Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nefunkcni nabijecka autobaterii
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 0:59   Citovat  

Potreboval bych poradit od nekoho kdo se vyzna v elektro. Dneska jsem po dlouhe dobe zjistil ze je baterka v prelude vybita tak jsem ju chtel dobit ale po pripojeni nabijecky (ktera mi doted fungovala bez problemu) se nic nedelo, zkontroloval jsem jistice, pak zasuvku, pak pojistku v celnim panelu a vse ok. Tak jsem sundal kryt a nic moc tam neni, jenom trafo, dalsi pojistka a nejakej bazmek prinytovanej vzadu na stene. Ta pojistka 15A ktera tam byla natvrdo priletovana, byla spalena (obrazky v priloze, foceno cihlou, sorry). Zkusil jsem najit nejaky problem ale nevim poradne kde co zmerit, nebo co hledat. Kdyz pojistku preletuju, po zapojeni do zasuvky samozrejme hned shori at uz je nabijecka pod zatizenim (pripojena k baterce) nebo ne.
Ma nekdo napad co s tim?
Nebo neresit, vyhodit a koupit jinou? (jakou)
Diky

Fotografie0450.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Fotografie0450.jpg, 672.46 kB

Fotografie0451.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Fotografie0451.jpg, 614.76 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 1:13   Citovat  

Na 99% prošlehlý můstek...to je ta kostka se 4mi vývody. Jestli máš multimetr, tak to projeď diodovým testerem. Je to gratetz(4 diody). A tohle není nabíječka, to je parodie na nabíječku. Doporučuji doplnit takto, jak jsem to kdysi dělal: tudy odkaz

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 2:23   Citovat  

Stepa napsal:
Na 99% prošlehlý můstek...to je ta kostka se 4mi vývody. Jestli máš multimetr, tak to projeď diodovým testerem. Je to gratetz(4 diody). A tohle není nabíječka, to je parodie na nabíječku. Doporučuji doplnit takto, jak jsem to kdysi dělal: tudy odkaz

jj multimetr mam, muzu zkusit promerit. Diky za odkaz ale ja bych tu nabijecku takto doplnit bohuzel nedokazal, ani si neumim vyrobit tistaky atd, proste je to mimo moje moznosti, toho by se musel jedine ujmout nekdo jiny. Kdybys mel chut se do toho pustit... Úsměv na kolik by to zhruba prosim vyslo? To trafo davalo 15-16V tak by se asi nemuselo donavijet. Nebo jeste alternativa, na kolik by vysla ta nabijecka ze zdroje? (nejake volne zdroje na predelani tu doma mam). Diky OK
(klidne i SZ)

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 10:08   Citovat  

Nabíječku ti můžu půjčit, sám jsem nedávno kupoval nějakou novější, takže ji mám navíc.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 13:24   Citovat  

PreludeZ napsal:
jj multimetr mam, muzu zkusit promerit. Diky za odkaz ale ja bych tu nabijecku takto doplnit bohuzel nedokazal, ani si neumim vyrobit tistaky atd, proste je to mimo moje moznosti, toho by se musel jedine ujmout nekdo jiny. Kdybys mel chut se do toho pustit... Úsměv na kolik by to zhruba prosim vyslo? To trafo davalo 15-16V tak by se asi nemuselo donavijet. Nebo jeste alternativa, na kolik by vysla ta nabijecka ze zdroje? (nejake volne zdroje na predelani tu doma mam). Diky OK
(klidne i SZ)

Já jsem na tom poslední dobou s časem dost bídně Smutný ...budu na Tebe do budoucna pamatovat...až to bude aktuální, tak bych se ozval.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 13:47   Citovat  

Doporučoval bych tuhle odvézt do elektro odpadu a pořídit nějakou "chytrou" s procesorem ... třeba 4A Yuasu bych sehnal něco lehce přes 1000,- Kč

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 16:34   Citovat  

Rom. napsal:
Doporučoval bych tuhle odvézt do elektro odpadu a pořídit nějakou "chytrou" s procesorem ... třeba 4A Yuasu bych sehnal něco lehce přes 1000,- Kč

premyslel jsem ted o necem takovem odkaz nebo odkaz
Jak vypada a co umi ta yuasa?

Jinak diky vsem za podnety a rady OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 16:44   Citovat  

Romane, že zrovna i ty budeš poblázněný současnou módou cpát do všeho procesory Velmi šťastný. V nabíječce není vůbec potřeba...na to stačí celkem jednoduchá logika Mrk.

Ještě k té Preludeho "nabíječce". Ona to vlastně není nabíječka...je to "mrvítko". Aku to nikdy nenabije pořádně, protože to postrádá jakoukoliv regulaci, naopak to baterii může ničit. Divím se, že si někdy tu aku nabil.

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 16:50   Citovat  

Počkej si až budou zase v LIDLu v akci za 500,- ... do té doby ti jí můžu zapůjčit, chceš-li ... nemá cenu platit tisíce za o trošku lepší (a možná ani ne), když to využiješ jednou za stomilionuletplusminus ...

Akce tam byla na to nedávno, třeba jí v nějakém ještě budou mít. Jinak by měla být teoreticky někdy zase po novém roce ...

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 17:45   Citovat  

Ja prave nabijecku celkem vyuziju (bohuzel) a to hlavne na preludu, protoze porad stoji v garazi a dost casto se mi stane ze nestihnu prijit vcas abych to projel a po vic nez mesici je vysosana uplne do mrtva... Ta posledni baterka co tam byla (modra varta) prezila nabiti touhle starou nabijeckou temer z nuly za dva roky cca 6x-8x (pak mi explodovala) a ted tam mam cca pul roku starou Exide a tohle je jeji prvni vybiti na cca 1.5V Smutný snad to prezije ve zdravi... Nabijecku pouzivam tak jednou za mesic abych trochu dobil kdyz auto dele stoji.
Zrovna vcera byla tak trochu krize protoze ve streamu zustalo svitit stropni svetlo nekolik dnu takze se ani neodemknul, zkusil jsem to pustit z kratkeho kopce ale nechytnul. Tak rikam manzelce, pockej u auta, prijedu preludou, nastartujem pres kabely. Dojdu do garaze, preluda mrtva, tak ze ji dam na nabijecku a nic... tak rikam kua to snad neni mozny, vezmu startovaci kabely a jdu lovit kolem jedouci at mi pomuzou, nastesti se sousedka od nas z baraku vracela z nakupu OK
Minor mi ted jednu podobnou co jsem mel pujcil ale nevim jestli te baterce tim neublizim a jestli ji nemam spis dobit nejakou jinou s rezimem pulzniho cyklickeho nabijeni a vybijeni...

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 17:54   Citovat  

Ta nabíječka umí režim udržování baterie, takže jí tam můžeš v autě nechat a ona už se o baterii postará ... pak jen dojdeš, odpojíš, natočíš a jedeš ... odběr nevím jaký to má v tom udržovacím režimu, ale řekl bych že mizivý, aby tě to nějak zruinovalo Úsměv

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 18:02   Citovat  

Daver napsal:
Ta nabíječka umí režim udržování baterie, takže jí tam můžeš v autě nechat a ona už se o baterii postará ... pak jen dojdeš, odpojíš, natočíš a jedeš ... odběr nevím jaký to má v tom udržovacím režimu, ale řekl bych že mizivý, aby tě to nějak zruinovalo Úsměv

a mohl bych si ji tedy prosim pujcit? Alespon bych ti vratil tu cistici sadu Úsměv Kdy budes na kolbence? nebo nepojedes kolem krizika?

n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 18:13   Citovat  

Daver napsal:
Počkej si až budou zase v LIDLu v akci za 500,- ... do té doby ti jí můžu zapůjčit, chceš-li ... nemá cenu platit tisíce za o trošku lepší (a možná ani ne), když to využiješ jednou za stomilionuletplusminus ...

Akce tam byla na to nedávno, třeba jí v nějakém ještě budou mít. Jinak by měla být teoreticky někdy zase po novém roce ...

Není to ani měsíc co jsem kupoval snad úplně tu samou a taky za 500kč v norme. Kouknu se zda ji tam ještě nemají. Měl bys o ní zájem? Že bych ji koupil a poslal na dobírku.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 18:14   Citovat  

dám vědět, až budu vědět, kdy tam budu ... mám ji tam, takže Křižík neklapne Úsměv

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 18:27   Citovat  

Daver napsal:
dám vědět, až budu vědět, kdy tam budu ... mám ji tam, takže Křižík neklapne Úsměv

ok OK

n3uro napsal:
Není to ani měsíc co jsem kupoval snad úplně tu samou a taky za 500kč v norme. Kouknu se zda ji tam ještě nemají. Měl bys o ní zájem? Že bych ji koupil a poslal na dobírku.

diky za tip, jednu prodejnu Norma mam cestou domu tak se tam mrknu jestli ji tam taky nemaji OK kdyztak bych se ozval

marab je teď offline  marab
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 18:49   Citovat  

Daver napsal:

Tuhle jsem měl taky, než se mi po cca 10 použitích odporoučela do věčných lovišť. Odešlo tam k...urvítko, ale bylo to po 2 letech a jednom měsíci Velmi šťastný problém u téhle nabiječky je, že pokud vybiješ baterku úplně( rozsvícené světýlko ve Streamu znám HaHaaa ) tak jí tahle lidlovka detekuje jako špatnou a nezahájí nabíjení nesouhlas

Tu CTEK jsem měl taky, ale nevím jaký model a odešla mi po 2 letech taky. Diody blikají jak na matějské pouti chvíli to nabíjí, chvíli ne....takže těmhle nabíječkám s procesorem už moc nefandím. Ale člověk je tvor nepoučitelný a koupil jsem si opět nějakej lowend v Kellyně za 4 kila. Ta aspoň umí nabít baterku z úplného vybití a má 8A. Lidlovka nabíjela 64Ah baterku snad dva dny Ble

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 19:12   Citovat  

já už víc 6 let používám Corcel a jsem s ní max. spokojen
nikdy žádný problém
umí gelovky, z olověných aku, umí nějakými pulzy, desulfatizovat desky
hlavně to eliminuje tzv. lidský faktor, kdy zapomenu na nabíjení, nechám baterku vyvařit a nabíječka se roztaví (můj předchozi Bosch) HaHaaa

pravda, při úplně vybité baterii ji hlásí jako vadnou ... ale vyřeším to 5ti min. připojením na jinou přes start kabely a pak už nabíjí na 100%

jo, za 500,- Kč nebyla Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2012 , 22:19   Citovat  

PreludeZ napsal:
...a ted tam mam cca pul roku starou Exide a tohle je jeji prvni vybiti na cca 1.5V Smutný snad to prezije ve zdravi...

To si děláš srandu ne? Proč ty aku takhle týráš? Takový zkušený maník a dělá tohle... Buď si udělej main-vypínač, aby se Ti nevybíjela, nebo ji nech natrvalo na nabíječce s udržovacím režimem je to dobrý

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2012 , 23:59   Citovat  

Stepa napsal:
To si děláš srandu ne? Proč ty aku takhle týráš? Takový zkušený maník a dělá tohle... Buď si udělej main-vypínač, aby se Ti nevybíjela, nebo ji nech natrvalo na nabíječce s udržovacím režimem je to dobrý

hele schvalne to nedelam a se zkusenostma to nema co delat, proste to takhle blbe obcas vyjde ze neni cas. Pres zimu kdyz vim ze dlouho jezdit nebudu tak ji odpojuju a vetsinou prijdu vcas, ale ted kdyz byla sance na projeti a auto potrebovalo umejt po navratu ze srazu, tak jsem ji nechal pripojenou s vidinou toho, ze jedu na pucovani. Proste akorat nebyla prilezitost a ty tydny utikaji nejak moc rychle... Krom toho, uz jsem v zivote prisel o hodne vic nez jen o par vybitych baterek, takze me to zas tolik netrapi, je to jen dalsi neprijemnost v rade.

zas tak blbe na tom ta baterka nebyla, tech 1.5V jsem nameril jeste kdyz byla v aute, pak byla par hodin odpojena a nameril jsem 7 voltu. No a ted se uz 24hod smazi v pomalem nabijeni minorovo nabijecky Úsměv Jdu se na ni mrknout a mozna trochu vyhnat pavouky H+ svatoušek

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2012 , 14:52   Citovat  

micky1989 napsal:
Nevím jestli jsem blbej,nebo slepej ale ta pojistka vypadá že nebude zrovna průchozí Velmi šťastný

sak pisu v popisu zavady, ze ta 15A pojistka je spalena a ze to hned spali jakoukoliv dalsi i kdyz ji vymenim...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nefunkcni nabijecka autobaterii
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina