Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
polopřevod->jiný majitel?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 23:50   Citovat  

potřebuji vědět jestli auto které je v polopřevodu na mě může na sebe přihlásit jiný člověk, údajně to jde když mu dam plnou moc. nevíte někdo?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 23:53   Citovat  

posero napsal:
potřebuji vědět jestli auto které je v polopřevodu na mě může na sebe přihlásit jiný člověk, údajně to jde když mu dam plnou moc. nevíte někdo?

mělo by to tak jít, osobně to budu vědět příští tejden muhehe
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 23:54   Citovat  

Ano. 100%. Overeno. Plna moc bejt ani nemusi, jen treba kupni smlouva mezi tim, kdo je v poloprevodu a tim, kdo bude zapsanej jako skutecnej majitel..
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 0:00   Citovat  

super. díky moc kluci Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 0:04   Citovat  

posero napsal:
super. díky moc kluci Mrk

Ty nemas zac. OK
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 0:25   Citovat  

Přesně takhle to funguje:-) Ověřeno nespočetněkrátÚsměv)
   Návrat  
md.doxa je teď offline  md.doxa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 12:01   Citovat  

nechci zakládat nový téma - prodal jsem auto, je v polopřevodu napsanej novej majitel, kterej si to už asi dva roky nepřihlásil, neplatí povinný ručení. Zajímalo by mě, jesli od nového roku kvůli tomu nebudu mít nějaké problémy nebo jestli někdo neví, co s tím mám dělat?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 12:17   Citovat  

md.doxa napsal:
nechci zakládat nový téma - prodal jsem auto, je v polopřevodu napsanej novej majitel, kterej si to už asi dva roky nepřihlásil, neplatí povinný ručení. Zajímalo by mě, jesli od nového roku kvůli tomu nebudu mít nějaké problémy nebo jestli někdo neví, co s tím mám dělat?

No pokud jsi to odhlásil, tak by to v evidenci vozidel mělo být... Já bych problém neviděl...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 12:22   Citovat  

Hellborn napsal:
No pokud jsi to odhlásil, tak by to v evidenci vozidel mělo být... Já bych problém neviděl...

oki, tak snad je to tak, jak říkáš, já si možná pro jistotu ještě zajedu na úřad, jestli je to skutečně odhlášený z mýho jména.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 12:41   Citovat  

Ten, kdo je v poloprevodu uz je prakticky branej, jako by mel auto napsany na sebe. Dle SPZ uz treba vyjede v databazi vozidel jako majitel vozidla ten, kdo je v poloprevodu (kdyz neni prevod dokoncenej)..
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 0:35   Citovat  

alicante napsal:
Ten, kdo je v poloprevodu uz je prakticky branej, jako by mel auto napsany na sebe. Dle SPZ uz treba vyjede v databazi vozidel jako majitel vozidla ten, kdo je v poloprevodu (kdyz neni prevod dokoncenej)..

Asi před třemi lety, jsme měl kupovat Civica, pak z toho sešlo, ale bylo to již na mne odhlášené.....můžu tedy být veden jako majitel?? nebo jak či kde zjistím co se s tím autem pak stalo? to mi hlava nebere
Jedinný co by jsem snad mohl ještě najít je fotka s původní SPZ
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 0:45   Citovat  

Ajsik napsal:
Asi před třemi lety, jsme měl kupovat Civica, pak z toho sešlo, ale bylo to již na mne odhlášené.....můžu tedy být veden jako majitel?? nebo jak či kde zjistím co se s tím autem pak stalo? to mi hlava nebere
Jedinný co by jsem snad mohl ještě najít je fotka s původní SPZ

Jestli si to nikdo dal na sebe neprihlasil, ano, muzes bejt vedenej jako majitel. Takovych pripadu budou tisice, na uradech slysim samy legracni story o tom, jak se stalo ze kdo figuruje v papirech.. Zajit se zeptat na prislusnej urad s SPZ dotycneho vozu nebo by ti to meli vyjet podle tvyho RC, ktery vozy jsou na tebe vedeny. Maji uz ted tu databazi, do ktere budou od novyho roku nahlizet pojistovny a srovnavat to se svyma seznamama pojistniku..
   Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 9:30   Citovat  

alicante napsal:
Jestli si to nikdo dal na sebe neprihlasil, ano, muzes bejt vedenej jako majitel. Takovych pripadu budou tisice, na uradech slysim samy legracni story o tom, jak se stalo ze kdo figuruje v papirech.. Zajit se zeptat na prislusnej urad s SPZ dotycneho vozu nebo by ti to meli vyjet podle tvyho RC, ktery vozy jsou na tebe vedeny. Maji uz ted tu databazi, do ktere budou od novyho roku nahlizet pojistovny a srovnavat to se svyma seznamama pojistniku..

Tak mě napadá, že tohodle může vzniknout pěkná lumpárna.
Pokud nebudu chtít být v registru jako majitel ( což je dnes poměrně aktuální ) auta kterého se chci zbavit, tak ho jednoduše na někoho přepíšu a je to. Vím, že uplně tak jednoduchý to později není, ale přepis jako takový na někoho jiného je absolutně bez problémů. Dotyčný pak dostane poukázku ..... zaplať - nepřepsals a teď tě pěkně zkasírujem za to ,že jsi to neměl pojištění.
Asi nejsem daleko od pravdy že?

Každopádně to nechci po novém roce vidět ..... těch zoufalích lidí. Mezi které budu asi také patřit, protože vše nestihnu dokončit. Na odhlášku aut se ani nemůžu dostat. Lidi tam jsou už od 4 ráno.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 13:01   Citovat  

Ted je to na registru opravdu mazec. Lidi nám tu stojí od 0600 a domů se člověk dostane taky až po 1800.A to jsme relativně malé město.Nedokážu si představit,jak to "funguje" ve větších městech.Ovšem,občas mě opravdu udivuje,jakej v tom mají lidi nepořádek.Připadá mi to,jako by pro někoho bylo auto to samé,jako ponožky.Koupím,použiju,a za čas vyhodím..a pak hups,na registru jsou na mě zlý.. Ble
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 13:04   Citovat  

Nevíš náhodou, jak to bude v případě, že převod bude zahájen v tomto roce (odhlášení) a dokončen v roce příštím (přihlášení)? Bude to už s ekologicko-vyděračskou daní?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 13:07   Citovat  

Pokud uděláš polopřevod v prosinci a dohlásíš to v lednu,tak bohužel už za draho Smutný Ach jo..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 13:09   Citovat  

MikeT napsal:
Ted je to na registru opravdu mazec. Lidi nám tu stojí od 0600 a domů se člověk dostane taky až po 1800.A to jsme relativně malé město.Nedokážu si představit,jak to "funguje" ve větších městech.Ovšem,občas mě opravdu udivuje,jakej v tom mají lidi nepořádek.Připadá mi to,jako by pro někoho bylo auto to samé,jako ponožky.Koupím,použiju,a za čas vyhodím..a pak hups,na registru jsou na mě zlý.. Ble

Kolega byl v Praze přihlásit auto a funguje to takhle: objednal se přes net na 11h (máš být o 5min. dřív), v 10.45 přišel k okýnku a zeptal se,jestli je tam správně. Paní mu to potvrdila a poslal ho čekat. V 10.55 to s ním začla vyřizovat, v 11.00 skončili, další mohl být objednán až na 11.15). Vzhledem k tomu,že o víkendu prodal auto po tátovi (asi za 5tis.),tak se ptal na odhlášení,ale byl odmítnut s tím, že jedna net-rezervace = 1 věc. Paní se zvedla a oznámila kolegyni,že si jde dát kávu l vedoucí... Na odhlášení byl kolega včera a to měl kliku,že se na těch netrezervacích uvolnilo jedno místo ve Vysočanech... Jinak do ledna neměl šanci... Leda stát od rána frontu, přičemž dopoledne dochází pořadové lístky...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 13:15   Citovat  

MikeT napsal:

U nás si z teho hlavu nedělaj. Dodržují přesně otvírací dobu, což je asi v pořádku ...no dejme tomu...... ale, že místo 5 přepážek jsou otevřené jen tři a to taky některá 2 h nepremává to už je mazec. Do konce roku prý nemám šanci se tam dostat. jedině, že bych si tam vzal spacák a už ve tři tam byl. Prostě na konci roku něco takového dát v platnost a ještě v této době........ to budou voliči opět rozumě volit. Zkrátka už teď si to každý vysvětluje po svém a po pravdě kdybych si nekoupil jednou za měsíc noviny a něco se nedočetl zde na dizkusi, tak ani nevím co se děje a co mám dělat když je tohle takhle atd. Ano jsem rozčílený ...... vy to máte smutný v tom, že na vás se lid za přepážkami vybije.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 13:17   Citovat  

Hellborn napsal:
Kolega byl v Praze přihlásit auto a funguje to takhle: objednal se přes net na 11h (máš být o 5min. dřív), v 10.45 přišel k okýnku a zeptal se,jestli je tam správně. Paní mu to potvrdila a poslal ho čekat. V 10.55 to s ním začla vyřizovat, v 11.00 skončili, další mohl být objednán až na 11.15). Vzhledem k tomu,že o víkendu prodal auto po tátovi (asi za 5tis.),tak se ptal na odhlášení,ale byl odmítnut s tím, že jedna net-rezervace = 1 věc. Paní se zvedla a oznámila kolegyni,že si jde dát kávu l vedoucí... Na odhlášení byl kolega včera a to měl kliku,že se na těch netrezervacích uvolnilo jedno místo ve Vysočanech... Jinak do ledna neměl šanci... Leda stát od rána frontu, přičemž dopoledne dochází pořadové lístky...

To si děláš srandu?Úsměv))))...za včerejšek jsem vyřídil 36 lidí...jen já sám..kolegové obdobně,skoro jsem si nestihl udělat ani pití.To se pak nedivím,že tam maj takový fronty.Fakt bordel..Kontrolu na ně,to je opravdu vidět ta produktivita práce.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 13:19   Citovat  

MikeT napsal:
To si děláš srandu?Úsměv))))...za včerejšek jsem vyřídil 36 lidí...jen já sám..kolegové obdobně,skoro jsem si nestihl udělat ani pití.To se pak nedivím,že tam maj takový fronty.Fakt bordel..Kontrolu na ně,to je opravdu vidět ta produktivita práce.

Tohle bylo v prvním patře,kde vyřizují ty rezervace, v přízemí nemohl kolega přes ty lidi tam skoro projít...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 13:42   Citovat  

Hellborn napsal:

Ta objednávka musí být fajn. V každém případě aspoň víš jestli se na tebe dostane.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 14:02   Citovat  

MikeT napsal:
ono to tak není ? já mám takovej pocit že je kolem toho kupa zbytečný byrokracie , všude počítače počítače a ...... z toho .koupím auto, rozeberu na prvočinitele ,rozprodám, kastli rozřežu a zbydou mi papíry co s něma -buď koupím doklad o likvidaci nebo ?
Hele jak to mám udělat když jsem koupil auto na díly , majitel je na mě odhlásil ale už mi neposlal velký tp , nemůžu se mu dovolat , jinej kontakt nemám. když bych šel na uřad vydaj mi duplikát velkýho tp ,když je auto odhlášený na mě ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 14:44   Citovat  

monty napsal:
ono to tak není ? já mám takovej pocit že je kolem toho kupa zbytečný byrokracie , všude počítače počítače a ...... z toho .koupím auto, rozeberu na prvočinitele ,rozprodám, kastli rozřežu a zbydou mi papíry co s něma -buď koupím doklad o likvidaci nebo ?
Hele jak to mám udělat když jsem koupil auto na díly , majitel je na mě odhlásil ale už mi neposlal velký tp , nemůžu se mu dovolat , jinej kontakt nemám. když bych šel na uřad vydaj mi duplikát velkýho tp ,když je auto odhlášený na mě ?

MikeT
Zajímavá otázka. Se přidám.
Mám auto v mezipřepisu a mám papír o ek. likvidaci. Co mě čeká na úřadě pokud se tam dostanu až po novém roce?
Ti nedáme pokoj ani doma co? Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 15:04   Citovat  

georgo napsal:
MikeT
Zajímavá otázka. Se přidám.
Mám auto v mezipřepisu a mám papír o ek. likvidaci. Co mě čeká na úřadě pokud se tam dostanu až po novém roce?
Ti nedáme pokoj ani doma co? Úsměv

Dle vyjádření,co nám přišlo z ministerstva:
Zahájí se Správní řízení,ztotožní se doklady a Protokol o eko.likvidaci,provede se registrace na vlastníka( bez pojištění a ev.kontroly), vybere se 800 kč a zároven se vozidlo trvale vyřadí.
Možný postih podle § 46 zákona č.200/1990 sb. o přestupcích, protože vozidlo může nechat trvale vyřadit pouze vlastník vozidla a ten musí být jako vlastník zaregistrován v registru vozidel( dle 56/2001 Sb.). Pokuty až do výše 25 000,-

Monty: Pokud se stane,že se ztratí TP v polopřevodu,tak se zašle žádost o spis vozidla na úřad,kde bylo vozidlo naposledy dohlášeno. Čeká se na spis,poté je vystaven na základě informací ze spisu duplikát.Udělá se kopie a obeznámí se STK,že na Evidenční kotrolu jde žadatel s kopií TP. nesmíme dát do ruky čistopis,pokud je vystaven jako duplikát....a pak se klasicky registruje..

Je to děsně kostrbatej systém..
Jinak, sám mám té byrokracie pokrk..jako člověk,kterej byl i na druhé straně přepážky to tady občas nechápu,kolik ptákovin je potřeba na tak jednoduchou věc,jako je trvalé vyřazení...Bohužel to je výplod lidí hoodně nad námi:-((
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 18:13  Naposledy upravil md.doxa dne 11.12.2008 , 18:18, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tak auto bylo tenkrát přihlášeno ještě na otce, ale bohužel zrovna leží v nemocnici a řekli mi, že k tomu, aby mě na úřadu mohli dát výpis vozidel dané osoby, potřebují k tomu plnou moc.. je tu někde dobrej "spisovatel"? jak by ta plná moc měla vypadat? Tak to valím bulvy

to MikeT: teď mě tak napadá, kdyby sis pořídil horkou linku s informacema ohledně přehlašování a vyřazování aut, asi by sis momentálně celkem vydělal Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 18:48   Citovat  

md.doxa napsal:
tak auto bylo tenkrát přihlášeno ještě na otce, ale bohužel zrovna leží v nemocnici a řekli mi, že k tomu, aby mě na úřadu mohli dát výpis vozidel dané osoby, potřebují k tomu plnou moc.. je tu někde dobrej "spisovatel"? jak by ta plná moc měla vypadat? Tak to valím bulvy

to MikeT: teď mě tak napadá, kdyby sis pořídil horkou linku s informacema ohledně přehlašování a vyřazování aut, asi by sis momentálně celkem vydělal Velmi šťastný

Já, níže podepsaný, ......, nar......, bytem...... tímto zmocňuji ....., nar......, bytem..... k pořízení výpisu z registru vozidel týkajících se mé osoby (tohle by měl upřesnit MikeT)

V ...... dne .....

Podpis

Zmocnění přijímám

Tvůj podpis
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2008 , 19:57   Citovat  

Tak jsem se dotazoval jak to mám a tady je odpověď:
Dotaz:

Dobrý den,
Asi před třemi lety, jsem kupoval ojeté vozidlo. Po zkušební jízdě, prohlídce vozidla a domluvy s majitelem došlo k dohodě o koupi. Za několik dní bylo vozidlo na mne odhlášeno v polopřevodu. Pro vozidlo jsem si přijel, podepsal smlouvu a zaplatil cenu. Po odjezdu, cca 200m bylo hned jasné že vozidlo je v jiném stavu než několik dní předem. S předchozím majitelem jsem se ihned domluvil na místě na vrácení vozidla a odstoupení od smlouvy.
Mohu být veden jako majitel tohoto vozidla a případně po mě vymáháno povinné ručení?

Odpověď:
Pokud jste odstoupil a fakticky se tak nikdy nestal vlastníkem, tak ne.
JUDr. T. Beran

Snad by se to taky mohlo někomu hodit vědět...
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2008 , 23:51   Citovat  

Přidám se z otázkou: v roce 2004 jsem dal do depozitu Škodu 120,mám od ní velkej techničák,tot vše-auto již neexistuje...

Napadá mě otázka co s tím do budoucna,asi nebudu sám.

Jako vždy už sem slyšel několik verzí např: že to nevadí a že to časem propadne a značky zruší,anebo že si mě po x letech zavolají at si auto vyzvednu,pokuta atd...

Jak to tedy je? Vím jen že se mění doba pro depozit na maximálně 1rok(nebo rok a půl-ted si nejsem jistý)
a samozřejmě známá pakárna vyzvednout auto z depozitu mohu jen s platnou technickou x s autem ale nesmím bez platáku,podvalu na silnici....Sakra oni vůbec nepřemýšlý...jsou jak šílený Ble
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2008 , 23:54   Citovat  

alicante napsal:
Ano. 100%. Overeno. Plna moc bejt ani nemusi, jen treba kupni smlouva mezi tim, kdo je v poloprevodu a tim, kdo bude zapsanej jako skutecnej majitel..

přesně.
   Návrat  
Meda je teď offline  Meda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2008 , 1:57   Citovat  

Cody napsal:
Přidám se z otázkou: v roce 2004 jsem dal do depozitu Škodu 120,mám od ní velkej techničák,tot vše-auto již neexistuje...

Napadá mě otázka co s tím do budoucna,asi nebudu sám.

Jako vždy už sem slyšel několik verzí např: že to nevadí a že to časem propadne a značky zruší,anebo že si mě po x letech zavolají at si auto vyzvednu,pokuta atd...

Jak to tedy je? Vím jen že se mění doba pro depozit na maximálně 1rok(nebo rok a půl-ted si nejsem jistý)
a samozřejmě známá pakárna vyzvednout auto z depozitu mohu jen s platnou technickou x s autem ale nesmím bez platáku,podvalu na silnici....Sakra oni vůbec nepřemýšlý...jsou jak šílený Ble
no buď budeš každej rok prodlužovat depozit nebo to auto uplně odhlaš z evidence

já jsem nedávno odhašoval taky š 120 měl jsem doma techničák se značkama od léta 2003 :auto mělo zrušenou pojistu a sešrotováno v říjnu 2003 a od té doby se s tím nic nedělo,na úřadě chtěly výpys o tom kdy bylo naposledy vozidlo pojištěno,vypsaný formulář na odhlášení vozidla a pak mi ještě dali předtištěné prohlášení ve kterém se píše že jsem vozidlo zlikvidoval před uvedením zákona o ekoligické likvidaci paragraf bla bla bla kam jsem doplnil patřičné údaje podepsal se a odevzdal to Velmi šťastný
A nechtěli po mě ani korunu je to dobrý
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
polopřevod->jiný majitel?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina