Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ABS problém na P4G - vyřešeno
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2009 , 11:46  Naposledy upravil Riccardo dne 21.11.2009 , 18:44, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Mám takový problém - za jízdy, vždycky tak maximálně do 1 minuty se mi rozsvítí kontrolka ABS a chyba je č.1 - ABS pump motor over-tun - jak jsem pochopil, tak ABS pumpa běží déle než by měla.
Myslel jsem. že ABS pumpa se rozběhne vždycky hned po startu, ale já po startu můžu stát na místě jak dlouho chci a nic, teprve až se rozjedu, tak se to po chvíli rozsvítí. Když před tím kousek popojedu a zastavím, tak při dalším rozjezdu už se kontrolka rozsvítí do pár sekund. Po čerstvém startu jí to trvá trochu dýl (do těch 60s).

Je zvláštní, že už delší dobu, někdy při rozjezdu mi něco od motoru na 2s zachrčí, jakoby se ta ABS pumpa rozjela skutečně až při rozjezdu. A teď poslední dobou mi to začlo dělat už při zappnutí klíčku, ale jenom při prvním zapnutí. Když ho vypnu a zase otočím, tak už jede jenom 2s palivové čerpadlo a žádné chrčení. Jakoby se ABS už natlakovalo a chvíli to vydrží ...

Chybu čidel to nehlásí a brzdovky tam mám dost. Za poslední měsíc jsem na brzdy nesahal...

Když teda začnu pole manuálu řešit chybu č.1 tak první věc je kontrola hadiček - ty jsou OK, pak je uvolnění tlaku pomocí jakéhosi T - klíče. Ten jednak nemám - nevím jestli to nejde bez toho, nebo ten tlak prostě neuvolňovat - nevím jak moc je to důležité. Nehledě na to, že nemůžu najít to místo, kde se to má odšroubovat ... a taky se to má napojit na jakýsi ALB checker, tak z toho jsem v pasti ... Smutný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2009 , 13:53   Citovat  

cece ty mas vzdycky tak zapeklity problemy... to mi hlava nebere
nemuze to byt ten pressure switch? kdyby daval spatny hodnoty tak by si mohla ABS ECU myslet ze je to pretlakovany tim motorkem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2009 , 14:38   Citovat  

PreludeZ napsal:
cece ty mas vzdycky tak zapeklity problemy... to mi hlava nebere
nemuze to byt ten pressure switch? kdyby daval spatny hodnoty tak by si mohla ABS ECU myslet ze je to pretlakovany tim motorkem

Jo já ho zkusím ... když jsem si prolítnul testy jiných chyb, tak jsem z toho pochopil, jak by ten switch měl fungovat.

Problém trošku je to uvolnění tlaku - vypadá to tak, že bez toho to nemá cenu ani zkoušet, protože potřebuju kontrolované podmínky = upustit tlak a vědět na 100% že tam tlak není a pak rozjet motor ABS a zkontrolovat, že se natlakovalo a drží 30 minut.

Navíc až dnes jsem si všiml, že odvzdušňování brzd s ABS se dělá úplně jinak než bez ABS. Bez ABS se to dělá na každém kole. S ABS se kontroluje jenom hladina brzdovky v nádržce ABS a je k tomu potřeba jakýsi ALB checker. (né, já nechci do Honda servisu !!! Ble )

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2009 , 15:08   Citovat  

Ahoj. Prvni vec kterou skus je to, ze vyndas pumpu (je to celkem prasarna protoze pristup je naprd) a celou ji rozdelej a vycisti. Zamer se hlavne na pistky v te pumpe, ktery se staraj samotny cerpani kapaliny. U me to pomohlo, protoze jsem je mel zasekly. Jeste me napada ze pred tim bys mohl skusit na nejakym rele viz manual zkrazovat dva kontakty a tim pupu sepnout. Pokud ti z odpojene hadice povali kapalina pumpa asi cerpa. Je ale mozny ze budes mit zaseklej treba jen jeden pistek a cerpa malo, tudis neni schopna natlakovat soustavu. Je to jen domenka.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2009 , 18:37   Citovat  

No je fakt, že ten pressure switch se prostě nesepne - pořád je ve stavu, že není tlak. Přitom když pumpu rozjedu ručně (zkratováním kontaktů namísto relé), tak pumpa jede, ale nějak chrčivě - nevím, jestli je to normální, niky jsem se na to nezaměřil, abych to poslouchal.
Ale v každém případě když se rozjedu, tak taky pumpa začne bzučet, pak jede asi 20s, ale prostě do té doby nesepne pressure switch, a ta časová ochrana vyřadí celé abs.
Buď je špatný ten switch nebo pumpa. Moc se mi teda tu pumpu nechce vyndávat, protože tam je fakt blbý přístup, ale nevím, jak jinak zjistím, kde je chyba.

V tom manuálu se píše, že se má upustit tlak a změřit, kolik vyteklo tím upouštěcím šroubem - no šroubem, je to zpilované do čtverečku, asi aby někoho nenapadlo to jenom tak odšrubovat. Ten speciální šroubovák je hranatý a středem vede hadička, a nahoře je nádobka. Když vyteče stanovené množství, tak je jasné, že pumpa funguje dobře.

Takže teď se musím rozhodnout, jestli vymontovat pumpu nebo si vyrobit ten šroubovák...

Ono by stačilo si koupit trubku nebo čtvercový profil a trochu to zklepat, vnitřkem pak provlíknout nějakou hadičku a je to. Pak ještě malou odměrku na kapaliny. Určitě to bude jednoduchší, ... i když se obávám, že nakonec se sundání pumpy nevyhnu ... blé Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 20:47   Citovat  

Tak jsem se konečně dostal k tomu, abych roztřídil díly, co jsem posbíral všude možně, nejvíc u Patrika ... a co to nevidím ... celé ABS Úsměv
Protože v autě z toho moc vidět není, tak mi to docela pomohlo - našel jsem kde je odvzdušňovací šroub na ABS a mohl si vyrobit patřičný přípravek.
Na různých zahraničních fórech hodně lidí tvrdí, že jim od chyby č.1 pomohlo odvzdušnění přes tenhle šroubek, a většina z nich se ani netrápilo tím, že jim brzdovka vychrastla rovnou do xichtu.
Tak uvidíme ...

IMG_1790.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_1790.jpg, 1.89 MB

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 21:15   Citovat  

Riccardo napsal:
a většina z nich se ani netrápilo tím, že jim brzdovka vychrastla rovnou do xichtu.
Tak uvidíme ...

taky mi vychrstla do ksichtu ale ze by to pomohlo od zavady co popisujes se rict neda. .-(

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 8:09   Citovat  

ninja napsal:
taky mi vychrstla do ksichtu ale ze by to pomohlo od zavady co popisujes se rict neda. .-(

A co jsi měl za závadu ?

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 8:18   Citovat  

Vychrstlo me to do xichtu X krat. Neni to nic prijemnyho. Chut fakt nic moc. Pokud nebudes mit jejich pripravek, nikdy presne nezmeris kolik kapaliny je to schopno vytlacit. Jinak u me to delalo uplne stejne. Rozjel jsem se. Pumpa dost neprirozene chrcela a pak se rozla kontrolka. Byt tebou tak to rozdelam, procistim, pistky ojedu lapovacim papirem a vymenim komplet kapalinu a odvzdusnim.... Kdyz nic sel bych po tom switchi. Ten by se mel ale taky dat zmerit ne. Jestli spina nebo ne... Mrkni jeste do manualu.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 8:25  Naposledy upravil Riccardo dne 17.10.2009 , 22:46, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

krtekm napsal:
Vychrstlo me to do xichtu X krat. Neni to nic prijemnyho. Chut fakt nic moc. Pokud nebudes mit jejich pripravek, nikdy presne nezmeris kolik kapaliny je to schopno vytlacit. Jinak u me to delalo uplne stejne. Rozjel jsem se. Pumpa dost neprirozene chrcela a pak se rozla kontrolka. Byt tebou tak to rozdelam, procistim, pistky ojedu lapovacim papirem a vymenim komplet kapalinu a odvzdusnim.... Kdyz nic sel bych po tom switchi. Ten by se mel ale taky dat zmerit ne. Jestli spina nebo ne... Mrkni jeste do manualu.

Switch nespíná, je furt vyplý, i když pumpa vrčí a vrčí.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 8:40   Citovat  

ninja napsal:

takze jsi to vyresil vymenou modulatoru?

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 9:31   Citovat  

PreludeZ napsal:
takze jsi to vyresil vymenou modulatoru?

jeste to vyreseny neni. Zvlastni je ze to ABS fungovalo v jinem aute a po nejake dobe co stalo uz nefunguje. Pritom kdyz jsem ho namontoval tak se dalo hodne prudce brzdit s ABS aniz by se rozsvitila kontrolka, ale jen za predpokladu ze jsem neustale brzdil hned po nastartovani nez se rozsviti. Myslel jsem si ze je to zavzdusneny tak jsem x krat odvzdusnoval a porad nic. Rad uz bych to taky vyresil, jenze nevim jak.

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 10:30   Citovat  

ninja napsal:
jeste to vyreseny neni. Zvlastni je ze to ABS fungovalo v jinem aute a po nejake dobe co stalo uz nefunguje. Pritom kdyz jsem ho namontoval tak se dalo hodne prudce brzdit s ABS aniz by se rozsvitila kontrolka, ale jen za predpokladu ze jsem neustale brzdil hned po nastartovani nez se rozsviti. Myslel jsem si ze je to zavzdusneny tak jsem x krat odvzdusnoval a porad nic. Rad uz bych to taky vyresil, jenze nevim jak.

... jo a nez se rozsviti kontrolka tak je to taky hodne neprijemny, pac auto moc nedrzi a brzdi jaksi .. asymetricky. docela osemetny kdyz se clovek zapomene nebo kontrolce dele trva se rozsvitit ...
... uz jsem za to vyvalil i 1700 v honde a neidelali krom doliti malinko brzdovky a prej taky odvzdusneni nic ... zavada trva.

... ceka to holt na pana kuhnela.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 12:04  Naposledy upravil Riccardo dne 17.10.2009 , 22:48, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

happy napsal:
... jo a nez se rozsviti kontrolka tak je to taky hodne neprijemny, pac auto moc nedrzi a brzdi jaksi .. asymetricky. docela osemetny kdyz se clovek zapomene nebo kontrolce dele trva se rozsvitit ...
... uz jsem za to vyvalil i 1700 v honde a neidelali krom doliti malinko brzdovky a prej taky odvzdusneni nic ... zavada trva.

... ceka to holt na pana kuhnela.

Občas mně Honda servis taky napadne, hlavně kvůli tomu, že tam asi mají ten ALB checker a odvzdušňují to pomocí něj ...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 16:41  Naposledy upravil Riccardo dne 17.10.2009 , 22:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zatím to vypadá opravdu na pumpu ABS.
Povolil jsem šroubek a vyteklo z toho zhruba tolik, kolik by podle manuálu mělo (spíš na spodní hranici). Pak jsem ale pustil pumpu znovu (zkratováním pinu na relátku), pumpa vrčela jak pominutá 10s, pak ještě ale nevyteklo už nic. Dokonce jsem ji pouštěl při povoleném šroubku a ani kapka. Zároveň se ani nesnížila hladina v nádržce ABS, což podle manuálu je jednoznačně pumpa. (kdyby se snížila, tak by to byla ta vrchní část - modulátor)

Pozitivní na tom je, že tam asi není žádná netěsnost, když to drželo tlak (napoprvé stříkalo). Jenom ta pumpa bude asi nemocná - rozeberu ji a zkusím vyčistit.

amatér je teď offline  amatér
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 18:46   Citovat  

mám stejnej problém taky se mi po chvíly rozsvítí abs mě to hází špatný čidlo ale to mám už jiný a celej zadek nebrzdí nevim čím to je a už mě to pěkně šuk je to taky P4G

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2009 , 17:31   Citovat  

chlapy chci se zeptat kolikátka je ten čtyřhran na ovzdušnění abs ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2009 , 19:34   Citovat  

amatér napsal:
chlapy chci se zeptat kolikátka je ten čtyřhran na ovzdušnění abs ?

8 mm
Doporučuju sundat hadici sání (klidně i s boxem) a odpojit konektory ABS. Pak se k tomu dostaneš normálně klíčem. Tu trubku čtyřhrannou jsem stejně nakonec vyhodil, páč byla nanic. Ale tu hadičku si tam nasaď a vypusť to do odměrky (Jak to klíčem povolíš, tak hadičkou můžeš ještě udělat jednu otáčku - tím klíčem se to blbě dělá). Odměrku jsem použil takovou tu na dětskou výživu, která má cejchování po 10 ccl. Myslím ale, že už z toho děckám nebudu dávat pít ... Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 17:12   Citovat  

a kolik by toho mělo vytýct ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 19:38   Citovat  

amatér napsal:
a kolik by toho mělo vytýct ?

Kurnik, amatér, ty nemáš servisní manuál ? ! Úsměv
40-70ccl, tj. kolem 1/2 deci. Ale pak pusť ABS pumpu a udělej to znova. A znova musí vytéct to množství.
No nejlepší bude ten manuál, z něho je to jasné a je tam i velice názorně ukázáno jak se pouští ta pumpa ABS.
Strana 19-57 (řešení chyby č.1) - i když ji nemáš, provést to pro klid duše můžeš - zkontroluješ tím správnou funkci pumpy ABS.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2009 , 8:40   Citovat  

Nové info: Zajímavý článek v angličtině: tudy odkaz - rozhodně jsem ještě nevyčerpal všechny možnosti, než začnu rozebírat a vyměňovat. Jsou tam i další články, na jiné témata...
Zajímavý web, kde prodávají repasované věci: tudy odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 13:09   Citovat  

Tak nepomohlo nic. Ani jedna pumpa nefachčí. Jednu jsem rozebral a nejsem z toho moudrý. Dá se to ještě víc rozebrat ? Mně se to podařilo jenom jak to mám vyfocené - motorek se točí, ta protistrana v pumpě taky, pěkně to vrčí a nerachtá, tlačím do vstupu brzdovku, ale neleze z toho nic.
Nevíte někdo co dál s tím ?

IMG_1799abs.JPG

IMG_1799abs.JPG, 565.97 kB

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2009 , 7:00   Citovat  

jeste by z toho melo jit vytahnout to cerpadlo. Tam by mel byt filtr a u vystupu je zpetny ventil tak jestli neni sekly ten protoze kdyz davas brzdovku do vystupu a motor toci s cerpadlem tak tam je bud ten ucpany filtr, nefunkcni cerpadlo nebo sekly ventil na konci. Nic jineho co by to mohlo byt tam nevidim... to mi hlava nebere

ScreenHunter_01 Oct. 19 07.54.jpg

ScreenHunter_01 Oct. 19 07.54.jpg, 95.93 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2009 , 8:15   Citovat  

PreludeZ napsal:
jeste by z toho melo jit vytahnout to cerpadlo. Tam by mel byt filtr a u vystupu je zpetny ventil tak jestli neni sekly ten protoze kdyz davas brzdovku do vystupu a motor toci s cerpadlem tak tam je bud ten ucpany filtr, nefunkcni cerpadlo nebo sekly ventil na konci. Nic jineho co by to mohlo byt tam nevidim... to mi hlava nebere

... počkej, teď tomu nerozumín - nechtěl jsi napsat do vstupu ?

Jinak ten filtr, to je ten světle hnědý kroužek - ten jediný se mi ještě podařilo vyloupnout a byl OK. Ale ten zbytek z tama nemůžu dostat - jakoby to tam bylo nějak zalisované. Asi použiju hrubou sílu, naštěstí mám jedno ABSko, na kterém si to můžu nacvičit ...

Kdyby někdo poradil fígl, jakým se to dostává ven, tak bych byl vděčný.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2009 , 8:24   Citovat  

jj, jasne ze jsem myslel na vstupu Se stydím to vis v 7 hodin rano v praci... Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2009 , 20:29   Citovat  

PreludeZ napsal:

Tak se mi konečne povedlo vytáhnout ten vnitřek. Vypadl z toho filtr, nějaké válečkové ložisko - bohužel to bylo všechno vpořádku, otáčelo se to lehce a kaplina tím protékala dolů ke koncovému ventilu - RELIEF VALVE.
Ten je ale v jiné části a nedá se k němu dostat tímto zůsobem. Pokud to vůbec nějak jde, tak se musí odstranit takový plastový špunt, a pod tím je zašroubovaný. S největší pravděpodobností je seklý právě on, a i podle servisího manuálu to je zaseklý relief valve.

Dnes jsem narazil na pana Hanzlíka v Hondě Ostrava - což je jediný, kterého uznávám. A ten mi potvrdil, že odvzdušnění se dá udělat jednoduše povolením odvzdušňovacího šroubku a není třeba ALB checker. Taky mi potvrdil, že pokud pumpa není napojená na modulátor, tak musí stříkat ven. Pokud ne, tak je zaseklý ten koncový ventil. Taky říkal, že nejčastěji se kazí ty pístky v modulátoru a pumpy se moc nekazí. Podle mého očekávání pumpy nerozebírají ani neznají nikoho kdo by to uměl. Ani já nikoho takového neznám, ačkoliv tady několik lidí tvrdilo, že to rozebrané měli, tak zřejmě neměli.
Tak mi potvrdil, že já mám vždycyky nějakou výjimečnou závadu.
Já mám tak výjimečné auto, že ho asi hodím do šrotu ...

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2009 , 7:01   Citovat  

Riccardo napsal:
Tak se mi konečne povedlo vytáhnout ten vnitřek. Vypadl z toho filtr, nějaké válečkové ložisko - bohužel to bylo všechno vpořádku, otáčelo se to lehce a kaplina tím protékala dolů ke koncovému ventilu - RELIEF VALVE.
Ten je ale v jiné části a nedá se k němu dostat tímto zůsobem. Pokud to vůbec nějak jde, tak se musí odstranit takový plastový špunt, a pod tím je zašroubovaný. S největší pravděpodobností je seklý právě on, a i podle servisího manuálu to je zaseklý relief valve.

Dnes jsem narazil na pana Hanzlíka v Hondě Ostrava - což je jediný, kterého uznávám. A ten mi potvrdil, že odvzdušnění se dá udělat jednoduše povolením odvzdušňovacího šroubku a není třeba ALB checker. Taky mi potvrdil, že pokud pumpa není napojená na modulátor, tak musí stříkat ven. Pokud ne, tak je zaseklý ten koncový ventil. Taky říkal, že nejčastěji se kazí ty pístky v modulátoru a pumpy se moc nekazí. Podle mého očekávání pumpy nerozebírají ani neznají nikoho kdo by to uměl. Ani já nikoho takového neznám, ačkoliv tady několik lidí tvrdilo, že to rozebrané měli, tak zřejmě neměli.
Tak mi potvrdil, že já mám vždycyky nějakou výjimečnou závadu.
Já mám tak výjimečné auto, že ho asi hodím do šrotu ...

a ten plastovej spunt nejde vyndat? pod nim by mel byt opravdu ten ventil a pak by mel jit tudy vyndat. Ta zatka tam ale asi bude narazena a nevim jestli se ti ji podari bez destrukce vyndat. Jestli mas ale cerpadlo navic tak by to mozna za pokus stalo. Tu plastovou zatku bys po destrukci mohl nahradit treba nejakym hlinikovym spuntem vysoustruzenym a zalisovat / naklepnout s presahem aby to tesnilo...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2009 , 8:19   Citovat  

PreludeZ napsal:
a ten plastovej spunt nejde vyndat? pod nim by mel byt opravdu ten ventil a pak by mel jit tudy vyndat. Ta zatka tam ale asi bude narazena a nevim jestli se ti ji podari bez destrukce vyndat. Jestli mas ale cerpadlo navic tak by to mozna za pokus stalo. Tu plastovou zatku bys po destrukci mohl nahradit treba nejakym hlinikovym spuntem vysoustruzenym a zalisovat / naklepnout s presahem aby to tesnilo...

Špuntík nešel vyndat bez destrukce, a skoro ani s destrukcí Úsměv Je vidět na tom mém obrázku úplně vlevo dole. Pod ním je váleček s vnějším závitem, zašroubovaný do těla - nemám představu jak to vyšroubovat. Ale uprostřed je ještě v tom válečku matka 5 mm. Tak uvidíme.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 14:30   Citovat  

Během čekání na nové ABS jsem aspoň nastudoval, jak funguje. V servisním manuálu je popsáno všechno, až mně to překvapilo jak podrobně.

1. Auto může jet bez ABS, a tím myslím i s vymontovaným ABS - za předpokladu, že správně propojíme brzdové trubky. Dvě vedou z brzdového válce do modulátoru a čtyři ven (po jedné do každé brzdy). Modulátor v klidovém stavu tyto trubky propojuje. Vzhledem k tomu, že ABSko pár kilo váží, je to celkem dobrý tip pro nějakého sprintového speciála ...

2. Kapalina z ABS se nemísí s kapalinou z brzdového okruhu. Odvzdušňování se proto musí provádět jak u samotného ABS, tak klasicky na jednotlivých kolech. Pumpa v ABS vytváří tlak, který je použit na přerušení vedení mezi brzdovým válcem a brzdama na jednotlivých kolech pomocí pístku. Tento pístek a jeho okolí navíc je tvarované tak, aby se natlakovaná kapalina před brzdou uvolnila do komůrky. Brzda tak povolí. Jakmile se zase kolo začne otáčet, tak řídící jednotka přeruší tlak na pístek, ten spadne dolů a brzda zase brzdí. Pumpa si trošku toho ztraceného tlaku v ABS okruhu dopumpuje. Tlak v ABS okruhu při spadnutí pístku je uvolněn do té nádržky co je nahoře na ABSku (přes el. ovládaný ventil). Tohle se při intenzivním brždění děje x-krát za sekundu.

3. ALB checker, kterým se dá testovat funkce ABS a který je doporučovaný i při odvzdušňování ABS nedělá nic jiného, než že simuluje stejnoměrné otáčení všech kol a poté přerušení otáčení jednoho nebo více z nich. Z el. schématu vyplývá, že nic víc není schopen tento checker dělat. Tudíž se dá zbastlit i doma ...

Možná by nějaký teoretik mohl vysvětlil, proč se teda přerušování tlaku brzdovky na brzdy neděje rovnou přes elektricky ovládané pístky, ale zprostředkovaně tlakem z ABS okruhu ? Nebyla by vůbec nutná ABS pumpa ... jediné co mně napadá, tak je rychlost - elektrické ovládání by nebylo schopné s takovou frekvencí otevírat a zavírat pístek, který je navíc z druhé strany pod tlakem z brzdového okruhu (?)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2009 , 18:09   Citovat  

ABSko je už doma, je OK, tlak drží víc než 24 hodin. Za 15 stovek je to super ...
Až vytáhnu to pokažené, tak ho zkusím ještě opravit.

Obsah fóra Honda-club.cz   
ABS problém na P4G - vyřešeno
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina