Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prosím pomoc: problém na magistrátu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
koki... je teď offline  koki...
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 15:47   Citovat  

Ahoj všem, tak mám docela problém. Bueee
Někdy v Listopadu jsem si koupil nový auto: asi většině známou Hondu crx Delsol Targu ESI od Norsiho, r.v 1995.
Jako už skoro dva měsíce se snažim přihlasit, bezůspěšne auto. Dvakrát pře novým rokem, kdy se na mě jednou nedostala řada
a podruhé po celodenním čekání, kdy mi nakonec bylo oznámeno, že auto nepřihlásí, jelikož sem měl kupní smlouvu a plnou moc,
která mi nestačila (auto nebylo odhlášeno), budiš. Papíry jsme odeslal zpět na odhlášku bejvalému majiteli Norsimu, vše proběhlo bez problému, ale s tím, že roku 2008 už to neztihnu a poplatku se nevyhnu.
Po novém roce, kdy jsem načetřil na tu xxx ekologickou dan (jsem student a každá kačka je u mě znát) jsem přišel na přepis, že už konečne bude hotovo, vyzbrojen všemi podklady, které je nutné předložit, jsem myslel
že už mě nemuže nic potkat. To jsem se ale spletl. Když na mě došla řada (cca po pěti hodinách) mi paní u přepážky oznámila, že auto
nepřihlásí, jelikož neví, jakou normu vůz splnuje (ve VTP není kolonka normy vypsaná) a že jsme tu zbytečně. To už jsme byl opravdu na dně,
tak mi oznámila že mi v pondělí (dnes) zavolá a náš rozhovor završila, že si nemám kupovat tak starou šunku. OK, dnes mi tedy zavola a oznámila, že Targa splnuje EURO1 a tudíš budu muset zaplatit za přepis 5800Kč, to už jsem ale nevydržel a oznámil jsem, že sem asi jedninej na světě, kdo má CRX Targu s normou EURO1, řekla mi, že to není její starost a at jsi tedy zajdu někam na DEKRU, kde mi to zjistí, že to ale
stojí 1000kč. Jak už jsme v úvodu řikal, nemám peníze na rozhazování a sem tam platit litr pro neznalost úřadů se mi opravdu nechce.
A proto se ptám. Je nějaká možnost, jak s toho ven a zaplatit "jen" 3800kč, nebo mám smůlu. A nebo je možná že Targa ESI r.v. 1995
spnuje EURO1 a poplatek 5800kč za přepis je oprávněny?
Předem dík za Vaše poznatky a rady.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 16:11   Citovat  

Strč to do stroje a naklepni si tam tu správnou normu a je to ... to sou fakt idioti na těch úřadech.

Jinak by mělo pomoci, když bys tam přinesl techničák naprosto stejného auta, který tam má tu správnou normu a oni by ti to tam jen doopravili. Myslím, že takto se to dělalo při přihlášení ze zahraničí .. ale nejsem si jistej
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 16:15   Citovat  

Daver napsal:
Strč to do stroje a naklepni si tam tu správnou normu a je to ... to sou fakt idioti na těch úřadech.

Jinak by mělo pomoci, když bys tam přinesl techničák naprosto stejného auta, který tam má tu správnou normu a oni by ti to tam jen doopravili. Myslím, že takto se to dělalo při přihlášení ze zahraničí .. ale nejsem si jistej

To prvni bych nedoporucoval a to druhy neprojde.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 16:18   Citovat  

Daver napsal:

To už mi taky pár lidí radilo, at si to naklepu sám, jenže z toho mám strach. A jinak kolem sebe nemám nikoho, kdo by byl ochotnej
mi okopírovat VTP a taky docela pochybuju, že jim to bude stačit. Spíš by to chtělo pár právnickejch slovíček, pár chytrejch papíru, abych
jim vytřel zrak. Já sem asi fakt smolnej člověk. Bueee
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 17:14   Citovat  

koki..: člověče,začínám si myslet,že u těch Targ je to snad všude stejný..Já tu svoji kupoval před dvěma roky a před týdnem jsem zjistil,že mam v TP napsanou emisní směrnici,která neexistuje.Mam rok 1992 a v políčku emise je nesmysl.Takže mě čeká pátrání,co bych tam měl mít uvedeno...

U tohohle případu mě napadají dvě věci:

1) je to dovezený auto?..Zkusit kontaktovat úřad,kterej auto schvaloval,jestli tam tu normu jen prostě nezapomněli napsat.A ve spise k dovozu ji třebas v technických protokolech z STK mají.

2) Dekra umí ten údaj dohledat za 1 000,-...

Pokud příjdu ještě na nějaký způsob,tak písnu..jak jsem řekl,mam stejný problémSmutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 18:21   Citovat  

Pánové,

tak nevím jak u Targy del sol, ale HONDA Civic 5G 1.6ESi 16V SOHC VTEC, rok výroby 1992, motor D16Z6 (nevím, jestli máš D16Z7 třeba, jako Robik), mám normu EHK č. 83.03, což je R83.03, což je těch 5.000,- takže nevím no.

Smutný Držím palce. Mohl bych se zeptat kamaráda, jestli by nešlo něco udělat, ale měl by sis místo Dekry, sehnat origo výpis změn pro velký TP, který dělá HONDA ČR, ten stojí 1.000,- také a změna tě přijde na registru na 50,- myslí za změnu. Mohu se ho zeptat, zda-li by se nedalo něco dělat s tvým problémem.

Chceš?
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 19:13   Citovat  

ty voe koki,ty si tam tebou pěkně vytíraj kiss me si nech vystavit v hondě nějaký potvrzení že že to splňuje to a to ... Zkus se s tim otočit u ascot.mb co máme tady v liberci směr doubí...schválně co ti tam řeknou,kdybys něvěděl kde to je tak se stav u mě v práci Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 20:08   Citovat  

Díky všem za rady a názory.
Ano auto je dovozeno a to v roce 1998.
Zase se mi nechce chodit na Dekru, když zaplatim 1000kč a řeknou mi, že je to Euro1.
To mě to pak přijde na 6800kč, a to bych jaksi nerad. Bueee
Moc prosím všechny, co vědí, jak možná na to o pomoc.
Díky
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 20:10   Citovat  

M@jk napsal:
Pánové,

tak nevím jak u Targy del sol, ale HONDA Civic 5G 1.6ESi 16V SOHC VTEC, rok výroby 1992, motor D16Z6 (nevím, jestli máš D16Z7 třeba, jako Robik), mám normu EHK č. 83.03, což je R83.03, což je těch 5.000,- takže nevím no.

Smutný Držím palce. Mohl bych se zeptat kamaráda, jestli by nešlo něco udělat, ale měl by sis místo Dekry, sehnat origo výpis změn pro velký TP, který dělá HONDA ČR, ten stojí 1.000,- také a změna tě přijde na registru na 50,- myslí za změnu. Mohu se ho zeptat, zda-li by se nedalo něco dělat s tvým problémem.

Chceš?

určitě se zeptej, děkuju...
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 21:09   Citovat  

Ty mas teda kliku Smutný

Urcite bych zkusil zajet do autosalonu Honda v Liberci a zeptat se, jestli ti nemuzu vydat nejaky potvrzeni o norme a nechat si to legalne pripsat do technicaku na STK...
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 21:27   Citovat  

Když může mít Accord 1.8 z roku 2000 Euro 2, tak bych se euro 1 u motoru z 92 nedivil Smutný
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 21:36   Citovat  

jojo to je vtipný děsně.. náš C4G EC8 rok 91 nemá euro žádný, uplně stejnej civic a jeste predfacelift má EURO 1, Romanovo C4G VTi má EURO2.... no jako měli ty ekodane nechat jen na dovozy. Tímhle to všem normálním lidem co nemají desítky tisíc na jiné auto jen komplikujou parchanti
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 21:39   Citovat  

jinými slovy - bud rad aspon za EURO 1
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 21:41   Citovat  

Only_one napsal:
jojo to je vtipný děsně.. náš C4G EC8 rok 91 nemá euro žádný, uplně stejnej civic a jeste predfacelift má EURO 1, Romanovo C4G VTi má EURO2.... no jako měli ty ekodane nechat jen na dovozy. Tímhle to všem normálním lidem co nemají desítky tisíc na jiné auto jen komplikujou parchanti

Vaše EC8 nemá opravu žádné nebo jen nezapsané? Má kat?

Můj Civic 4g r.88 má zapsané Euro I. - a tipuju,že vyšší Euro mít ani nemohl,když v té době vyšší neexistovalo a když Rom. svého přihlašoval,tak přes nějkou tu zkušebnu,tak už Euro II. bylo a Civic je prostě splňuje...
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 21:57   Citovat  

Hellborn napsal:
Vaše EC8 nemá opravu žádné nebo jen nezapsané? Má kat?

Můj Civic 4g r.88 má zapsané Euro I. - a tipuju,že vyšší Euro mít ani nemohl,když v té době vyšší neexistovalo a když Rom. svého přihlašoval,tak přes nějkou tu zkušebnu,tak už Euro II. bylo a Civic je prostě splňuje...

jenze v roce 88 nebylo ani euro1, to je norma tusim z roku 92. Ja mam v TP u ED7 emisni normu: "neuvadi se" a kvuli tomu sem daval asi 1500 za dekru za doplneni udaju (doplnili udaj - "neuvadi se") pri prihlaseni dovozu v roce 2006.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 22:06   Citovat  

ninja napsal:
jenze v roce 88 nebylo ani euro1, to je norma tusim z roku 92. Ja mam v TP u ED7 emisni normu: "neuvadi se" a kvuli tomu sem daval asi 1500 za dekru za doplneni udaju (doplnili udaj - "neuvadi se") pri prihlaseni dovozu v roce 2006.

No to jo - můj byl dovezen v r. 97, kde a kde zapsali Euro netuším... Asi už v Deutchlandu...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 23:10   Citovat  

EC8 má kat samozřejmě a je tam nejaká 89/xxxx a tedy EURO 0...
NEPOCHOPIM JAK JE MOŽNÉ ŽE DVĚ STEJNÉ SE STEJNÝM MOTOREM MAJÍ ROZDÍLNÉ EMISE. KUWA NEMOHLI udelat databazy svoji interni kde by to bylo jasne napsane a uzanavalo se to.... neee v evidenci je bordel, ted bude fičák i s tím povinným ručením. Normálně mám motorku, propadla me TK po přestěhovánní sem nemohl najít TP ta ksem zašel na evidenci vozidel nechat si vystavit duplikát abych mohl udelat TK.. a ejhle. Ale pane.. vy nemáte tady v evidenci žádnou motoruku.. je mi líto...sem tam chvili stal s otevrenou pusou, tak rikam co s tim, ukazoval sem, malej TP a moje motorka NEEXISTUJE... takze parada, takze výsledek je takovej ze mi nejsou schopny dat kopii TP protoze v podstate tu motorku nemám a ted nejsem schopen udelat ani TK a tedy tu motorku provozovat, ani prodat nic.. SUPR .... Musim najit velkej TP a to sem pak zvedavej co se bude dit... Jsem fakt naštvanej. Řeší se to metodou padni komu padni a nikdo nepřemýšlí o specifických stavech a že jich bude sakra hodne
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2009 , 9:44   Citovat  

Takže jsem se dneska dozvěděl nemilou věc...Moje Honda Del Sol Esi z roku 1992 s D16Z6 plní normu 88/76, tudíž Euro 0...Nevím,co si o tom mam myslet,že na jeden a tentýž motor je více emisních norem..Mno..o důvod víc ji neprodávat a udělat si z ní výkendový auto pro radost..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2009 , 15:25   Citovat  

MikeT napsal:
Takže jsem se dneska dozvěděl nemilou věc...Moje Honda Del Sol Esi z roku 1992 s D16Z6 plní normu 88/76, tudíž Euro 0...Nevím,co si o tom mam myslet,že na jeden a tentýž motor je více emisních norem..Mno..o důvod víc ji neprodávat a udělat si z ní výkendový auto pro radost..

Tak koukám, že teda mužu bejt rád, že mám EURO1 jak psal Only_one Bueee
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2009 , 20:19   Citovat  

Tak jsem chtěl včera vše udělat, zaplatit jim tam těch jejich 6000kč, a bylo mi oznámeno, že mám přijít za měsíc, že musej počkat, až jim přijde potvrzení z Prahy, že to je Euro1. Bueee
Takže jsem eště utíkal na pojoštovnu prdloužit povinný ručení, jelikož SPZ ani nemužu uložit do depozitu. KO
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prosím pomoc: problém na magistrátu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina