Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
problem s motorem(D15B7)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 12:04   Citovat  

tak to tam pisou.netvrdim ze to tak musi byt.rek bych ze jestlize se objevily jakoby vule po vymene oleje,tak ten xeramic je zase zaplni.nevim no,do sveho predchoziho auta jsem to nalil a nic se nezmenilo.protoze samozrejme vule na ventilech atd to nezmeni! Dawe klepe to i pri jizde nebo za klidu?jak je to hlasity?slysis to i dovnitr?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
p.dawe je teď offline  p.dawe
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 12:26   Citovat  

no neco uz sem si o tom pripravku precet a je to opet 1:1 nekdo to odsuzuje nekdo doporucuje tak to asi risknu...vetsina lidi pise ze jim to pomohlo ale taky to neni na furt samo sebou..jelikoz mam do budoucna v planu udelat swap tak to ted na tu chvilku staci a nez se objevi nekdo kdo bude nabizet ty veci tak to snad vydrzi a pak udelam i go spodku motoru kdyz uz budu v tom....jinak mi bylo receno ze jsou to ventily jinak to slape dobre... ale serizeni ventilu jsem jeste nezkousel....

D15B2:--je to slyset na volnobeh a pri jizde takovy slabsi chrasteni takze to vypada ze to budou ony...jinak nijak hlasity to neni ale slyset to je....no nevim jestli to neco zmeni jako tobe,rikal mi ten typek at to tam naleju za vcasu dokavad je ten olej cerstvej a nez to tam naleju tu pixlu s tim olejem mam zahrat aby byla ridsi aby se vsechny ty slozky smisily ze prej to nejlepsi je na dne a vetsinou to tam zustane..nevim no..uvidime rekl slepej moc se mi to tam dvakrat lejt nechce ale nejsou ted moc penize na velky opravy a jestli to aspon na nejakej ten cas pomuze

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 12:43   Citovat  

dejve ja psal ze mi to nepomohlo,protoze na vule ventilu apod. ti to samozrejme nepomuze.motor jen ztichne pac zaplni ty vule co zbyly po odplaveni usazenin.co delas odpo?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 12:49   Citovat  

jj vsim sem si Velmi šťastný ...odpo nic mam volno ve tri koncim v praci tak se ozvy na tel jestli chces

52.20.95 je teď offline  52.20.95
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2009 , 18:52   Citovat  

Zdravím a omlouvám se. Ale kamarád dlouholetý majitel hond mi řek, že se zde dají sehnat užitečné informace. A hlavně tu jsou lidi, kteří autům opravdu rozumí a ne jako na jiných fórech. Nikde jinde mi nedokázaly poradit. Značkový servis také ne.

Mám problém s Mondeem. Je to 2,0 16V Zetec 96Kw.

Auto náhle ztratilo výkon. Je tomu 2 roky co jsem to zpozoroval. Spotřeba se nezměnila jezdím kolem 10l/100Km a v mrazech do 12l/100Km. Auto někdy jede perfektně ale je to jen chvilková záležitost pár sekund. Pak to jede spíše jako 1,8 někdy spíš jak 1,6 zkrátka běs a hrůza. Tento rok sem zjistil, že mi auto žere olej za měsíc a půl 0,5litru oleje. Když vůz jede tak jak by měl změní se zvuk motoru. Když jedu ustálenou rychlostí auto poškubává. Diagnostika nic nepráskla. Palivo je tam Shell. Motor má nejto poctivých 150 000Km. Pravidelný servis, olej Castroll magnetec 5W30. Ve Fordu na nic nepřišly. Zkoušel jsem různá fóra i mondeotechweb a nic. Svíčky měněny, palivový i vzduchový filtr také. Thermostat i čidlo na palubní teploměr měněno ale teploměr stále neukazuje. Ten neukazuje od koupě vozu. Před těmi dvěmi lety jsem měl děravý výfuk. Díru jsem zavařil a jel domů. Druhý den jsem jel do Prahy a na dálnici mi auto nejelo více jak 70Km/h a do kopce ještě horší. Rafička teploty (nikdy před tím neukazovala) byla v červeném poly, tak jsem zastavil a nechal motor vyhladnout. Při další jízdě mi vylítali podtlakové hadičky a přetavily trubičku od posilovače brzd. Auto jsem odstavil a vrátil se pro něj s vlekem. Ve fordu mi řekly, že jsem měl ucpaný výfuk a tím se to vše stalo. Vyměnily výfuk komplet i s katalyzátorem ovšem výkon to už nemělo takový a nemá doteď. Katalyzátor jsem vyndal a beze změny. Spotřeba stejná jízda stejná.

Omoluvám se, že je to tak rozstrkaný ale psal jsem to tak jak sem si vzpoměl na to co to dělá a nedělá. Pokud si vzpomenu na další projevy, napíšu. Sháněl jsem i někoho kdo by byl ochoten mi pomoct tím, že by mi umožnil měnit součástky a čidla z jeho vozu. Bohužel jsem nikoho neobjevil.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2009 , 21:31   Citovat  

skama si ? měřil někdo tlak paliva ? jak vypadaj svíčky -barva . kompresní tlaky ?volnoběh -klidnej ? reakce na plyn ?

0
PříspěvekZaslal: 30.3.2009 , 12:18   Citovat  

Jsem z Plzně. Tlak paliva neměřil nikdo, na svíčky se dnes kouknu a napíšu, kompresní tlaky mam domluvený na tenhle týden,, taky dam pak vědět, volnoběh je normální. Raní start 1500ot/min po pár minutách 900ot/min. Někdy jde za plynem jako fík a někdy zatahne, díra a zase zatahne. Někdy naopak netahne vůbec a změní se zvuk motoru. Spíše to jakoby hučí. Nevim jestli se mi to zdá ale když jedu po městě v koloně a pak je možnost předjet, tak je reakce na plyn velmi dobrá ale jen pár sekund. Po sundání nohy z plynu nebo ubrání plynu to opět netáhne.

0
PříspěvekZaslal: 30.3.2009 , 17:29   Citovat  

Tak jsem zkontroloval svíčky tudy odkaz , tudy odkaz

Na Fordfóru mi napsal jeden uživatel: Jsou to pístní kroužky . Vyšrubuj svíčky a přes otvor nalej přípravek neředěný na odstranění karbonu, /např Motor Flusch/ do válců. Neředěný je nejlepší , nechej to přes noc a pak tam nalej benzin. Dej na otvory hadru a třikrát protoč motor. Našrubuj svíčky, nastartuj a zehřej motor. pak vypusť olej , vyměň filt a dej tam olej fordí specifikace - SAE 5W/30, ACEA: A1, B1, API SJ/CF, Ford M2C 913A/B . To je první pomoc před rozborkou a sborkou motoru. Pak teprve dej změřit tlaky , když to nepojede jak má, šel bych po čidlech teploty, katu ,vzduch, odtrhu svíček a kvalitě kabelů ke svíčkám. Přikláním se i k přicpanému výfuku.

Jen přikládám to, že výfuk 100% přicpaný není.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2009 , 17:45   Citovat  

52.20.95 napsal:
Tak jsem zkontroloval svíčky tudy odkaz , tudy odkaz

Na Fordfóru mi napsal jeden uživatel: Jsou to pístní kroužky . Vyšrubuj svíčky a přes otvor nalej přípravek neředěný na odstranění karbonu, /např Motor Flusch/ do válců. Neředěný je nejlepší , nechej to přes noc a pak tam nalej benzin. Dej na otvory hadru a třikrát protoč motor. Našrubuj svíčky, nastartuj a zehřej motor. pak vypusť olej , vyměň filt a dej tam olej fordí specifikace - SAE 5W/30, ACEA: A1, B1, API SJ/CF, Ford M2C 913A/B . To je první pomoc před rozborkou a sborkou motoru. Pak teprve dej změřit tlaky , když to nepojede jak má, šel bych po čidlech teploty, katu ,vzduch, odtrhu svíček a kvalitě kabelů ke svíčkám. Přikláním se i k přicpanému výfuku.

Jen přikládám to, že výfuk 100% přicpaný není.

tak ty svicky se me teda moc nelibi, spravne svicky by mely byt cihlove, tyhle jesou nejake divne, jak dlouho tam jsou?
podle me je prehrata - Popis: Zpuchýřovatělý ("krupička"), bílý izolátor, erodované elektrody, vůbec žádné úsady. Způsobuje zkrácení životnosti svíčky.
Doporučení: Zkontrolujte tepelnou hodnotu svíček, příliš časný zážeh, chudá směs, netěsnosti v sacím traktu, váznoucí ventily a nedostatečné chlazení motoru.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2009 , 5:57   Citovat  

podle svíček to vypadá jako chudá směs takže bych šel tím směrem , tlak paliva ,čerpadlo ,nevím jak u fordu ale honda má ve vstřicích shora ještě sitka tak jdou vyčistit. lambda . pokud si lehce elektronicky zručnej tak se dá udělat obvod na zobrazení napětí na lambdě , to by mohlo napovědět , je to v zajímavejch odkazech .
ještě , teplota motoru je teda jaká ? budík neukazuje vůbec a nebo něco dělá ale nezvedne se na běžnou pracovní hodnotu ? měřils hodnotu čidla ? budík je klasika rafikovej ?

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2009 , 8:04   Citovat  

Tlak paliva zkontroluju přes ten ventílek u vstřikovací lišty?Čerpadlo je v pořádku, regulátor tlaku paliva jsem měnil ale beze změny. Na ty sítka se mrknu. To nevím jaká je správná teplota motoru. Je to klasický rafičkový teploměr. Když nastartuju zvedne se cca o půl cm. Jinak neukazuje. Čidlo jsem měnil před půl rokem ale pořád to samé. Když jsem ale do kabelu od čidla teploty pro přístrojovku přived proud rafička lezla až do červeného. Nechápu. Na to proměření lambdy se kouknu.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2009 , 8:16   Citovat  

52.20.95 napsal:
Tlak paliva zkontroluju přes ten ventílek u vstřikovací lišty?Čerpadlo je v pořádku, regulátor tlaku paliva jsem měnil ale beze změny. Na ty sítka se mrknu. To nevím jaká je správná teplota motoru. Je to klasický rafičkový teploměr. Když nastartuju zvedne se cca o půl cm. Jinak neukazuje. Čidlo jsem měnil před půl rokem ale pořád to samé. Když jsem ale do kabelu od čidla teploty pro přístrojovku přived proud rafička lezla až do červeného. Nechápu. Na to proměření lambdy se kouknu.
no jestli přes ventilek nevím , někde v liště nebo mezi lištou a čerpadlem je potřeba napíchnout tlakoměr, forda neznám,čerpadlo že je ok poznals jak ?
tomu budíku pouštěls +12V ? to si myslím neudělals dobře , většinou čidlo spíná kostru . chtělo by to rozebrat budíky a zezadu změřit přímo na budíku teploty jestli tam jde napájení , většinou je to dvoucívkovej tzn je tam +12 ,kostra a ten drát od čidla, na kterým se právě přes čidlo mění odpor .

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2009 , 8:23   Citovat  

Čerpadlo jsem zkoušel měnit a bez úspěchu. Jo pouštěl jsem +12V. Čet sem to o té lambdě. Jsem z toho trochu vyjukanej. Kamarád je elektrykář jistě mi pomůže. Bohužel to nebude hned.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2009 , 9:45   Citovat  

52.20.95 napsal:
Čerpadlo jsem zkoušel měnit a bez úspěchu. Jo pouštěl jsem +12V. Čet sem to o té lambdě. Jsem z toho trochu vyjukanej. Kamarád je elektrykář jistě mi pomůže. Bohužel to nebude hned.
v tom případě čerpadlo ok ,měl jsem obavy z diagnostiky stylem "čerpadlo vrčí = je ok" . Když nad tím tak uvažuju , těch 12v by tam nemělo nic udělat , proti z cívky by mělo jít to samý a tím pádem 0 výchylka , to by ukazovalo fakt na ten problém stím napájením v budíku . bohužel fordy nijak detailně neznám tak snad neuvažuju špatně.
ten obvod je v podstatě triviální záležitost Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2009 , 12:53   Citovat  

Je to tak. Budík má ukostření někde pod přístrojovkou. Jenže nikdo neví kde. Ani Fordmechanici (nic nového)! Úsměv Když jsem to tam dával s tím, že jsou tam ztráty víkonu, řekly, že se na to podívaj a uvidí. Takže druhý den volali, že na nic nepřišly a, že to bude stát 1300,- Tak sem tam jel rozezlenej za co ty peníze a bylo to za práci. Jestliže napojily jen diagnostiku, tak nenašly nic. Na té sem byl. Ta nepráskla nic jen podivně ukazovalo něco s vyhříváním lambdy. Byla ruplá pojistka. Hledal jsem proč ale nepřišel jsem proč. Po příjezdu domů byla ruplá znovu. Strčil jsem auto elektrykářovi, ten zjistil, že byl ukostřenej kabel od vyhřívání lambdy. Opravil to, dal na diagnostiku a říkal, že dobrý.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2009 , 19:00   Citovat  

52.20.95 napsal:
Je to tak. Budík má ukostření někde pod přístrojovkou. Jenže nikdo neví kde. Ani Fordmechanici (nic nového)! Úsměv Když jsem to tam dával s tím, že jsou tam ztráty víkonu, řekly, že se na to podívaj a uvidí. Takže druhý den volali, že na nic nepřišly a, že to bude stát 1300,- Tak sem tam jel rozezlenej za co ty peníze a bylo to za práci. Jestliže napojily jen diagnostiku, tak nenašly nic. Na té sem byl. Ta nepráskla nic jen podivně ukazovalo něco s vyhříváním lambdy. Byla ruplá pojistka. Hledal jsem proč ale nepřišel jsem proč. Po příjezdu domů byla ruplá znovu. Strčil jsem auto elektrykářovi, ten zjistil, že byl ukostřenej kabel od vyhřívání lambdy. Opravil to, dal na diagnostiku a říkal, že dobrý.
nedá se někde stáhnout manuál ,tak by se líp hledalo. jinak kostra pro přístrojovku nebude nic složitýho najít , stačí měřák a odpojený konektory propísknout proti kostře. na budíku to samý . nemusí to mít souvislost s tou ztrátou výkonu ale vyrešil bych tohle a pak pokračovat. voda se neztrácí ?

0
PříspěvekZaslal: 1.4.2009 , 13:38   Citovat  

Nene voda nemizí. Manuál no tedy manuál (knížku jak na to?) mam. Ale tam to není. Jinak včera jsem měnil svíčky auto jede o poznání lépe v nízkých otáčkách. Ve vysokých beze změny.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 16:07   Citovat  

Zdravim Honda

opet mam problem s klepanim motoru tak nechci zbytecne zakladat nove tema....ale tentokrat jde o to ze se to klepani porad projevuje stejne za studena i za tepla nezalezi na otackach ,ale jakmile vyslapnu spojku nebo mam neutral tak to prestane...takze asi bude nekde chyba ve spojce nebo prevodovce co? Smutný

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 16:38   Citovat  

p.dawe napsal:
Zdravim Honda

opet mam problem s klepanim motoru tak nechci zbytecne zakladat nove tema....ale tentokrat jde o to ze se to klepani porad projevuje stejne za studena i za tepla nezalezi na otackach ,ale jakmile vyslapnu spojku nebo mam neutral tak to prestane...takze asi bude nekde chyba ve spojce nebo prevodovce co? Smutný

tipoval bych to na spojkový ložisko. když nestojiš na spojce chrastí a když šlápneš přestane, mě to děla taky bude to starym ložiskem.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 16:45   Citovat  

no je to jen pri jizde, kdyz stojim mam neutral bo vyslaplou spojku tak to nedela, ale jakmile jedu tak to klepe ale vyslapnu spojku a nic

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:14   Citovat  

Ložisko v převodovce?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:19   Citovat  

taky se toho bojim kdyz by to bylo spojkovy tak to by asi delao porad ne Smutný chjo

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:21   Citovat  

Spojkový by bylo na neutrál slyšet, při vyšláplé spojce by ztichlo...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:23   Citovat  

tak to bude prevodovka Bueee

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:42   Citovat  

p.dawe napsal:
tak to bude prevodovka Bueee

maš v ni olej???

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:44   Citovat  

kdyz sem ji kupoval cca 2 roky naposled, chtel jsem ji vymenit pri dalsi vymene oleje ale jak koukam uz to nestihnu Smutný

Obsah fóra Honda-club.cz   
problem s motorem(D15B7)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina