Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jak správně jezdit
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
crushot je teď offline  crushot
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 3:22   Citovat  

zdravíčko...v Hondách jezdím už skoro přes rok, ale až letošní zimu na mě přišlo takový nutkání, že něco dělám špatně. jsem naučenej řadit tak nějak kolem 3000 ot. a nikdy to zbytečně nevytáčet...jen na předjíždění dám tak max 5000...ale co jsem chtěl napsat...mým stylem ( jízda kolem 2000) se mi auto nějak špatně ohřívá a moc netopí...zkusil jsem teda jezdit tak max na 4 rychlost a pořád tak kolem 3000-3500...a výsledek? auto začalo topit mnohem dřív než obvykle a to je venku tak nějak pořád stejná kosa. tak mi řekněte, dělám chybu, že jezdím jen tak málo "vytočenej", nebo to je tak normální?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 3:42   Citovat  

Tak teda tady budu trochu vařit z vody ale z čistě fyzikálního hlediska je teplo energie a její množství je přímo úměrný druhý mocnině rychlosti, teda alespoň co se týče kinetický energie ale ta by se měla rovnat energii vydaný motorem. Takže si myslim že absolutní hodnota otáček na tohle vliv nemá .. spíš si myslim že jde o rychlost jakou jedeš .. aneb pokud jedeš prvních 10 kilometrů půl hodiny mrzneš .. když těch 10 kiláků zfoukneš za 10 minut ohřeješ se. Myslim si, že otáčky na to vlív nemají protože to stejně jde přes převody a podle toho se motor "nadře" ... just my opinion. V přeneseným smyslu je to jako když jdež kilometr pěšky pomalu, je ti zima .. když ho běžíš tak z tebe na konci leje i když je venku kosa ... to že tě to vyčerpá (vyšší spotřeba) nebo si uženeš zápal plic (amortizace studenýho motoru) je věc druhá ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 3:44   Citovat  

Jo a abych doplnil trochu fakt, tak já osobně jezdim v zimě spíš kolem 3000 otáček, v létě na spotřebu motor dusim víc - po rovince kolem 2200-2500, ale myslim že v zimě neni od věci ho trochu protočit, sice to o pár deci víc sežere, ale řekl bych že motor je rád Úsměv

Při týhle příležitosti mě napadlo .. že zima defakto nahrazuje intercooler (chladná hmota má menší objem a tak se jí do válců vejde víc) nezoušeli jste to někdo porovnávat ? Jesti třeba auto v zimě vykazuje větší výkon než v létě ? Teoreticky by to tak být mělo ne ? Úsměv
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 3:55   Citovat  

Stealman napsal:
zima defakto nahrazuje intercooler (chladná hmota má menší objem a tak se jí do válců vejde víc) nezoušeli jste to někdo porovnávat ? Jesti třeba auto v zimě vykazuje větší výkon než v létě ? Teoreticky by to tak být mělo ne ? Úsměv

Zkoušeli. Gtechem se dá naměřit nárůst, který není statistickou odchylkou, už při poklesu teploty o cca 10°C oproti předchozímu měření. Teď, když je kolem -5°C, tak i subjektivně jde poznat, že to jede líp.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 3:58   Citovat  

Tééda díky moc Úsměv To je docela zajímavý info Úsměv děkuju.
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 4:01   Citovat  

tak to je príma. Když to začne klouzat, tak auta ještě zrychlí.-))
   Návrat  
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 4:18   Citovat  

Já teda když jezdim ve Vtecu,tak mi začíná být uvnitř pěkně vedro a co se týká ježdění v zime,tak je jasný že to táhne upe jinym stylem než v létě + zimní uzký kola 185/50 a hnnhnnn...co se tyče mýho stylu tak si čekám než se pěkně ohřeje motor než řadim vyžší kvalt auto tahám tak 5000-6000 tisíc a když se chci projet 8...něco mi řiká že ten motor to má rád,ale nejezdim tak vždy...sem tam ej meetallll
   Návrat  
crushot je teď offline  crushot
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 4:53   Citovat  

Stealman napsal:
Tak teda tady budu trochu vařit z vody ale z čistě fyzikálního hlediska je teplo energie a její množství je přímo úměrný druhý mocnině rychlosti, teda alespoň co se týče kinetický energie ale ta by se měla rovnat energii vydaný motorem. Takže si myslim že absolutní hodnota otáček na tohle vliv nemá .. spíš si myslim že jde o rychlost jakou jedeš .. aneb pokud jedeš prvních 10 kilometrů půl hodiny mrzneš .. když těch 10 kiláků zfoukneš za 10 minut ohřeješ se. Myslim si, že otáčky na to vlív nemají protože to stejně jde přes převody a podle toho se motor "nadře" ... just my opinion. V přeneseným smyslu je to jako když jdež kilometr pěšky pomalu, je ti zima .. když ho běžíš tak z tebe na konci leje i když je venku kosa ... to že tě to vyčerpá (vyšší spotřeba) nebo si uženeš zápal plic (amortizace studenýho motoru) je věc druhá ...

no na trojku v 3000 ot. jedu tak nějak kolem 50 a na čtverku už tak nějak normálně (možná 80 Úsměv)...teď v zimě budu jezdit asi takhle, pětku se skoro nevyplatí dávat na sněhu Úsměv
   Návrat  
Rosan je teď offline  Rosan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 9:25   Citovat  

Mno já řadím s civic type-r na 6000 otáčkách rpotže takhel mi nejlíp tahá .. jinak auto se ohřeje dříeve čím více ho turuješ.. čím více otáček tím rychleji to top... skus jet na dvojku 60 asi dvě minutky a bude teplo skus jet 60na čtyřkua 10 minut si počáš je to dobrý
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 10:40   Citovat  

Tak já jsem velice mile překvapen tím, jak Vtíčko začne topit opravdu rychle. Co jsem slyšel tak diesel by na tom měl být o něco líp, ale když to srovnám s našima firemníma, tak Hondička topí jak zběsilá už jen po 5ti minutách jízdy v mírným mraze. To u těch dieselů musím čekat min. 10-15min.
Taky je fakt že vtec má malej chladič oproti těm dieselům.
Ono když vyjedu směr město, tak mám cca 1,5km na to abych si ho vklidu zahřál pomalejší jízdou na 2ku, tahám jí tak do 3500tis. a než dojedu na semafor tak je skoro ready. úplně nejlíp je když jí nechám tak 5min ohřejvat na volnoběh a pak je to hned.

jinak nízká teplota hraje určitě velkou roli. když jsem měl škodu 100L(nejlepší auto na světě pořádnej výtlem ) tak jsem dost poznal že v noci to jezdí mnohem líp, než v parných dnech. ještě k tomu jsem měl otevřený sání po domácku vyrobený, to taky přidá tak 15-20koní pořádnej výtlem a laděnou koncovku z globusu, dlaších 5koní HaHaaa
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 11:24   Citovat  

moje zkušenost je udržet studený auto mezi 2500 a 3000rpm a v momentu kdy se začne zvedat ručička teploty vypnu na chvíli topení než se dostane ručička na svoje místo (s vypnutým topením je to fakt chvilinka) max si to necham foukat na jedničku na sklo abych viděl ven. zkus to a uvidíš že je rozdíl to na chvilinku vypnout nebo topit na plný koule to ta teplota docela bojuje aby se dostala kam má Mrk
   Návrat  
type R 7G je teď offline  type R 7G
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 11:39   Citovat  

[quote="Stealman"]Tak teda tady budu trochu vařit z vody ale z čistě fyzikálního hlediska je teplo energie a její množství je přímo úměrný druhý mocnině rychlosti, teda alespoň co se týče kinetický energie ale ta by se měla rovnat energii vydaný motorem. Takže si myslim že absolutní hodnota otáček na tohle vliv nemá .. spíš si myslim že jde o rychlost jakou jedeš .. aneb pokud jedeš prvních 10 kilometrů půl hodiny mrzneš .. když těch 10 kiláků zfoukneš za 10 minut ohřeješ se. Myslim si, že otáčky na to vlív nemají protože to stejně jde přes převody a podle toho se motor "nadře" ... just my opinion. V přeneseným smyslu je to jako když jdež kilometr pěšky pomalu, je ti zima .. když ho běžíš tak z tebe na konci leje i když je venku kosa ... to že tě to vyčerpá (vyšší spotřeba) nebo si uženeš zápal plic (amortizace studenýho motoru) je věc druhá ...

Nemáš úlně pravdu, na otáčkách záleží v tom, že se v motoru spálí víc paliva a tím se uvolní více tepla. Tohle je větší problém u dieslu, který má menší tření a je účinnějsí a proto se pomaleji ohřívá. Je lepší motor ze začátku trochu rozjíždět od do 3.tisíc RPM aby se co nejrychleji zahřál a pak je to skoro jedno.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 11:43   Citovat  

Ja tedy jezdim na 1100 otacek bez plynu nez se to ohreje a pak teprve plyn.. ale co se tyce hond, tak vypocitejte si nekdy teplotu ohrati oleje a teplotu ohrati vody..Neznamena totiz, ze kdyz raficka ukaze ze auto je zahrate a pusti auto do rezimu VTi, ze to je dobre ho tam poslat je to dobrý A myslim ze tomu motoru to nedela uplne dobre.. Osobne jsem jezdil vzdy do 3t otacek a v zime auto netejral dokud opravdu neni zahrate... je to dobrý
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 11:44   Citovat  

ja vždy než jsem vyjiždel nechal auto 5 min běžet, pak sem sednul ručička už byla zvedla tak sem jel normalne a netejram ji.
   Návrat  
habix je teď offline  habix
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 11:49  Naposledy upravil habix dne 3.1.2009 , 12:13, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

co jsem četl, tak když se auto nastartuje, tak by se mělo hned pomalu jet.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 11:51   Citovat  

habix napsal:
co jsem četl, tak když se auto nastartuje, tak by se mělo hned pomalu jed.

no nevim jestli jed ale když potřebuješ hned jet tak musis na ni pomalu a netočit ji moc tak do 3000rpm
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 11:55   Citovat  

gizmi napsal:
Ja tedy jezdim na 1100 otacek bez plynu nez se to ohreje a pak teprve plyn.. ale co se tyce hond, tak vypocitejte si nekdy teplotu ohrati oleje a teplotu ohrati vody..Neznamena totiz, ze kdyz raficka ukaze ze auto je zahrate a pusti auto do rezimu VTi, ze to je dobre ho tam poslat je to dobrý A myslim ze tomu motoru to nedela uplne dobre.. Osobne jsem jezdil vzdy do 3t otacek a v zime auto netejral dokud opravdu neni zahrate... je to dobrý

Tak jasný, přidáváš do otáček postupem času. Pokud vidím že je voda ohřátá na provozku, tak se jede dalších 5min do 5tis. já jsem na tohle taky citlivka, a dělám to s každým strojem i v práci. Většinou to má všechno turbo takže je to třeba. V tomhle nemá klasickej Zetor konkurenci. kolikrát už zažil plnej knedl hned za studena chudák. a už je tu 30let. je to dobrý ale to už jsme jinde offtopic Velmi šťastný
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 12:48   Citovat  

gizmi napsal:

1100?To nemám v mrazech po nastartování ani volnoběh muhehe Jinak bych řek,že vtec prdí na ručičku vody,ten si sám hlídá olej,jinak se nesepne..jsem teda vypozoroval,když tu tiše čtu a šoupu nohama Mrk
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 12:59   Citovat  

spoon napsal:
1100?To nemám v mrazech po nastartování ani volnoběh muhehe Jinak bych řek,že vtec prdí na ručičku vody,ten si sám hlídá olej,jinak se nesepne..jsem teda vypozoroval,když tu tiše čtu a šoupu nohama Mrk

Tak az najdes cidlo ktery meri teplotu oleje tak rekni. Je to samozrejmne teplota vody co ECU hlida.

Jinak co se tyka zahrivani vody a oleje tak kdyz jsem byl na mereni emisi tak pri prvnim sepnuti ventilatoru byl olej na provozni teplote zhruba 95°C (mereno sondou strcenou misto merky oleje). A to slo auto z mrazu studene dovnitr a jen se nastartovalo a nechalo bezet. Casove to bylo zhruba 20 - 25 minut.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 13:06   Citovat  

Aha,tak jsem myslel,že je to chytřejší,tož až teď jsem o něco chytřejší Mrk Buď teda tiše čtu špatně bo jsem si zapamatoval chybnou info.No co,do další konfrontace věřim gizmimu s ninjou :chichi:
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 13:08   Citovat  

Stealman napsal:
Tééda díky moc Úsměv To je docela zajímavý info Úsměv děkuju.

tuto dokonce presneji :

Fact: For every 3.3 °C (5° F) rise in intake temperature, air density drops 1%. The hotter the air, the less fuel the computer injects to compensate for reduced oxygen. HondaLogger datalogging software has enabled us to measure intake air temperature under varied driving conditions.

Around town, testing has shown an average drop of around 10 degrees C which is good for around 3 percent power increase. Remember though that 3 percent power increase is difficult to feel. You'd feel a greater change in performance getting rid of that passenger. In certain conditions a 30° C drop has been measured.
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 13:49   Citovat  

Stealman napsal:
Myslim si, že otáčky na to vlív nemají protože to stejně jde přes převody a podle toho se motor "nadře" ... just my opinion. V přeneseným smyslu je to jako když jdež kilometr pěšky pomalu, je ti zima .. když ho běžíš tak z tebe na konci leje i když je venku kosa ... to že tě to vyčerpá (vyšší spotřeba) nebo si uženeš zápal plic (amortizace studenýho motoru) je věc druhá ...

Prijde mi trochu nelogicky ze by rychlost VOZU mela nejaky vliv na rychlost ohrevu... Rychlost urcite hraje roli, ale urcite ne rychlost vozu. Maximalne proto, ze vzduch proudi rychleji a tudiz intenzivneji ochlazuje... Psal jsi o tech prevodech, tak to je prave ten duvod, ne?... Auto o rychlosti 200km/h muze jet z kopce na volnobeh VTEC a myslis ze se rychleji ohreje?

Stealman napsal:
když ho běžíš tak z tebe na konci leje i když je venku kosa

No motor kdyz bezi rychle, coz jsou opet otacky...

Jinak po nastartovani jezdim casto jen na dvojku na volnobeh Velmi šťastný ... A auto se zahreje razdva, asi vyhoda preludek...
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 15:25   Citovat  

točit studený auto... fuj. pěkně pomaloučku vyjet a pijánko nechat až se zahřeje voda a pak ještě klídek aby se zbytek auta (převodovka, olej v motoru) taky dostaly na provozní teplotu a pak klidně do otáček.

zahřejvat stáním na volnoběh je naprd, minulou zimu se to tu řešilo a došlo se k závěru že je stejně lepší se rovnou rozjet bez velkýho zatížení motoru, že se olej dřív zahřeje a motor netrpí tak dlouho jako při stání na místě,kdy je olej delší dobu medovej a kdy se třeba převodovka atd nedostane ani ke slovu a pak si člověk řekne, auto je zahřátý(kouká na teplotu vody) a náááááááá ftééééééééééééééék... paráda... KO

jinak diesely se zahřejvaj dýl kuli otáčkám a menšímu množství paliva ve válci. pomalu se točí, míň toho tam fouknou tak je jasný že bude míň tepla a že se budou ohřívat delší dobu než benzín...
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 15:28   Citovat  

gear napsal:
jinak diesely se zahřejvaj dýl kuli otáčkám a menšímu množství paliva ve válci. pomalu se točí, míň toho tam fouknou tak je jasný že bude míň tepla a že se budou ohřívat delší dobu než benzín...

A co diesly ze maji o dost vyssi kompresi? Uvazoval jsi jaky to ma vliv?
   Návrat  
david_cz je teď offline  david_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 16:02   Citovat  

gear napsal:

Co jsi napsal není pravda, tepla se vyvine v dieselovém motoru mnohem víc než v benzínu, to je dáno hlavně vyšší kompresí. Protože má ale diesel větší tepelnou účinnost než benzín, mnohem větší čast tepla se spotřebuje k expanzní práci a odpadního tepla už nezbývá tolik. Když ještě vezmu v úvahu masivnější blok, hlavu a další časti motoru, tak je jasné, že diesel začne topit až po delší době.
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 16:08   Citovat  

No S2000 taky spatne topilo a bylo to desny ... tak sem zkusil vytahnout strechu ... :hehe:
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 17:10   Citovat  

david_cz napsal:
Co jsi napsal není pravda, tepla se vyvine v dieselovém motoru mnohem víc než v benzínu, to je dáno hlavně vyšší kompresí. Protože má ale diesel větší tepelnou účinnost než benzín, mnohem větší čast tepla se spotřebuje k expanzní práci a odpadního tepla už nezbývá tolik. Když ještě vezmu v úvahu masivnější blok, hlavu a další časti motoru, tak je jasné, že diesel začne topit až po delší době.

sakra, to mě nenapadlo no... to mi hlava nebere Se stydím Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 18:37   Citovat  

LK7R napsal:
No S2000 taky spatne topilo a bylo to desny ... tak sem zkusil vytahnout strechu ... :hehe:

a byla jeste vetsi zima co??
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 18:51   Citovat  

když jsme u tý S2k, tak když jsme měli suzuki swift cabrio, tak to hned topilo fakt fest...asi to mělo nějak posílené topení, nebo nevim... kuky kuk offtopic
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 18:56   Citovat  

To byl jen forek ... Sko topi paradne ...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
jak správně jezdit
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina