Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkusenost s autorizovanym servisem - cteni k peceni cukrovi
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 9:22   Citovat  

Vzhledem k tomu, ze je to u konce, je na case popsat detailne, jak probihala oprava meho CTDi v autorizovanem servisu Honda Stodulky.
Poslednich asi 3000km se z motoru ozyvalo rachtani, ktere kdyz se zmenilo na " taktaktaktaktaktak" souvisejici s otackama, tak jsem s neprijemnou predstavou co vsechno to muze byt okamzite vyrazil do servisu, vybral jsem tentokrat Stodulky.
V servisu se ptam p. Růžičky, co by to mohlo byt, a rika mi, ze to muze byt vsechno mozny, a se šibalskostarostlivym vyrazem ve tvari dodava ze " taky rozvody, uz jsme to tu meli".
Druhy den telefon - "tak jsou to ty rozvody a chrasti alternator"" Co to bude stat?""asi 25000,- rozvody a 14000,- alternator"rekl jsme si rozvody, to nehodlam riskovat ale ten altik si sezenu, kdo vi jestli se to neda opravit, je jasny jaky jste měniči. Zavolal jsem znamemu v jinem dealerstvi ( dale jen ZJD) a situaci mu vysvetlil. K memu VINku zjistil mimo jine ze:
1)Chrasteni altiku je v systemu Hondou uvadena zavada, resi se vymenou loziska a zmenou drahy remene, coz pri dokonalem provedeni i tak nemuze stat vic jak nejakych 4-5 tisic.
2)Na rozvody je prodlouzena zaruka 200tkm nebo 4+3roky - mam bohuzel uz 211tkm.
3) Na moje auto je svolavacka na turbo, resi se to jeho vymenou. ( Tuto informaci od ZJD jsem mel uz drive, ale kvuli dylce clanku to davam casove sem.
Volam Ruzickovi: " Vymente rozvody, altík si seženu. A co se tyce tech rozvodu, jsem ochotnej zapomenout na to , ze na aute je svolavacka na turbo, kterou jste mi opakovane zamlceli ( nebyl jsem ve Stodulkach poprve), ale rozvody udelejte jako zaruku, nebo aspon vymyslete poradnou slevu." "Zeptam se sefa - asi 5 vterin ticho - tak to nejde, bohuzel." "A to turbo, nevim kdo vam co napovidal, overoval jsem to i na HČR, nic takovyho tam neni."
S vedomim, ze mi uz jednou ve Stodulkach tvrdili, ze na praskly svody je prodlouzena zaruka 150tkm a ja je pak v jinem autorizovanem servisu vymenil na zaruku 200tkm, jsem neuveril a zavolal ZJD2, o 150km vedle. " Vidim to tady, je tam svolavacka na turbo, casove neomezena, dokud se turbo nevymeni, mate na ni pravo." K tomu jsem mel informaci od ZJD1, ze servisy to nechteji delat , protoze na to je malo normohodin, takze na tom prodelavaji......

Oprava mela byt hotova v patek, Ruzicka vola v pondeli:" Tak to mate hotovy" rikam " fajn, uz jsem Vam chtel volat, to jsem rad, ze uz to je "" No pockejte, az tak se neradujte [žovialní mechanikův humor]. je to 41000,- "
Jsem zvyklej na leccos, takze se mi tep zvysil jen o 20bpm. "Jaktože to je tolik, mluvili jsme o 25000,-?" " no, 24000,- material, a zbytek je prace, den a pul, přeci" tep se mi zvysil o dalsich 20bpm. "Muzu vam dat moji osobni slevu /asi jsem se mu libil/, to je fakt maximum, co muzu udelat, to je pak 39000,-"dodal chlacholivym tátovským tónem. .Tep se mi snizil o 5 bpm. Se slovy " no jo, no, co mam delat" jsem polozil telefon a zacal vec resit.
Zavolal jsem ZJD1 a celou situaci jsem mu vysvetlil. Kdyz zacly padat cifry, hned rikal ze je to podezrely, at mu poslu fakturu, resp. at si ji necham predem poslat mejlem. Ejhle, na mejlem poslane fakture uz bylo jen 37933,- s tim ze jsem poprve videl nejakou predbeznou cenu na papire, a to 32000,-. Fakturu jsem ZJD1 preposlal, a ten mi posleze volal, ze tohle natahovani ho fakt stve, at nic nepodnikam dokud mi nerekne, ze to poresej na HČR. Z HČR se vratila informace ze " se jim to taky nezda, ale ze material si servis dokazal obhajit a ze je asi natazena prace a ze ja urcite nemusim jit pres predbeznou cenu plus 10 procent ". Do HČR jsem zavolal sam, clovek na druhe strane mi toto potvrdil znovu a dodal " vite co , je to tezky, my na ty servisy vlastne nemame jak slapat"

Volam ve ctvrtek Ruzickovi " Prijedu v patek driv jsem to nestih, bylo by dobry abyste tam vy byl, asi to jeste proberem"
" Ja uz sedim v aute , zejtra mam dovolenou, ale vsechno je tak jak jsme se dohodli, auto je pripraveny, vsechno je v poradku"
"A bude tam pan Šverma?"
"Ten je nemocnej, ja ho zastupuju"
"Tak kdo tam bude?"
" Pan Vohanka. domluvte se s nim."
Volam Vohanku:"Zitra prijedu, pripravte mi veskery vymeneny dily, budu je chtit odvezt a jeste se zeptam - predbeznou cenu uvadite predpokladam vc. DPH, jak to ma podle zakona byt?"
"Jasne, samozrejme - pockejte ja se na to radsi podivam"
"Nikam se nemusite divat , me jen zajima jestli predbezna cena je s DPH"
" Jasne" a aniz bych chtel, dodal:" no ale tady je to vsechno v poradku ( evidentne mel echo predem, nic jsem nenamital, ze by neco nebylo v poradku) cena je 34520,-"
"COŽE?"
" no jasne, my preci nemuzeme nikdy jit pres 10% navrch z predbezny ceny( s tonem jako ze jsem totalni idiot)"
"Ale predevcirem ste mi poslali fakturu na 37933,-!!"
"Noooooo, hmmmmm, eeeeee, no kolega to tady vcera upravoval, tu fakturu, preci , jeste...... "

V patek jedu do Stodulek, pro jistotu se zenou a nasi malou, aby me zena polibila a dceru jsem stihl naposled pohladit, az me povezou na JIPku.
"Tak, chci videt auto. Pouzite dily jste nachystal?"
Vohanka se slovy "Samozrejme, ja pro ne dojdu (s vyrazem jsi totalni pruda a idiot- dale jen JTPI)" odkulil svych 130kg+ do haly a mrsknul mi krabici s rozvodovymi koly a dvema retezi a napinaky do kufru. To ze tam nebylo vsechno, jsem uz fakt nemel cas resit - napr. srouby vsech silentbloku, 10klipů na krytu motoru, zbytek tuby silikonu, kterej nauctovali za 1166,-, drobny spotrebni material ( zrejme zaklinadlo pro polozku tady te jeste trochu natahnem), tesneni hlavy, atd.atd.
Kdyz jsem s nim pak u stolu resil, co je to za komedii s tema cenama, a proc musim slidit pres HČR, tak mezi nekolika JTPI a za vytrvaleho vrteni treti bradou mi priznal , ze z jejich strany "slo o chybu, teda MALOU chybu" ze mozna pan Ruzicka mel to se mnou dohodnout lip" a dodal " jinak jakooooo, Honda Česká republika si stezovat muze, a my to muzeme, nebo nemusime vzit v potaz" nasledovalo dalsi rozkyvani treti brady a dve JTPI. Pochopil jsem jeho myslenku: HČR at si rika co chce, my te proste natahnem, kdy budem potrebovat.......

Pri ceste k pokladne hodil za mnou jeste dve tri JTPI a ja odjel.

Zaver:
1) Honda Stodulky mi zamerne zamlcila fakta o mem aute, opakovane
2)Postup schvalovani predbezne ceny je naprosto neprijatelny - spolehaji na to, ze nemate cas tam jezdit a podepisovat predbezny ceny a pod., cenu vam steknou do telefonu pokud mozno bez dane a bez prace
3) V tomto pripade navic vse podporili aurou "rozvody - draha oprava a ty nemas jinou sanci blbe, protoze ti to semele motor"
4) Motor je zvukove po oprave uplne stejny - tudiz je otazka jestli rozvody vubec musely byt meneny - na retezu nic nevidim, nemam ho jak premerit, necham posoudit u ZJD1 lepe i ZJD2 a HČR

P.S.Nechci nadavat na Prazaky, ostatne jsem v Praze 13let a spolu s jednim slovenskym rapperem musim rict " S vlky žijem, s vlky vyjem, bez nich v svetě něprežijem" ale mozna si auta konecne prihlasim v Praze. Mam nesmelou obavu, ze Jéčko na mojí SPZ servisy příliš svádí......
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 9:27   Citovat  

Samozrejme bych timto rad podekoval ZJD1 i 2, kteri mi pomohli servis aspon trochu poprudit. V zajmu toho, aby se na dealerskych dnech Hondy pak neporvali, nehodlam zde verejne sdelovat jmena ani mesta, odkud ZJD pochazeji.....
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 9:36   Citovat  

nesouhlas Tak to koukám! Smutný tohle mně strašně mrzí, takovej přístup to je hrozný. No si dělají reklamu dobrou. Však jde o ně! A čím víc bude spokojenej zákazník tím budou mít větší zisky a ne že je budou obírat.
U nás je malej servis v Bechyni, ale jak je malej, tak je skvělej a pořád tam má plno a lidi odchází spokojený a znovu se vrací pochopitelně. Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 9:45   Citovat  

Roverman napsal:
nesouhlas Tak to koukám! Smutný tohle mně strašně mrzí, takovej přístup to je hrozný. No si dělají reklamu dobrou. Však jde o ně! A čím víc bude spokojenej zákazník tím budou mít větší zisky a ne že je budou obírat.
U nás je malej servis v Bechyni, ale jak je malej, tak je skvělej a pořád tam má plno a lidi odchází spokojený a znovu se vrací pochopitelně. Úsměv

Rikal jsem to tomu manikovi na HČR - se nedivte ze pak nemate prodeje, kdyz se servisy takhle chovaji - Hondy jsou dobry auta, ale kdyz se na lidi tak vytrvale kasle, tak vsichni odejdou jinam. I ti co uz maji na to aby si koupili drazsi novejsi, nebo dokonce nova auta, i ti blazni ve starych keplech, kteri jednoho dne by treba prisli pro novy auto ( kdyz se ale divam na situaci v novyhc modelech - nenapada me ktery by to bylo.....)
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 9:56   Citovat  

Kandik: chlape perfektne sepsano a dekuji za rozsireni obzoru mezi servisy.. Jinak mezi nama, ono to bude vesmes vsude stejne a nezalezi ani tak na znacce, jako na lidech.. Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 10:07   Citovat  

gizmi napsal:
Kandik: chlape perfektne sepsano a dekuji za rozsireni obzoru mezi servisy.. Jinak mezi nama, ono to bude vesmes vsude stejne a nezalezi ani tak na znacce, jako na lidech.. Smutný

mozna to bude vesmes vsude stejne, ale budu hledat servis, kde se mnou budou slusne mluvit, splni na cem se dohodneme, pokud nebudou vedet jak dal tak to priznaji, zavadu mi ukazou predem a vysvetli mi proc to je treba vymenit.
Zazil jsem to v Nemecku jako student se starym nezajimavym keplem, nevidim jedinej duvod proc byhc to nemoh vyzadovat 20let po revoluci u nas.

Hledejte taky, aby se procento ojebanych Hondaru, tedy aspon klubaru minimalizovalo. Kdyby diky moji zkusenosti prodali Stodulky jen o jedno auto min, ma to smysl. Pri teto prilezitosti me napada, jestli by nestalo za to zridit samostatny suplik na webu, resp. na foru pro Hondaservisy, s nejakym recenzním dotazníkem nebo necim takovym ......
   Návrat  
peca.gt je teď offline  peca.gt
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 10:07   Citovat  

gizmi napsal:

Máš pravdu, jen pro info.... Opel Mikona servis ve Zlíně...cena za opravu motoru opla omegy podobná jako ta tvoje...zkoušeli 45, pak 38, nakonec 28. Říkal jsem si, chci to nechat opravit pořádně, takže autorizovaný servis opel bude ta správná volba. Ale obrovský omyl!! Už nikdy víc. Auto jsem prodal, po dvou mesicich mi volal kupec, že mu praskl rozvodový řemen a motor v háji. Dal jsem mu všechny faktury od opravy, když se na to díval jeho mechanik a kontroloval položky, které mely být vymeněny, tak jsem se nestačil divit. Nevymenili skoro nic a to jsem tam to auto měl 14dní!!!

Kua mám nějaký zvýšený tep a to je to už skoro dva roky zpátky.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 10:21   Citovat  

Kandik: osobne doporucuji Honda - Pribram..nemas to daleko a osobne jsem lepsi salon/servis nenasel je to dobrý

Peca.gt: byvam v Plzni hooodne casto v Opelu se sluzebaky ..a neco tak sileneho clovek nezazil.. to snad ne Na druhou stranu mam dobre zkusenosti u VW na Borskych polich je to dobrý
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 10:48   Citovat  

Nevím, jestli Kuhnel dělá i nafťáky, ale je to borec velikej a do České Lípy není tak daleko (tedy do Volfartic poblíž). A hlavně, je to nejen odborník, ale bezva férovej chlap.
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 11:17  Naposledy upravil maryo dne 20.12.2008 , 11:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Vzdycky kdyz si prectu podobnej pribeh mam chut se jednou sbalit a odjet pryc Se stydím kouř
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 11:18   Citovat  

Minor napsal:
Nevím, jestli Kuhnel dělá i nafťáky, ale je to borec velikej a do České Lípy není tak daleko (tedy do Volfartic poblíž). A hlavně, je to nejen odborník, ale bezva férovej chlap.

ke Kuhnelovi jezdim pravidelne, resi jedno problemovy CTDI CRV. Rikal " asi se ty diesely taky naucim, i kdyz jsem benzinovej" - takze az se to nauci budu jezdit k nemu
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 12:02   Citovat  

No sila. Ale jakkoliv "mimo realitu" to vypada, je to bohuzel vcelku bezny postup autorizovanych servisu v CR - mnohokrate overeno, pravda spise u autorizovanych servisu jinych znacek nez Hondy. Jelikoz si nedelam iluze a podobne negativni zkusenosti uz mam taky za sebou, tak jsem (kdyz jsem nedavno dostal za ukol zaridit vcelku drahou opravu na dieselovem BMW), sveril praci radsi autorizovanemu servisu par km za hranicema v Nemecku. Cena v podstate stejna jako rozpocet ze servisu u nas (o co za hranicemi byla drazsi prace, o to meli levnejsi dily), jednani, vysvetleni postupu opravy atd.zcela jina liga.

kandik: I kdyz to vypada zbytecne, urcite doporucuju pisemnou stiznost na HCR, a to v nekolika kopiich vsem moznym pracovnikum, doporucene poslat, treba se panum ze Stodulek aspon trochu orosi 3.brada..
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 12:11   Citovat  

a přesně pro to jezdím k Michalovi Klánovi do Cerhovic. Férovej přístup, všechno obvolá, schová vyměněný díly a až po domluvě a ukázce je vyhodí. Samozřejmě, že někteří jej nazvou stodůlkářem a určitě nemá přístup k informacím viz.výměna turba (všeobecně známá informace kdy se isuzu turbo měnilo za honda). Ale ty se dají zjistit. Díky za super sepsaný článek a možná bych poprosil Davera a šoupnul to do článků. A možná bych na stodůlky poslal odkaz na diskuzi Velmi šťastný
Jo a na hondu Příbram mám také kladné reference od 665+1 a od Loka.

Jo a určitě by stálo za to zřídit nějaký black list servisů. Ale určitě by to nesmělo vzniknout pod taktovkou OS HC .... chápete proč. Ale prostor zde na foru pro to je ne.
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 12:21   Citovat  

CRXMANN napsal:
.... Samozřejmě, že někteří jej nazvou stodůlkářem a určitě nemá přístup ......

Ale neni stodulkar jako Stodulkar.. pořádnej výtlem
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 12:59   Citovat  

Zlatá Honda Deutschland, i přez jazykovou barieru (samozř. jak kdo) tak vřele doporučuji přátele
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 13:16   Citovat  

myslim, že stačí naučit se "kaput" a ukázat prstem na svoje auto pořádnej výtlem
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 13:19   Citovat  

Rom. napsal:
Zlatá Honda Deutschland, i přez jazykovou barieru (samozř. jak kdo) tak vřele doporučuji přátele

Vzhledem k tomu, ze jsem nemecky nestacil jeste uplne zapomenout toho asi priste vyuziju........
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 13:28   Citovat  

to je síla Ble

jinak taky doporučim Hondu Příbram
   Návrat  
padam je teď offline  padam
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 13:31   Citovat  

Jo Studůlky a Jarov, tam umí dát ceny... Na 8G fóru se rozebíraly ceny pravidelných prohlídek a myslím že jen v Praze dokáže být olej za 800Kč/L bez DPH. KO
Osobně mám dobrou zkušenost s Příbramí a Roudnicí n.L.
Ale po záruce asi začnu jezdit do České Lípy k p. Kuhnelovi. Úsměv
   Návrat  
Nick je teď offline  Nick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 14:46   Citovat  

Smutný Příště to zkus v Motole, mají tam myslím trochu jiný přístup k tomu... Nemůžu si stěžovat (až na ceny origo dílů) Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 16:20   Citovat  

Nick napsal:
Smutný Příště to zkus v Motole, mají tam myslím trochu jiný přístup k tomu... Nemůžu si stěžovat (až na ceny origo dílů) Velmi šťastný

o Motolu napisu jindy, kdyz jedu kolem, vzdycky akorat od volantu zvedam prostrednicek........ HaHaaa
   Návrat  
Meda je teď offline  Meda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 16:32   Citovat  

kandik napsal:
o Motolu napisu jindy, kdyz jedu kolem, vzdycky akorat od volantu zvedam prostrednicek........ HaHaaa
Chlape máš ty to holt těžký Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 17:22   Citovat  

Meda napsal:
Chlape máš ty to holt těžký Úsměv

v Motole to bylo jednoduchy - kdyz mi nekdo chce prodat auto za pul milionu, tvrdi ze je po jemny bouracce, vsechno ze je profesionalne spraveny, liboffka, a ja chci fotky od pojistny udalosti a von je neni schopnej za celej tyden sehnat, nasledne se projedu auto tahne ke strane a pri obchuzce auta zjistis, ze je kolo asi 3 cm mimo radius blatniku......... to mi hlava nebere papa
mel jsem s sebou cloveka z oboru, kroutili jsme hlavou oba.....

Jakym zpusobem jsem se tam loucil, resp. jak se se mnou loucil zklamany prodejce, si necham fakt na jindy Úsměv

Vypadam mozna jako "servisovy hypochondr" Úsměv ale tohle jsou fakta......
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 19:13   Citovat  

Me celkem stve ze HCR nema zadnou paku na servisy... to je jako dost chyba a ta nejvetsi a zakladni. Kdyby meli pravo na sankce a rozvazani smlouvy nebo neco, bylo by hned lip. Takle to rozhodne nema byt.
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 19:59   Citovat  

Slusnej mazec ... Osobni zkusenost s Honda Pribram - koupil jsem u nich auto a servisovali jej. Martin Janota (prijimaci technik), ochotny, napomocny, lidsky - doporucuji. Team mechaniku (Olda s Honzou + mladej (nevim jak se jmenuje)) je schopnej a hlavne u Oldy musim vyzdvihnout peclivost. Jednani bylo vzdy na ferovku a korektni. Cena takova jaka mela byt a byla avizovana (nikdy vic jak 10% nad, pokud se k tomu schylovalo, tak echo jeste pred zapocatim prace).

Sveril jsem jim i opravu po stretnuti se srnkou (na auto jsem nepospichal a nechal jsem jim hodne casu) a spokojenost (blatnik dole trosku lip napasovat Velmi šťastný ... sem perfekcionalista...). Vsechny servisni svolavacky udelany pri nadchazejici navsteve. Reseni reklamaci naprosto bezproblemove. Cit pro zakaznikovy potreby. Jestli si v budoucnu budu kupovat novou Hondu tak opet u nich a servisovat take. Vymeny oleje, spojky, vacky, tuning atd uz delam u WIP (Wheela), ale 100 000km prohlidku necham udelat v Honda Pribram.

Kazdej se muze seknout, splest, neco zmrvit, ale pak se ukaze jak na tom ten kterej servis je. Jestli se k tomu postavi celem, nebo zacnou mlzit ...
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2008 , 22:08   Citovat  

Zlatí "stodůlkáři", ty si zákazníků vážejí. je to dobrý
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.12.2008 , 0:48   Citovat  

Minor napsal:

Jj p. Kuhnela můžu taky jen doporučit. Nedávno sem měl u něj cérko na přetěsnění motoru a absolutní spokojenost OK
   Návrat  
misan je teď offline  misan
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.12.2008 , 10:32   Citovat  

já byl teď v Kolíně a naprostá spokojenost.Měnili mi rozvody a až jsem se divil na kolik to vyšlo.Sice neněnily vodní pumpu,ale rozvody a napínací kladka vyšla na 3600,- (origo nové díly dal předemě ať se kouknu) ,mezi tím mi doplnily všechny kapaliny,samozřejmě seštelovaly ventily a navíc mi řekl,že mám nějaký povolený stabilizátor na zadním kole.Je pravda že to trochu na nerovné vozovce vzádu plavalo),dále,že už mám dost špinavou brzdovou kapalonu,že by chtěla vyměnit.V klídku řekl jestli budu chtít tak ať to tam dovezu a že to daj do kupy,takže za všechno tohle mi naúčtovali 1800 za práci.Já osobně doporučuji přátele
   Návrat  
Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.12.2008 , 11:22   Citovat  

No když to tady čtu taky přidám jednu svoji nemilou zkušenost s honda servisem. V únoru jsem koupil ITR. V dubnu tomu pak končila technická tak jsem zajel na STK a byl jsem nemile překvapen když jsem zjistil že emise jsou nehorázně vysoké. Takže jsem zavolal do Hondy CB,popsal svůj problém a oni že ať to přivezu. Druhý den jsem tam auto hodil,pán se tvářil velice chytře a že se na to podívají,všechno projdou a dají mi vědět. Jo a první že mi prý seřídí ventily,protože to je základ. To se mi zdálo divný protože pokaždý když jsem k nim přijel řešili to seřízením ventilů ať už byla závada jakákoliv. No dobrá říkám si,jsou to odborníci,tak musí snad vědět co dělají. Dál se mě ptal na spotřebu oleje. No tak půl litru si to vzalo na 2500 km, a to nebyla žádná vyhlídková jízda občas (jedno odpoledne blbnutí na letišti). No to je prý hodně,že to nesmí žrát olej vůbec. To byla další věc která mě měla varovat - u ITR je spotřeba oleje normální úplně. Tak že mi dají vědět do konce týdne. Ok. Tak mi pak volali jak řekli a prý že zjistili že svíčky jsou černý od sazí a to že je známka vysoké spotřeby oleje a tudíž je to na výměnu pístnich kroužků. To se mi taky nezdálo teda,protože když jsou svíčky černý je to většinou bohatou směsí. No ale říkám si tak fajn,kolik bude stát oprava. Pístní kroužky prý tak 6t na celý motor a dohromady s prací asi tak 30t. No to ve mě bouchli saze a řekl jsem že to teda nehrozí. Pro jistotu jsem zavolal ZJD a zeptal se na můj problém a sdělil mu vysvětlení co mi řekli v ČB. Už z telefonu bylo poznat že týpek asi ví o čem mluví a když to tak řeknu tak celou tuhle závadu včetně diagnostiky mi vysvětlil po telefonu a měl pravdu nakonec. Takže jsem auto zavezl k nim a tam se zjistilo že je to špatná lambda a oprava mě stala asi 5t. Jo a v CB mi tvrdili že lambda to není,prý by to ukázala diagnostika (což nemusí být obecně pravda). Závěr z toho plyne ten že pokud se spolehnete na to co vám řeknou v servise, protože tam jsou přece odborníci tak vás to může stát balík. Jen by mě zajímalo jak by pak probíhala reklamace až bych zjistil že jejich oprava nepomohla a já jsem vyhodil 30t do kanálu. Předpokládám že rozebrat motor a vrátit starý kroužky a gufera ventilu nepadá v úvahu už z principu,takže bych asi trval na odstranění závady a vrácení mých 30t s tím že motor už by zůstal tak jak je. Škoda,mohl jsem mít GO motoru zadarmo:-) No ale těžko říct jak by tohle dopadlo. Od tý doby jezdím do brna do autoelegance,tam jsem max spokojenej.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.12.2008 , 12:38   Citovat  

Před pár lety mi vola kluk s CRX 2.g a sháněl ECU, těsnění pod hlavu a dost dalších dílů. Mezi řečí jsem se ho zeptal proč ?
Honda Stodůlky: máte všechno špatné, nechte tu auto a připravte 50t Kč a my vám to dáme dohromady ...

Zkráceně, ... přijel ... výměna škrtící klapky (starší za 1500,-) a odjížděl spokojeně domů

jsem se styděl za dealerství Hondy !!!
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkusenost s autorizovanym servisem - cteni k peceni cukrovi
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina