Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ford Transit 2001-2006
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Manasek je teď offline  Manasek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 20:54   Citovat  

Ahoj všici, měl bych pod elší odmlce dotaz. jedná se o konkurenční vůz,a le věřím, že mi někdo dokáže poradit. Přemýšlím nad zakouepním vozu Ford transit, výše zninovaný ročník a potřeboval bych, aby mě někdo zasvětil do motorizací..Fakt se nevyznám v těch jejich TDDi, Di, TDCI a jiných... prostě potřeboval bych vědět, jaký motor zvolit, jaký motor nejvíce vydrží, docela mi záleží na tom, aby to enbylo moc náchylný na kvalitu nafty a jiné mouchy.. Takže když to shrnu, kdo se vyzná v motorech těchto aut, tak prosím aby mi napsal klady, zápory a doporučení.

Díky moc
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 20:57   Citovat  

máme v práci ty nejslabší nafty, na to jakej dostávaj heft sou to pracanti Velmi šťastný představ si jejich den naložit, jedem podlahu studený teplý všechno jedno, přijedeš na místo hned chcíp, a po 10ti minutach start a zas podlaha tohle za dopoledne cca 18x (100-200km) a odpoledne to samý a některý ty auto už jedou 4tej rok běz větších problémů Mrk
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 20:58   Citovat  

jop a jede to slušně i když to nemá moc koní, záleží klik moc to chceš naložit no... ale my vozíme cca 300-400kg a pohoda
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 21:05   Citovat  

Napiš Zombie-mu, ten je prodával, bude vědět podrobnosti.
Ale jestli chceš něco co vydrží a není přecitlivělé na cokoliv, tak radši něco staršího kde není vstřikováni Common-Rail to snad ne
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Novio je teď offline  Novio
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 21:12   Citovat  

My máme staršího Tranďáka, tuším r. 97 2.5D bez turba, dynamika prakticky žádná, ale když se trochu roztáhne, tak to žádná brzda není. No a najeto přes 600tis.km a i když všechno ostatní už "uhnívá" tak motor pořád bez problémů táhne. Takže bych řekl, že čím jednodušší motor, tím menší dynamika, ale o to větší držák.
   Návrat  
Mike je teď offline  Mike
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 21:20   Citovat  

Já jezdím v práci s s tim 2,2 Tddi Dura torq nebo jak se to píše..Úsměv Má to mít 85kw.Jako jede to docela slušně,už jen kvůli tomu,že to váží pořád cca 3600kg.. Velmi šťastný Je to rok 2008,mám tam najeto 220 000km..Ve 112 000km byl měněnej motor,protože "umřel".Tenhle "novej",už to má asi taky skoro za sebou...Ale je to každej den dálnice,+- 500km denně,a pořád co to dá,takže se tomu autu ani nedivim...Ale ostatní transity na firmě nemaj takový problémy..Jinak na jízdní vlastnosti a na řízení je to hodně pohodlný auto..a když to jako já nezdědíš po člověku,kterej to honil ještě víc,tak bych to i doporučil...Toto je teda ten poslední model..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 21:37   Citovat  

Suoer, díky za ohlasy..Ale všude čtu, že se serou čerpadla...Právě nevím, jakej zvolit motor, abych měl jistotu, že to ěnco yvdrží..Naftu nekupuju na zině, takže něco, co nejni tak cotlivý na kvalitu. prostě bych potřebpoval vědět, co má jakej motor pro a proti.. Jinak..Co spotřeba?
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 21:45   Citovat  

Přidám se k Noviovi, 2,5D parádní pracant. sice to závodník není, ale odveze všechno, sežere co mu naleješ a dřív se ti rozsype kastle než tenhle motor Velmi šťastný jinak spotřeba cca 8-10l Úsměv

ale koukám že ty už bys radši novější kousek... Se stydím
   Návrat  
omega je teď offline  omega
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 0:45   Citovat  

TDDi je kvazy posledny vyvoj samotneho Fordu myslim ze od 1999-2002
prave tento motor pri pravidelnej udrzbe vydrzal fakt vela. Cerpadlo Bosh vydrzi hodne samozrejme ovplyvnuje kvalita nafty ,ale znesie aj menej kvalitnu naftu. Je to dost hlucny motor a ma bezudrzbovu retaz . je to dobrý
TDCi- uz ma vstrekovanie common rail a prave tymto motorom zacali problemy zo spolahlivostou ... cerpadlo Delhi bolo dost citlive na kvalitu nafty a prispievali k tomu dalsie problemy . Pokial viem tak od r2005 sa znova vratila spolahlivost, ked sa znova zacali pouzivat Bosh cerpadla a plus ten motor bol prepracovany koncernom ...
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 0:51   Citovat  

Já dělám osmej rok v autorizovaném fordu ,pokud máš nejaký konkrétní doptaz můžeš mi napsat SZ
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 6:59   Citovat  

salat napsal:
Já dělám osmej rok v autorizovaném fordu ,pokud máš nejaký konkrétní doptaz můžeš mi napsat SZ

napiš to sem veřejně, ať jsme všichni o něco chytřejší Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 12:10   Citovat  

No, řeknu to uplně na rovinu. leju do motoru rostlinný olej, jelikož je tohle auto novější, mám strach, aby s tím němělo větší problémy. Samozřejmě, že olej předehřátý, né, přefritovaný, je přefiltrovaný a rozjezd a dojezd na naftu, aby se do čerpadla nedostal olej studený. Jde mi o to, abych ten motor během 10 tis km neoddělal, respektive čerpadlo. Co vy na to? A neříkejte že je to uplná kravina, jelikož jsem jezdil celý minulý jaro a léto na friták a můžu říct, že se mi ta auta zapltila, takže i když by odešla, tak je mi to v podstatě jedno, ale prostě chtěl bych něco novějšího a s tím, že se v tom nebudu pořád vrtat.. Díky za ohlasy
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 16:39   Citovat  

Došla slova?Úsměv
   Návrat  
azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 19:34   Citovat  

Manasek napsal:
No, řeknu to uplně na rovinu. leju do motoru rostlinný olej, jelikož je tohle auto novější, mám strach, aby s tím němělo větší problémy. Samozřejmě, že olej předehřátý, né, přefritovaný, je přefiltrovaný a rozjezd a dojezd na naftu, aby se do čerpadla nedostal olej studený. Jde mi o to, abych ten motor během 10 tis km neoddělal, respektive čerpadlo. Co vy na to? A neříkejte že je to uplná kravina, jelikož jsem jezdil celý minulý jaro a léto na friták a můžu říct, že se mi ta auta zapltila, takže i když by odešla, tak je mi to v podstatě jedno, ale prostě chtěl bych něco novějšího a s tím, že se v tom nebudu pořád vrtat.. Díky za ohlasy

tak z vlastnej skusenosti ti poviem že zabudni aby si lial do comonrailového motoru rastlinný olej!
ked bionafta nechutí ani tatre a to je už čo povedat tak nedráždi penaženku/sám mám tranzita 96 2,5D zožerie všetko čo mu dám a počuje na slovo nafta,odskúšaný je dokonca čistý letecký petrolej,ale to je asi tak maximum/ten idiot čo ho mal predomnou ho krmil bionaftou a mne sa to odvdačilo hned po kúpe/rozožrané čerpadlo/repka olejná je agresívnz sajrajt.pokial chceš abz si mal pokoj tak od 2005 hore a krmit poriadnim žrádlom,ani ty nepobežíš len na vodu/
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 21:06   Citovat  

doporučuji starý Tranzit 2.5D nebo TD , nebo staré Fiat Ducato / Peugeot Boxer / Citroen Jumper 1.9D nebo 2.5D max. 2.8 i.d.TD.
jak to naleješ do jakéhokoliv Comon-Railu, tak jsi za chvíly dojezdil
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 21:33   Citovat  

Rom. napsal:
doporučuji starý Tranzit 2.5D nebo TD , nebo staré Fiat Ducato / Peugeot Boxer / Citroen Jumper 1.9D nebo 2.5D max. 2.8 i.d.TD.
jak to naleješ do jakéhokoliv Comon-Railu, tak jsi za chvíly dojezdil

tie 1,9eee tam praskali ventily.a tranzit 2,5Td je tiež peklo /čerpadlo lucas-elektrické ovládanie+imo=cesta do bohnic/ešte som nepočul ani jednom spolahlivom a z bosh v turbe je ich menej ako málo/to radšej staršieho sprintera/transportera tiež nie tam je ten šialený 5válec a čerpadlo vzadu bohový prístup a veci drahšie ako na mercedes.inak bohové sú tie mercedes vario / u nas to mali aj ako autobusy/4válec síce zvuk jak traktor/radové,olejom mazané čerpadlo držiak neskutočný,len to je už asi nad 3,5t
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2010 , 22:16   Citovat  

Měl jsme peugeota partnera 1.9D ten chodil na friták v poho, ale podělalo se vše ostatní a naposled i to čerpadlo, které jsme posléze zjistil bylo LUCAS, což je smrt při jízdě na řepku. Dal jsem tam bosch a auto šlo po nehodě z abráku,a le jinak chodilo pěkně, ted mám transportera a ten se mi rozpadl pod zadkem i na naftu, teče čerpadlo, odešel motor, teče mi z něj olje..No šílenost a to si fritáku zatím ani nečichl. Ted potřebuju něco dalšího, solidního, středně velkkého a s malou spotřebou a velkou užitnou hodnotou, co je schopné spalovat friták..Takže Bosch čerpadlo a držák motor..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2010 , 6:48   Citovat  

znami mal v robote to staršie hranaté iveco a inak ho nevolal ako taliansky kamaz/kto vie prečo/inak bud toho tranzita do 98,alebo medveda sprinter,alebo iveco turbodaily.Ale všetko ber do roku 2000.potom sa to všetko po wc
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ford Transit 2001-2006
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina