitku to mi hlava nebere i kdyz si dovolim poznamenat ze povolene srouby jdou citit hlavne pri jizde bez plynu a pri zataceni ... OK
ty dve diskuze to je pomalu na antivibracni FAQ pořádnej výtlem

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2009 , 11:18   Citovat  

Stále pravděpodobně tripod scháním Úsměv nikdo nemá preludku na ND ? Úsměv)))

Obsah fóra Honda-club.cz   
Homokinetický kloub P4G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina