Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Hledání káblíků,zapojení alarmu
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

kde najdu, respektive kam zapojit výstup z alarmu na všechny 4 blinkry?
--->dále pak dveřní kontakty
--->kdyby bylo někde pod volantem dobře přístupné ovládání centrálu/motorku u řidiče
(abych nemusel rozdělávat dveře)

Pak jsem si všiml že tam asi někde bude z výroby kontakt na kapotu a kufr, protože když zamču auto a necham otevřenou kapotu a pak ji zavřu tak se pak rozblikají všechny 4 blinkry.

Já mám v autě centrál z výroby, ale při koupi jsem k tomu nedostal ovládátko, takže pokud byste někdo věděl jak to vyřešit (kromě odpovědi typu zajeď do servisu) tak by to taky bylo OK Úsměv .
Pokusím se nasbírat co nejvíc informací a zjistit co kam zapojit a pak se do toho pustím, případně zdokumentuju zapojení a umístění pro někoho kdo by se do toho chtěl vbudoucnu taky pustit OK
úvodní příspěvěk

-->
  Strana 1 z 1
Sirskluzman je teď offline  Sirskluzman
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 17:37   Citovat  

Ahojte. Chystám se do auta (Civic 6G anglická verze) připojit alarm a potřebobal bych pomoct s nalezením různých káblíků.
Jenom tak pro informaci už jsem si zapojoval alarm v mém starém autě, takže zase takovej zelenáč nejsem pořádnej výtlem , prostě je problém najít ten správnej kábl a nebo kontakt.

Takže bych potřeboval prosím poradit umístění těchto kabelů,kontaktů apod.:

--->kde najdu, respektive kam zapojit výstup z alarmu na všechny 4 blinkry?
--->dále pak dveřní kontakty
--->kdyby bylo někde pod volantem dobře přístupné ovládání centrálu/motorku u řidiče
(abych nemusel rozdělávat dveře)

Pak jsem si všiml že tam asi někde bude z výroby kontakt na kapotu a kufr, protože když zamču auto a necham otevřenou kapotu a pak ji zavřu tak se pak rozblikají všechny 4 blinkry.

Já mám v autě centrál z výroby, ale při koupi jsem k tomu nedostal ovládátko, takže pokud byste někdo věděl jak to vyřešit (kromě odpovědi typu zajeď do servisu) tak by to taky bylo OK Úsměv .
Pokusím se nasbírat co nejvíc informací a zjistit co kam zapojit a pak se do toho pustím, případně zdokumentuju zapojení a umístění pro někoho kdo by se do toho chtěl vbudoucnu taky pustit OK
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:41   Citovat  

jedine co Ti muzu poradit tak budes muset pravdepodobne (nevim jak je to primo u anglana teto generace) do dveri ridice pridat ridici motor pro central, klasicky 2 drat staci, stoji tusim okolo 200kc. Protoze japonci jsou setrilci a v dverich ridice mas jen prepinaci kontakt u zamku pokud nemas dalku z vyroby.. zbytek dratu by nebyl problem, ale nikdy jsem to do tohoto modelu nedelal muselo by se to zmerit:-) akorat blinkry bych vzal primo od lucasu (packa na ovladani blinkru, melo by to byt normalne plusem... das merak do toho konektoru na nejaky drat druhy konec meraku na kostru a zapnes blinkr pri zapnutym klicku a melo by to skakat 0-12V:-)

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:54   Citovat  

na blinkry bych se napojil spíš až u výstupu na světla, u tý páčky bývaj někdy problémy s ovládáním,stává se že spínají kostrou.Pokud nemá alarm přichystán vývod na obě strany stačí si výstup rozhodit pomocí dvou diod zapojených proti napětí ze sítě.

Gavly je teď offline  Gavly
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 19:05   Citovat  

u 5D to nebylo nic těžkého, stačilo si najít vše ve schématu. Světla či blinkry každopádně zapojovat až při výstupu na světla a na dveře se napojovat u jednotky centrálního zamykání, jen to všechno musíš najít. Většina všech konektorů bývá pod palubovkou. Tam kde je pojistková skřín. tam je většina výstupů na světla a vstupů z čidel dveří...

0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 19:53   Citovat  

Gavly napsal:
u 5D to nebylo nic těžkého, stačilo si najít vše ve schématu. Světla či blinkry každopádně zapojovat až při výstupu na světla a na dveře se napojovat u jednotky centrálního zamykání, jen to všechno musíš najít. Většina všech konektorů bývá pod palubovkou. Tam kde je pojistková skřín. tam je většina výstupů na světla a vstupů z čidel dveří...

no o to mi de jestli nemůže někdo přesně, nebo shruba napsat kde to najdu, popřípadě nějakej obrázek nebo fotka Mrk

0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 19:42   Citovat  

Tak jsem se dneska pokoušel podívat do dveří.....ale neśpěšně Ble
Nějak se mi nepodařilo sundat tapec dveří u řidiče....chtěl jsem tam omrknout jak je to tam zapojeny, páč by tam prej měla bejt jednotka centrálního zamykání....ale bohužel sem se tam nedostal.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 16:29   Citovat  

tet jsem si teprve všiml že se taky jedná o 5D do kterého se chystáš. To ti své zkušenosti mohu předat. Já jsem tam zapojoval Magicar. jednotku centrálního zamykání jsem taky nejdříve hladal ve dveřích, ale jedinné co tam je, je jednotka pro stahování okna i když ve schématu psali něco jiného, ale jinak jsem podle schématu zvládnul vše. To centrální zamykání je až za popelníkem, musíš sundat celý středový panel aby ses k tomu dostal. Už si nepamatuji všechny detaily ale když mi napíšeš co všechno vlastně chceš konkrétně tak vezmu foták a pokusím se na to podívat jak bude čas.

0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 10:02   Citovat  

Gavly napsal:
tet jsem si teprve všiml že se taky jedná o 5D do kterého se chystáš. To ti své zkušenosti mohu předat. Já jsem tam zapojoval Magicar. jednotku centrálního zamykání jsem taky nejdříve hladal ve dveřích, ale jedinné co tam je, je jednotka pro stahování okna i když ve schématu psali něco jiného, ale jinak jsem podle schématu zvládnul vše. To centrální zamykání je až za popelníkem, musíš sundat celý středový panel aby ses k tomu dostal. Už si nepamatuji všechny detaily ale když mi napíšeš co všechno vlastně chceš konkrétně tak vezmu foták a pokusím se na to podívat jak bude čas.

Tak to je paráda to bysme se pak mohli pobavit na ICQ třeba to bude rychlejší. Akorát to že je ta jednotka kdesi za panelem je celkem nemilé. Taky bych si tam chtěl ještě domontovat automatickej dojezd oken...tak ja se nad tim zamyslim.....postupně začnu vybírat nějakej alarm a pak se ozvu...ale zatím dík už za to že jsi nabídl pomoc OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 15:03   Citovat  

Sirskluzman napsal:
Tak to je paráda to bysme se pak mohli pobavit na ICQ třeba to bude rychlejší. Akorát to že je ta jednotka kdesi za panelem je celkem nemilé. Taky bych si tam chtěl ještě domontovat automatickej dojezd oken...tak ja se nad tim zamyslim.....postupně začnu vybírat nějakej alarm a pak se ozvu...ale zatím dík už za to že jsi nabídl pomoc OK

Jo dojezd oken už jsem tam taky montoval. Koupil jsem jeden od levnealarmy.cz ale musem ho vyměnit za silnější protože jsou tam hodně silné motory a ten starý se pořád zastavoval sám. Ještě že byly ochotní a bez problémú vyměnili. 3 okna uplná pohoda, ale zatím nevím jak na přední u řidiče. Na to příjdu, jen je blbé že do předních dveří budu muset tahat minimálně jeden drát, a zatím nevim jak na tohleto. Mslím tím jak protáhnout tn drát skrz tu průchodku. Neví někdo?

0
PříspěvekZaslal: 7.6.2008 , 5:39   Citovat  

a na ty 3 okna jsi to zapojil do toho panelu jak tam máš ruční brzdu že? Taky sem se díval že by to tam asi šlo. Jinak můžeš mi prosím napsat přesně typ na ten modul nebo přímo odkaz, abych zbytečně nekupoval ten slabší. Jinak asi myslim že ty dveře řidiče doopravdy bez toho, aniž by jsi tam přivedl drátek asi nezapojíš......
Ja už se na to pomale chystam, přidal jsem si tě do ICQ tak se pak můžem poradit......zatim zdarec Hihi

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2008 , 17:50   Citovat  

Sirskluzman napsal:
a na ty 3 okna jsi to zapojil do toho panelu jak tam máš ruční brzdu že? Taky sem se díval že by to tam asi šlo. Jinak můžeš mi prosím napsat přesně typ na ten modul nebo přímo odkaz, abych zbytečně nekupoval ten slabší. Jinak asi myslim že ty dveře řidiče doopravdy bez toho, aniž by jsi tam přivedl drátek asi nezapojíš......
Ja už se na to pomale chystam, přidal jsem si tě do ICQ tak se pak můžem poradit......zatim zdarec Hihi

Přesně tak. Ta jednotka tam v pohodě vlezla a všechny potřebné dráty jsou tam, stačilo vyvést napájení. Tenhle mám tet namontovaný a valí v poho odkaz .
Teoreticky by ten kablík vést nemusel. V těch posledních dveřích jednotka pro stahování toho okna a podle schématu je tam ještě jeden volný konektor, o kterém si myslím že když se na něho napojí kladný impuls tak se okno samo vytáhne nahoru. Něco podobného jako když zmáčkneš více tlačítko a okno sjede až dolů. No a potom by stačilo přivést impuls z centrálního zamykání a okno by se po zamknutí vždy vysunulo nahoru. ALe bojím se toho, že to bude moc zatěžovat ten motorek okna. tak nevím. Ještě to není odzkoušeno......

no a tohle je ten slabší pro ilustraci.... odkaz

MiBa je teď offline  MiBa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2009 , 14:53   Citovat  

Prosím pěkně o konzultaci, koukám že to máte zmáknutý, koupil jsem alarm Mistral MAX R1. Už jsem ve feldě kdysi zapojoval Radix Evo a v P106 zase Maxicar. Tam jsem vcelku všechno v pohodě našel, ale u civica nevím kde co hledat.
Mám též 5dv 6g. anglán. MB47 mám tam origo centrál na dálku ale pouze infra. Kde najdu jednotku té dálky a centálu.
Něco jste psali, že až za popelníkem jo? Tam se mi tedy nechce Smutný. Nebo je něco ve dveřích?
Radši tu origo odpojím aby to nedělalo neplechu.
Odskok na páté dveře jste někdo nedělal? Estli by nebylo ilustrační foto jak to do tech pátých dveří přidělat nebo jestli to je dole na kastli.

Díky.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Hledání káblíků,zapojení alarmu
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina