Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výfukové potrubí C5g
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Mr_xx je teď offline  Mr_xx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2014 , 15:09   Citovat  

Ahoj kolegové, mám dotaz, a to jaký je vnitřní a vnější průměr výfukového potrubí na c5g Vti ?

Moje potrubí je už dosti zrezlé a děravé...

A ještě mě zajímá jak nejlépe poskládat výfuk ( místo katíku - rezonator a pak už jen koncový tlumič? ) a jaký je teoretický (praktický) maximalní průměr potrubí při zachování nebo raději Úsměv zlepšení výkonu a odtoku výfukových spalin ? Hlavně aby to bylo funkční.

díky za odpověd

Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2014 , 16:00   Citovat  

Mr_xx napsal:
Ahoj kolegové, mám dotaz, a to jaký je vnitřní a vnější průměr výfukového potrubí na c5g Vti ?

Moje potrubí je už dosti zrezlé a děravé...

A ještě mě zajímá jak nejlépe poskládat výfuk ( místo katíku - rezonator a pak už jen koncový tlumič? ) a jaký je teoretický (praktický) maximalní průměr potrubí při zachování nebo raději Úsměv zlepšení výkonu a odtoku výfukových spalin ? Hlavně aby to bylo funkční.

díky za odpověd

Honda

Ahoj borče,
sice nemám VTi, ale trochu jsem to studoval a dle toho si postavil výfuk na svojí ESině.

1) výfuk je alfa a omega N/A motoru
2) pro obsah 1.6 je ideální maximum tak 2.5" čili zhruba 63mm vnitřní průměr, ale to když ji fakt stavíš a ladíš na maximum
3) já zvolil ideál pro mé užití: čína nerez svody v výstupem 50mm, Civic 6G VTi katalyzátor - naopak jsem jej tam vracel: kvůli emisím a bezproblémové STK, dále kvůli kroutícímu momentu v nízkých otáčkách, rezonátor namísto středního dílu, vstup a výstup 46,5mm, nerezerové potrubí vnitřní průměr 47mm, koncový díl nerez REMUS, vstup 48mm
4) OEM HONDA VTi má myslím vnitřní průměr potrubí od svodů 48mm, ale nejsem si jistý.
5) takže pokud budeš mít výstup ze svodů 50mm tak ideální aby to bylo stejné na konec.
6) osobně bych KAT nedával pryč, namísto středu dal rezonátor
7) mě se to osvědčilo - zeptej se Simarika, jak ESina funguje v kombinaci se zkrácenou převodovkou a odlehčeným setrvačníkem ...

Doporučuji se obrátit na borce, jako: Wheelman, Monty, Prelude, PreludeZ.
přátele

Mr_xx je teď offline  Mr_xx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2014 , 16:20   Citovat  

Ahoj, Majku, díky za odpověd. OK
Vím, že je vypočítat optimalní výfuk je alchymie.. to mi hlava nebere

Takže vnitřní průměr cca 50mm by měl být Ok ?

Co se týče odstranění katíku a středaku tak oba dva díly jsou v dosti špatném stavu- zrezlé a děravé(20 let). Tak nemá smysl je znovu zavařovat. Takže by se tam zatím dal jen nějaky rezonátor. Navíc by to byla levnější varianta vzhledem k tomu, že jsem student...

Časem bych chtěl nějaky komplet výfuk. systém. Toto by bylo jen dočasné řešení.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2014 , 16:28   Citovat  

Mr_xx napsal:
Ahoj, Majku, díky za odpověd. OK
Vím, že je vypočítat optimalní výfuk je alchymie.. to mi hlava nebere

Takže vnitřní průměr cca 50mm by měl být Ok ?

Co se týče odstranění katíku a středaku tak oba dva díly jsou v dosti špatném stavu- zrezlé a děravé(20 let). Tak nemá smysl je znovu zavařovat. Takže by se tam zatím dal jen nějaky rezonátor. Navíc by to byla levnější varianta vzhledem k tomu, že jsem student...

Časem bych chtěl nějaky komplet výfuk. systém. Toto by bylo jen dočasné řešení.

Lukáši,
levnější varianta??? Ehm, z toho jsem dávno vyrostl, jsem schopen Ti sehnat KAT - já ho sehnat z auta po 120.000km a vše v pořádku, emise plníme.
Chápu, že rozpočet je brzda, ale chceš-li poradit od člověka, co koupil ESinu v roce 2006 za 86.000,- a totálně ji musel dát dohromady, dítě na cestě, tak bych Ti mohl povídat o tom nemít peníze. Je tu plno členů, kteří, když uvidí, že M@jk shání KAT na C5G či C6G VTi, tak mi rádi určitě pomohou, neboť jsem jim pomohl xyz krát já.

Musíme si pomáhat ne?

Já kupovat nerez potrubí 3m, 1.5mm tloušťka, a 47mm vnitřní průměr a 3 kolena za Kč 1.117,- a to Ti bohatě na výrobu potrubí pro C5G 3D stačí, viz já.

Jestli chceš, rád se na to kouknu a umíme určitě vymyslet velmi levnou a velmi fuknční variantu.

Jen pro představu cenovou: 3.500,- svody z USA, KAT za práci, rezonátor BOSAL za 1.000,- potrubí a kolena za 1.117,-, koncový tlumič REMUS za 2.000,-, práce a příruby a spojovací materiál asi 1.000,- = 8.500,- komplet výfuk a jak funguje.

Když mi dáš číslo TEL, nějak se jsem ochoten.

Wheelman je teď offline  Wheelman
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2014 , 18:30   Citovat  

ESI není VTi...
Na VTi svody za 3500 je sci-fi...
K výfuku samotnému: jde o to jaké jsou s autem plány... Zbytečný teď dělat výfuk a za rok shánět jiný...
U atmosférických motorů se na VTi používá nejvic průměr 2,5 palce (63,5 mm)... Za svody dát buď sportovní kat nebo nějaký rezonátor nebo středový tlumič. Potom nerez až nakonec a nějakou kvalitnější koncovku a je vystaráno...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2014 , 18:38   Citovat  

Wheelman napsal:
ESI není VTi...
Na VTi svody za 3500 je sci-fi...
K výfuku samotnému: jde o to jaké jsou s autem plány... Zbytečný teď dělat výfuk a za rok shánět jiný...
U atmosférických motorů se na VTi používá nejvic průměr 2,5 palce (63,5 mm)... Za svody dát buď sportovní kat nebo nějaký rezonátor nebo středový tlumič. Potom nerez až nakonec a nějakou kvalitnější koncovku a je vystaráno...

Petře,
dával jsem mu příklad u mne,že to lze řešit rozumně. Ale protože VTi není ESi odkázal jsem jej na Tebe.

M.

Yuri je teď offline  Yuri
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2014 , 21:15   Citovat  

Ahoj,na 6g vti což bude asi stejné je oem cca 47 vnitřkem,pokud to chceš levně tak aby to mělo efekt a nevadí ti vyhrát si s tím nakup tenkostěnou nerez(1,5mm),u nás asi nejlíp seženeš 60,3 mm a příruby ve stejném rozměru, 63.5 je spíše v zahraničí alespoň co jsem já viděl,doprostřed rezonátor na konec tlumič,to už je na tobě co si vybereš vzhledem k ceně kvalitě - hlučnosti - průchodnosti... Pokud neznáš nikoho přes emise katík tam určitě dej protože bez něj neprojdeš stk.Co se týče svodů na ebay je výběr,u těch co jsou za nižší až podezřele nízké ceny hrozí že nebudou pasovat tip ťop a bude třeba je poupravit(díry pro šrouby nesedící držák,posunutá lambda a pod).Stejně tak je to i s kompletem cat back.Pokud se rozhodneš nakoupit něco v zahraničí osobně bych to raději bral z uk je tam sice malinko dráž ale neplatí se clo.A nebo je další možnost počkat až někdo zde na h-c bude něco prodávat.Ovšem u použitého zboží člověk nikdy neví. Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výfukové potrubí C5g
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina