Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
VTI vs. VTEC
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
miklica je teď offline  miklica
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 10:11   Citovat  

Dobrý den a krásný odpoledne přeju všem Velmi šťastný
Chtěl jsem se zeptat jen na pár otázek...Jelikož jsem měl možnost jezdit pouze v Civicu 5G 1.6 VTEC (hatch i sedan) tak nemůžu srovnávat s VTI...A zajímalo by mě právě co všechno (kromě motoru) je na VTI jiné ?? Jestli je mezi těmito motory velký rozdíl.. Spotřeba a vůbec by mě zajímalo v čem všem se lišíí...A hlavně i pocitový rozdíl..Jestli prostě stojí za to si připlatit za VTI nebo už mezi těmito vozy tak velký rozdíl není ??? Mimochodem chci 5G v sedanu právě v 1.6 VTI nebo VTEC... Pokud toto téma tu už někde je, tak se omlouváám...A předem děkuji za veškeré odpovědi...
S pozdravem Michal Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 10:29   Citovat  

Rozdil v motoru urcite je, a ten je nejvetsi, vykon je znat, ikdyz i obyc "VTEC" netahne rozhodne zle. Dal se to lisi podvozkove, vetsinou nejaky vyztuhy na predku navic, mirne vyssi vaha. Spotreba je vetsi o trosku, kdyz na to slapes, tak i o dost. Pak nejaky vybaveni v interieru, nevim jak u 5g ale treba sedacky se muzou lisit :)

Ale mam takovej pocit ze uz se to tu resilo. :)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 10:41   Citovat  

myslíš rozdíl mezi esi a vti?

to je ropastnej rozdíl interier vti je oproti esi luxus, motor uúplně jinde, na podvozku rozdíl moc nebude leda tlumiče, kastle sou stejný žádný výzthuhy navíc
   Návrat  
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 10:48   Citovat  

měl sem 5G VTEC v sedanu a ted mám 5G VTI hatch. Co se výkonu týká tak bych řek že stojí za to si připlatit. spotřebu s vtec sem měl tak 6,5-7 a ted s vti kolem 8mi a neřek bych ře ho nějaqk šetřim VTEC. VTI má jiný podvozek ale s tim nemám zkušenost koupil sem vti s koni racing. VTi má černý interier a VTEC zpravidla šedý i když muj sedan vtec byl také v černé ale těch si myslim že moc nebylo. každé VTI bylo pouze 4místné. v sedanu byl vzadu uprostřed tunel. určitě najdeš někde foto když budeš chtít....
   Návrat  
miklica je teď offline  miklica
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 11:02   Citovat  

jj...děkuju za odpovědi...o obou vozech jsem si zjistil už mnoho...ale zajímaly mě přímo zkušenosti majitelůů...Právě nejvíc mě láká VTI...ještě jsem se chtěl zeptat jestli má VTI ve výbavě vždy klimu ??? a na co si dávat pozor právě u modelu 5G sedan VTI ???
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 11:12   Citovat  

urcite si dej pozor na motor...ostatni se daji opravit/sehnat nove za par supu, ale oprava motoru by te pripadne stala v radach xx.xxx Kc
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 11:16   Citovat  

klimu by to melo mit... aspon 6g maj :)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 11:16   Citovat  

miklica napsal:
jj...děkuju za odpovědi...o obou vozech jsem si zjistil už mnoho...ale zajímaly mě přímo zkušenosti majitelůů...Právě nejvíc mě láká VTI...ještě jsem se chtěl zeptat jestli má VTI ve výbavě vždy klimu ??? a na co si dávat pozor právě u modelu 5G sedan VTI ???

ee klima neni v každym, ani mlhovky nejsou standard, pozor? na klasický věci jako veškerý klepání vůle atd. motor aby nežral oil a neměl jinej problém

jinak klasika je koroze zadních lemů někdy i prahů
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 11:17   Citovat  

Bitkar napsal:
klimu by to melo mit... aspon 6g maj Úsměv

nemaj
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 16:48   Citovat  

infinity napsal:
urcite si dej pozor na motor...ostatni se daji opravit/sehnat nove za par supu, ale oprava motoru by te pripadne stala v radach xx.xxx Kc

přesně tak, obě káry mají supr motory, ale bohužel dostávají kapky a jak se najde osel, co kašle na výměny oleje, tak je po motoru, a vzhledem k tomu, že ty motory mají 15 let, tak ty motory už bývají kolikrát na GO.
Takže nejlepší je kupovat od někoho tady, kdo by si zamlčením nějakých vad tady na fóru pošramotil reputaci, anebo vzít si s sebou honďáka a domluvit si změření tlaků, případně sejmout víko hlavy a jak bude kolem ventilů černo a kabon tak mazat pryč.
Já pořizoval ESi tím stylem, že jsem se nechal ukonejšit pěkným podvozkem a vzhledem, v motoru bylo černo jak v komíně, tlaky 10 a za 3 měsíce mi to umřelo na klice a celkově celý motor je na zvracení.
U ESi dát bacha na hlučnou hlavu (mohou být unavené LMA, ojetá vačka s vahadly, oboje znamená x tisíc opravy), kolikrát to není přes pískání sportovního filtru slyšet, takže bacha na to. Spotřeba oleje 1l/1000 je normální jen pokud jezdíš furt kolem červeného, jinak už taky něco není v pořádku.
Prostě fakt motor je základ a kousků v dobrém stavu ubývá Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
VTI vs. VTEC
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina