Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Topeni-dotaz...zahrivani
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 5
schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 19:59   Citovat  

Musím se tady podělit s mojí zkušeností.Po čtení této diskuze,jsem začal o mém topení uvažovat.Mám CRVčko a už druhou zimu řeším slabé topení.Vadný termostat jsem celou dobu zavrhoval,nebo ručička mi vždy docela brzy najela na provozní teplotu,tak jsem si myslel,že mám zavzdušněné topení,nebo ucpaný radiatorek.Tady jsem se dozvěděl,že auto má 2 okruhy topení a až po dosažení teploty pustí termostat vodu do chladiče v předu auta.Tak jsem ráno nastartoval,ujel jsem asi 400m a zastavil,otevřel kapotu a šáhl jsem na chladič a ouha,on byl teplý.V ten den jsem koupil termostat a pustil jsem se do výměny (samozřejmě v práci v pracovní době Se stydím )No nebudu komentovat přístup k němu (zlatá felicie),Po 40 minutách jsem ho vytáhl a zjistil jsem,že je to původní termostat 10 let starý a má najeto 217000km-klobouk dolů kolik vydržel.Byl asi pořád funkční,jen ta guma,co těsní ve středu byla totálně strouchnivělá na jedné straně a netěsnil,i když byl uzavřený.No a závěr?TOPÍ!!!!!!!!! Velmi šťastný Konečně Mr. Green
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 20:19   Citovat  

schweiger Velmi šťastný OK

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 14:17   Citovat  

děkuji ze ctes a konas ,ne jako jini co pisou tazaji se a mysli si ze cim vic dotazu tak nejake wudu to za ne opravi.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 16:55   Citovat  

PAKO napsal:
děkuji ze ctes a konas ,ne jako jini co pisou tazaji se a mysli si ze cim vic dotazu tak nejake wudu to za ne opravi.

No tady se fakt člověk dozví opravdu všechno,stačí napsat dotaz a hned někdo napíše.Prostě akce-reakce.Už jsem vyměnil s pomocí vás tady přední čep ramena,ušetřeno 1400 za práci v Hondě a nyní termostat,mimochodem v hondě chtěli za práci 1000 až 1500.-Jak mám chvilku čas,tak tady brouzdám a "učím" se Úsměv Na Felicii/Favoritu jsem byl mistr,na Honda se teprve učím,je to trochu o něčem jiném i když v podstatě stejné.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 17:39   Citovat  

Kdo je trošku šikovný, a má kde, tak si i na Honda udělá hodně sám. I na starších autech jde téměř všechno povolit. Navíc při práci zjistíš, že kdo auto navrhoval tak u toho přemýšlel, na rozdíl od jiných značek.
Vím že nejvíc jsem se natrápil když jsem byl líný povolovat nebo sundavat pár věcí navíc, ale nakonec jsem zjistil, že žádnou třetí cestu člověk stejně nevymyslí Velmi šťastný HaHaaa

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 17:43   Citovat  

Rom. napsal:
Kdo je trošku šikovný, a má kde, tak si i na Honda udělá hodně sám. I na starších autech jde téměř všechno povolit. Navíc při práci zjistíš, že kdo auto navrhoval tak u toho přemýšlel, na rozdíl od jiných značek.
Vím že nejvíc jsem se natrápil když jsem byl líný povolovat nebo sundavat pár věcí navíc, ale nakonec jsem zjistil, že žádnou třetí cestu člověk stejně nevymyslí Velmi šťastný HaHaaa

No jednu věc jsem zaregistroval a to,že na 10 let staré auto jdou šrouby fakt v pohodě povolit,to jak si zpomenu na Felicii,tak po 5 letech bylo vše rezavé a jisté odvrtávání zalomených šroubů Mrk

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 23:00   Citovat  

Rom. napsal:

a proto milujem stare jebky ,kde se jeste mysli na jednoduchost pri opravach a ne na nejlacinejsi zpusob jak auto vyrobne slozit.viz paletova zastavba motoru s almarou napravou a vsim spodem do karoserie u dnesnich aut...vymen lacino spojku pořádnej výtlem mno nekdy treti cesta je.... Se stydím

ric.hard je teď offline  ric.hard
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 11:54   Citovat  

Využiji toto téma a podělím se o své trápeníÚsměv

Mám Honda Civic 1.5 1997, netopila a špatně (dlouho) se hřála, vyměněn termostat (byl trvale otevřený - jak se zde píše, klasický problém). Od té doby se zahřeje rychle, ale podle mého subjektivního dojmu MÁLO. Ukazatel teploty je ve třetině a auto netopí, jak má - tj. jedu při plně zapnutém topení (ventilátor i teplota) a jsem v bundě. To podle mne není správně, co vy na to? Co může být ještě za problém?

Ještě dodám, že auto drží teplotu stabilní, již nekolísá a dostane se na ní rychle (i docela rychle, ale málo topí).

Díky za rady.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 14:31   Citovat  

nemáš nějaký su pořádnej výtlem per chladič?Velmi šťastný že by tak moc chladil...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 17:33   Citovat  

ric.hard napsal:
Využiji toto téma a podělím se o své trápeníÚsměv

Mám Honda Civic 1.5 1997, netopila a špatně (dlouho) se hřála, vyměněn termostat (byl trvale otevřený - jak se zde píše, klasický problém). Od té doby se zahřeje rychle, ale podle mého subjektivního dojmu MÁLO. Ukazatel teploty je ve třetině a auto netopí, jak má - tj. jedu při plně zapnutém topení (ventilátor i teplota) a jsem v bundě. To podle mne není správně, co vy na to? Co může být ještě za problém?

Ještě dodám, že auto drží teplotu stabilní, již nekolísá a dostane se na ní rychle (i docela rychle, ale málo topí).

Díky za rady.

Taky to řeším druhý rok u CRVčka,když srovnám škodovky,tak ty topily,že za chvilku jsem mohl být v autě nahatej.Vyměnil jsem termostat a teplotní čidlo a hodně se to spravilo ale pořád to není ono,jako bych měl ucpaný radiatorek v autě,ale ten přístu k němu je k po wc .Příští rok se snad k tomu dostanu a rozeberu palubní desku.Ještě uvažuji na reostat k ventilátoru,cvakne až na konci kolečka,co přidávám rychlost foukání,ale po cvaknutí to nic nedělá,tak nevím.

ric.hard je teď offline  ric.hard
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 10:20   Citovat  

Mně jde hlavně o teplotu motoru - ukazatel teploty mám mezi 1/4 a 1/3. I podle spotřeby (téměř 9l/100km při kombinované jízdě - dálnice 120, město) soudím, že motor není v optimálním režimu. Jedná se o Anglána Civic 1,5, rv 1997, 84kW, ecoVtec (tj. dlouhé převody).

Můžete mi osvětlit, jak funguje teplotní čidlo, zda je jedno pro řízení ECU i ukazatel teploty, zda se dá nějak změřit teplota motoru, tj. ověřit, že teplotní čidlo je vadné, jaká je souvislost mezi teplotním čidlem a termostatem (nebo pracují nezávisle?), atd.. Pokud se na to podívám jako laik, řekl bych, že problém je v termostatu, který začne pouštět chladnou kapalinu do motoru příliš brzy. Odpovídají tomu pak problémy s topením, vysoká spotřeba. Ale ten je vyměněn. Druhá možnost je, že pracuje ok, jen mé čidlo teploty ukazuje méně - a proto ty otázky, co vlastně čidlo dělá.

Díky za nápady.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 15:28   Citovat  

ric.hard napsal:
Mně jde hlavně o teplotu motoru - ukazatel teploty mám mezi 1/4 a 1/3. I podle spotřeby (téměř 9l/100km při kombinované jízdě - dálnice 120, město) soudím, že motor není v optimálním režimu. Jedná se o Anglána Civic 1,5, rv 1997, 84kW, ecoVtec (tj. dlouhé převody).

Můžete mi osvětlit, jak funguje teplotní čidlo, zda je jedno pro řízení ECU i ukazatel teploty, zda se dá nějak změřit teplota motoru, tj. ověřit, že teplotní čidlo je vadné, jaká je souvislost mezi teplotním čidlem a termostatem (nebo pracují nezávisle?), atd.. Pokud se na to podívám jako laik, řekl bych, že problém je v termostatu, který začne pouštět chladnou kapalinu do motoru příliš brzy. Odpovídají tomu pak problémy s topením, vysoká spotřeba. Ale ten je vyměněn. Druhá možnost je, že pracuje ok, jen mé čidlo teploty ukazuje méně - a proto ty otázky, co vlastně čidlo dělá.

Díky za nápady.

No já jsem vyměnil čidlo na popud kolegy,kterému kolísaly otáčky,mě jen někdy.Po výměně se to nejen ztratilo to kolísání,ale zvedl se mi výkon,rozjezd je plynulejší a spotřeba se mi zmenšila.Když jsem se vrtal v motoru a hledal,kde to čidlo je,tak jsem to vyřešil jednoduše.Odpojil jsem ho a nastartoval,hned se mi rosvítila závada motoru a po napojení na diagnostiku mi to vypsalo že to je teplotní čidlo,což mě zarazilo,nebo jsem odpojil konektor z čidla zašroubovaného z levé strany bloku motoru.Já jsem chtěl ale vyšroubovat konektor,co je hned vedle termostatu a myslím si,že to u termostatu je jen čidlo k ručičce na palubní desce.Tak můj závěr je ten,že i když ukazuje ručička správnou teplotu,tak teplotní čidlo může být špatné a může jako v mém případě dávat špatné hodnoty do řídící jednotky,nebo na diagnostice mi to nehlásilo vadné čidlo,ono to asi bude hlásit,když už je totálně šlus.Prostě teplotní šidlo je myslím samostatná věc a podle toho čidla neukazuje na pal.desce teplotu motoru,k tomu je asi samostatné čidlo.Píšu ale o Honda CRV,civika neznám.

Fajmy je teď offline  Fajmy
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 23:05   Citovat  

Ahoj, mám dotaz a napíšu to sem abych nemusel zakládat nové téma. Minulej týden jsem si koupil winter car, jedná se o civic 4g sedan D15B2. Když jsem si auto vezl domů, tak ručička teploty byla skoro pořád dole a auto samozřejmě netopilo. Dnes jsem vyměnil termostat. Auto už krásně drží teplotu,ale ani trošku netopí. Zkoušel jsem odvzdušňovat, koukal jsem na táhlo z topení k hadici - v pořádku ventil se otevírá, trubky co vedou k topení jsou krásně teplý, ale furt nic. Ucpaný radiátor, nebo co by to mohlo být ? Díky za rady, nechci tam v zimě mrznout, je to přece jenom winter car.

Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2011 , 0:16   Citovat  

Fajmy napsal:
Ahoj, mám dotaz a napíšu to sem abych nemusel zakládat nové téma. Minulej týden jsem si koupil winter car, jedná se o civic 4g sedan D15B2. Když jsem si auto vezl domů, tak ručička teploty byla skoro pořád dole a auto samozřejmě netopilo. Dnes jsem vyměnil termostat. Auto už krásně drží teplotu,ale ani trošku netopí. Zkoušel jsem odvzdušňovat, koukal jsem na táhlo z topení k hadici - v pořádku ventil se otevírá, trubky co vedou k topení jsou krásně teplý, ale furt nic. Ucpaný radiátor, nebo co by to mohlo být ? Díky za rady, nechci tam v zimě mrznout, je to přece jenom winter car.
a odvzdušnoval si to se zaplym topenim ? podle mě tam máš ještě vzduch

0
PříspěvekZaslal: 4.11.2011 , 0:24   Citovat  

Tak po pravdě už nevim jestli bylo topení zapnutý..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2011 , 1:22   Citovat  

Fajmy napsal:
Tak po pravdě už nevim jestli bylo topení zapnutý..
zkus otevřít víčko chladiče , nechat motor běžet a mít zaplý topení , to by mohlo pomoct Úsměv hlavně čekej až ti sepne sahara

0
PříspěvekZaslal: 8.11.2011 , 14:30   Citovat  

Tak já už nevim, měl jsem otevřený víčko,topení puštěný na plný kule, stál jsem i v kopcí, mačkal hadici jak o život, dělal jsem to snad hodinu a furt to netopí a netopí.. Smutný

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2011 , 14:39   Citovat  

Bazzi napsal:
zkus otevřít víčko chladiče , nechat motor běžet a mít zaplý topení , to by mohlo pomoct Úsměv hlavně čekej až ti sepne sahara
tak ono u d15 je na konci horní hadice co vede do hlavy odvzdušnovak, takže natočit pustit ventilator na max topeni na horko, otevřít odvzdušnovak a dolejvat kapalinu dokud z odvzdušnovaku neteče jen proud vody bez bublinek, a samozřejmě auto čumákem do kopce.

0
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 18:23   Citovat  

Tak že auto bylo v kopci, topení na plný kule a řekl bych , že se podařilo krásně odvzdušnit, pač to neprskne ani bublinku a to jsem to měl nastatovaný pěknou dobu a z odvzdušňováku tekla voda bez bublin. Auto ale stále netopí. Hadice co vede dovnitř do interieru (ta s tím ventilem teplý / studený) je pořádně horká,ale ta co vede zpátky k termostatu je jen tak vlažná.. Co s tím může být? Něco s radiátorem? Venku se čím dál tím víc ochlazuje a už bych si přitopil.. Velmi šťastný

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 7:42   Citovat  

Fajmy napsal:
Tak že auto bylo v kopci, topení na plný kule a řekl bych , že se podařilo krásně odvzdušnit, pač to neprskne ani bublinku a to jsem to měl nastatovaný pěknou dobu a z odvzdušňováku tekla voda bez bublin. Auto ale stále netopí. Hadice co vede dovnitř do interieru (ta s tím ventilem teplý / studený) je pořádně horká,ale ta co vede zpátky k termostatu je jen tak vlažná.. Co s tím může být? Něco s radiátorem? Venku se čím dál tím víc ochlazuje a už bych si přitopil.. Velmi šťastný

treba se ti rozpadl ten radiator vevnitr a neni tam prutok...coz je pro tebe to nejhorsi

ToFo je teď offline  ToFo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 8:21   Citovat  

Omlouvam se že sem tak ve třu ale nechci zakladat dalši Topic ohledně topeni.Tak bych se rad zeptal čim muže byt zpusobeno že jak sem daval kabeláž z Esi(kvuli swapu Mini-me) tak mi nejde topeni a to sem všechny pojistky překontroloval a jsou v pořadku a konektory všechny zapojene Smutný budu rad když mi někdo poradi.diky

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 8:25   Citovat  

nevim co s tim lidi děláte, já když sem měl D15b2 tak taky se držela na spodní rysce a prostě se jí nechtělo ale poswapu se po 2-3 km ohřeje a topí jak ďas, jedině že vam odešlo to šoupátko co reguluje průtok vody od motoru do kabiny(co se ovláda pačkou na panelu)

0
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 9:13   Citovat  

To "šoupátko" se normálně otevírá a zavíra..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 9:38   Citovat  

Fajmy napsal:
To "šoupátko" se normálně otevírá a zavíra..
já vim co tomu jeee...................................... je to rozbitý Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 13.11.2011 , 18:39   Citovat  

Tak teď už jsem uplně v konci Velmi šťastný Vyměnil jsem radiátor co je pod palubovkou. Je krásně teplej,ale když pustim ventilátor tak to žene jen studenej vzduch, tak já už nevim ..

GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2011 , 21:14   Citovat  

Fajmy napsal:
Tak teď už jsem uplně v konci Velmi šťastný Vyměnil jsem radiátor co je pod palubovkou. Je krásně teplej,ale když pustim ventilátor tak to žene jen studenej vzduch, tak já už nevim ..

nemáš zaplou klimu?? pořádnej výtlem

0
PříspěvekZaslal: 13.11.2011 , 21:21   Citovat  

Velmi šťastný Ne, to fakt nemam

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 0:18   Citovat  

ToFo napsal:
Omlouvam se že sem tak ve třu ale nechci zakladat dalši Topic ohledně topeni.Tak bych se rad zeptal čim muže byt zpusobeno že jak sem daval kabeláž z Esi(kvuli swapu Mini-me) tak mi nejde topeni a to sem všechny pojistky překontroloval a jsou v pořadku a konektory všechny zapojene Smutný budu rad když mi někdo poradi.diky
jak ti jako nejde topení ? neběží ventilátor ?

0
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 2:30   Citovat  

Ventilátor běží, ale furt to fouká studenej..

DJRICO je teď offline  DJRICO
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2012 , 20:47   Citovat  

Zdravím mám problém auto mi topí když mám nastaveno do mordeho nevíte co s tím?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Topeni-dotaz...zahrivani
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina