Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Automatická klimatizace pro P4G
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 8
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 8:04  Naposledy upravil Riccardo dne 27.8.2009 , 11:51, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

27.08.2009 Úvodní info.

Jak dále píše PreludeZ, nejlepší návod je asi zde tudy odkaz
Přesto je tam několik věcí, na které je potřeba upozornit (možná že některé z nich autor zapracuje do návodu, protože jsem mu to taky poslal)

1. Není potřeba demontovat výparník a ztratit tak chladivo. Pouze stačí povolit všechny šrouby a potom vyndat topení. Je to sice o nervy, ale jde to. Musí se povolit taky řízení s volantem a svěsit dolů, a odmontovat taková ta konzola pod volantem. Taky zřejmě není nutné vyndávat větrák, protože jeho úprava se dá provést na autě (to jsem si ale uvědomil pozdě). Stejně tak úprava výparníku.

2. Topení je ale potřeba vyndat kvůli montáži AirMix motoru: Tady a) hadice topení se nesnažit odmontovat od topení ale spíše ze strany motoru a protáhnout je celé dírou a b) v návodu není uvedeno, že je potřeba pootočit osu AirMix motoru (povolit matičku na ose), tak jak je to zhruba vyobrazeno na obrázku v návodu.

3. Zavádějící informace: No. 1 (BLU/RED) wire from the USDM connector goes to the No. 1 (BLU/YEL) wire on the 20 pin JDM connector.
... pokud to takto provedete, musíte ještě vyzkratovat konektor na kterém byl původní A/C Thermostat, nebo to připojte přímo na BLU/YEL drát vaší stávající kabeláže v autě - jedině ten totiž vede k A/C pressure senzoru ... doporučovaný BLU/RED nevede nikam po vyhození A/C termostatu.

4. Veškré opičárny kolem power transistor a high relay popisované v návodu si můžete odpustit, pokud budete mít originální kabeláž i s konektory.

Měli byste si taky změřit hodnotu vnitřního a venkovního čidla teploty, čidla výparníku a taky proměřit sluneční senzor, jestli dává hodnoty podle specifikace. Autodiagnostika klimy není 100% a klidně vám řekne, že to je vpořádku, i když je třeba 20 stupňů a čidla dávají hodnotu odpovídající -40 nebo +40 ...

Termistory s velice podobným průběhem se prodávají zde tudy odkaz a stojí 10 Kč (typ NTC .... K164NK002.2)

A nakonec ještě připomínka ke stříhání drátů: není to potřeba. Lze vyndat všechny dráty ze svazku a přepinovat je. Na přípravu je to sice delší, ale stříhat a znova pájet je taky otravné a zdlouhavé.
(Neobejdete se ale bez dodatku k servisnímu manuálu pro danou oblast - kde se digi klima prodávala - soubor 62SS023.PDF z archivu zde: tudy odkaz )

Tak hodně štěstí a ať vám to chladí ... Úsměv

--------------------------------------------------------------
Už se někdo z vás zabýval porovnáním obvyklé manuální klimy na P4G s tou automatickou, která se dělala v japonských verzích ?
Občas se u nás vyskytne auto na díly s touto klimou a je škoda to nevyužít.
Ovšem po přečtení obou verzí servisních manuálů mám dojem, že se tam liší skoro všechno. Snad možná kompresor je stejný ...
?

Navíc nemůžu sehant ani EPC pro oblast KU (měo by být japonsko), takže si nemůžu být jistý OEM číslama ... ani když některý díl na první pohled vypadá stejně.

Tož co profíci ... kdo to ví, odpoví ?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 11:40   Citovat  

Hmm hodně zdaru.Já japonské EPC ještě neviděl jen evropské a americké.Ale já myslím,že to bude dost jiné.Šikula jako ty to ale zapojí Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 11:47   Citovat  

mad_zed napsal:
Hmm hodně zdaru.Já japonské EPC ještě neviděl jen evropské a americké.Ale já myslím,že to bude dost jiné.Šikula jako ty to ale zapojí Mrk

Na elektricky sklopné zrcátka si ještě troufnu, ale tohle nevím ... průběžně budu informovat. Nedostatek šikovnosti nahrazuju odvahou Velmi šťastný
Škoda že jsem nekoupil nějakého japonca - minulý rok jich v ČR bylo pár na prodej docela lacino.

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 12:15   Citovat  

PreludeZ to ma predelany. zkus jej. je to cerstvej tatinek tak opatrne na nej Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 13:38   Citovat  

jj, ja jsem to predelaval, no reknu to timhle obrazkem (viz priloha)
jako uz bych do toho asi znova nesel, bylo to nervy. V navodech psali ze jim prestavba trvala cca 3 dny, ja jsem to delal pet a byl jsem z toho na prasky. Je to ale tim asi ze nejsem moc sikovnej. Nakonec to funguje pekne ale jak rikam byl to pro me horor...

P1010029.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P1010029.JPG, 91.76 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 13:43   Citovat  

Já to bud udělat přes zimu. Mám na to minimálně 4 mesíce Velmi šťastný

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 13:59   Citovat  

tady mas vsechno info co potrebujes, sosej je to dobrý
tudy odkaz

a tohle je nejlepsi navod ktery se da sehnat je to dobrý
tudy odkaz

doufam ze umis anglicky ale jsou tam i obrazky Úsměv
v tech navodech je vse co potrebujes, hlavne si vem i kompletni kabelaz vnitrku auta, budes ho potrebovat kvuli konektorum a taky si urcite vem Heater Valve and Solenoid (Optional) i kdyz pisou ze to je jen optional, bez toho to nedas.

Good luck and enjoy meetallll

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 15:50   Citovat  

PreludeZ napsal:
jj, ja jsem to predelaval, no reknu to timhle obrazkem (viz priloha)
jako uz bych do toho asi znova nesel, bylo to nervy. V navodech psali ze jim prestavba trvala cca 3 dny, ja jsem to delal pet a byl jsem z toho na prasky. Je to ale tim asi ze nejsem moc sikovnej. Nakonec to funguje pekne ale jak rikam byl to pro me horor...

tohle kdyby se mi dostalo do rukou tak to asi vzteky roztrham xD

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 17:22   Citovat  

Newer napsal:
tohle kdyby se mi dostalo do rukou tak to asi vzteky roztrham xD

takhle vypadala po chvili ta puvodni kabelaz za ktere jsem se snazil vypreparovat ty kable a zjistit kam to vsechno vede akorat ze ty kable se casto vetvily nebo sbihaly do jednoho s ostatnima a za chvili jsem z toho byl Tak to koukám!
Stejne jsem to nakonec udelal tak ze to mam jako origo kabelaz, natahal jsem to podel stavajiciho svazku a piny precvakal do volnych pozic v konektorech jednotlivych skupin aby stale sly dobre demontovat jednotlive komponenty z auta. To byla asi nejvetsi pakarna. Blby na tom je to ze je to vsechno zrcadlove obraceny a vsechny kabely se musely prodluzovat a hledej tam ty origo barvy...

lempl69 je teď offline  lempl69
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 17:27   Citovat  

PreludeZ napsal:
takhle vypadala po chvili ta puvodni kabelaz za ktere jsem se snazil vypreparovat ty kable a zjistit kam to vsechno vede akorat ze ty kable se casto vetvily nebo sbihaly do jednoho s ostatnima a za chvili jsem z toho byl Tak to koukám!
Stejne jsem to nakonec udelal tak ze to mam jako origo kabelaz, natahal jsem to podel stavajiciho svazku a piny precvakal do volnych pozic v konektorech jednotlivych skupin aby stale sly dobre demontovat jednotlive komponenty z auta. To byla asi nejvetsi pakarna. Blby na tom je to ze je to vsechno zrcadlove obraceny a vsechny kabely se musely prodluzovat a hledej tam ty origo barvy...

pořádnej výtlem tak to smekam kamarade.. to si na tom delal 5 dni v kuse ? rekl bych ze i mozna jo pořádnej výtlem z toho svazku se mi chce zvracet.. mam sice 4roky elektromechaniku s maturou ale do tohodle bych si asi netrouf, a s moji sikovnosti bych u toho jeste pichl pneumatiku pořádnej výtlem hruza, ale aspon ze ti to all facha jak ma.. byly naky echt problemy ? to snad ne

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 17:42   Citovat  

no akorat trochu s tim kam ktery drat vede (i kdyz jsem pak vetsinou pouzival schema z manualu), pak prebastlit ty motorky z klapek z te zrcadlove obracene varianty.

jo a pak jeste jsem jel dodatecne pro ten heater valve s tema podtlakama protoze jsem si je napoprve nevzal...

pak mi jeste nebylo uplne dobre kdyz jsem musel udelat diru do palubky kvuli tem dvoum senzorum...

jo a v zadnym navodu nepsali kam zapojit ten heater core senzor, pak jsem nekde nasel ze by to melo byt udajne na pinu 20 do toho ovladani ale nakonec jsem to nezapojil a facha to i bez toho...

jo a strasnej problem je sundat ty hadice z topeni co vedou skrz pricku. Zmacknout a stahnout nejdou protoze ty trubicky pod tim jsou strasne tenky a pristup k nim je taky strasne spatnej... To jsem nakonec vyresil ze jsem je preriznul jinde a pak jsem je spojil trubickou a prepaskoval sponkama...

no jak se na to tak koukam byl problem vlastne vsechno... Tak to koukám!
rikam ze napodruhy bych do toho nesel... Úsměv

lempl69 je teď offline  lempl69
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 17:49   Citovat  

PreludeZ napsal:
no akorat trochu s tim kam ktery drat vede (i kdyz jsem pak vetsinou pouzival schema z manualu), pak prebastlit ty motorky z klapek z te zrcadlove obracene varianty.

jo a pak jeste jsem jel dodatecne pro ten heater valve s tema podtlakama protoze jsem si je napoprve nevzal...

pak mi jeste nebylo uplne dobre kdyz jsem musel udelat diru do palubky kvuli tem dvoum senzorum...

jo a v zadnym navodu nepsali kam zapojit ten heater core senzor, pak jsem nekde nasel ze by to melo byt udajne na pinu 20 do toho ovladani ale nakonec jsem to nezapojil a facha to i bez toho...

jo a strasnej problem je sundat ty hadice z topeni co vedou skrz pricku. Zmacknout a stahnout nejdou protoze ty trubicky pod tim jsou strasne tenky a pristup k nim je taky strasne spatnej... To jsem nakonec vyresil ze jsem je preriznul jinde a pak jsem je spojil trubickou a prepaskoval sponkama...

no jak se na to tak koukam byl problem vlastne vsechno... Tak to koukám!
rikam ze napodruhy bych do toho nesel... Úsměv

joooo tak to je vpoho, ja myslel ze to je slozity naky.. pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 18:32   Citovat  

PreludeZ napsal:
... rikam ze napodruhy bych do toho nesel... Úsměv

Aha, tak nic, no ... pořádnej výtlem
(asi tušíš, co jsem se chtěl zeptat)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 19:18   Citovat  

PreludeZ napsal:
doufam ze umis anglicky ale jsou tam i obrazky Úsměv
v tech navodech je vse co potrebujes, hlavne si vem i kompletni kabelaz vnitrku auta, budes ho potrebovat kvuli konektorum a taky si urcite vem Heater Valve and Solenoid (Optional) i kdyz pisou ze to je jen optional, bez toho to nedas.

Good luck and enjoy meetallll

Díky ... překvapilo mně, že většina věcí tam zůstává ...

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2009 , 10:01   Citovat  

Riccardo napsal:
Díky ... překvapilo mně, že většina věcí tam zůstává ...

no v podstate z toho potrebujes vsechny ty cidla ovladaci panel a ty motorky kterejma se ovladaji klapky a predelat to z RHD na LHD a spojit kablema...
pocitej ale s tim ze rozeberes pulku auta

P1010026.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P1010026.JPG, 100.19 kB

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2009 , 10:16   Citovat  

koukam ze ses u toho zapotil vic nez .... kdybys tam ZADNOU klimatizaci nemel Velmi šťastný

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2009 , 10:24   Citovat  

mno zapotil jsem se dost HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2009 , 14:19   Citovat  

PreludeZ napsal:
no v podstate z toho potrebujes vsechny ty cidla ovladaci panel a ty motorky kterejma se ovladaji klapky a predelat to z RHD na LHD a spojit kablema...
pocitej ale s tim ze rozeberes pulku auta

Tak to je masakr ... tohle bych už asi nedal dokupy Velmi šťastný

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2009 , 20:46   Citovat  

Riccardo napsal:
Tak to je masakr ... tohle bych už asi nedal dokupy Velmi šťastný

jestli to chces predelat tak budes muset Úsměv je to akce typu "vsechno ven, vsechno dovnitr"
takze cela palubka + stredovej tunel + vsechno co je na tom a pod tim a vsechno co je k tomu prisroubovany...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2009 , 21:47   Citovat  

Tak už jsem to pomalu s digi klimou vzdal, když tu náhle se mně Lukas zeptal, jakto že ji ještě nemám doma, abychom ji mohli zamontovat ... Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2009 , 11:39   Citovat  

PreludeZ: prosímtě mám takový dotaz: měnil jsi taky jenom ten Air mix motor, nebo si zaměnil celou tu krabici včetně motorku ? Výměna samotnéo motorku je dost opruz ...

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2009 , 15:23   Citovat  

Riccardo napsal:
PreludeZ: prosímtě mám takový dotaz: měnil jsi taky jenom ten Air mix motor, nebo si zaměnil celou tu krabici včetně motorku ? Výměna samotnéo motorku je dost opruz ...

nemuzes prohodit celou krabici kdyz je zrcadlove obracena prece, musi se prehodit motorek a vyrobit k nemu tahla...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2009 , 19:48   Citovat  

V sobotu jsme "vyvrhli" Zdendovu Preludu (je to japonec importovaný do UK). Akce proběhla nečekaně rychle a klimu a zrcátka už mám doma. Klima sice není úplně 100% kompletní, stejně by nešla použít, když je zrcadlově obrácená (chvíli jsem si myslel, že jo). Ale všechny věci na přestavbu na automatiku tam jsou.

Vrhnem se na to v pátek. Myslím si, že snad nebudeme muset demontovat odpařovač (evaporator), kvůli kterému by nám uteklo chladivo.
Pokud se povede z jedné strany odmontovat topení a z druhé strany větrák, tak do odpařovače stačí jenom vložit teplotní čidlo.

Dráty snad budou v pohodě. Většinou je to přepojení pinů ze starého konektoru klimy na novou jednotku, pak samozřejmě nové čidla, a nakonec už jenom pár věcí navíc ... (airmix a větrák). V tom návodu se nepočítá s tím, že mám celý kabelový svazek, tak si myslím, že ho trochu pozměníme.

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2009 , 21:42   Citovat  

Toz drzim palce at to facha jak ma je to dobrý je to dobrý Pry to zase tak slozite neni.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2009 , 21:46   Citovat  

Prelude napsal:
Toz drzim palce at to facha jak ma je to dobrý je to dobrý Pry to zase tak slozite neni.

Po několikátém přečtení toho návodu, podívání na schéma v servisním manuálu a trocha meditace, mi to už taky zas tak hrozné nepřipadá. Úsměv
Ale spojíme to ještě s instalací sklápěcích zrcátek, úpravou stmívání hodin a možná boční skla ....

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2009 , 21:54   Citovat  

Riccardo napsal:
Po několikátém přečtení toho návodu, podívání na schéma v servisním manuálu a trocha meditace, mi to už taky zas tak hrozné nepřipadá. Úsměv
Ale spojíme to ještě s instalací sklápěcích zrcátek, úpravou stmívání hodin a možná boční skla ....
Stmivani bocnich skel? Velmi šťastný

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2009 , 6:52   Citovat  

Prelude napsal:
Stmivani bocnich skel? Velmi šťastný

Knight Rider? HaHaaa Mr. Green

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2009 , 14:15   Citovat  

offtopic ... vy ještě nemáte automatické stmívání skel ? Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2009 , 9:04   Citovat  

PreludeZ: Zrovna se dívám k tobě do garáže, jak jsi vyřešil umístění čidla vnitřní teploty ... kvůli té prohloubenině musí být o něco výš než původně. Nedělá to problém, když na to posvítí slunko ? A neměl jsi problém s délkou té přívodní hadice ? (nechápu, jakou tam má funkci ?)

A ještě mám dotaz: kudy jsi vedl drát od vnějšího čidla teploty ? Pěkně originál pod blatníkem, nebo sis to nějak zjednodušil ?

A nakonec ještě jedna věc s podsvícením ... jak se ti to chová při zapnutí světel ? Mělo by se ztlumit podsvětlení i klimy - ale je ten displej pak dobře vidět ? Já sice mám kolečko na seštelování intenzity podsvícení, ale třeba hodiny mi na to nereagujou. Pokud se klima bude chovat stejně, tak to by bylo blbé. Když svítí slunko a chci se podívat kolik je hodin, tak musím světla vypnout ...

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2009 , 9:31   Citovat  

Riccardo napsal:
PreludeZ: Zrovna se dívám k tobě do garáže, jak jsi vyřešil umístění čidla vnitřní teploty ... kvůli té prohloubenině musí být o něco výš než původně. Nedělá to problém, když na to posvítí slunko ? A neměl jsi problém s délkou té přívodní hadice ? (nechápu, jakou tam má funkci ?)

jj je to o par mm vys ale nicemu to nevadi. Ta hadice ma funkci ze diky tomu proudicimu vzduchu vis jaka je teplota v aute. Kdyby to bylo jen cidlo ve stojicim vzduchu tak by prave zalezelo na tom jestli tam sviti na to slunko nebo ne.

Riccardo napsal:
A ještě mám dotaz: kudy jsi vedl drát od vnějšího čidla teploty ? Pěkně originál pod blatníkem, nebo sis to nějak zjednodušil ?

blatnik jsem nesundaval. Drat jsem pridelal ke svazku co tam vede motorovym prostorem.

Riccardo napsal:
A nakonec ještě jedna věc s podsvícením ... jak se ti to chová při zapnutí světel ? Mělo by se ztlumit podsvětlení i klimy - ale je ten displej pak dobře vidět ? Já sice mám kolečko na seštelování intenzity podsvícení, ale třeba hodiny mi na to nereagujou. Pokud se klima bude chovat stejně, tak to by bylo blbé. Když svítí slunko a chci se podívat kolik je hodin, tak musím světla vypnout ...

pri zapnuto svetel se to podsviceni utlumi stejne jako hodiny takze to je spatne videt nebo to neni videt vubec Smutný to denni sviceni je naprd KO KO KO

Obsah fóra Honda-club.cz   
Automatická klimatizace pro P4G
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina