Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
teče olej z filtru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2008 , 21:17   Citovat  

Měnil jsem olej a dal jsem filtr co mi koupil kámoš- Clean filter made in italy. Na těsnění měl takový rantlík,jako by naněm byl nalepený o kroužek,se mi to hned nezdálo. Nicméně po 2500 km od výměny strašný smrad z pod auta,vlezu tam a filtr povolený asi o 2 až 3 otáčky a zgychaný celý vlnovec od výfuku. Tak sem to dotáhl dolil 1,5 litru oleje a fičel koupit jinný filtr,koupil jsem mann v auto kelly. Namontoval jsem ho a dnes jsem provedl kontrolu a ejhle, kapička tam byla,ale filtr byl pevně na svém místě.

Otázka1, proč se povolil ten první a dotahují se filtry jen rukou,nebo je třeba je dorvat utahovákem?
Otázka2, neměl jsem lehce jemným smirkem ojet dosedací plochu pro těsnění?
Otázka3,stalo se to už někomu?
Otázka4,proč byla tak kampička i na dalším předpokládám mnohem kvalitnějším filtru?

Těsnění od filtru lehce máznu novým olejem a filtr dotáhnu rukou co to de,dělám něco špatně? Při přístupu k filtru v leže pod autem u motoru f20b6 se nejedna o žádnou medvědí sílu,ale je to celkem dost dotažené..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Filda je teď offline  Filda
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2008 , 21:20   Citovat  

potrel jsi to tesneni olejem?
Ja to dotahuju pouze rukou ale jednou jsem taky mel filtr povolenej ale to jsem to dotahnul malo Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2008 , 21:25   Citovat  

gumové těsnění na filtru se jen potře olejem a filtr utáhne silou ruky, správně tedy momenťákem ale na kolik Nm nevím, řekl bych viz manuál (že mě huba nebolí) Úsměv
Filtr se sám od sebe nepovolí, takže buď byl málo utažený, nebo měl špatný závit. Stalo se mě taky, že prosakoval v pertlu.
Jinak orig. filtr stojí 300 Kč (alespoň z Německa) a podle mne, se tahle "velká" investice vyplatí, navíc se nekonají ranní 2 vteřinové starty bez mazání (filtr v sobě dobře drží olej a mazání zhasíná téměr okamžitě)

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2008 , 21:32   Citovat  

Rom. napsal:
gumové těsnění na filtru se jen potře olejem a filtr utáhne silou ruky, správně tedy momenťákem ale na kolik Nm nevím, řekl bych viz manuál (že mě huba nebolí) Úsměv
Filtr se sám od sebe nepovolí, takže buď byl málo utažený, nebo měl špatný závit. Stalo se mě taky, že prosakoval v pertlu.
Jinak orig. filtr stojí 300 Kč (alespoň z Německa) a podle mne, se tahle "velká" investice vyplatí, navíc se nekonají ranní 2 vteřinové starty bez mazání (filtr v sobě dobře drží olej a mazání zhasíná téměr okamžitě)

10-14Nm Mrk

o rozdílu ve filtrech hodlam poreferovat, snad již příští týden

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2008 , 0:22   Citovat  

jo náš mechoš na bagry má filtry mann a tam jsou i utahovací momenty abylo tam 12 Nm. Myslím,že je jedno o jaký filtr se jedná,jesttli na os nebo nakl,nebo bagr,motor jako motor.

marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2008 , 8:26   Citovat  

na accorda jedine original ( nebo aspon ten z Nemecka ) , na 2,2VTec sem vyzkousel clean, mann, fram, bosch a na kazdem se do 3oo km objevilo aspon par kapek oleje, original stoji neco kolem 25o,- je to dobrý

Sybi je teď offline  Sybi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2008 , 13:30   Citovat  

marek.82 napsal:
na accorda jedine original ( nebo aspon ten z Nemecka ) , na 2,2VTec sem vyzkousel clean, mann, fram, bosch a na kazdem se do 3oo km objevilo aspon par kapek oleje, original stoji neco kolem 25o,- je to dobrý

k 4.
kapička tam bude proto že ti třeba teče olej po motoru od hlavy nebo jak si tam měl kaluž od starýho tak Ti to zadělalo blok a po čase ti to kousek steklo takhle dolu, určitě si totiž nečistil blok na 100% aby to dohromady nedalo kapičku

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2008 , 19:45   Citovat  

no Sybi,právě,že jsem blok motoru utřel velmi důkladně a koukal jsem tam s transportkou a od svodů je motor krásně suchý,kolem filtru byl zbabraný,tak sem ho utřel a na tom novém filtru byla ta kapka docela čistá,bez prachu,který by nutně byl v oleji,který by stekl po motoru. No lehnu pod auto ještě jednou a uvidím..

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2008 , 20:45   Citovat  

ja takovej problem nikdy nemel ... udelal bych to tak ze filtr na fest utanu rukou a jeste bych ho klicem o 1/4 - 1/2 utahl klicem ...

Pikey je teď offline  Pikey
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2008 , 21:20   Citovat  

Odpověď na otázku číslo 3:

Stalo, a jak tak vidím, tak italský filtry jsou pěkný šmejdy. Tak dva měsíce zpátky jsem koupil C6G z Itálie a po najetí pár km celej spodek motoru a vana od oleje. Hned jsme jeli s kamarádem na rampu kde jsme zjistili to samý co ty. Takže řešením je kvalitnější neitalský filtr. je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
teče olej z filtru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina