Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dotaz na motor 1,6 VTEC 92kW
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Kuďa je teď offline  Kuďa
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 13:13   Citovat  

Zdravím,

mám dotaz ohledně hondy civic. Zvažuju koupi nového auta a zaujal mě tento inzerát: tudy odkaz nicméně jak jsem si všimnul, nejedná se zrovna o nejčastější motor (1,6 VTEC 92kW), když jsem zkoumal historii, měl být používán v cupé vyráběných v USA. Mohl by mi někdo říct zkušenosti konkrétně s tímto motorem? Případně je problém na ně shánět náhradní díly atd? Jinak podle fotek vypadá to auto celkem dobře - v týdnu se na něj asi skočím podívat, tak bych kdyžtak ocenil i nějakou radu na co konkrétně se u tohoto modelu zaměřit.

Díky moc,
Kuďa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Filda je teď offline  Filda
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 13:18   Citovat  

Je to verze vyrobena vopu anglii celkem beznej model stejnej motor je i v coupe
Sehnat nahradni dily neni problem je to jak na ostatni hondy
akorat na anglana neni moc tuzingovejch veci
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
mireczek je teď offline  mireczek
2 háčka
Členství:
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 14:17   Citovat  

..tento SOHC VTEC motor začal jako D16Z6 v páté generaci Civicu v japonském sedanu a hatchbacku (některé modely měly označení D16Z7) a CR-X Del Sol, americké kupé mělo označení D16Z9, u šesté generace japonské verze Civicu to byl D16Y8 (i u amerického kupé) a u anglické verze Civicu bylo označení D16Y2 a po faceliftu D16W4 - podle roku by měl být v tom Civicu z inzerátu. Mám D16Z6 a nikdy nebyl žádný problém, kdo ano - tak dostupnost dílů bezproblémová. A myslím, že se od sebe liší opravdu jen v maličkostech..

Dej si pozor na stav motoru (zvýšená pozornost prvnímu "studenému" startu a pozor na namodralý či bílý výfukový kouř) a pak koroze (nejčastěji zadní lemy, spodní části dveří a prahy). Náhradních dílů z druhovýroby není velká nabídka.
   Návrat  
MiBa je teď offline  MiBa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 16:59   Citovat  

D16W4 mám a jsem velice spokojen Úsměv. Akorát to má kratší převodovku oproti 1.5 třeba a na emisích na to čučeji že ten motor nemůžou najít a když to našli konečně na obd2 změřili tak mě potěšili, že je to stav nového auta Úsměv. Jinak v autokelly s dílama není problém a jak bylo zmíněno je tam většina dílů s anglánama stejných.
Spotřeba město do 8L a mimo město jsem se dostal nejmíň zatim na 6,2L.
Pokud chceš víc technických info napiš uživateli Ivoss
   Návrat  
Kuďa je teď offline  Kuďa
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 17:36   Citovat  

Díky všem za reakce Úsměv Nicméně co soudíte tak od pohledu podle fotek? Zdá se mi celkem udržované, ale to pravé přední světlo se mi zdá trošku zapadlé, ale nejsem si jistý. Jinak, podle toho co píšete, se zdá, že je to celkem spolehlivé auto - což bych opravdu ocenil. Úsměv
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 19:23   Citovat  

Ahoj,

vlastní Civic 5té generace a motorizaci D16Z6 (po GO i s písty z motoru D16A6 z Civic 4té generace)

Pokud bych mohl reagovat, tak asi takto: co napsal mireczek - POD TO SE PODEPÍŠI Chápeš! Chápeš! Chápeš!

A mé postřehy: ceny náhradních dílů od výrobců velice solidní druhýroby jsou velice příjemné (samozřejmě někdy více někdy méně), ale cena za GO motoru je oproti tomu vysoká jako jednorázový náklad. Proto doporučuji před koupí pořádně zkontrolovat motor. Sám jsem bohužel nevěděl a zaplatil za tuto svoji blbost!!!

Takže nejdříve si zkontroluj vizuelně motor: olej na rysce měrky, jeho zbarvení, stav mezi MIN a MAX, jak je měrka, jestli není opálená, jakoby zakalená, musí být hezky čistá - jen od oleje samozřejmě, aby olej nikde extrémně netekl, koukni pod víčko oleje, jak tam bude zahnědlo, zažloutlo na těle hlavy, tak to asi nebyly pravidelné výměny oleje, neobhlédni jej i ze spoda, jak je na něm vana a spodek vůbec - uvidíš, jak se kdo choval k autu či o něj pečoval, dále až budeš zkoušet zkontroluj, aby ti jej nepředváděli za tepla, prostě, aby auto stálo a bylo studené, jak bude mít zahřáté svody, asi to moc nesvědčí o majiteli, pozorně poslouchej motor, jak běží, cvaká atd. Ventily mohou cvakat, nemají hydroštely, tak je potřeba je za čas kontrolovat vůle, ale nesmí tam být "nahoře" - hlava a "dole" - motor /klika/ kovové nepříjemné pravedlné zvuky. Vím o čem mluvím, nejeden z nás to zažil, ale já to prožíval fakt moooooc a těžce sem to nesl. No nic. Snad jsme tě moc nevylekali. Nejlepší co mohu poradit, je s sebou vzít zkušeného HONDAře a maníka na motory. Mohu doporučit: Skřítek, Wheelman, Monty, PK Motorsport, TypeING - David a další ...

Tak dobře zvol.

HONDAr přátele Honda
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dotaz na motor 1,6 VTEC 92kW
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina