Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
P: Honda Concerto 1.5i
Fórum: Prodám auto
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 11:53  Naposledy upravil Klasounek dne 9.12.2010 , 15:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak jsem včera chtěl nastartovat moji druhou krásku (asi po 3 měsíčním stání). Oleje a veškeré kapaliny byly v normě! Po nabití baterky, která to už má i tak za sebou, se to jen párkrát protočilo a baterka zdechal. Takže přišly na řadu startovací kabely - chytlo to okamžitě, ale od řemenů se ozývalo takové "klasické", řemenové hvízdání. Přičítal jsem to tomu, že je zima, dlouho stála, atd. Že se jako zahřeje. Otáčky ale lehce klesaly. Začalo se ozývat takové divné drhnutí, jako by někde něco přirezlého dřelo (třeba jako orezlé kotouče, než se obrzděj). Ale šlo to z motorového prostoru. Hned jak jsem zjistil, že to po pár vteřinách neutichá (rozhýbáním se, atd.), tak jsem to vypnul. Vylezu ven a z motorového prostoru se valily oblaka kouře (z prostoru od řemenů, spíše dole) a děsnej smrad spáleniny. Nejsem odborník, tak si netroufám tvrdit, jestli se přidřela a zarezla pumpa, altík, nebo tak něco...

Proto Hondičku odhlásím (před 3 týdny jsem zaplatil pojistku na 3 měsíce) a nabízím ji na náhradní díly. Nejlépe vcelku, za pakatel. Přepokládám, že motoru by se to nemělo týkat. Ten šlapal do poslední chvíle (sice olej trošku papal, a když byla po ránu větší kosa (pod nulou), tak chvilku klepal, ale jinak to byl švihák) D15B2. Výfuk jsem kupoval od svodů komplet novej cca před rokem a půl, sada disků, atd... Jediné co tam je v elektrice je šíbr Úsměv

Kdyby měl někdo zájem, budu rád... Jo a technická končí v květnu / červnu 2011 tuším.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 12:25   Citovat  

Tipoval bych zatuhlej altík.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 12:33   Citovat  

V tom případě ale solidně zatuhlej... Je to běžný, že dokáže vyprodukovat tolik kouřovejch a pachovejch efektů? Úsměv
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 12:38   Citovat  

Klasounek napsal:
V tom případě ale solidně zatuhlej... Je to běžný, že dokáže vyprodukovat tolik kouřovejch a pachovejch efektů? Úsměv
jo kdys na nem klouze remen tak je to peknej smradek a dym
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 12:42   Citovat  

Jo, tak to bude asi ono, páč bez plynu mi padaly otáčky (altík nepremával?) a ten smrad byl klasickej spáleninovej (plast / guma). Ach jo, chuděrka malá... Smutný Bohužel mám teď mraky jiných starostí než shánět jinej altík a měnit to. Nechával jsem si ji jen na zimu a pak pápá a ono tohle Smutný Co by pomohlo? Najet na montážní jámu a prostříkat ho něčím?
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 12:45   Citovat  

Klasounek napsal:
Jo, tak to bude asi ono, páč bez plynu mi padaly otáčky (altík nepremával?) a ten smrad byl klasickej spáleninovej (plast / guma). Ach jo, chuděrka malá... Smutný Bohužel mám teď mraky jiných starostí než shánět jinej altík a měnit to. Nechával jsem si ji jen na zimu a pak pápá a ono tohle Smutný Co by pomohlo? Najet na montážní jámu a prostříkat ho něčím?
sundat remen a zkusit na altiku kde je problem, treba jen trochu prirezlo lozisko a bude stacit to rozhejbat rucne nebo vymenit lozisko mas klid. Znamej mel auto taky 3 mesice stalo, jenze jak naschval ma v garazi kanal ze kteryho sla para a td a primo nad tim prevodovku, no a po 3ech mesicich prirezla spojka, proste neslo zaradit, ani se neutrhla nic, navic sme nevedeli co tomu je, tak motor ven, a bylo jasno, muselo se pouzit kladivo aby povolila Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 13:49   Citovat  

Zkus altík rozhýbat přes šroub řemenice, pokud se k němu dostaneš. Při delším stání a vlhkosti mohou k sobě přireznout části rotoru a statoru.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 13:55   Citovat  

Dostanu se k tomu z montážní jámy, resp. ze spodku auta, nebo je to někde z boku po sundání kola? V řemenech jsem se nikdy nevrtal (samozřejmě že podle manuálu si to najdu), ale nemám moc času na to, rozebírat půl auta Úsměv Kór když už tu máme horu sněhu a garáž je zasekaná Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 14:59   Citovat  

Podíváš se seshora, kam jde řemen na altík a na té řemenici na altíku uvidíš matku Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 15:37   Citovat  

Tak to bych měl zmáknout Mrk Až bude chvilka, tak to zkusím a pak poreferuju.

Danke všem
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 16:27   Citovat  

Az to budes rozhejbavat, tak klidne do altiku nastrikej nejaky WD40. Sice to bude po nastartovani chvilku smrdet a kourit, ale nicemu to nevadi. Pomuze to k mene nasilnemu rozhybavani. Tohle se stava docela casto. Resil jsem stejnou vec i u brachovo civica kdyz stal pul roku v garazi co byl bracha v zahranici.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 15:12   Citovat  

Tak rozhejbat altík jsem ještě nezkoušel, ale i tak jsem rozhodnut dát auto pryč... Už jen kvůli pojistce, kterou teď zbytečně platím a technické na Jaře...

Takže, měl by někdo zájem? Ať přihlášenou, nebo odhlášenou (do konce roku to asi hodim do depozitu, zruším pojistku a na jaře odhlásit zcela - na ND, tudíž "vozidlo změnilo způsob užití" a tím bych se měl vyhnout ekolikvidaci).

Jde o Hondu Concerto 1.5i / D15B2, najeto cca 205.000 km, motor šlape. Sice trochu papá, ale žádný terno. Tipnul bych tak 1 - 1,5 L/10.000km. (Ježděno s ním bylo normálně, žádný závody. Řazeno kolem 3500 ot/m, občas se s ním vyjelo při předjíždění k těm 5000 ot / m, ale to je tak vše). Vše kromě šíbru je manuál. Má chycené zadní lemy, prahy a ani podvozek není zrovna košér, ale žádný díry v podlaze, nebo tak podobně, to zase ne-e! Výfuk je nový (střední část + koncová).

cena dejme tomu tak 6.000,- ? Jak na ND (motor, věci kolem náprav, disky, atd), tak i přihlášená. EKO samozřejmě nezaplaceno.
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 18:25   Citovat  

kolik za ten motor ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 12:00   Citovat  

Kolik myslíš, že je rozumnejch? Holej motor bez převodovky, atd? 2000,- ?
   Návrat  
Hrošík je teď offline  Hrošík
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 23:19   Citovat  

Tak vidíš jak jsi dopad. A to jsi se před rokem cukal dát pružinku z toho druhého co jsi měl na náhradní díly.

Kdyžtak bych koupil zadní třmeny, jestli brzdí a nejsou totálně zrezlý.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
P: Honda Concerto 1.5i
Fórum: Prodám auto
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina