Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rozvody výměna - pomoc s výměnou
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2008 , 13:52  Naposledy upravil Brnďa dne 26.1.2009 , 21:28, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

tech prispevku si nevsimejte, upravil sem tema na lpg, at nedelam nove temata zbytecne Úsměv
Jedna se o toto

Budu delat rozvody na honda accord cb7 1990 rok 2,2 110kW
budto nakoupim dily a nebo to hodim do H servisu kde si za to reknou hodne moc. a tak proto se ptam, nasel by se tu nekdo Brno, Olomouc, Prostejov a tak kdo by mi s tim helpnul? popr za kolik? Sice sem rozvody mel delany ve 100.000 podle majitele ale jistota je jistota Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Radek11111 je teď offline  Radek11111
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2008 , 17:16   Citovat  

ahoj, demontovat to není tak těžký, spíš jde o to, že jestli je zapsané v TP tak ti ho musí odmontovat servis na LPG, jinak neuděláš technickou...taky jsem to jednou řešil...

MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2008 , 17:52   Citovat  

Pokud Ti ho demontuje nějaké pověřené pracoviště,tak Ti dá razítko o tom,že LPG bylo odborně vymontováno, do TP.Pak příjdeš na úřad a za 50 kč se udělá demontáž LPG do TP.Pokud by sis na to troufnul sám,nebo Ti to někdo dělal,tak je to už individuální přestavba.Což je nakonec u nás 1000,-(STK mam dojem něco kolem 1 800,-) a lítání mezi úřadem a STK.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2008 , 17:59   Citovat  

aha , no to radej tech 1500 obetuji a necham to odmontovat

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2008 , 22:28   Citovat  

up up up, ctete prvni prispevek Úsměv

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2008 , 22:49   Citovat  

volil bych nákup rovzodu vlastní cestou ( třeba u nás ) + montáž svépomocí ( není to složité ) nebo pokud se necítíš tak to dej nejakému fandovi.. udelá ti to za polovinu ceny ( myslím cenu práce ) než značkovka.

Navíc ne vždy zbačkový servis znamená kvalitu - mě o stálo dve HOndičky než sem si to uvedomil a přestal do značkovky dojíždet Smutný

LUTEC je teď offline  LUTEC
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2008 , 0:19   Citovat  

ja bych ti to klidne udelal za :-* ale jsem trochu z ruky to bys vic projel nez usetril:-( kazdopadne pokud ses trochu sikovnej zvladnes to sam a kdybys potreboval poradit, klidne se ptej, rad poradim......

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2008 , 7:27   Citovat  

pokud jsi jenom trochu sikovny tak to bez problemu vymenis. Jsou tam 2 rozvodaky a je dobry si k tomu vyrobit pripravek na brzdeni vyvazovaci hridele, ale i bez toho to jde celkem fajn.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2008 , 8:21   Citovat  

tak sikovny mozna jsem, ale ja bych to radej nechal na nekom kdo to uz delal at je jistota Bueee

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2008 , 9:10   Citovat  

Já to zajistil šroubavákem tu zadní vyvažovačku Se stydím .Jde to udělat i doma.není problém

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 20:17   Citovat  

tak rozvody mam doma, pomuze mi je nekdo vymenit? jestli ano za kolik? je to dva rozvodaky, kladky dve a vodni pumpa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 21:28   Citovat  

Úsměv

antonin-s je teď offline  antonin-s
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 1:03   Citovat  

Ahoj chlapi. Mám Hondu Civic V. 1.3 16V r.v. 1993. Řešim dost podobnej problém. Potřeboval bych taky vyměnit rozvody(138 tkm a otázkou je, jestli původní majitel něco dělal) a olej. Pro olej a filtr si jedu v pátek do Auto-Kelly (filtr Mann MF W814/80, olej Mogul GX-FE PRO 10W-40) protože toho oleje je tam fakt málo. No a ještě by to chtělo převodovku, ale na tu potřebuju montážní jámu. Mohli by jste mi s tím někdo pomoct. Právě se mi moc nechce do origo Honda servisu, protože je to pro mě dost peněz, kdyby jste mi někdo udělal nějakou dobrou cenu na tu výměnu s nějakou instruktáží jak se to dělá. Je to moje první auto, takže se na něm chci spoustu věcí naučit, ale tak, abych to zase nezničil. Jsem z Práglu 6. Jinak rozvody jsou prý na Civicy docela masakr, aspoň co jsem slyšel.

Jo jinak se ještě zeptám, při jakých otáčkách bych měl řadit. Všichni mi říkají, že Bobík (=Civic) to chce při vysokých otáčkách, ale já to moc nemám rád, takže řadim tak na 2000 ot. a někdy i méně, jelikož nejsem vyznavačem sportovní jízdy, spíš naopak. Neřadim nijak špatně ne? Abych třeba neničil spojku, převodovku, nebo motor.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 1:18   Citovat  

antonin-s napsal:
Ahoj chlapi. Mám Hondu Civic V. 1.3 16V r.v. 1993. Řešim dost podobnej problém. Potřeboval bych taky vyměnit rozvody(138 tkm a otázkou je, jestli původní majitel něco dělal) a olej. Pro olej a filtr si jedu v pátek do Auto-Kelly (filtr Mann MF W814/80, olej Mogul GX-FE PRO 10W-40) protože toho oleje je tam fakt málo. No a ještě by to chtělo převodovku, ale na tu potřebuju montážní jámu. Mohli by jste mi s tím někdo pomoct. Právě se mi moc nechce do origo Honda servisu, protože je to pro mě dost peněz, kdyby jste mi někdo udělal nějakou dobrou cenu na tu výměnu s nějakou instruktáží jak se to dělá. Je to moje první auto, takže se na něm chci spoustu věcí naučit, ale tak, abych to zase nezničil. Jsem z Práglu 6. Jinak rozvody jsou prý na Civicy docela masakr, aspoň co jsem slyšel.

Jo jinak se ještě zeptám, při jakých otáčkách bych měl řadit. Všichni mi říkají, že Bobík (=Civic) to chce při vysokých otáčkách, ale já to moc nemám rád, takže řadim tak na 2000 ot. a někdy i méně, jelikož nejsem vyznavačem sportovní jízdy, spíš naopak. Neřadim nijak špatně ne? Abych třeba neničil spojku, převodovku, nebo motor.

na prevodovy olej nepotrebujes jamu, kup si v honde 2 litre MTF, zospodu vypustis a z boku hadickou s trichtyrkem napustis...
rozvody su na honde v pohode, do hodiny spravim, ovsem problem byva povolit remenicu..
nuz a s tymi 2000 otackami to snad nemyslis vazne? teda ak to nemyslis tak, ze po preradeni ti padnu na 2000... to by mohlo byt este ok...ale obcas to povytacaj k cervenemu, motor sa obcas premaze, vypali karbon a nezlenivie ti Mrk skus jazdit vo vyssich otackach, medzi 3-4 tis. a mozno zistis ze ti to aj menej zere Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 1:22   Citovat  

pajo napsal:
na prevodovy olej nepotrebujes jamu, kup si v honde 2 litre MTF, zospodu vypustis a z boku hadickou s trichtyrkem napustis...
rozvody su na honde v pohode, do hodiny spravim, ovsem problem byva povolit remenicu..
nuz a s tymi 2000 otackami to snad nemyslis vazne? teda ak to nemyslis tak, ze po preradeni ti padnu na 2000... to by mohlo byt este ok...ale obcas to povytacaj k cervenemu, motor sa obcas premaze, vypali karbon a nezlenivie ti Mrk skus jazdit vo vyssich otackach, medzi 3-4 tis. a mozno zistis ze ti to aj menej zere Mrk

jj, něco takového už jsem taky slyšel ohledně těch otáček. Když jsem poprvé jel Civicem s kamarádem, který si ho čerstvě koupil, tak jsme ho jeli protáhnout na dálnici. No a řadil právě při nějakých 4/5 tis.ot/min a mě to přišlo ujetý, ale on to okomentoval s tím, že "ona to chce", tak jsem právě nevěděl, jestli je to pravda. Já jsem si Hondu právě kupoval kvůli spolehlivosti...ale tohle, to jsem netušil, že jo takovejhle ďábel. Ale jak říkáš, pořádně promáznout, tak to občas udělám....

MTFko si seženu, si sjednu do Hondy. Nevíte někdo, jestli jí budou mít na Hondě na Zbraslavi? A ještě k těm rozvodům, co bych si měl koupit za sadu? Vůbec se v tom nevyznám, asi nelépe Auto Kelly, že? Nechce se mi do toho investovat majlant, ale zase bych byl velmi nerad, kdyby se mi to někde potkalo.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 7:52   Citovat  

antonin-s napsal:

to je hodne spatne ze radis tak malo, minimalne 2000 a pak uz je to a tobe kdys budes hlidat olej

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 10:08   Citovat  

Doporučuju se objednat k PK - zde - v tom případě ale nemá smysl kupovat díly, protože ti je koupí levněji, takže se ti tím částečně zaplatí jeho práce.
Jinak by ti to možná na Praze 6 mohl vyměnit Hometuner, najdeš ho tu někde na foru.

Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 10:25   Citovat  

Jen ještě můj postřeh k tomu řazení... když jsem si před 2 roky kupoval mojí Hondu Concerto, tak jsem také žil v domění, že nižší otáčky = lepší spotřeba, šetření motoru. Pak jsem narazil na tento web a vše se změnilo Úsměv nejsem taky žádnej závodník, ale otáčky jsem zvednul z těch cca 2tis na 3-4tis a opravdu mohu potvrdit, leč jsem tomu zkraje nevěřil, že mi opravdu klesla spotřeba a auto celkově ožilo (ne jen že je to čipernější v těch otáčkách, ale časem, jestli se ten motor nějak pročistil, "srovnala" se ECU... nevím, ale celkově začalo jet lépe).

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 16:06   Citovat  

Chlapi díky moc za rady ohledně těch otáček. Ještě jedna věc. Když dávám trojku, tak se mi zdá, že to jde trošku přes zuby. Kvalt tam jde dobře, ale občas se mi zdá, že to jde přes nějaký zoubky, to bude asi synchron ne?

Budu se muset naučit řídit jinak no... ale asi máte s tím promazáváním motoru pravdu.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 19:01   Citovat  

antonin-s napsal:
Chlapi díky moc za rady ohledně těch otáček. Ještě jedna věc. Když dávám trojku, tak se mi zdá, že to jde trošku přes zuby. Kvalt tam jde dobře, ale občas se mi zdá, že to jde přes nějaký zoubky, to bude asi synchron ne?

Budu se muset naučit řídit jinak no... ale asi máte s tím promazáváním motoru pravdu.

s tou 3 nic nenadelas radi odchazeji synchrony, mel sem to samy kdyz sem ve vysokejch rpm tak 6000-7200 řadil tak taky chroupali, tak sem sehnal jinej motor s převodovkou a je klid prozatim.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rozvody výměna - pomoc s výměnou
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina