Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Chyba ABS - Concerto
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
LukAshek je teď offline  LukAshek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2013 , 20:36   Citovat  

Čauvec, mám problém s ABS(A.L.B.) na svým Concertu. Při jízdě je slyšet z pravé přední strany šramocení, skřípění(nevím jak jinak to popsat Velmi šťastný ) Tyhle zvuky to dělalo už když sem auto koupil, ale né v takové míře. Postupně se to zhoršovalo a teď už to dělá prakticky pořád. Jsou ale i dny kdy se to neozve vůbec. Tenhle supr zvuk se ozývá pouze za jízdy, ať už jedu 5km/h nebo 80km/h, ať už mám zařazeno nebo valím na volnoběh.
Prolízal sem forum a hledal a hledal až sem našel, že něco podobnýho se řešilo tady tudy odkaz ale na C5G s tím rozdílem, že mně ABS funguje (párkrát se mi stalo, že se rozsvítilo když stojím třeba na světlech, ale znovu nastartování to spraví). Nicméně v tomhle vláknu sem se vlastně nedozvěděl co onen zvuk způsobuje. Jestli samotná pumpa, nebo ta baňka(akumulátor) nebo už celý modulátor Smutný
Dál by mě zajímalo jak a kde se dají vyblikat chyby ABS(ALB)? Vím, že jednotku k ABS mám asi v kufru pod tapecírou Tak to valím bulvy a tam by měly být nějaký didody na vyblikávání, ale nevím nesouhlas
Přiložím pár obrázků

abs.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
abs.jpg, 87.57 kB

B__2410.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
B__2410.jpg, 136.9 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2013 , 0:22   Citovat  

subscribe

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2013 , 0:49   Citovat  

Daver napsal:
subscribe

??

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2013 , 20:22   Citovat  

To fakt nikdo neví co by to mohlo být? Bueee A dokáže mi tu aspoň někdo popsat celej proces funkce ABS, kde se co točí co kam tlakuje, co kam teče? Tak to valím bulvy

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2013 , 16:10   Citovat  

Smutný

Trunda je teď offline  Trunda
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2013 , 18:03   Citovat  

Koukám, že Honda Concerto má jinačí modulátor jako můj Rover 400 Tourer (XW) (starší model s D-Series měl to samé co ty), což je podvozkově stejné, jak evropské Concerto... ale mám tam podobný problém. Většinou když zatáčím, tak mi zabrní modulátor, ale je divné, že to není v době, kdy stojím na brzdě.... někdy je to dlouho ok a jindy to zas otravuje co chvíla.... zkusil jsem vyměnit jedno čidlo, nepomohlo a tak asi budu muset prohodit i další čidla... přičemž ale příčina bude pravděpodobně právě v jednom z čidel... bohužel ale netuším jak zjistit které, když se to projevuje sem tam... Smutný ABS jednotka by měla mít diagnostický konektor.
Napadá mě ještě jedna věc.... v servisním manuálu je popsaná činnost modulátoru tak, že předpokladem jeho aktivace je zmáčknutý brzdový pedál... takže možná bych začal kontrolou čidla na pedálu. Jestli to čidlo není vylágrované a občas sepnuté a tak se modulátor spouští i v momentě, kdy se rozjíždíš v oblouku a ř.j. vyhodnocuje rozdílné otáčky kol....

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2013 , 23:40   Citovat  

Trunda napsal:
Koukám, že Honda Concerto má jinačí modulátor jako můj Rover 400 Tourer (XW) (starší model s D-Series měl to samé co ty), což je podvozkově stejné, jak evropské Concerto... ale mám tam podobný problém. Většinou když zatáčím, tak mi zabrní modulátor, ale je divné, že to není v době, kdy stojím na brzdě.... někdy je to dlouho ok a jindy to zas otravuje co chvíla.... zkusil jsem vyměnit jedno čidlo, nepomohlo a tak asi budu muset prohodit i další čidla... přičemž ale příčina bude pravděpodobně právě v jednom z čidel... bohužel ale netuším jak zjistit které, když se to projevuje sem tam... Smutný ABS jednotka by měla mít diagnostický konektor.
Napadá mě ještě jedna věc.... v servisním manuálu je popsaná činnost modulátoru tak, že předpokladem jeho aktivace je zmáčknutý brzdový pedál... takže možná bych začal kontrolou čidla na pedálu. Jestli to čidlo není vylágrované a občas sepnuté a tak se modulátor spouští i v momentě, kdy se rozjíždíš v oblouku a ř.j. vyhodnocuje rozdílné otáčky kol....

Ty zvuky to dělá nezávisle na všem snad Smutný . Nezáleží jestli jedu do zatáčky, nezáleží jesi brzdím nebo se rozjíždím nebo jedu z kopce na volnoběh. Čidlo nevím, když sem rozebíral Concerto co sem měl na náhradní díly tak jediný čidlo na pedálu bylo podle mě to na brzdový světla. Zajímalo by mě nejvíc právě to kde a jak se spouští vyblikání chyb ABS Bueee Mám stažený dva manuály, ale má to tolik stránek a ještě k tomu v angličtině(né zrovna můj oblíbený jazyk). Začínám být zoufalej. Mám doma celý ABS dvakrát. Myslím si, že by to mohla být ta pumpa. Tu náhradní zrepasuju vyměním a půjdu dál když to nebude ono. Ale ze všeho nejvíc bych chtěl ty chyby nějak zjistit Bueee Už sem zuoufalej Smutný

Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2013 , 23:55   Citovat  

Zkus

11-6.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  11-6.pdf
 Velikost:  87.09 kB
 Staženo:  112 krát

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2013 , 14:23   Citovat  

Měl sem trochu času tak sem si řekl, že zkusím vyblikat chyby podle návodu co mi poslal Minor(díky). Podařilo se jen je to trochu divný, protože v návodu je napsánu, že se musí přemostit dva dráty v konektoru pod sedačkou. To jsem udělal a vyblikalo to chybu číslo 4-2(si myslím Se stydím ). Jenže později jsem zjistil, že to bliká i bez přemostění. A další věc, v návodu je napsáno, že to prvně bude blikat "zahájení" diagnostiky což se nestalo. to mi hlava nebere Je to celý takový pofidérní. Každopádně chyba číslo 4-2 je Front right wheel speed sensor signal což je teda PP čidlo ABS pokud se nepletu. Smůla, že jsem předevčírem všechny čidla z rozebranýho Concerta prodal Daverovi Velmi šťastný Přikládám video tudy odkaz . Myslíte si, že ty hnusný zvuky může způsobovat tohle? Nic jinýho to nenahlásilo. Tak to valím bulvy

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2013 , 15:25   Citovat  

Casto se jeste stava, ze praskne ABS krouzek, tak ten bych zkontroloval prvni...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 7:49   Citovat  

Přední kroužky mám skoro ve stoprocentním stavu. To už spíš ty zadní. No nějak to projdu a uvidíme. Ale jde o to jestli to vadný čidlo může způsobovat ten zvuk Ble

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2013 , 13:31   Citovat  

No ten zvuk bude asi spuštěný modulátor... prostě dostatne falešný signál a asi to může být i od vadného čidla... jo a bacha na to, kroužek může vypadat jak novej, ale to nic neříká o jeho skutečném stavu.... může mít mikrotrhlinu a kvůli ní to pak ve spojení s čidlem nemusí fungovat tak, jak má... tohle je ale závada, která je asi spíš na to to dát někomu zkušenému, kdo s tím už někdy něco řešil....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2013 , 18:52   Citovat  

Přední kroužky jsou jako nový, prohlížel sem je když se měnil motor Úsměv Ty zadní budu měnit, protože se budou dělat zadní náboje. Přece i kdyby modulátor dostal signál k tomu aby spustil pumpu a začal tlačit do té baňky tak to přece nebude dělat ten zvuk to mi hlava nebere Něco musí být vadný. Náhradní pumpu co mám doma, sem rozdělal a jsou tam asi 3 nebo 4 ložiska tak přemýšlím jestli to může být ono zmatenej Nebo to může být třeba ta baňka(akumulátor) že by byl vadnej...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Chyba ABS - Concerto
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina