Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdy
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2009 , 23:25   Citovat  

Měl bych takovou otázku do pranice, už jsem to tu párkrát řešil a bohužel nevyřešil - už od pořízení P4G (rok zpátky) mam problém s citelným klepáním volantu při brždění. Při jízdě v jakékoliv rychlosti se neděje nic, při sešlápnutí brzdy jdou vibrace při nižších rychlostech jen lehce do volantu při vyšších pak postupně se rozlíhají po celým autě a jsou i slyšet. Byl jsem už všude možně a nikoho nic nenapadlo Smutný Mám měněné čepy na přední nápravě (ne uplně všechny ale ty co byly v blbém stavu ostatní jsou prý ok) mam skontrolované klouby ramena geometrii udělanou, dneska jsem kupoval nová kola (dělá to ale i na nich a i na zimákách kteréžto jsou origo H) a dnes současně jsou i nové kotouče a destičky bohužel ovšem klepání přetrvává a je to opravdu hodně nepříjemný a nikdo neví co s tím. Nečekam že mi někdo řekne "jo to je tohleto" spíš jestli někoho napadně nějaká potenciální příčina klidně i nezřejmá na první pohled, prostě něco co mohlo všem uniknout. Za zmínku ještě stojí že auto má ABS ale nějak ta ABSka nefunguje, možná je jen vyplá nebo prasklá pojistka ale nefunguje. Opravdu už nevim co s tím a nechci dál na slepo měnit dobrý díly za nový, tak pokud někdo něco tak napište, díky Úsměv Klepání se dá cítit (i když jen lehce) při brždění i v městských rychlostech.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2009 , 23:56   Citovat  

vsadim na ložisko kola

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 0:20   Citovat  

mě to dělal náboj kola.... musel jsem ho celý vyměnit...

leci je teď offline  leci
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 9:19   Citovat  

Ahoj taky jsi myslím že by to mohlo být to co píšou kluci,ale taky mě vrta to ABS protože jednou jsem zažil že na oktavce jse ty kola hadaly(ale jen při malich rozjezdovych rychlostech)cukala kola.Pak jsi myslím že by to mohlo byt i zarezlí pístek v brzdiči a nebo ucpana brzdova hadička.Měnil jsis to sam ten kotouč?jestli jo skoušel jsi pootačet tím kotoučem(lepší kdyby jsi měl sundanej brzdič aby tě nerušilo tření desek) a skus poslouchat tve ložisko jak k tobě bude promlouvat Úsměv Kdyš bude hučet tak je to zlí. Smutný Tak Hodně štěstí

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 10:29   Citovat  

Tak kotouče jsem si neměnil sám dělali mi to v servisu a byl jsem u toho .. při otáčení kolem nic slyšet nebylo. To by asi maník poznal .. snad kdyby něco nebylo ok. A co myslíte tím ložiskem resp. nábojem kola ? To by se snad projevovalo i za normální jízdy ber brždění ne ? Pokud jde o zadřené ložisko nebo tak něco.. Ovšem jestli to bude fakt ten náboj kola tak to potěš teda Smutný

Mike je teď offline  Mike
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 10:44   Citovat  

Já měl stejnej problém na C4G.Klepalo to fakt dost a když sem potřeboval zahamovat na dálnici cca ve 180 tak mě málem vyskočil volant z okna...Jinak při samotný jízdě taky nic,jen při brždění...Myslel sem že jsou zvlněný kotouče a po výměně to přestalo...Měl sem velkou radost že můžu konečně brzdit..:)Ale cca po 8 000 km to začíná dělat znova...zatim jen lehce,ale náznaky tam jsou..nevim co s tim.Zajížděl sem je vzorově,tak si myslim že zvlněný nejsou,a jsou to ATE,tak si myslim že kvalita dobrá..Kdyby někdo něco poradil,tak bych byl taky rád...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 10:46   Citovat  

Tak pokud ti to po výměně kotoučů přestalo tak si myslim že to musí být tím ... spíš bych hledal důvod proč se ti na tvém autě ty kotouče tak ničí že to dělá znovu. Mě se to děje před i po výměně kotoučů takže to bude něco jiného - ale zážitky na dálnici mám stejný Úsměv

Prelude3g je teď offline  Prelude3g
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 11:07   Citovat  

taky bych to videl na lozisko a taky muze byt blbe udelana geometrie, jak to plno lidi ac nevedomky delaji a posunou Ti lichobeznik rizeni, geometrie sedi, ale lichobeznik je jinde... a do toho nacaty loziska a pekne se Ti to nascita

Mike je teď offline  Mike
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 11:16   Citovat  

Tak já nemám ložiska asi v žádným top stavu,ale nehučej...Ale určitě se nějak musí projevit to,že to auto jezdí přez deset let na 195/15..ještě s ET25 to asi taky moc nepřidá...U mě asi bude víc příčin,ale jak sem psal...zatim to není tak hrozný...Jináč přeju hodně štěstí a ať to vyřešiš... je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 13:20   Citovat  

Mě teď právě napadla ještě jedna věc - a sice jestli by to nemohly být zadní brzdy, protože jeden brzdič brzdí blbě druhý "tak nějak" ale na jedný straně je dost zarezlý kotouč ale ne po celém obvodu rovnoměrně, ale cca na 2/3 je vidět že brzdí ale na třetině jen hodně maličko tak v 20% šířky - což by eventuelně mohlo způsobovat silové rázy jen mi přijde že jdou jakoby zepředu ale možná se to tak jen jeví, ale asi nejdřív zkusím vyměnit ty zadní brzdy než celý náboje kol protože to by bylo přes desítku jen to fikne. Nehledě na to že těm ložiskům já nevim prostě jim věřim že jsou ok, to auto má najeto 120.000 kromě čepů (ty byly některý blbý ale měnil jsem je) jsou prý nápravy ve špičkovým stavu tak se mi prostě nechce věřit že by byl v háji náboj, neni to přece Ssang Yong ale Honda.

0
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 17:07   Citovat  

Jak tady někdo psal skus Geometriy .Ted jsme si vzpomněl, při vyměně kotouču bych doporučil dratěním kartačem (nebo kotoučem na vrtačce...),očistit naboj kola(styčnou plochu ,ktera jse dotyka kotouče)Nevím v jakym stavu to maš ale pochopitelě kdyš tam budou nějaky nečistoty tak kotouč nebude v idealní rovině jaky by měl byt.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 22:22   Citovat  

Geometrii mam dobrou dělal sem jí teď dvakrát po sobě .. a kartáčem mi to to bral to by mělo být okej. Všechno tak nějak ukazuje asi na ty náboje takže stlačit auto ze skály Velmi šťastný Ještě zkusim vyměnit zadní kotouče no a pak se uvidí no Úsměv Ale geometrie je určitě v pořádku

0
PříspěvekZaslal: 13.9.2009 , 8:24   Citovat  

tak ju,kdyš to říkaš jo a místo stlačení ze skali mi to mužeš dotlačit před barak ,hodit papiry s kličkama do schranky a byt spokojeny ,že honda nedopadla tak jak by sis přal HaHaaa přátele .Vím že to je blbost ale tlumiče maš v pořatku(tlumič+vinutou pružinu) mam namysli jejich upěvnění a polohu.

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2009 , 7:27   Citovat  

Já jsem měl to samé a dost dlouho jsem s tím jezdil. Pak jsem:

1. Dal na disky středící kroužky - měly totiž větší díru než náboj ... trošku to pomohlo
2. Kompletně vyčistil brzdy ... úplně to pomohlo Úsměv

Když říkám kompletně, tak tím myslím i sundání kotoučů a vyčištění všech dosedacích ploch (kotouč na náboj, kolo na kotouč), a promazání vodících čepů. Od té doby mi to zavibrovalo jenom jednou a to ještě hodně slabě.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdy
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina