Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Písty P29 YCP vs. NPR
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 9:00   Citovat  

Nemáte někdo zkušenosti s kvalitou zpracování, výdrží, atd. pístů P29 od NPR nebo YCP? Jedny z nich bych chtěl použít ve svým turbo motoru. Kompresi snižovat nechci, kvuli lepší použitelnosti motoru i v nízkých otáčkách, kdy bude bez boostu. Takže hledám nějaký písty co udělají na D DOHC kompresi kolem 9,5:1. V kovaných moc výběr není. Co jsem viděl tak je dělá snad jen Endyne (upravený wiseco) a KMS. Asi by se nechaly vyrobit na zakázku, ale to by bylo pro mě za nedostupnou cenu.

Co sem četl, tak YCP jsou vyráběný na thaiwanu, měli by být vyrobený z pevnějšího hliníku a snad by měli mít i teflonový povrch. Vitary od týhle firmy jsou ověřený snad až do 450 whp. P29 se používají běžně na SOHC motorech pro zvýšení komprese, kde jí zvednou snad až na 11:1. Na mým motoru by měli dát právě těch 9,5:1.

NPR jsou japonský, mají víc mazacích otvorů a mají zvýšenou hranu pístu, takže mají kompresní výšku zvednutou z 29mm na 30mm. To na mým motoru pak dělá přes 10:1 a když k tomu připočítám nějaký to snížení bloku a hlavy, při rovnání, tak už sem s kompresí poměrně dost vysoko a tam by pak mohl být problém s detonacema.

Zatím to vypadá, že vezmu ty YCP, protože jsem na ně četl poměrně dost dobrý hodnocení, ale rád bych znal i zkušenosti lidí tady z republiky, nebo i případně návrhy jiných značek ať už kovaných, nebo litých.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 9:08   Citovat  

bacha, u toho SOHCčka ty písty z DOHC dělají až cca 12,5:1, takže dobrý základ na pořádný motor..a rozloučení se s Naturalem 95 Velmi šťastný
Jen se bojím, že v tomto problému tady moc lidí neporadí..to spíš jaké kola, jaký olej.. Velmi šťastný

Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 9:18   Citovat  

P29 (D16A9) a PM7(D16A8,D16Z5) jsou originál dohc písty, takže bys spíš potřeboval něco jako písty z D16A6 abys byl kompresí pod 9:1

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 9:27   Citovat  

lézt kompresí dolů právě že nechce, a dobře dělá..aby neměl do 3500ot lenochoda a pak zase hrabačku Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 10:35   Citovat  

Destak: o tom, že P29/PM7 jsou origo písty na D DOHC vím. S kompresí nechci jít dolů právě kvuli tomu co píše Streetkid. Chci zachovat co nejlepší průběh motoru, aby se auto dalo normálně užívat i v nižších otáčkách. Hodně automobilek to na nových turbo motorech řeší obdobně (vyšší komprese, nižší plnící tlak).

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 15:40   Citovat  

Ahoj, já jsem dával sadu pístů YCP z B16B , k referencím : mají teflonem potažený povrch na bokách,zpracování mě velmi překvapilo, vše absolutně rovné přesné a stejné.. zatím na nich mám cca 10000km a vše v pořádku, kdyžtak můžu zaslat nějaký fotky kdybys chtěl...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 20:57   Citovat  

R3S: díky za příspěvek, kdyby ti to nevadilo, tak fotky by se mi určitě hodily. Už sem nějaký YCPéčka na fotkách viděl a vypadali dost dobře na to kolik stojí a lidí píšou, že vydrží o dost větší zátěž než seriový litý písty.
U NPRerek sem viděl, že jim při boostu prasklo uložení kroužků, ale to mohlo bejt špatným naladěním motoru.

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 21:17   Citovat  

tady pár fotek , ale už na ojnicích, byla to sada i s kruhama

P1060403.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P1060403.JPG, 592.42 kB

P1060404.JPG

P1060404.JPG, 581.8 kB

P1060412.JPG

P1060412.JPG, 632.12 kB

CRXT je teď offline  CRXT
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2011 , 21:18   Citovat  

Většina seriových turbo motorů mají písty klenuté(směrem dolů).Není to ze srandy ale kvůli víření plynů,spalování a chlazení samotného pístu.Budu brát v potaz tvé požadavky tak bych použil písty z D16A6.Tam jsou ty písty aspoň rovný.Nadruhou stranu nebudu hanit písty ze Z5-ky.Kolega z rakouska ladil Z5-ku,měl písty původní a tlačil to skorem až k 1bar a vydržely.Akorát musím říct že používám těsnění celokov cometic 0,65-0,67mm,což je v v tlouštce polovina(oproti původnímu).Nevím proč,ale origo(klingerit VR) mi vždy fouklo a to jsem rovnal blok i hlavu.Objednal jsem jedno těsnění origo cometic od ziteca a další dvě jsem si nechal vyrobit u nejaký firmy na moravě za poloviční cenu a super.Jinak se i přiznám,že než jsem se do toho trochu zasvětil,tak jsem ze Z5-kou dělal fakt velký prasárny a písty vždy vydržely.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 6:56   Citovat  

R3S: díky za fotky. Písty na nich vypadají víc než dobře za tu cenu kolik stojí.

CRXT: o tom, že P29 píst není zrovna ideální vím. Tlak na něj kvuli bombírování nepůsobí do středu, ale do krajů a to není zrovna nejlepší. Problém je v tom, že D DOHC má o dost vyšší komoru, než D SOHC, takže při použití PM6 pístů (D16A6) budu na nějakých 8,5:1 a to je docela málo.

Další řešení který mě napadlo je použití pístů PG6, který mají kulatý bombírování a tím pádem i rovnoměrnější rozložení tlaků. Pár znalých lidí na D-series a ZC resources je dopoporučuje, jako účinější alternativu k P29.

coudu je teď offline  coudu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 10:32   Citovat  

OT:Dotaz k CRXTově připomínce -Jaký rozdíl je v průběhu spalování u NA a BOOST motorů, že kvůli tomu je třeba volit jiné písty ?
Víření plynů se snad snaží každý výrobce udělat co nejefektivnější pro daný motor ne ? nebo jsou mezi NA a BOOST rozdíly ?
Jak je to s teplotama ? Jak moc jsou ovlivněny přeplňováním,kompresí ?

Díky H+

ps:Když se vám stím nebude chtít rozepisovat, tak aspoň hoďte nějaký odkazy, kde je to popsaný Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 12:08   Citovat  

CRXT to možná jen špatně napsal. Všeobecně platí, že by píst měl mít co nejrovnější vršek, nebo by měl být tvarovaný tak, aby tlak při výbuchu působil co nejvíc do jeho středu (nejvyšší účinnost).

Zahloubení na FI pístech je kvuli sníženi komprese a směřování tlaku do středu pístu.

Při zvyšování komprese ať už přeplňováním, nebo použitím hicomp pístů ti samozřejmě narůstá teplota společně s tlakem. Musíš taky brát v potaz to, že spalovací cyklus má nějakou danou účinnost (zhruba 25%) takže čím větší výkon motor má, tak tím víc tepla vyzáří.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 21:49   Citovat  

no a kolik tak chces investovat do pístů?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 22:00   Citovat  

Tak do 8 tisíc by byla fajn cena. Víc bych jít nechtěl. Ty YCPčka se dají pořídit mezi 4-5t.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 22:56   Citovat  

kámoš z Osterreichu má ve svojí plečce nabitých 400 koní na sériových pístech..vitary se rozletěly, ale nevím od koho je měl, takže podle mě pořešit jen kompresi a ojnice, písty sou předimenzované dost.

Teď tak přemýšlím, který ocas má teď v ČR nejlepší boost Dčko, když to Wheel nechal mladším? Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 12:09   Citovat  

Acid Beaver z d-serie.org mě odrazuje od použití litých pístů, kvuli tomu že při jejich použití nikdy nedocílím stoprocentní spolehlivosti a navrhoval mi spíš použít kovaný písty na D16SOHC s kompresním poměrem 10,5:1 od KMS, nebo pak zakázkový Wiseca D16A1. Máte někdo zkušenosti s KMS. Písty mají za celkem dobrou cenu 499 USD, ale nemám zatím žádný reference na jejich kvalitu.

Nejideálnější by byly zakázkový Wiseca nebo CPčka, ale tam bude cena kolem 700USD + 100USD doprava a to už je docela dost, ale když to nevymyslím jinak, tak se holt budu muset plácnout přes kapsu.

CRXT: ty máš v motoru vůbec jaký písty a s jakou kompresí?

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2012 , 8:38   Citovat  

Doufám, že nevadí, když se vetřu s několika dotazy HaHaaa
Na svůj motor D14A3 plánuji dát VTEC hlavu z D16Z6, měl bych to stihnout do Hondaye. A pár lidí mě i přivedlo na myšlenku výměny pístů s větší kompresí. Zjistil jsem, že by neměl být problém v záměně v podstatě za kterékoliv z D16, podle výpočtů vychází největší kompresní poměr u P29/PM7. Nevím tedy jak hodně se dá věřit těm webovým kalkulátorům, vyšlo mi ale 10,97 (seriové mají 9,1), dál pak ještě PG6(10,62) nebo PDN-A00(10,87). Zajímalo by mě, jestli je vhodné použít i písty, které už třeba něco mají naběháno(sehnat třeba celý motor ZC) nebo úplně nové a jestli je nutné měnit i kroužky nebo bych mohl použít staré(mají cca 20 000km od výměny)? Zásadní dotaz je, zda to vůbec má cenu a znamenalo by to přechod na N98?
Díky za názory

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2012 , 12:23   Citovat  

LJay napsal:
Acid Beaver z d-serie.org mě odrazuje od použití litých pístů, kvuli tomu že při jejich použití nikdy nedocílím stoprocentní spolehlivosti a navrhoval mi spíš použít kovaný písty na D16SOHC s kompresním poměrem 10,5:1 od KMS, nebo pak zakázkový Wiseca D16A1. Máte někdo zkušenosti s KMS. Písty mají za celkem dobrou cenu 499 USD, ale nemám zatím žádný reference na jejich kvalitu.

Nejideálnější by byly zakázkový Wiseca nebo CPčka, ale tam bude cena kolem 700USD + 100USD doprava a to už je docela dost, ale když to nevymyslím jinak, tak se holt budu muset plácnout přes kapsu.

CRXT: ty máš v motoru vůbec jaký písty a s jakou kompresí?

nebylo by teda potom lepsi vzit pisty + ojnice? tady ty sady na ebayi vychazi kolem 750-850dolaru, coz mi prijde jako hodne slusna cena...

The Joker je teď offline  The Joker
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2012 , 12:30   Citovat  

stejne jako tu byla manie Z6 palici ted bude pulka H-C davat jiny pisty pořádnej výtlem

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2012 , 13:30   Citovat  

mirage21 napsal:
Doufám, že nevadí, když se vetřu s několika dotazy HaHaaa
Na svůj motor D14A3 plánuji dát VTEC hlavu z D16Z6, měl bych to stihnout do Hondaye. A pár lidí mě i přivedlo na myšlenku výměny pístů s větší kompresí. Zjistil jsem, že by neměl být problém v záměně v podstatě za kterékoliv z D16, podle výpočtů vychází největší kompresní poměr u P29/PM7. Nevím tedy jak hodně se dá věřit těm webovým kalkulátorům, vyšlo mi ale 10,97 (seriové mají 9,1), dál pak ještě PG6(10,62) nebo PDN-A00(10,87). Zajímalo by mě, jestli je vhodné použít i písty, které už třeba něco mají naběháno(sehnat třeba celý motor ZC) nebo úplně nové a jestli je nutné měnit i kroužky nebo bych mohl použít staré(mají cca 20 000km od výměny)? Zásadní dotaz je, zda to vůbec má cenu a znamenalo by to přechod na N98?
Díky za názory

no co se tyce vtec palice v tom problem nevidim ale ty pisty uz jo jelikoz jsou vyskove rozdily mezi bloky tak mam obavu ze kdyz das jenom pisty z 1,6ky tak se tam nemusi vejit
a 1,6kove ojnice zase nebudou sedet na D14 kliku kdybys chtel pouzit komplet ojnice a pisty z D16
mozna se pletu kdyztak me nekdo opravte Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2012 , 13:48   Citovat  

MattiK: ojnice a písty už jsou nějakou dobu pořešený Úsměv Ojky Eagle, písty SRP.

mirage21: P29/PM7 se US používají k zvyšování komprese. Jak je to se vzdáleností vršku pístu do ventilů, bohužel nevím. Asi to budeš muset zkusit plastelínou.
Ježděný písty pokud budou v dobrým stavu, by si použít mohl, ale kroužky rozhodně ne.

Jaký bude pak potřeba použít benzín se dá těžko říct. Pokud tam budeš mít kolem 11:1 tak už by bylo rozumnější použít nějaký vyšší oktanový číslo, alespoň při prvním startu motoru a sledovat EGT a AFR. Detonace se dají do jistý míry potlačit posunutím předstihu, ale na to potřebuješ už šáhnout do map v ECU.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2012 , 16:53   Citovat  

Tak hlavu už mám naštudovanou, dávám pomalu dohromady věci potřebný na swap. Právě teď řeším ty písty, asi nemá nikdo možnost vyzkoušet, že? Až je seženu, abych je nemusel použít max pod hrnek na kafe HaHaaa takže podle toho co jsem si našel má D14 blok 207mm a vrtání 75mm(jako všechny D16), zdvih 79mm, ojnice 138mm(nechal bych, průměr otvoru pro čep 19mm, jako u P29), kompresní výška pístu 29,5mm(P29 má 29mm), takže písty P29 by měly být 0,5mm pod "úrovní" bloku. Otázka tedy je, co na ten "dome" řeknou ventily, že? Ale jak to zjistit před koupí pístů? A ještě jedna docela zásadní otázka, kde je sehnat? Pouze na e-bay? Šáhnout na mapy do ECU by neměl být problém, laditelnou jednotku mám Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2012 , 19:05   Citovat  

mirage21 napsal:
Tak hlavu už mám naštudovanou, dávám pomalu dohromady věci potřebný na swap. Právě teď řeším ty písty, asi nemá nikdo možnost vyzkoušet, že? Až je seženu, abych je nemusel použít max pod hrnek na kafe HaHaaa takže podle toho co jsem si našel má D14 blok 207mm a vrtání 75mm(jako všechny D16), zdvih 79mm, ojnice 138mm(nechal bych, průměr otvoru pro čep 19mm, jako u P29), kompresní výška pístu 29,5mm(P29 má 29mm), takže písty P29 by měly být 0,5mm pod "úrovní" bloku. Otázka tedy je, co na ten "dome" řeknou ventily, že? Ale jak to zjistit před koupí pístů? A ještě jedna docela zásadní otázka, kde je sehnat? Pouze na e-bay? Šáhnout na mapy do ECU by neměl být problém, laditelnou jednotku mám Úsměv
a kdyz sis to tak hezky nastudoval ... tak az to rozeberes tak si premer vysku bloku + o kolik byla srazena (srovnana hlava) a pak si rekne co se ti kam vejde Je to tam. fakt si ses jistej ze to ma stejny prumery cepu abys pak nehledal frezare? HaHaaa

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2012 , 19:09   Citovat  

na pisty bych nesahal, pokud si nechces pridelat problemy, kor pokud chces jezdit na 95ku. Uz jen s tou Z6 hlavou budes mit pekny CR

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2012 , 19:33   Citovat  

Jasně, že jsem si jistej, ty taky nedáš pokoj, viď Jokere? Hihi Velmi šťastný
Písty jsou zatím jen v rovině přemýšlení. Vtec hlava by měla zvýšit kompresní poměr cca na 9,6 a kdybych chtěl teda už přes 10, raději bych měl přejít na N98? Hlavně mě ale zajímá, jestli opravdu jde takhle složit, aniž by se to potkalo? To tedy zřejmě nezjistím, dokud to nevyzkouším, že? zmatenej
Co by s těmi jinými písty mělo být za problémy? Ono všeobecně jak se člk pustí do nějakých předělávek a swapů, tak s tím jsou problémy pořádnej výtlem

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2012 , 22:55   Citovat  

kuk sem tudy odkaz
měly by stačit písty z dvojkového céra, kterých je všude dost..na všech US fórech se značí pojmem "ZC" každý motor D16 DOHC CRX 2g, dokonce i některé SOHC D16..je to u nich podobné označení všech top motorů daného modelu stejně jako u modelové výbavy značené "Si"...logiku moc nechápu Úsměv

Teď sem dovezl na bloku vyražený motor ZC (CRX 1g), co měl jít do šrotu, a jsou tam ploché písty PG6B, které tu kompresi nevyženou tak vysoko (ale zas by to spáslo i natural 95ku)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2012 , 23:51   Citovat  

kdyz uz se do toho teda chcete takhle verejne poustet a kazit vyrobni tajemstvi uspesneho setupu na sprint tak lze pouzit o neco nizsi pisty nez pm29 z D13BA tzv PMIG , pak uz by se to potkat nemuselo ci lepsi pri nejistem snizeni hlavy ....

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2012 , 8:12   Citovat  

Z jednoho starýho motoru co bral olej bych ti mohl prodat písty P29 i s ojnicema za 400,-. Jsou ale dost zakarbonovaný takže by chtěly očistit a zkontrolovat.
Tady je odkaz na inzerát: tudy odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2012 , 11:13   Citovat  

nekdo mi rikal ze 1.6 maj uplne jiny prumery nez slabsi motory .... to ty ojnice pudou na kliku to mi hlava nebere + podle nezname stranky maj 1.6 cca 4mm kratsi ojnice, to jako ze budou pak utopeny i kdyby je tam dostal? a komprese padne tak 5.5 (placnuti do vetru) to mi hlava nebere

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2012 , 11:50   Citovat  

The Joker napsal:
kdyz uz se do toho teda chcete takhle verejne poustet a kazit vyrobni tajemstvi uspesneho setupu na sprint tak lze pouzit o neco nizsi pisty nez pm29 z D13BA tzv PMIG , pak uz by se to potkat nemuselo ci lepsi pri nejistem snizeni hlavy ....

no tak někdy jsou tyto kombinace smrtící a možná bych je sem na fórum ani neměl psat (viz můj profil, kde se právě kombinovaly jiné písty s motorem a performance vačkou a moc se to nepokamarádilo Velmi šťastný )

Obsah fóra Honda-club.cz   
Písty P29 YCP vs. NPR
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina