Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2006 - táhne doprava - proč?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Lisacek je teď offline  Lisacek
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2009 , 22:00   Citovat  

Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Před rokem a půl jsem koupil mírně jetého Accorda 2.2 iCDTI, r.v. 2006. Měl najeto 50000km. Svělé auto, s jedno výtkou...od začátku táhne mírně doprava. Pustím volant, auto jede chviličku rovně, za okamžik se začne pomaličku stáčet doprava. Není to nic strašnýho, ale při delší jízdě po dálnici je to nepříjemné.
Zjistil jsem, že jeden 17" elektron házel, musel jsem ho nechat srovnat. Jinak auto nemá žádnou vadu (nic viditelného ohnutého)
Od té doby jsem byl 2x na digitální geometrii, auto je OK, gumy se mi sjíždějí rovnoměrně, již jsem 3x přezouval (léto-zima-léto-zima) - kola vždy OK, nehází. Pneu nafoukány stejně.
Zkoušel jsem i různě kola na autě přehazovat, zkoušel jsem přehazovat i samotné ráfky...nic! Pořád stejný.
Absurdní je, že se mi zdá, že úroveň "táhnutí" je proměnná. Občas auto jede uplně rovně i když pustím volant, jindy zase táhne doprava hodně, jindy méně.
V autorizovaném servisu, na digitální geometrii, ani v pneuservisu mi poradit nedokázali. Autorizovaný servis mi nabídl, že se na to podívá, ale cena??? XXXL! Odmítl jsem!
Měl jsem možnost se project s jiným Accordem z roku 2004 a táhl doprava úplně stejně.
Dneska už mám najeto 120000km a na proměnné mírné táhnutí doprava jsem si stále nezvykl.

Poradíte mi někdo, popř. jestli máte někdo stejného Accorda, nemáte podobný problém?
Přivítal bych i kontakt na nějaký "normální", ale kvalitní servis na Hondu, nejlépe v západních, nebo středních Čechách, kde by mi s tímto problémem pomohli?

Díky a
Hondě zdar!!!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2009 , 22:55   Citovat  

ako siroke tam mas gumy? nemoze to byt sklonom vozovky, pripadne vyjazdenymi kolajami? cim sirsie gumy, tym viac to citit

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2009 , 23:03   Citovat  

Jj, divny, ze ten jiny Accord taky tahnul doprava.. Úsměv Ja jsel tak s 10 ruznymi Acco 03-04 a netahnul nikam zadny.. Ze by fakt sklon vozovky, vyjete koleje? Ale nechci z tazatele delat blazna, co kdyz bylo auto po bouracce - treba cep, kterej se pri staticky geometrii neprojevi, ale pri tahu pusti pravy vs. levy rameno dal nez by mel?

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2009 , 23:48   Citovat  

Mě to na špatné cestě tahá za volant taky hlavně při akceleraci ,ale dělají to větší a širší kola. Na dobré cestě to netáhne nikam. Mohlo by to dělat přibržďujicí kolo ,ale to by se na těch kilometrech muselo dávno ukázat na obložení nebo by se zahřívalo. Pokud by byla vůle v rameni byl by směr tahání jiny při brždění a akceleraci. Osobně bych doporučil Honda Příbram , perfektní jednání a cena za práci velmi rozumná OK

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 7:47   Citovat  

Než bych hned jezdil do Honda sevisu, tak bych si nejdřív nechal změřit geometrii a na zkoušku přehodil navzájem přední kola ...

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 8:37   Citovat  

Nevim jak jiny auta, ale accord je hodne citlivej na sklon vozovky - takze auto ma tendenci ujizdet z vozovky ve smeru pricnyho spadu..... to nemam ze svy hlavy, ale rekli mi o tom nezavisle mechanici v pribrami a v brne

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 8:47   Citovat  

jde o to jak moc hrozný to je. Někdy to opravdu dělá skon vozovky, většina silnic je mírně sklopená od středu ke škarpě. Můj služebák to dělá taky ale jen někde.
No a nebo to bylo bouraný a dobře opravený že to není poznat.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 8:55   Citovat  

Rom. napsal:
Než bych hned jezdil do Honda sevisu, tak bych si nejdřív nechal změřit geometrii a na zkoušku přehodil navzájem přední kola ...

to píše že už udělal několikrát Tak to koukám!

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 9:12   Citovat  

hopit napsal:
to píše že už udělal několikrát Tak to koukám!

Tak to valím bulvy nedočetl jsem to celé to snad ne přátele

Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 12:11   Citovat  

U ITR naprosto běžná věc na českých silnicích a to mám origo gumy, kola, geometrie v pohodě, gumy se sjíždějí stejně atd. Podle mě to bude hold kvalitou silnic. Na rovný silnici jedu rovně,ale na nějaký okresce to nepříjemně tahá za volant, v drtivé většině případů doprava. Ale jak říkám,jen na nekvalitní silnici

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 12:39   Citovat  

Mam podobny problem akorat jde o Accord 6G akorat volant tahne doleva.Je to nepatrny ale kdyz jedu nekam dal po rovine tak z toho boli ruka jak musim porad vic tlacit volant doprava.Ani celkova geometrie nepomohla i kdyz je to malinko lepsi.V servisu mi bylo receno ze je to nejakym sroubem v rizeni o takovym sroubu jsem nikdy neslysel.Je tam neco takovyho nekde?

JM66 je teď offline  JM66
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 23:33   Citovat  

kandik napsal:
Nevim jak jiny auta, ale accord je hodne citlivej na sklon vozovky - takze auto ma tendenci ujizdet z vozovky ve smeru pricnyho spadu..... to nemam ze svy hlavy, ale rekli mi o tom nezavisle mechanici v pribrami a v brne

Přesně tak , a dělaj to i jiný auta. Vliv na to má taky šířka pneu ale hlavně to jestli máš směrový vzorek nebo ne,mě to dělalo hlavně na asimetrických pneu,když jsem dal nokiany se směrovým vzorkem tak to jede jak po kolejích

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2009 , 0:31   Citovat  

Kendik napsal:
Mam podobny problem akorat jde o Accord 6G akorat volant tahne doleva.Je to nepatrny ale kdyz jedu nekam dal po rovine tak z toho boli ruka jak musim porad vic tlacit volant doprava.Ani celkova geometrie nepomohla i kdyz je to malinko lepsi.V servisu mi bylo receno ze je to nejakym sroubem v rizeni o takovym sroubu jsem nikdy neslysel.Je tam neco takovyho nekde?

měl jsem před pár lety podobný problém v civicu 5d , volant se tam musel stále trochu silou držet aby jelo auto rovně. problém byl v tom že byl o zub přesazený volant a následně udělaná geometrie, takže volant byl rovně a geometrie v pořádku. Možná je to omyl ale vysvětluji si to tak že ten odpor ve volantu dělalo servo protože bylo neustále trochu zatočeno Cooo??? , po vrácení volantu na původní polohu a seřízení geometrie problém zmizel OK

Dejf_cz je teď offline  Dejf_cz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2009 , 8:34   Citovat  

Stejný problém mám i já v C7G(táhne doleva), ale přikládám to kolejím ve vozovce. Protože na stejných úsecích to pozoruju i u CR-Véčka a tam jsou o dost širší gumy. Co si pamatuju, tak na stejném accu, jak máš ty, to bylo taky. Když se projíždím mírnou pravou, musím vynaložit mnohem více síly k udržení volantu než na opačnou stranu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2009 , 10:19  Naposledy upravil Kendik dne 3.3.2009 , 10:28, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Me to dela na rovne silnici bez der a bez koleji.A kdyz mam volant zatoceny doprava tak se vraci dost razantne jakoby takovy cukani a kdyz doleva musim ho vratit rucne.Uvidim jak to bude vypadat po prezuti na letni protoze auto jsme koupili se zimnima prava sjeta skoro uplne a leva dobra ale to by zase spis tahlo doprava ne?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2009 , 10:25   Citovat  

hopit napsal:
měl jsem před pár lety podobný problém v civicu 5d , volant se tam musel stále trochu silou držet aby jelo auto rovně. problém byl v tom že byl o zub přesazený volant a následně udělaná geometrie, takže volant byl rovně a geometrie v pořádku. Možná je to omyl ale vysvětluji si to tak že ten odpor ve volantu dělalo servo protože bylo neustále trochu zatočeno Cooo??? , po vrácení volantu na původní polohu a seřízení geometrie problém zmizel OK
No tak to je mozny ze to bude tak i u me zkusim na to mrknout Úsměv mel jsi airbag ve volantu?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2009 , 10:36   Citovat  

Kendik napsal:
No tak to je mozny ze to bude tak i u me zkusim na to mrknout Úsměv mel jsi airbag ve volantu?

Airbag byl , mělo by to být vidět na těch tyčích u čepů jestli jsou nastavený k jedné straně.

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2009 , 12:32   Citovat  

hopit napsal:
....... problém byl v tom že byl o zub přesazený volant a následně udělaná geometrie, takže volant byl rovně a geometrie v pořádku. Možná je to omyl ale vysvětluji si to tak že ten odpor ve volantu dělalo servo protože bylo neustále trochu zatočeno Cooo??? ......

to mi hlava nebere to mi hlava nebere to mi hlava nebere

Lisacek je teď offline  Lisacek
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2010 , 21:34   Citovat  

kauza "táhnutí doprava" u mého accordíku se bohužel nikam nepohnula...
Nové zimní gumy, opět pro jistotu přeházení ráfků (17"/45/225). PO dohodě se servisem jsme zkusili vyměnit silenbloky spodního ramene - bohužel zázrak se nekonal - žádné razantní zlepšení nenastalo. Dnes na STK - můj speciální požadavek na "hejbací stolici", aby se zaměřili na případné vůle - nenašli vůbec nic - naopak - vše v tom nejlepším pořádku a ještě se divili, že na to, že auto má najeto skoro 160 tis je úplně bez chyby...
Kdyby někoho cokoliv ještě napadlo, přivítám každou radu.

Díky

Hondám zdar!

Derwin je teď offline  Derwin
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2017 , 11:40   Citovat  

Zdravim, všechny. Mám Honda accord CL VII 2005 2,2 diesel. a mám hodně podobný problém.
Cca před čtyřmi měsíci mi postupně začalo táhnout víc a víc auto doleva.
Pro nápravu jsem provedl již výměnu na nové pneu, kontrola a výměna všech silentbloků a stabilizátorů, které byli opotřebované. Po tom všem již dvakrát dvě nezávislé geometrie. Kontrola brzd. Stále bez výsledku. Vůle ve volantu není.
V poslední době jsem postřehl občasné nenápadné "lupání" ve volantu. Ale nemusí s tím nějak souviset. Je to novinka.
Projevuje se téměř pořád, ale nejhorší to je na nerovném povrchu. Koleje apod. Volant se automaticky lehce stočí doleva. Pokud ho přidržím na středu, tak to jede rovně. Ale pere se se mnou.
Osobně tipuji už snad jen uložení tlumičů nebo něco v řízení. Ale moc tomu nerozumím.
Zkrátka uvítám rady od lidí, kteří někdy něco podobného řešili. Vyměňovat půl součástek stylem pokus omyl umím taky Velmi šťastný

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2017 , 12:02   Citovat  

SKús preveriť poloos.

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2017 , 12:03   Citovat  

Derwin napsal:
Zdravim, všechny. Mám Honda accord CL VII 2005 2,2 diesel. a mám hodně podobný problém.
Cca před čtyřmi měsíci mi postupně začalo táhnout víc a víc auto doleva.
Pro nápravu jsem provedl již výměnu na nové pneu, kontrola a výměna všech silentbloků a stabilizátorů, které byli opotřebované. Po tom všem již dvakrát dvě nezávislé geometrie. Kontrola brzd. Stále bez výsledku. Vůle ve volantu není.
V poslední době jsem postřehl občasné nenápadné "lupání" ve volantu. Ale nemusí s tím nějak souviset. Je to novinka.
Projevuje se téměř pořád, ale nejhorší to je na nerovném povrchu. Koleje apod. Volant se automaticky lehce stočí doleva. Pokud ho přidržím na středu, tak to jede rovně. Ale pere se se mnou.
Osobně tipuji už snad jen uložení tlumičů nebo něco v řízení. Ale moc tomu nerozumím.
Zkrátka uvítám rady od lidí, kteří někdy něco podobného řešili. Vyměňovat půl součástek stylem pokus omyl umím taky Velmi šťastný

zkus prehodit pneu zleva doprava, pokud jsou smerove tak predni za zadni...

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2017 , 12:51   Citovat  

ja nechal jen udelat geometrii a uz netahne ..

0
PříspěvekZaslal: 27.4.2017 , 13:25   Citovat  

Psal jsem, že mám nové pneu. Předpokládám, že když jsem obul fungl nové pneu a vše je beze změny, tak mi to asi moc nepomůže... to mi hlava nebere

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2017 , 14:52   Citovat  

Derwin napsal:
Psal jsem, že mám nové pneu. Předpokládám, že když jsem obul fungl nové pneu a vše je beze změny, tak mi to asi moc nepomůže... to mi hlava nebere

dobre tak ja to napisu jeste jednou... resil sem to uz xkrat vcetne pripadu s novyma pneumatikama... v 99% pripadu u nasich zakazniku pomohla geometrie + prehazeni pneu... pises ze geo uz mas za sebou tak zkus poprehazovat pneu...

0
PříspěvekZaslal: 27.4.2017 , 15:00   Citovat  

Dobře, tak já se taky zkusim vyjádřit trochu lépe. Už to řešim 4 měsíce a dokonce jsem se kvůli tomu zaregistroval na tomhle fóru. Velmi šťastný Pneumatiky jsem přehodil po každém větším pokusu o nějaký jiný zásah, který nepomohl. A to všelijak jak to jde. Děkuji za radu, ale opravdu jsem všechny podobné všednosti už vyzkoušel. Takže to můžeme vyloučit. Už prvním dotazem jsem se snažil naznačit, že jsem na tohle fórum neběžel hned od auta po jakémkoliv základním pokusu o nápravu.

renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2017 , 15:21   Citovat  

To DERWIN : Přesně tohle mám na FR-V ...

0
PříspěvekZaslal: 27.4.2017 , 15:25   Citovat  

renda4 napsal:
To DERWIN : Přesně tohle mám na FR-V ...

Až na něco přijdu, tak to sem hodim. Snad...

0
PříspěvekZaslal: 28.6.2017 , 6:06   Citovat  

Tak to vypadá na tu nejhorší variantu. Odchází hřeben řízení. Repas na moje auto stojí 5900,- (nepočítám práci vymontování a namontování). Pomalu se to zhoršuje. Projevuje se to i zhoršením přesnosti a tuhosti řízení. Až bude hotovo, dám vědět.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 28.6.2017 , 10:50   Citovat  

dle mne hodne delaj i predni puky/silenty a cepy .. mne to zase malinko tahne do prava a podezrivam prave tohle ,pac vse mam jeste puvodni ..

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2006 - táhne doprava - proč?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina