Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
pojistka na někoho jiného(levnější :-)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 13:05   Citovat  

ahojte,tak mam nové autíčko,a chtěl bych aby pojistění(povinné) bylo na dědu,ví někdo jak to udělat ? a přitom bylo napsané na mě ? mam před přepisem

a když bych auto napsal na něj(na dědu) a nedej bože by se něco stalo,(nehoda)jde nějak zařídit abych to mohl všechno za něj vyřídit,aby neměl starosti ?

neexistuje na takovy věci nějakej papír nebo nějaká plná moc,nějaká obklika ???? díky moc
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 13:11  Naposledy upravil Miki Civic dne 22.10.2008 , 13:13, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Nomi napsal:
ahojte,tak mam nové autíčko,a chtěl bych aby pojistění(povinné) bylo na dědu,ví někdo jak to udělat ? a přitom bylo napsané na mě ? mam před přepisem

a když bych auto napsal na něj(na dědu) a nedej bože by se něco stalo,(nehoda)jde nějak zařídit abych to mohl všechno za něj vyřídit,aby neměl starosti ?

neexistuje na takovy věci nějakej papír nebo nějaká plná moc,nějaká obklika ???? díky moc

Mám to tak na tetu u ČP, normálně to funguje, v praxi jde jen o to, že pošta chodí jí, toť vše... jde o to, že mladému klukovy z velkého města dají trošku jinou sazbu, než řekněme 40ti leté paní z vesnice s pár obyvately... za 1.6 platím nějaké 2300,- (první rok) .. Akorát teď nevím jak se ta vymoženost nazývá.. tuším pojistitel nebo tak nějak se uvede druhá osoba a je to .. jen ti to podepíše (nebo podškrábneš za tu osobu jestli bydlí dál, sám úředník mi to navrhl ať se nezdržujem HaHaaa )
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 13:12  Naposledy upravil MikeT dne 22.10.2008 , 13:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravím
Pro úřad je důležité,aby jsi měl na zelené kartě svoje jméno.Musí být podepsaná a samo platná.
Občas se tu setkám s tím,že pojištění má jednoho vlastníka(Pojistitele) a jednoho provozovatele.Ale na Zelené kartě musí být jméno toho,na koho se bude vozidlo dohlašovat.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 13:31   Citovat  

odhlasit jsem to nechal na dědu,a ted puju s tim tech. založit pojistku a pak to muzu nechat prepsat na sebe ???

nebo jaký je postup tedy, i pro ostatní Se stydím
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 13:33   Citovat  

Jestli jsi to nechal odhlásit na dědu,tak bud to na něj necháš i dohlásit( s plnou mocí),nebo si sepíšete mezi sebou "kupní smlouvu" a dohlásíš to na sebe.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 13:36   Citovat  

Nomi napsal:
odhlasit jsem to nechal na dědu,a ted puju s tim tech. založit pojistku a pak to muzu nechat prepsat na sebe ???

nebo jaký je postup tedy, i pro ostatní Se stydím

Pokud se nepletu,tak to s dědou na sebe můžeš nechat napsat (viz. MikeT),ale když to bude na Tebe,tak pochybuju o levnější pojistce... lepší to mít na dědu s tím,že na zelené kartě budeš jako osoba, která vozidlo používá (taky jsem se napsal na Péti kartu u C4g - jako ženská má taky levnější pojistku než já). Ovšem tu vyvstává otázka papírového dědictví v případě,že děda... I tuto skutečnost by chtělo vzít v úvahu.

Jinak jednání za dědu není problém - stačí plná moc,kde bude že ve vešekrých záležitostech jako opravy, škodní události ohledně vozidla Honda XXXX VIN, RZ dědu zastupuješ. Akorát bacha abys za něj nešel podat vysvětlení, že ten přestupek spáchala osoba jemu blízká, proto její jméno neřekne! Taky už jsem takového experta,co jel rychle s mámy (tety,babi) autem rychle a chtěl jít podat vysvětlení, zažil... Úsměv
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 14:52   Citovat  

řekl bych žes to udělal blbě , majitel jsi měl být ty tzn odhlášeno mělo být na tebe , ty přihlásíš , ale v pojistce uvedeš jako uživatele dědu tzn pojistku platí a s autem jezdí jakoby on .ty pak kdykoli tvrdíš že majitelem sice jsi (skrz vyřešený dědictví až jednou) ale s autem normálně jezdí děda tzn je i plátcem ručení a momentálně sis ho jen půjčil . měl jsem to taky tak a bez problémů.akorát to má tu chybu že ti nenaběhnou měsíce pro slevu takže až to na dědu nepude začneš jakoby od nuly a začínat na plný sazbě třeba s 2,0 to bude sranda
   Návrat  
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 15:40   Citovat  

Tak tohle by mě taky zajímalo - mám 2,0 a platím za rok kolem 9000kč jen za povinný.. Smutný
Tak jestli to můžete nějak shrnout, jak to můžu mít napsaný v techničáku na sebe a povinný mít na někoho jinýho.. nějak jsem to z těch odpovědí docela nepochopil.. Se stydím zmatenej
   Návrat  
Lucy je teď offline  Lucy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 19:57   Citovat  

Jauda napsal:
Tak tohle by mě taky zajímalo - mám 2,0 a platím za rok kolem 9000kč jen za povinný.. Smutný
Tak jestli to můžete nějak shrnout, jak to můžu mít napsaný v techničáku na sebe a povinný mít na někoho jinýho.. nějak jsem to z těch odpovědí docela nepochopil.. Se stydím zmatenej

Ano, pojistku může uzavřít i ten, kdo není uveden v techničáku. V podstatě kdokoliv.
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 20:28   Citovat  

myslim ze je to tak na prd.lepsi je to uzavrene na vlastnika vozidla.me je to tak jedno za 7000 mam pojistku na auta od 2.5 a vyse pořádnej výtlem
ted platim 2700 rocne za svoje vti hih
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 20:31   Citovat  

Jauda napsal:

9litrů? omfg, něco s tím udělej.. kamarád s GTA 3,2 platí cca 7tis ...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 20:31   Citovat  

Lucy: Pojištovně je to jedno,na koho pojistí auto.Ale registr vozidel Ti auto pojištěný na jinou osobu,než bude následně dohlášeno auto,přihlásit nemusí a neměl by.Pokud mi příjde na přepážku někdo přihlásit auto, u kterého má zelenou kartu napsanou na jinou osobu,je povinnen to nechat na pojištovně předělat.Jinak mu to nepřihlásím.Jde o standartní postup registrů vozidel.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 20:34   Citovat  

MikeT napsal:
Lucy: Pojištovně je to jedno,na koho pojistí auto.Ale registr vozidel Ti auto pojištěný na jinou osobu,než bude následně dohlášeno auto,přihlásit nemusí a neměl by.Pokud mi příjde na přepážku někdo přihlásit auto, u kterého má zelenou kartu napsanou na jinou osobu,je povinnen to nechat na pojištovně předělat.Jinak mu to nepřihlásím.Jde o standartní postup registrů vozidel.

Tak to nevím. Asi nás v pojišťovně učí něco jiného, než vás.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 20:37   Citovat  

Lucy: Koukám,že asi ano:-) Ony by si měly Registry a Pojištovny sednout a ujasnit si v tomto jasná pravidla.A nejenom v tomto případě.Možná že by pak nebyl takovej chaos v nepojištěných autech...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 20:40   Citovat  

MikeT napsal:
Lucy: Koukám,že asi ano:-) Ony by si měly Registry a Pojištovny sednout a ujasnit si v tomto jasná pravidla.A nejenom v tomto případě.Možná že by pak nebyl takovej chaos v nepojištěných autech...

Tak nás učí, že pojistník může být odlišný od vlastníka auta, důležité je, že je auto pojištěné, což je vidět na zelené kartě podle spz, nebo vin.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 20:56   Citovat  

Lucy napsal:
Tak nás učí, že pojistník může být odlišný od vlastníka auta, důležité je, že je auto pojištěné, což je vidět na zelené kartě podle spz, nebo vin.

Nám jde na registru vysloveně o to,aby zelená karta byla na majitele vozidla.Už jsem se setkal s několika smlouvama,kde byl rozdílný Pojistitel a provozovatel vozidla.Na zelené kartě byl uveden jen provozovatel.V tom případě to bylo vpořádku.Aspon tedy pro nás.

Když už mam tu skvělou příležitost,můžu mít jednu otázku ze zvědavosti?
Začínají se mi množit případy,kdy mi příjde člověk s odhláškou vozidla na nového majitele.Já vyhovím jeho žádosti a s odhláškou ho posílám na pojištovnu ukončit pojistku.Dost mě překvapují odpovědi,že už si pojistku nechal ukončit.Může pojištovna ukončit Povinné ručení na základě kupní smlouvy? Podle mě ne.Jedinný způsob,jak ukončit povinné ručení je odhláška na nového majitele,depozit,trvalé vyřazení a odcizení vozidla(na základě protokolu od PČR).
Jak to tedy je?
Děkuji za odpověd Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 21:04   Citovat  

MikeT napsal:
Nám jde na registru vysloveně o to,aby zelená karta byla na majitele vozidla.Už jsem se setkal s několika smlouvama,kde byl rozdílný Pojistitel a provozovatel vozidla.Na zelené kartě byl uveden jen provozovatel.V tom případě to bylo vpořádku.Aspon tedy pro nás.

Začínají se mi množit případy,kdy mi příjde člověk s odhláškou vozidla na nového majitele.Já vyhovím jeho žádosti a s odhláškou ho posílám na pojištovnu ukončit pojistku.Dost mě překvapují odpovědi,že už si pojistku nechal ukončit.Může pojištovna ukončit Povinné ručení na základě kupní smlouvy? Podle mě ne.Jedinný způsob,jak ukončit povinné ručení je odhláška na nového majitele,depozit,trvalé vyřazení a odcizení vozidla(na základě protokolu od PČR).
Jak to tedy je?
Děkuji za odpověd Úsměv

Ano, na základě kupní smlouvy se pojistka zruší. Víš, ale asi je to fakt na každém úřadě jinak, protože nám se tu ještě nevrátil nikdo, kdo byl jiný pojistník, než majitel, že by mu auto nepřihlásili. Ale to už se tu probíralo několikrát, ohledně přihlášek a odhlášek, že co jiný kraj, nebo okres, tak je to jinak.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 21:09   Citovat  

MikeT napsal:

Jak to tedy je?
Děkuji za odpověd Úsměv

podle me pojistku muzes ukoncit kdy chces prece ne.kdyz chci zrusit jednu pojistku a chci si uzavrti jinde tak muzu klidne zrusit ne.nepotrebujes k tomu zadnou kupni smlouvu nebo tak kdyz si vlastne majitel auta a mas jednu pojistku zavolam ze rusim a dobre ne.a uzavru si novou.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 21:13   Citovat  

kamol napsal:
podle me pojistku muzes ukoncit kdy chces prece ne.kdyz chci zrusit jednu pojistku a chci si uzavrti jinde tak muzu klidne zrusit ne.nepotrebujes k tomu zadnou kupni smlouvu nebo tak kdyz si vlastne majitel auta a mas jednu pojistku zavolam ze rusim a dobre ne.a uzavru si novou.

No,to právě není moc pravda. Pak se tu množí ta nepojištěná a přesto provozovaná auta.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 21:16   Citovat  

Lucy napsal:
Ano, na základě kupní smlouvy se pojistka zruší. Víš, ale asi je to fakt na každém úřadě jinak, protože nám se tu ještě nevrátil nikdo, kdo byl jiný pojistník, než majitel, že by mu auto nepřihlásili. Ale to už se tu probíralo několikrát, ohledně přihlášek a odhlášek, že co jiný kraj, nebo okres, tak je to jinak.

V tom máš určitě pravdu...jsem holt jednou v čr a tady je to už běžný. Nedávno jsem byl na školení ohledně Schvalování technické způsobilosti jednotlivě dovezených vozidel..bylo nás tam kolem 20ti + školící technik...každej úřad to dělá trošku jinak a ani ten technik nám nebyl schopen říct,který způsob je správný...a jejich oblíbená věta: "Víte,je to na vaši osobní statečnosti"....takže pořád jednou nohou v kriminále:-))
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 21:37   Citovat  

MikeT napsal:
No,to právě není moc pravda. Pak se tu množí ta nepojištěná a přesto provozovaná auta.

tak jasne zelenou kartu dostanes na rok.policii je jedno jestli platis nebo ne.to uz je mezi tebou a pojistovnou. ale jako proste kdyz chci zrusit pojistku tak ji proste zrusim a nepotrebuji k tomu nic ne.zavolam reknu rusim povinne ruceni a dobre.doplatim to co musim a pohoda.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 21:46   Citovat  

kamol napsal:
tak jasne zelenou kartu dostanes na rok.policii je jedno jestli platis nebo ne.to uz je mezi tebou a pojistovnou. ale jako proste kdyz chci zrusit pojistku tak ji proste zrusim a nepotrebuji k tomu nic ne.zavolam reknu rusim povinne ruceni a dobre.doplatim to co musim a pohoda.

Od toho jsou taky pojistné podmínky, které stanoví, že pokud vozidlo nezmění majitele, můžeš smlouvu zrušit 6 týdnů před výročím smlouvy, ne kdykoliv. Většinou jen tak ti pojišťovna smlouvu nezruší, pokud jednu z podmínek nedodržíš.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 21:48   Citovat  

Lucy napsal:
Od toho jsou taky pojistné podmínky, které stanoví, že pokud vozidlo nezmění majitele, můžeš smlouvu zrušit 6 týdnů před výročím smlouvy, ne kdykoliv. Většinou jen tak ti pojišťovna smlouvu nezruší, pokud jednu z podmínek nedodržíš.

no a kdyz pojistku neplatis tak ti zanikne a je jedno kdy tak nevim no.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 21:49   Citovat  

kamol napsal:
no a kdyz pojistku neplatis tak ti zanikne a je jedno kdy tak nevim no.

Jasně, pokud neplatíš, tak zanikne.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 21:51   Citovat  

Lucy napsal:
Jasně, pokud neplatíš, tak zanikne.

no tak nevidim problem to zrusit kdykoliv tu pojistku.kdyz to jde tak proc by to neslo normalne:)
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 21:56   Citovat  

kamol napsal:
no tak nevidim problem to zrusit kdykoliv tu pojistku.kdyz to jde tak proc by to neslo normalne:)

Protože pokud neplatíš, tak porušuješ pojistné podmínky a pojištovna Ti pojistku po určité době vypoví( myslím, že 3 měsíce to jsou, ale nevím, jestli je to u všech stejné). Normální to ale není. Normální je dát výpověĎ podle pojistných podmínek. Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 21:57   Citovat  

Lucy napsal:
Protože pokud neplatíš, tak porušuješ pojistné podmínky a pojištovna Ti pojistku po určité době vypoví( myslím, že 3 měsíce to jsou, ale nevím, jestli je to u všech stejné). Normální to ale není. Normální je dát výpověĎ podle pojistných podmínek. Úsměv

no a co kdyz reknu ze nemma penize ze to chci zrusit.
   Návrat  
Potvůrka je teď offline  Potvůrka
1 háčko
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 22:02   Citovat  

Já mám auto na sebe a pojistku na mámu, uvedla jsem ji jako uživatelku vozu a na zelené kartě jsme podepsané obě dvě.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 22:03   Citovat  

kamol napsal:
no a co kdyz reknu ze nemma penize ze to chci zrusit.

Tak to pojištovnu nemusí zajímat. Úsměv Podmínky máš stanoveny od začátku a svým podpisem s nimi souhlasíš. A doplacení po Tobě bude vymáhat. Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 22:08   Citovat  

Lucy napsal:
Tak to pojištovnu nemusí zajímat. Úsměv Podmínky máš stanoveny od začátku a svým podpisem s nimi souhlasíš. A doplacení po Tobě bude vymáhat. Úsměv

tak jasne ze doplatit se musi.ale tak me je to jedno ja platim 2700 rocne a pohoda.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
pojistka na někoho jiného(levnější :-)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina