Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zapsání ALU do TP
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Henďas je teď offline  Henďas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 17:35   Citovat  

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo víte jak zapsat ALU do TP.Jde mi o vysvětlení jak postupovat...Mám CRXII a v TP mám zapsány kola 155/80 R13 a 185/60 R14...potřeboval bych tam dostat standartní kola 195/50 R15...Ale jak? Úsměv Díky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Girs je teď offline  Girs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 17:50   Citovat  

jo tak to by mě taky celkem zajímalo....
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 18:03   Citovat  

Henďas napsal:
Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo víte jak zapsat ALU do TP.Jde mi o vysvětlení jak postupovat...Mám CRXII a v TP mám zapsány kola 155/80 R13 a 185/60 R14...potřeboval bych tam dostat standartní kola 195/50 R15...Ale jak? Úsměv Díky

Tohle je sice rozměr běžně na cérech používaný, ale standardní rozměr to věru neníÚsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 18:15   Citovat  

Pokud budeš mít nová kola,tak k nim sehnat určitě typový list...pak na STK a následně se dají zapsat do TP.
Nebo vyjádření Honda ČR..ale..všichni víme,jak jsou ochotní:_(
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 19:01   Citovat  

A co kdyz mam objednana kola od MOMO, ty maji na strankach typove listy v PDF. Ale, mam objednano s doprodeje model REV (R15/6,5), ke kterym tam nic nevisi, ale napsano na nich je MOMO CORSE (na kterym tam typovi list je), myslite ze mi to sezerou?
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 20:12   Citovat  

Podařilo se mi zapsat 205/40 R17 do TP na Aeru s pomocí dobrozdání od autorizovaného dealera Honda (nikoliv importera v Praze). Bohužel papiry z TUV nestačily a STK je neuznává to snad ne Na papíru stálo něco ve smyslu že rozměr resp. obvod kol resp. vzniknuvší nepřesnost tacho je v rámci max. odchylky předepsané na 3 km/h. A předem jsem to konzultoval s technikem na dopravním odboru, zda takový papír uznají...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 21:07   Citovat  

ale co když nemám nová kola...to jako není žádná šance si je zapsat, aby bylo vše jak má být?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 21:16   Citovat  

Henďas napsal:
ale co když nemám nová kola...to jako není žádná šance si je zapsat, aby bylo vše jak má být?

Leda vyjádření dovozce a to Ti Honda na 99,99% nedá... Typový list funguje,ale dostaneš ho jen na kola AEZ, DOZT, Ronal, BBS, když je koupíš třeba od Alcaru...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 21:58   Citovat  

Henďas napsal:

Já taky neměl nová kola (Emotion Strada) a jak jsem psal, s dobrozdáním od Honda dealera to prošlo...
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 22:58   Citovat  

Dopis napsal:
Já taky neměl nová kola (Emotion Strada) a jak jsem psal, s dobrozdáním od Honda dealera to prošlo...

A jak je těžké to dobrovzdání získat? Určitě to něco stojí že?
A stačilo ti na Registru jenom to dobrovzdání? Jiný papíry po tobě nechtěli?
   Návrat  
CRXT je teď offline  CRXT
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 23:07   Citovat  

mám crx 2 gen. a vtch. prukazu mam napsano: 165-r14 185-r14 195/50-r15 ráfek 7*15 et35 215/40-r16 ráfek 7,5*16 et20 ve předu 225/40-r16 ráfek 9* 16 et15 na zadku takto jsem to koupil i s německým průkazem a takto jsem to i přihlásil(i když brblali) ale jinak se zeptej kdo delá na černo STK ten by ti to něl udelat
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 23:10  Naposledy upravil Petr 78 dne 2.1.2009 , 19:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

CRXT napsal:
mám crx 2 gen. a vtch. prukazu mam napsano: 165-r14 185-r14 195/50-r15 ráfek 7*15 et35 215/40-r16 ráfek 7,5*16 et20 ve předu 225/40-r16 ráfek 9* 16 et15 na zadku takto jsem to koupil i s německým průkazem a takto jsem to i přihlásil(i když brblali) ale jinak se zeptej kdo delá na černo STK ten by ti to něl udelat

Jo tohle je v pohodě případ. Brblat můžou, ale přepis všech údajů z německého techničáku by měli udělat.
Nechápu jak by to ten kdo dělá na černo STK mohl udělat?
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 23:15   Citovat  

DrSlimm napsal:
A co kdyz mam objednana kola od MOMO, ty maji na strankach typove listy v PDF. Ale, mam objednano s doprodeje model REV (R15/6,5), ke kterym tam nic nevisi, ale napsano na nich je MOMO CORSE (na kterym tam typovi list je), myslite ze mi to sezerou?

Nesezerou. Musí souhlasit číslo KBA vyražené na disku s číslem KBA atestu na něž se odkazuje typový list, resp. TUV certifikát. Snad to píšu správně Tak to valím bulvy
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 23:35   Citovat  

KBA protokol jsem měl v D tech.průkazu a ČR tech. nic nemám.Ted na to koukám.Vlastním ještě BMW e30 a mapsal mi tam 17 kola215/45 bez nějaké atestace a nějakých pí.......in.Akorát 2000kčSamozřejmě na černo ale pak už legalně,jako STK.ja jsem ze západních čech a dělál mi to kámoš v praze.Před 2 měsicema jsem dělal STK na mé crx a když tam vyděli technici turbo, tak chvili koukal,pak se chvili smáli a nechali bejt.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 23:38   Citovat  

jestli ti to někdo udělá-věřím že jo,tak si ofot velký TP a voz to sebou.mám stím velké problemi,policajti neveří
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2009 , 13:15   Citovat  

Petr 78 napsal:
A jak je těžké to dobrovzdání získat? Určitě to něco stojí že?
A stačilo ti na Registru jenom to dobrovzdání? Jiný papíry po tobě nechtěli?

No měl jsem štěstí, dva telefonáty, jedno upřímné poděkování dotyčnému pánovi a bylo to...Říkal, že nejsem první případ (možná to řešil i na své auto - nevím) a že ví co tam napsat, aby to prošlo. Pak mi doporučil se výslovně zeptat na dopravním, jestli mi papír od autorizovaného dealera Honda (ne ofiko importéra) uznají. Tam mi řekli že to vezmou a bylo hotovo OK

Jinak na STK jsem měl papíry od TUV na kola, pružiny, mračítka i na sání...No maník říkal, že mám smůlu a že mi zapíše jen to co je v DE techničáku (nemám ho už u sebe, ale tam myslím byly jen origo rozměry a 185/60/R14) nebo co mají v té jejich databázi (tam byl nějaký nesmyslný rozměr na R15). Ale nechal mě projít STK a ještě mi pochvalil auto Je to tam.
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2009 , 14:00   Citovat  

Jj, zalezi jen na inspektoratu, nekde se ti vysmejou, nekde to vezmou v pohode. Mam v TP na targu 17", v poho.. Neptej se jak.. Jen se tam zajit slusne zeptat, usmivat se.. Velmi šťastný
   Návrat  
Isachs je teď offline  Isachs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2009 , 16:25   Citovat  

alicante napsal:
Jj, zalezi jen na inspektoratu, nekde se ti vysmejou, nekde to vezmou v pohode. Mam v TP na targu 17", v poho.. Neptej se jak.. Jen se tam zajit slusne zeptat, usmivat se.. Velmi šťastný

Tak tohle mě hodně zajímá Úsměv Mám na autě originál Honda kola R15 v techničáku samozřemě jen R14. Jde o Targu Úsměv tak co člověk musí udělat, aby mu tam ty kola napsali? Úsměv Já jen, že už jsem to zkoušel...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2009 , 18:33   Citovat  

Ivoss napsal:
Nesezerou. Musí souhlasit číslo KBA vyražené na disku s číslem KBA atestu na něž se odkazuje typový list, resp. TUV certifikát. Snad to píšu správně Tak to valím bulvy

Sakra, no uvidim, co bude za "KBA" na tech co prijdou, jestli nebude odpovidat necemu co tam visi na webu. Do kramu sem se bohuzel jeste nedovolal, aby mi rekli jak je to s typovym listem (a jestli kola jeste nedovyprodali), maj smradi dovolenou.

Jinak 15ky misto 14tek a zachovanej obvod kola by mohl dealer zkousnout. I kdyby to nevyslo, tak na technickou s 14kama plechacema co si necham na zimu mi nic nemuzou a velkej technicak s sebou vozit a nekomu ukazovat nemusim, takze policajt ma smulu.
   Návrat  
určin je teď offline  určin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2009 , 19:52   Citovat  

ZDE je cteni otomto problemu. Nejsem z toho moc moudrej, tak bych taky uvital vysvetleni znalce Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2009 , 19:54   Citovat  

DrSlimm napsal:
Sakra, no uvidim, co bude za "KBA" na tech co prijdou, jestli nebude odpovidat necemu co tam visi na webu. Do kramu sem se bohuzel jeste nedovolal, aby mi rekli jak je to s typovym listem (a jestli kola jeste nedovyprodali), maj smradi dovolenou.

Jinak 15ky misto 14tek a zachovanej obvod kola by mohl dealer zkousnout. I kdyby to nevyslo, tak na technickou s 14kama plechacema co si necham na zimu mi nic nemuzou a velkej technicak s sebou vozit a nekomu ukazovat nemusim, takze policajt ma smulu.

Bacha na to Chápeš!
Když bude policajt chtít, tak si i na silnici zjistí obsah tvého velkého techničáku.
Takže nemá smysl se s ním zkoušet dohadovat o kolech. Ale pokud ty kola nebudou koukat z blatníků a nebudou nápadně veliký, tak je nikdo řešit nebude (na silnici).
   Návrat  
JaRaN je teď offline  JaRaN
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2009 , 21:32   Citovat  

Zdarec. Mozna jsem tu nektere prispevky nepochopil a ani neporadim, jak kola dostat do technicaku, protoze ja mam targu z nemecka a protoze mi bylo jasne,ze na ni chci sedumnactky, tak jsem to hned pred cistopisem hlasil, ale zarazilo me tu, ze se resi zapsani do TP konkretnich kol. No ja nevim, ale neni to nesmysl? Bude kola nekdo menit z jakehokoliv duvodu za jine stejne velikosti a to bude dotycny zase muset resit zmenou v TP? Ja mam ve velkem TP proste v dalsich zaznamech jen alternativne pneumatiky s udaji sedumnactek a jen na mne si myslim, jake a kdy pouziju tohoto rozmeru..Pokud se pletu a budu poucen a chytrejsi (opravdu jen clovekem, co vi, co rika) tak ale budu rad.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2009 , 22:35   Citovat  

JaRaN napsal:
Zdarec. Mozna jsem tu nektere prispevky nepochopil a ani neporadim, jak kola dostat do technicaku, protoze ja mam targu z nemecka a protoze mi bylo jasne,ze na ni chci sedumnactky, tak jsem to hned pred cistopisem hlasil, ale zarazilo me tu, ze se resi zapsani do TP konkretnich kol. No ja nevim, ale neni to nesmysl? Bude kola nekdo menit z jakehokoliv duvodu za jine stejne velikosti a to bude dotycny zase muset resit zmenou v TP? Ja mam ve velkem TP proste v dalsich zaznamech jen alternativne pneumatiky s udaji sedumnactek a jen na mne si myslim, jake a kdy pouziju tohoto rozmeru..Pokud se pletu a budu poucen a chytrejsi (opravdu jen clovekem, co vi, co rika) tak ale budu rad.

Oni ti na Registru napíšou do TP pouze rozměr pneu a disků.
Pak už si tam můžeš v rámci toho rozměru měnit kola podle nálady.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 0:56   Citovat  

Mohl by to tedy někdo znalý shrnout do jednoho příspěvku jak postupovat mám-li ALU(ne nové, prostě starší kola tak jak většina z nás má) a potřebuju je dostat do TP, aby bylo předpisům učiněno za dost...Děkuji Úsměv
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 1:45   Citovat  

Haa to vypadá pro mě vážně nadějně, protože já svoje Tomasony kupoval u Mako Caru, kterej je taky v Seznamu držitelů schválení MDČR je to dobrý
Tak to s nima zkusím pořešit, jestli maj překlad TUV certifikátu na moje TN1, protože ty na C5g VTI neměckej TUV certifikát maj a podle něj (pakliže maj překlad) by to mělo jít přihlásit Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 17:04   Citovat  

Petr 78 napsal:
Bacha na to Chápeš!
Když bude policajt chtít, tak si i na silnici zjistí obsah tvého velkého techničáku.
Takže nemá smysl se s ním zkoušet dohadovat o kolech. Ale pokud ty kola nebudou koukat z blatníků a nebudou nápadně veliký, tak je nikdo řešit nebude (na silnici).

Dobre vedet OK ale mam objednano 15ky s ET38, takze to moc vycnivat nebude, snad se v pondeli dovolam do toho MOMO zastoupeni v Olomouci a budu chytrejsi.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 19:14   Citovat  

Petr 78 napsal:
Oni ti na Registru napíšou do TP pouze rozměr pneu a disků.
Pak už si tam můžeš v rámci toho rozměru měnit kola podle nálady.

Bacha - na úřadě by si měli nechat ve "spise auta" i ten typový list (nedělají to všude...), kde je napsaná značka kol a jejich design (např. tam může být Kosei D-Racer)...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 19:22   Citovat  

Hellborn napsal:
Bacha - na úřadě by si měli nechat ve "spise auta" i ten typový list (nedělají to všude...), kde je napsaná značka kol a jejich design (např. tam může být Kosei D-Racer)...

Jo to jo, ale to co je založené ve spisu na registru už nevidí ani policajt na silnici ani technik na STK Mrk
   Návrat  
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2009 , 12:22   Citovat  

Já když sem kupoval kola tak sem se hned ptal prodejce zda mi poskytne typový list a on že ovšem že to neni problém. když kola přišli a typový list nikde tak jsem ho kontaktoval a typový list mi byl dodatečně zaslán. Všechny udaje v něm seděli až na rok výroby vozu bylo zde od95 kam moje vti z roku 93 nespadá. znovu jsem proto kontaktoval prodejce a tan mi řekl že by mi to mělo být uznané. Vzal sem teda typový list a jel na stk aby mi ho potvrdili. technik kouknul na rok a řekl že by mi musel zaškrtnout že nevyhovuje. obrátil sem se tedy znovu na prodejce a ten že to zjistí u výrobce a potom jsem ho začal uhánět protože se neozval jak mi slíbil a ted už mi ani na emaily neodpovídá. A jak jsem si zjistil sám tak na hondy starší roku 95 typový list alcar neposkytuje. jinak mám TUV ale ten pokud vim v čr nijak vážně nebarou proto je mi na nic....
   Návrat  
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2009 , 12:24   Citovat  

mimochodem ten prodejce je ABA pneu....
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zapsání ALU do TP
Fórum: Pokec o autech