Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dovoz auta s LPG z EU - problémy ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.10.2010 , 13:01   Citovat  

Zdravím,

přemýšlím o tom, že bych si z Německa přivezl auto už předělané na LPG. Můžou mě čekat nějaké zásadní problémy? Nemáte už s tím někdo zkušenosti, co se kde vyřizuje, atd. ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.10.2010 , 14:57   Citovat  

Záleží jak starý systém LPG v autě je. (kdy bylo zařízení do auta namontované) Jestli jsou ještě platné homologace.
Obecně u 10 a více let starých systémů (bez ohledu na stáří plyn. nádrže), to na 99% přihlásit nepůjde.
U 5 a méně let starých na 99% ano.
Dovozová STK i emise jsou dražší než u auta bez LPG (cca bych na obojí počítal 3000,- Kč)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2010 , 15:05   Citovat  

Rom. napsal:
Záleží jak starý systém LPG v autě je. (kdy bylo zařízení do auta namontované) Jestli jsou ještě platné homologace.
Obecně u 10 a více let starých systémů (bez ohledu na stáří plyn. nádrže), to na 99% přihlásit nepůjde.
Dovozová STK i emise jsou dražší než u auta bez LPG (cca bych na obojí počítal 3000,- Kč)

Jsem rád, že se ozval někdo kvalifikovaný OK Systém je v autě 2 roky, takže snad by to problém nebyl. Mám to brát tak, že sekvence půjde bez problémů a s podtlakem může bejt problém? Na kolik celkově mám počítat, že mě vyjde dovoz + přihlášení, pojedu-li na převozkách ?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.10.2010 , 15:10   Citovat  

Střelec napsal:
Jsem rád, že se ozval někdo kvalifikovaný OK Systém je v autě 2 roky, takže snad by to problém nebyl. Mám to brát tak, že sekvence půjde bez problémů a s podtlakem může bejt problém? Na kolik celkově mám počítat, že mě vyjde dovoz + přihlášení, pojedu-li na převozkách ?

Jestli sekvence nebo "hadice do sání" není až tak zásadní otázka, pro Euro1 určitě vyhoví i podtlak. Zásadní jsou aktuálně platné homologace.
Když budu brát Hondu od r.v. 1996 tak cca 5500,- Kč + Eco daň a s převozkami to nesouvisí Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2010 , 15:13   Citovat  

Rom. napsal:
Jestli sekvence nebo "hadice do sání" není až tak zásadní otázka, pro Euro1 určitě vyhoví i podtlak. Zásadní jsou aktuálně platné homologace.
Když budu brát Hondu od r.v. 1996 tak cca 5500,- Kč + Eco daň a s převozkami to nesouvisí Úsměv

Takže u aut kolem roku 1999 (eko daň 3k) bych se vešel do 9000 se vším všudy? To není špatný.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2010 , 15:53   Citovat  

Rom. napsal:

já platil asi 400 za emise + revize 300 + normální cenu za STK jako bez LPG. Problém může být na emisích , pokud bude v autě systém který se v ČR nemontuje.
   Návrat  
Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.10.2010 , 16:18   Citovat  

hopit napsal:
já platil asi 400 za emise + revize 300 + normální cenu za STK jako bez LPG. Problém může být na emisích , pokud bude v autě systém který se v ČR nemontuje.

přihlásíš i systém, který se v ČR nemontuje, ono jich totiž tady není moc na výběr.
Problém je v tom, že před zápisem do českýho VTP po tobě můžou chtít nechat to zkontrolovat ve státní zkušebně, což je jen obyčejný test emisí a těsnosti systému, práce asi na 30minut a na konci dostaneš certifikát,že to prošlo a před rokem to stálo 9200kč, na stránkách Dekry o tom něco je.
Pak je to o známostech a obejít Dekru, abys to měl ofiko v dokladech...
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2010 , 22:03   Citovat  

Co jsem schvaloval technickou způsobilost dovezených aut s LPG, tak mi stačila k zápisu zařízení klasická STK a případná revize LPG zařízení kvalifikovaným servisem.
Na Dekru jsem s tím nikdy žádného žadatele nehnal..Proč taky? Jestli je system vpořadku skontrolují už na SME a STK.A pokud si nejsou jistí, tak revize.

Jinak u Hondy z r.v.1999 : schválení+registrace 2 300,-(předpokládám, že bude mít globálku), eko 3 000,- + STK+SME+případná revize.To je ale všude jiný Úsměv

Hodně štěstí Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 9:12   Citovat  

MikeT napsal:
Co jsem schvaloval technickou způsobilost dovezených aut s LPG, tak mi stačila k zápisu zařízení klasická STK a případná revize LPG zařízení kvalifikovaným servisem.
Na Dekru jsem s tím nikdy žádného žadatele nehnal..Proč taky? Jestli je system vpořadku skontrolují už na SME a STK.A pokud si nejsou jistí, tak revize.

Jinak u Hondy z r.v.1999 : schválení+registrace 2 300,-(předpokládám, že bude mít globálku), eko 3 000,- + STK+SME+případná revize.To je ale všude jiný Úsměv

Hodně štěstí Úsměv

Dá se někde zjistit, jaký auta mají v ČR globálku?
Protože mě se stalo to s tou Dekrou, myslím, že jsem měl prostě smůlu a málo zkušeností předtím...
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 9:18   Citovat  

Tak mi prosím Tě napiš, o jaké auto pujde, motor,atd..Já se zkusím mrknout Úsměv

Jinak jestli má auto globální homologaci, to má už z výroby na výrobním štítku.

vypadá např: e11*2001/116*0230
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 10:28   Citovat  

tsmart napsal:
Dá se někde zjistit, jaký auta mají v ČR globálku?
Protože mě se stalo to s tou Dekrou, myslím, že jsem měl prostě smůlu a málo zkušeností předtím...

Hondy od modelového roku 1996
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 18:14   Citovat  

Rom. napsal:
Hondy od modelového roku 1996

po mě to chtěli na mém Accordu 2003. LPG bylo montované v jiném státě (člen EU). Nechápu proč,ale celý jsem to musel oběhat, už nikdy víc nesouhlas
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 19:33   Citovat  

zdravím, mám tu dotaz Úsměv koupili jsme v bazaru v ČR Audi TT (r.2000), které je z itálie.. tzn. smlouvu máme s bazarem, ale má to italské papíry.. jak teď postupovat, když to má i LPG? máme za sebou jen první krok a to je povinné ručení.. co dál? revize LPG a pak na dovozovou technickou a následně na úřad s italským TP?

a teď druhý problém... auto má prasklé čelní sklo, takže by STK stejně neprošlo.. jde to udělat na nějakou pojistku, nebo se musí zacálovat 10tis za výměnu? Velmi šťastný
   Návrat  
palban je teď offline  palban
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 20:46   Citovat  

jakubM napsal:
zdravím, mám tu dotaz Úsměv koupili jsme v bazaru v ČR Audi TT (r.2000), které je z itálie.. tzn. smlouvu máme s bazarem, ale má to italské papíry.. jak teď postupovat, když to má i LPG? máme za sebou jen první krok a to je povinné ručení.. co dál? revize LPG a pak na dovozovou technickou a následně na úřad s italským TP?

a teď druhý problém... auto má prasklé čelní sklo, takže by STK stejně neprošlo.. jde to udělat na nějakou pojistku, nebo se musí zacálovat 10tis za výměnu? Velmi šťastný

Udělat ručení je až ten poslední krok Úsměv Základ je udělat mise + dovoz STK + revize LPG a odnést vše na úřad. Emise se často měří pouze na systémy LPG používané v ČR.
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 20:53   Citovat  

ale řeknu vám že italský TP to je něco Velmi šťastný takovej guláš.. teď jsem zjistil, že ty origo 17ky alu tam nejsou ani zapsaný..

jinak na stk teda můžu až po výměně toho skla..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dovoz auta s LPG z EU - problémy ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina