Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Cvakání destiček 7G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Roky je teď offline  Roky
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2016 , 14:03   Citovat  

Prosím o radu. Měl jsem dělané brzy s kotouči a destičkami TRW. Brzdy pískaly a dost mi to vadilo. Koupil jsem destičky ATE a pískání jsem se zbavil. Problém mám ale s vůlí destiček, kdy při zabrždění po změně směru (typicky při parkování - pojíždí se dozadu a zase dopředu) destičky v třmenech dost mlátí. Jde se toho nějak zbavit? Ty vymezovací plíšky u destiček nebyly, nechal jsem tam ty původní, které jsou tam asi od výměny, takže jsou jako nové. Nevím, jestli jsem neudělal chybu, že jsem místa styku destiček a třmenů trochu namazal mazivem Ate. To mlácení mi auto nikdy předtím nedělalo, mám najeto 150 tis. Výměna mi přišla tak jednoduchá, že jsem nemyslel, že bych něco mohl udělat špatně. Děkuji za radu.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2016 , 14:13   Citovat  

Jseš si jistý, že máš správné destičky do třmenů? Že tam jsou usazené správně? Pokud tam jsou osazené správné destičky s plíšky, tak cvakat nemohou.

Jestli si to namazal tím tukovým mazivem, co k tomu bylo, tak to je na mazání vodících čepů. Na ty píšky tukové mazivo dávat nemáš, protože to bude chytat bordel a při ohřátí to poteče.

Mrkni na to...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2016 , 14:24   Citovat  

Podívám se na to, ale nepřišlo mi, že by tam šli ty destičky nějak nesprávně usadit. Jsou tam jen nasunuté a přes ně navlečený třmen, kterej je na 2 šroubech...U těch destiček ATE žádný plíšky nebyly, jen destičky, ale ty plíšky co tam jsou vypadají jako nové, asi jsou od výměny destiček TRW před asi půl rokem.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2016 , 16:15   Citovat  

Toto se stává když jsou třmeny narezlý a pak se obrousí a vyhladí dosedací plochy => úbytek materiálu, který nedokážou kompenzovat ani ty plíšky. Já to jednou řešil tak, že jsem pod ty plíšky dal ještě vymezovací podložku kterou jsem vyrobil a uzpůsobil z těch plíšků.

Jinak trochu maziva pod ty plíšky a ve styku destiček určitě dát, jinak to právě narejzá a jsou z toho tyhle problémy, ideálně všechny dosedací plochy vyhladit, ale !nepodbrousit!, lehce stříknout barvou (pouze slabou vrstvičku) nechat zaschnout a lehce namazat - a nebudeš muset po celou dobu živostnosti destiček prakticky nic řešit pokud s autem jezdíš a nestojí ti v kopřivách HaHaaa zkušenost ze stovek vyměněných destiček Se stydím

Ale jak píše Štěpa koukni na správnost destiček, bud na typ a nebo jestli to není zmetek, ATE někdy ulítne a pustí vadnou serii muhehe

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2016 , 19:30   Citovat  

Stepa napsal:
Jseš si jistý, že máš správné destičky do třmenů? Že tam jsou usazené správně? Pokud tam jsou osazené správné destičky s plíšky, tak cvakat nemohou.

Jestli si to namazal tím tukovým mazivem, co k tomu bylo, tak to je na mazání vodících čepů. Na ty píšky tukové mazivo dávat nemáš, protože to bude chytat bordel a při ohřátí to poteče.

Mrkni na to...

Destičky z druhovýroby cvakat můžou. Mně taky cvakaly na Aerodecku zadní Nipparts.
Pokud pak člověk nechce ty destičky vyhodit, tak musí vypodložit ty kluzné plíšky ve třmenu.
Vazelína na místa dotyku destiček a kluzných plíšků naopak patří, aby destičky chodily volně a nezasekávaly se.
Jenom se při aplikaci musí trochu přemýšlet a dát vazelínu jenom tam, kam se na ní nebude prášit a dát jí jenom přiměřené množství.

Ta vazelína ATE je určená nejenom k mazání vodících čepů, ale i styčných ploch destiček, brzdiče, pístku a třmenu.

0
PříspěvekZaslal: 22.4.2016 , 20:18   Citovat  

Namazal jsem to opravdu jen přiměřeně. Jak to není zarezlé a je vše vyčištěné, tak to má vůli a cvaká to. Možná jsou destičky o trochu menší. Ty TRW to nedělali. Podívám se na to, jestli by ty plíšky nešli vypodložit a jaká je tam vlastně vůle. Díky za názory.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2016 , 21:41   Citovat  

Pokud tam bude jenom malá vůle, tak zkus ty plíšky podmáznout tmelem na výfuky.
Ale pouze spodní plíšek, na který destičky při brždění nepůsobí takovou silou jako na horní plíšek.
Mně tohle na Aerodeckovi fungovalo. Ten tmel je po zatuhnutí tvrdej.

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2016 , 22:01   Citovat  

K tomu mazání vodících čepů a styčných bodů přikládám náčrtky z manuálu k EP3.. mazivo by mělo být založeno na silikonovém oleji s přísadou MoS2 (jak na styčné body, tak na vodící štefty).. mažou se tedy vodící štefty, plíšky mezi destičkou a představcem třmenu (pad retainers - z obou stran), plíšek osazený v pístku (boot clip), vnější plíšky na destičkách (outer pad shim - v bodě plíšek/destička)

front.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
front.png, 42.54 kB

rear.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
rear.png, 46.65 kB

0
PříspěvekZaslal: 20.5.2016 , 8:12   Citovat  

Koupil jsem nové plíšky (120 Kč) a destičky již necvakají. Nové plíšky jsou o něco silnější.odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2016 , 10:54   Citovat  

Tak jsme to tipnuli správně, dík za feedback OK

von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2016 , 13:02   Citovat  

Nazdar, mám takovou filozofickou otázku. Proč na předních brzdách, v místech, kde jsou uloženy brzdové destičky ve třmeni nejsou u Acco 7G obdobné nerezové plíšky, jako je tomu na zadní nápravě? Měl jsem to rozdělané už několikrát. Poslední 3 týdny jsem je dával trochu do pucu (očistit a natřít) aby trochu vypadaly. Ale až teď jsem se nad tím pozastavil. Z mechanického hlediska, je přeci jen lepší, když je uložení vystláno nějaký kovem, který není tak náchylný na okolní prostředí (nerezaví/neoxiduje) a v případě jeho opotřebení (vymačkání) je jednodušší a levnější vyměnit tyto plechy jak celý odlitek.
Celé jsem to totiž natřel tak důkladně, že tam ta jedna deska nešla lehce vložit a tak jsem musel vrstvu barvy z obrobeného místa, kde jsou uloženy desky, odstranit.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2016 , 13:23   Citovat  

Je to dáno výrobce brzd, který pro automobilku brzdy dělá - tuším správně, že u A7g je předek ATE a zadek Akebono? Evropský automobilky třeba ty plíšky moc nepoužívají oproti japoncům, evropský systém ATE ty plíšky nemá, protože část destičky mají vynešenou těma plechama na destičce, který se zacvakávají do pístku ...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Cvakání destiček 7G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina