Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda CRV nazor
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 5
v-tec je teď offline  v-tec
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.1.2009 , 21:15   Citovat  

znamej premejsli o koupi tohoto auti je to rok 2000 motor 1998ccm 108kW najeto 240000.Cenu nevim,ale je to bejvaly auto jejich sefa,takze ho zna.Jem me zajimaly vase zkusenosti s timto autem,jeho nemoci atd...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2009 , 21:33   Citovat  

nějaké zásadní nemoci snad cr-v ani nemá OK občas se ozývá hekání když se připojuje zadní náhon ale stačí výměna oleje a jede se dál Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 6.1.2009 , 21:42  Naposledy upravil Rom. dne 23.12.2009 , 22:05, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

měl jsem v roce 2003-04 to samé a auta jsou to opravdu bez problémů ... no, v tahu okolo 40km/h trochu vibruje převodovka (prý kostrukční záležitost), občas čidlo na ABS a bežné provozní věci (brzdy, čepy, gumy na stabilisátor atd.) jestli bylo auto pravidelně servisováno, a nebylo bourané, tak "no problemo"
Doporučuji měnit olej po 10t km a 10W-40 polosynt.
   Návrat  
dado99129 je teď offline  dado99129
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 15:07   Citovat  

Zdravim,

chcem sa opytat znalych "klubaru" na nazor na:
Hondu CR-V 2.0 rv 00-01, 1G po facelift 108-110KW? s AUTOMATom.

Je s tym automatom nejaky notoricky znamy problem?

Vadia vysoke km (300 000) aj ked dolozene znackovym servisom v servis. knizke?
Ak bol pravidelne meneny olej v prevodovke, aj diferaku aj v dualnom cerpadle...

Diki moc za nazory a skusenosti.
   Návrat  
schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.12.2009 , 18:55   Citovat  

Zdravím,mám Hondu CRV rv 2000 108Kw a jsem nadmíru spokojen,Má najeto 201000km a v service mi řekli,že tyhle motory v pohodě vydrží přes 500 000km,Když jsem ji kupoval,tak samozřejmě jsem vyměnil všechny náplně,svíčky a rozvoďák,jediná věc,co mi vadí je malá autobaterie 45Ah,vetší tam nevleze.Sice nastartuje vždy i při mínus 15,ale na tak velké a výkonné auto je to stejně zvláštní.No a jinak jsem volil manualní řazení,s automatem nejsem kamarád.Sice si to chválí hodně známých,ale pro mne je to požitek si sám přeřadit a prý jak se automat pokazí,tak je to pak pálka za opravu.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.12.2009 , 22:09  Naposledy upravil Rom. dne 24.12.2009 , 13:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

schweiger: velmi dobré auto OK kupoval jsem ho v roce 2003 jako moje první CR-V, r.v. taky 2000 ... potom ještě další 3 kousky ... a naprostá spokojenost je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.12.2009 , 5:52   Citovat  

Nějak tady tápu,vždy něco napíšu a po odeslání to tu není až nyní jsem zjistil,že nemám kliknout na nové téma,ale na odpovědět,jen by mě zajímalo,jestli ty moje odpovědi při kliknuti na nové téma tady někde jsou zmatenej a ještě něco,když chci ohodnotit auto,tak tam je lišta od 1 do 10,co znamená jako nejlepší??At někoho neohodnotím pro mně jako super a ono to bude znamenat jako nejhorší.Děkuji za rady.
   Návrat  
Kondik je teď offline  Kondik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.12.2009 , 20:55   Citovat  

Na CR-V bych se taky rad zeptal, kolem 120.000 se daji sehnat kousky s 150.000 +/- najeto a vypadaji perfektne. A jelikoz v Unoru planuju nakup neceho co by bylo i "na hrad i do sklepa" CR-V Me napadla jako prvni.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.12.2009 , 21:20   Citovat  

Kondik : a na co se chceš zeptat ? Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.12.2009 , 7:34   Citovat  

Kondik:No,stěma najetýma km to je dost problém,většinou CRVčka mají najeto hodně,v průměru kolem 200 000km,záleží na ročníku,ale u inzerátu s 10let starým autě,že má najeto 80 000km,tak tomu bych nevěřil.Díval bych se po autě se servisní knihou,pokud to bylo servisované v Hondě,tak se dá zajistit v Hondě výpis prací od novoty a pravý stav tachometru,mně to zdarma na požádání vytiskly při výměne oleje v diferáku.Jinak jak jsem už psal,tyto motory vydrží v pohodě 500 000km.Dále jsem zjistil,že nejlepší jsou motory s 108kw.Ceny,tak to je také zvláštní,na moravě jsou auta skoro o 50 000kč dražší než v čechách.Dále je třeba se kouknout na spodek auta,jestli není otřískaný od terénu,volil bych auto,co nepoznalo terén.To vše nemám z mé hlavy,ale z netu a rad v servisech.I tady hodně pomohlo se kouknout na fóra.První jsem brouzdal na netu a zbíral informace,pak jsem šel na auto.
   Návrat  
eso-sannycars je teď offline  eso-sannycars
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.12.2009 , 10:03   Citovat  

jestli nekdo uvazuje nad koupi crv, tak tohle crv jsem dovezl ja, je opravdu ve vynikajicim stavu,po prvnim majiteli, pravidelny servis, garazovane, jako nove....muzu ho jen doporucit OK
tudy odkaz
jediny co se mi na crv nelibi, je umisteni tlacitek na stahovani oken a ze maji malo kg na zavesu...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 16:45   Citovat  

Kdyz uz sme u CR-V rad bych se zeptal na

tudy odkaz

Ja vim ze je to AAA, ale laka me cena , tak bych rad vedel, jestli to neni neci lokalni CR-V
Predpokladam ze 150.000 nema najeto ale globalne jestli jsou CR-Vcka drzaci tak pocitam ze s
investici do 25 ~ 30.000 bych mohl dostat prijemnej vuz jak do prirody tak do mesta. Globalne uvazuju o vice hondach , ale jelikoz je tohle CR-V topik zustanu u CR-V. Co jsi prosim Hondaci myslite.

Kazdy nazor, kritika potesi, diky
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 18:20   Citovat  

V podtatě ti tady dobře napsal schweiger já jen jeden poznatek ... kdybys chtěl dát lehce přez 200t Kč, tak CR-V II. je zase o generaci lepší Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 18:27   Citovat  

Kondik:No vypadá pěkně,cena není zase tak lukratívní,ale není to hodně,pozor bych si dal v AAA,jaká je to třída,myslím,že to je odstupňované A,B,C,je to napsané malinkatým písmem a značí kvalitu a stav auta,při reklamaci,jestli je to třeba C ,tak zákazník neudělá nic,nebo to je brané jako ze závadou.Ono vůbec v AAA je třeba dát si pozor,ale dá se tam i dobře koupit,je to o štěstí,ale to je asi všude,nejen u AAA.Je dobré si zajistit nějakého známého ze servisu aby to projel a nejlépe zkontroloval v servisu,ta pětistovka za to stojí a pozor,v AAA nabídnou také kontrolu v servise,ale mají fintu a pojedou někde,kde jsou smluvení,nejlépe je to fakt někdo,koho znáš.Pokud má servis.knihu,tak v hondě vytisknou,co tam bylo dělané a pravý stav tachometru,stačí dát WIN vozidla.Musí být ale servisované v hondě a je jedno kde.
Jinak prvotní investice mě stály:svíčky asi4x120kč,vzduchový filtr 220kč,motorový olej+fitr 1000kč,pylový fitr 250kč,rozvodový řemen + kladka+vodní čerpadlo asi9000 i s prací,olej v diferáku asi 800kč,všechny klínové řemeny (nemusíš měnit,mně pískal jeden,tak jsem vyměnil všechny)800kč,zapalovací kabely také nemusíš měnit ,stály 752.-,pal.fitr,nemusíš měnit stál 606.-,a autobaterie stojí asi 1800.-,nevím v jakém stavu tam je.a jezdím.zbytek jsem už psal před tím.Hlavní bych řešil rozvoďák,nebo nevíš v jakém je stavu a náplně.Samozřejmě všechny ceny jsou bez práce,je super,že vše jsem si měnil sám až na ten rozvoďák a olej v diferáku mi měnily v hondě,nebo nešel sehnat.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 18:32   Citovat  

Rom.:každého názor,ale mě se nelíbí Smutný Je to otázka vkusu,já ale jezdím dost v terénu a ta CRV II se mi zdá nižší,já vím,že to není terénní auto,ale mám 90 procent na silnici a 10 procent v terénu,tak jsem řešil SUV než Ofroad a ta dvojka je spíše osobák a hlavně si myslím,že na jedničce si člověk udělá více práce,než u dvojky,je to už přeci o třídu více. je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 19:09   Citovat  

Diky moc nacelniku, ano o AAAckich mam know how, a ty Pismena jsou A+ , A , B , C , D
Kde C znamena ze nejblizsi zastavka je servis ale dojede tam po svych.

Staci se domluvit s tim paprndeklem kterej s tebou beha at ti ukaze vstupni prebiraci formular, me stacilo dat panovi neco do kapsy a
nosil mi to ke vsem autam na ktere jsem ukazal prstem.

CR-V me hodne laka, protoze je elegantni , velke, bezpecne. A cenove stoji +/- stejne jako Accordy. Takze je to CRV or Accord.
Nejak spoleham na to ze Honda budou asi nejvetsi drzaky a komunita kolem Japoncu je globalne docela silna.

Momentalne mam 626ku Dehet 2.0 Comprex, je to velke ale netahne to je cas to hodit z mostu nebo nekomu darovat a ohlednout se po lepsim.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 19:21  Naposledy upravil schweiger dne 27.12.2009 , 19:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kondik:řešil jsem hodně značek,chtěl jsem 4x4,aby to moc nežralo a bylo spolehlivé a méně poruchové,po měsíci jsem odškrtal značky aut,které jsem měl v plánu kupovat a zvítězila Honda.CRVčko je strašně pohodlné,seděl jsem v něm 16hodin jízdy a vystoupil jsem čilý a nepolámaný,to se o škodovkách nedá říct,po hodině ve fábii,jsem si musel dát paralen,nebo mě rozbolela hlava.Dále jsem pěkně vysoko,mám přehled,jen nevýhoda je,že jak sednu do firemního osobáku,špatně si zvykám,mám pocit,že škrábu cestu.U hondy se prý říká,že nezaujme hned ale každým dnem si tě získává víc a víc a to je můj případ.Škoda že jich na silnicich vydím jen zřídka. je to dobrý
Ještě jedná věc,jezdím na chalupu každý víkend a to co jsem tam navozil za měsíc,bych vozil felicii asi pul roku,narval jsem tam jídlo na 14 dnů,3 role zateplovací vaty a další prkotiny a věci,seděla pěkně ale má šíleně hodně místa a to mám v kufru ještě 55 l nádrž na LPG.Mimochodem jsem ještě dovezl na střeše asi 400 kg palubek a to jsem s tím jel v terénu,přiznám se ale že mi srdíčko tlouklo jak o závod,strach byl,nebo se to docela dost naklánělo,ale dojel!!!!!!!
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 19:21   Citovat  

schweiger: líbí / nelíbí to nekomentuju, to je otázka vkusu
měl jsem možnost po roce ježdění v 1.g okamžitě sednout do 2. a postřehy jsou následující (co pamatuju) HaHaaa

Lepší motor : výkon +- stejný ale větší krouťák hlavně ve středních otáčkách, navíc i-Vtec ve 2.g nemá rozv. řemen
Lepší převodovka : lépe sladěné odstupňování s motorem, zmizela vibrace co má 1.g ve 40km/h
Lepší podvozek: auto se tolik nenaklání, je jistější na silnici ale pořád dobře tlumí nerovnosti, rychlejší nástup 4WD
Lepší sedačky s bočním vedením a z mého pohledu i celý černý interier (el. stahování oken se vrátilo na normální místo na dveřích řidiče)
Lepší karoserie, hlavně co se týká torzní tuhosti a pocitu bezpečí (nejen pocitu, např. počet Airbagů a lepší výztuhy, lepší ochrana chodců)
Světlá výška stejná jako u 1. generace, zmenšila se až u 3.g
Stejná spotřeba jako u 1.g 108 kW
Lepší kufr, hlubší a delší
Lepší otvírání 5. dveří, u 2.g jdou otevřít celé a nebo samostatně jen okno
Lepší, řízené topení/klima
Lepší brzdy, jednak z mého pohledu umístění ručky na přístr. desce, a dále funkce paken na ruční brzdu a zadních kotoučů na nohu
Horší poloměr otáčení (rejd) ale jen u naftové verze

Pro obě verze bohužel platí to, co tu psal Eso, a to je ostudných 1500 kg na bržděný vlek Ble naštvanej to snad ne
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 19:33   Citovat  

Rom.:No nemohu posoudit,neseděl jsem v ní,ale s opravamy si myslím,že u 1 generace se toho přeci opraví doma víc,než u druhé.člověk ale kupuje i očima a mě se prostě líbí první generace,já jsem vůbec postižený na ty starší auta zmatenej
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 19:33   Citovat  

Samozrejem ze rozumim ze 2nd generace bude asi lepsi , ale uprimne , nechci do toho dat vice nez 150.000 a za tu cenu 2nd generaci nesezenu, ale na first to staci I s opravama [ v pripade ze po tom neprejel tank ]. A z neznamych duvodu se mi 1st libi vic nez ty novejsi, s tou zlatavou barvou vypada krasne.

Laka me kazdy den cim dal vic misto klasickeho Civica nebo Accorda, kteri budou levnejsi a zivejsi a pravdepodobne po praze v ulickach lip manipulovatelni, ta CRV ma hodne do sebe.

Dneska jak jsem odskrabaval led z oken stala vedle presne takovahle CRV jenomze s predni mrizkou a brecel jsem stestim jak byla krasna Je to tam.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 19:37   Citovat  

schweiger napsal:
Rom.:No nemohu posoudit,neseděl jsem v ní,ale s opravamy si myslím,že u 1 generace se toho přeci opraví doma víc,než u druhé.člověk ale kupuje i očima a mě se prostě líbí první generace,já jsem vůbec postižený na ty starší auta zmatenej

Velmi šťastný a co bys tam sám opravoval ? Tak to koukám! no, já jsem na ty fungl nové pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 19:43   Citovat  

Rom.:no já jsem si vždy spravoval auto sám,je to pro mně relax se vrtat v autě a už u toho CRVčka trpím,že nemám do čeho rýpnout,a dát za auto přes 600 000.-,tak to bych nedal,nebo už jak vyjdu z obchodu,tak mám asi 30 procent ceny v pr......
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 19:47   Citovat  

schweiger napsal:
Rom.:no já jsem si vždy spravoval auto sám,je to pro mně relax se vrtat v autě a už u toho CRVčka trpím,že nemám do čeho rýpnout,a dát za auto přes 600 000.-,tak to bych nedal,nebo už jak vyjdu z obchodu,tak mám asi 30 procent ceny v pr......

Velmi šťastný myslel jsem to ironicky ... koukni do mé garáže kouř
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 19:53   Citovat  

Rom.:aha HaHaaa ale já jsem se nezlobil,jen napsal názor,jinak v tvé garáži jsem už byl a pěkný,psal jsem už,že jsem na ty staré kousky,moje první auto byla škoda Octavia tudor,r.v. 1960.spomínám na ní a nikdy nezapomenu.byla prostě krásná a moje první auto. svatoušek
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 19:56   Citovat  

Narazil jsem na zajmavou vec tudy odkaz
CRV 1 generace je nastavitelna 4kolka nebo jako novejsi automaticka pri prokluzu ?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 20:00   Citovat  

schweiger napsal:
Rom.:aha HaHaaa ale já jsem se nezlobil,jen napsal názor,jinak v tvé garáži jsem už byl a pěkný,psal jsem už,že jsem na ty staré kousky,moje první auto byla škoda Octavia tudor,r.v. 1960.spomínám na ní a nikdy nezapomenu.byla prostě krásná a moje první auto. svatoušek

dej fotky třeba sem, jestli máš, rád se pokochám, a určitě nebudu sám přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 20:09   Citovat  

No octavii tady nedám,nebo ji na fotce nemám,prodal jsem ji před 10ti lety a to jsem digitál nemněl ale na videu ji mám,někdy ji vyfotím alespoň přes TV,ale spomínám ještě na ford sierru 2.3 l 6V,dovezená ze SRN,byla krásná a nato,že to byl ročník 1985,tak byla v plné palbě a se škodovkou nešla srovnat.No možná ještě na Opel Rekord,to byl kočár,velký,dlouhý,ale také žral 20 l na 100km,tak letěl z domu.Ježiši,já vystřídal asi 18 aut za 12 let.Nop u hondy už zůstanu i když si to hodně mých známých myslí opak a rádi si mě dobírají,jaké bude další.kouknu se jestli nemám alespon forda
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 20:18  Naposledy upravil schweiger dne 27.12.2009 , 20:21, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jak tady dát fotku?Když kliknu na připojit soubor,tak to nejde.Chtěl jsem tady dát i video mojí hondy a také nevím,jak je to z mobilu,kvalita sice nic moc,ale i tak mě to zajímá.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 20:19   Citovat  

já myslel třeba naskenovat nějakou starou černobílou fotku Úsměv jinak Granadu jsem měl 2.0 V6 r.v.1979, pak 2.3 V6 1981, a pak 2.5D combi 1984 a to bylo hrozné to snad ne
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2009 , 20:29   Citovat  

zatím čauky,jdu zítra do rachoty,tak pomali třeba končit.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda CRV nazor
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina