Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ukradeno CRX II. generace
Fórum: Ukradeno
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
spacekiller je teď offline  spacekiller
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.3.2009 , 12:32   Citovat  

Zdravím všechny Honďáky, doufal jsem že nikdy tuhle část diskuze nepoctím svým příspěvkem. Dnes (12.března) ráno mi mezi 8:00-10:00 před domem v Horoměřicích(Praha západ) zmizela Honda CRX II.generace ED9, rv. 1991, motor D16Z5. RZ 8S5 3876, šedo stříbrná metalíza(na střeše se loupe lak a je to trošku tmavší), VIN: JHMED93700S309497, žádný tuning, jen 15" litá kola(dost odrbaný, na pravý straně po nehodě vrypy), pneu zančky Flamingo(tuším) a červeně nalakované třmeny brzd. Jinak specifický znamení: auto je bourané na pravou stranu, po celé délce je odřené, prasklé poziční světlo na pravé straně, naprasklé zadní světlo na pravé straně. levý přední blatník je lehce promáčklý(není tolik poznat). Uvnitř chybí radio, u řidiče je lehce prošoupaná bočnice u sedačky, nemá pravý výdech klimatizace(teda klimatizaci to samozřejmě nemá, jenom taková ta mřížka u spolujezdce) a nemá to zadní plato nad kufrem. Vážně nechápu komu to auto mohlo být k užitku, podvozek byl před renovací, motor žere litr/tisíc oleje. Netušil jsem že se mi budoucí investice rozhodne zrovna takhle... Pokud byste to někde zahlídli, tak mi dejte vědět na tel.605337270, případně na mail: spacekadam@gmail.com Za jakékoliv informace budu vděčný.

p.s. pokud by bylo možné to hodit na stránku Honda-club mezi ukradené, díky moc...

Adam
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
tysek je teď offline  tysek
PříspěvekZaslal: 12.3.2009 , 12:55   Citovat  

to tě lituju, uložil jsem si tvé číslo a budu koukat kolem sebe. To moje se našlo na Kladně, kdybys neměl co dělat, možná by stálo za to si to tam občas projet. Měl si nějaké zabezpečení? jinak už nemám slov, to je pořád nějaké ukradené auto....
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.3.2009 , 13:05   Citovat  

ty voe moje Céro skoro přesně odpovídá tvýmu popisu, ale mě už ho ukradli před rokem a půl a podařilo sem mi ho po měsíci najít po usilovném pátrání, tak né že budete hlásit,že jezdim po Libereci v čorce pořádnej výtlem jinak ať se najde Mrk když proti mě pojede stejný auto určitě si ho všimnu Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.3.2009 , 13:05   Citovat  

Díky. ne, zabezpečení žádné, spoléhal jsem se na to že auto v takovémhle stavu za to nikomu nebude stát...omyl...Jinak jsem to na Kladně koupil dovezený z Německa, ale zámky už jsem dávno měnil. Třeba to tam někde je, pokud budu mít čas, tak se tam projedu...
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 12.3.2009 , 13:08   Citovat  

to je fakt mazec.......podle mě se céra kradou snad už jen proto, aby si s nima moh někdo zadračit, jinak nechápu teda....koor ještě v takovym stavu... takovej stav co píšeš odpovídá spíš vozidlu nalezenýmu Smutný

když to tady tak čtu tak jdu fakt do nějakýho alarmu....

a nemáte někdo z vás návod jak nebo kam zadělat "tajnej vypínač" atd atd....? Kdyžtak do SZ díky moc.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.3.2009 , 13:13   Citovat  

no jo, alarm jsem si chtěl pořídit, ale nakonec nebyly prachy ani na ty důležitější věci...Na Vteca bych ho pořídil stoprocentně, možná(kdybych neřešil prachy) bych zainvestoval i do toho satelitního systému.
   Návrat  
tysek je teď offline  tysek
PříspěvekZaslal: 12.3.2009 , 13:14   Citovat  

s těma zámkama to máš jedno, mě ho vylomili u spolujezdce.... a pro vás kterým ještě auto neukradli, tak neváhejte a začněte zabezpečovat. oni ho mají na to aby se projeli, ale je jim jedno jak moc ho zničí a taky v tom autě nic nezbyde, tak buďte chytřejší než my Úsměv tyhle auta musí krást úplný amatéři, myslim že alarm, vypínač a páka na volant je odradí....
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 8:34   Citovat  

předpokládám že tvé autí podle mých zkušeností na 70% bude se potulovat po kladně
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 8:40   Citovat  

přesně Kladno zkus projet. hlavně Ghetta. v poslední době se tam našlo pár hondiček. kolikrát se stav shodoval s tvým, ale spíš až po nalezení.
no nicméně budu koukt tady na jihu čech, kdyby něco tak volám. přeju hodně štěstí při hledání.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 12:42   Citovat  

Bohužel se v nejbližší době do Kladna nijak nedostanu(bez auta a navíc nestíhám vůbec nic). Tak kdyby někdo z Vás byl z Kladna, tak zkuste mít oči na pozoru. Každopádně vám děkuji za radu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 3:48   Citovat  

Ahoj, tak jsem se akorát vrátil z policejní služebny. Už nemusíte žádné stříbrné Cero vyhlížet, stejně už ho na silnici nepotkáte. Auto bylo nalezeno nedaleko Kralup nad Vltavou. Předtím než dojelo zažilo "Kobru 11 po česku" kříženou s off-road rallye Dakar. Policie začala můj vůz pronásledovat a jelikož nereagovali na výzvu k zastavení, tak se strhla honička. Frajeři sjeli před Kralupama na lesní cestu. Po té cestě bych si dával bacha i na kole, oni tam jeli cca 40-60. Policista to tam znal tak se odvážil jet za nima(na oktávku to byl terén limitní, dovedete si představit jaký to bylo pro Cero). Po asi kilometru sjeli po neuvěřitelným úseku kam se ani policie neodvážila a buď jim to umřelo, nebo se rozhodli zdrhnout. Krom toho taky třikrát zaznělo "stůj nebo budu střílet". Každopádně frajeři nechali všechno být, nechali si tam i bundy, paklíče a kupu bordelu a kradených věcí a zdrhli. Psovod je sice nenašel, ale existuje na ně kompromitující videomateriál kde mají obličeje jak vyšitý. Jinak auto je dle mého skromného mínění na odpis, zítra to budu tahat tak uvidím. Podvozek musel vzít za své, výfuk je v háji stopro, vanu atd.nechci ani vidět. Interier: vypáčený zámek, uražená spínací skřínka(pánové byli elektrikáři takže startovali změtí drátů) potrhaný interier, zničená schránka u spolujezdce a spousta bordelu a nářadí na vykrádání všeho. Jinak pánové elektrikáři byli i přes tuning, takže si přidali radio, !nabarvili logo na volantu na červeno!, to samý s logem na motoru, přidali do motoru přímé sání se sportovním filtrem a (třešnička na dortu) nastříkali přední kapotu alá bílé plameny a nálepky hořících lebek. Tak to koukám! To bych od čtvrtka kdy to bylo ukradený fakt nestinul ani kdybych chtěl! Jinak Ti dva pánové jsou známí recidivisté z okolí Zákolan. Jeden z nich je prý Řek a oba už ukradli snad uplně všechno. Z toho také vyplývá, že auto půjde do věčných lovišť, budu z toho prodávat ty nepoškozené věci(skoro nové kotouče na brzdy, standart volant, možná sedačka u řidiče, nějaké to světlo...) Takže kdyby někdo chtěl...ale to už je offtopic, případně po SZ a hlavně se k tomu hnedtak nedostanu.
Jinak bych Vám chtěl samozřejmě poděkovat za rady, politování atd. Chtěl bych poděkovat Policii České Republiky že kvůli mě riskovali zdraví a Oktávku(vážně mají můj obdiv, jen škoda že nestříleli) a zároveň bych chtěl popřát Těm dvoum hajzlům příjemný pobyt v base(pokud možno co nejdelší-i když bych preferoval kulku do čela-teď je ještě budu živit z daní).
Až budu mít po odtahu, tak Vám sem hodím foto z místa činu, fotečky tuningu atd. vážně to stojí za to a kdo neuviděl, neuvěří...

S pozdravem bývalý Honďák Adam (a snad i budoucí...)
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 6:18   Citovat  

spacekiller napsal:
Ahoj, tak jsem se akorát vrátil z policejní služebny. Už nemusíte žádné stříbrné Cero vyhlížet, stejně už ho na silnici nepotkáte. Auto bylo nalezeno nedaleko Kralup nad Vltavou. Předtím než dojelo zažilo "Kobru 11 po česku" kříženou s off-road rallye Dakar. Policie začala můj vůz pronásledovat a jelikož nereagovali na výzvu k zastavení, tak se strhla honička. Frajeři sjeli před Kralupama na lesní cestu. Po té cestě bych si dával bacha i na kole, oni tam jeli cca 40-60. Policista to tam znal tak se odvážil jet za nima(na oktávku to byl terén limitní, dovedete si představit jaký to bylo pro Cero). Po asi kilometru sjeli po neuvěřitelným úseku kam se ani policie neodvážila a buď jim to umřelo, nebo se rozhodli zdrhnout. Krom toho taky třikrát zaznělo "stůj nebo budu střílet". Každopádně frajeři nechali všechno být, nechali si tam i bundy, paklíče a kupu bordelu a kradených věcí a zdrhli. Psovod je sice nenašel, ale existuje na ně kompromitující videomateriál kde mají obličeje jak vyšitý. Jinak auto je dle mého skromného mínění na odpis, zítra to budu tahat tak uvidím. Podvozek musel vzít za své, výfuk je v háji stopro, vanu atd.nechci ani vidět. Interier: vypáčený zámek, uražená spínací skřínka(pánové byli elektrikáři takže startovali změtí drátů) potrhaný interier, zničená schránka u spolujezdce a spousta bordelu a nářadí na vykrádání všeho. Jinak pánové elektrikáři byli i přes tuning, takže si přidali radio, !nabarvili logo na volantu na červeno!, to samý s logem na motoru, přidali do motoru přímé sání se sportovním filtrem a (třešnička na dortu) nastříkali přední kapotu alá bílé plameny a nálepky hořících lebek. Tak to koukám! To bych od čtvrtka kdy to bylo ukradený fakt nestinul ani kdybych chtěl! Jinak Ti dva pánové jsou známí recidivisté z okolí Zákolan. Jeden z nich je prý Řek a oba už ukradli snad uplně všechno. Z toho také vyplývá, že auto půjde do věčných lovišť, budu z toho prodávat ty nepoškozené věci(skoro nové kotouče na brzdy, standart volant, možná sedačka u řidiče, nějaké to světlo...) Takže kdyby někdo chtěl...ale to už je offtopic, případně po SZ a hlavně se k tomu hnedtak nedostanu.
Jinak bych Vám chtěl samozřejmě poděkovat za rady, politování atd. Chtěl bych poděkovat Policii České Republiky že kvůli mě riskovali zdraví a Oktávku(vážně mají můj obdiv, jen škoda že nestříleli) a zároveň bych chtěl popřát Těm dvoum hajzlům příjemný pobyt v base(pokud možno co nejdelší-i když bych preferoval kulku do čela-teď je ještě budu živit z daní).
Až budu mít po odtahu, tak Vám sem hodím foto z místa činu, fotečky tuningu atd. vážně to stojí za to a kdo neuviděl, neuvěří...

S pozdravem bývalý Honďák Adam (a snad i budoucí...)
co takhle koupit novou boudu a přestrojit?
   Návrat  
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 7:33   Citovat  

Osobně bych doporučil pojištění proti krádeži ... vždycky jsem myslel že to je drahý, ale kámoš minulej měsíc dělal pojištění na svoje BMW co koupil za 75.000, pojistil ho na 140.000 a platí 2700 za rok což si myslim že je krásný (alarm a podobný věci taky nejsou zadarmo) a máš naprostej klídek. V ceně pojištění má i pojištění proti živlům. Nemusíš se starat o nic a v podstatě když ti auto ukradnou .. koupíš si lepší Úsměv)
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 7:49   Citovat  

Stealman napsal:
Osobně bych doporučil pojištění proti krádeži ... vždycky jsem myslel že to je drahý, ale kámoš minulej měsíc dělal pojištění na svoje BMW co koupil za 75.000, pojistil ho na 140.000 a platí 2700 za rok což si myslim že je krásný (alarm a podobný věci taky nejsou zadarmo) a máš naprostej klídek. V ceně pojištění má i pojištění proti živlům. Nemusíš se starat o nic a v podstatě když ti auto ukradnou .. koupíš si lepší Úsměv)

Akorát se v případě krádeže musíš modlit,aby ho nenašli...

Jinak teda upřímnou soustrast... Smutný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 7:57   Citovat  

Hellborn napsal:
Akorát se v případě krádeže musíš modlit,aby ho nenašli...

Jinak teda upřímnou soustrast... Smutný

To ano to je pravda Smutný ale je to hnus že se kradou i auta co jsou relativně bezcenný pro toho zloděje ..ale maj třeba cenu (ať už materiální nebo citovou) pro majitele:(
   Návrat  
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 8:11   Citovat  

Stealman napsal:
To ano to je pravda Smutný ale je to hnus že se kradou i auta co jsou relativně bezcenný pro toho zloděje ..ale maj třeba cenu (ať už materiální nebo citovou) pro majitele:(

Docela tě lituju, je škoda že to takhle odneslo chudinka Bueee
   Návrat  
ne-moc je teď offline  ne-moc
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 8:20   Citovat  

Fakt strasny parchanti ty lidi. Hod sem pak nejaky foto az poridis.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 8:59   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
Docela tě lituju, je škoda že to takhle odneslo chudinka Bueee

To nejsem já komu to ukradli Úsměv ale umim si to docela živě představit :-/
   Návrat  
Balu_CRX je teď offline  Balu_CRX
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 9:16   Citovat  

no s tím pojištěním to není taková sranda... že přijdeš a zaplatíš .. cena pojištění se odvíji podle stáří zabezpečení vozidla a ceny na kterou ho chceš pojistit .. když jsem řekl že chci pojistit CRX 89 že mám alarm central oddělavací volan a vypínání palivoveho čerpadla tak mi borec podal ruku a řekl 1500 čtvrtletně ... a kdybych to tam všechno neměl ... (jako že nemám) tak to přijde na 2500 kč 1/4 roku ... jo a chtěl jsem to na 100 000 kc
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 9:31   Citovat  

Balu_CRX napsal:
no s tím pojištěním to není taková sranda... že přijdeš a zaplatíš .. cena pojištění se odvíji podle stáří zabezpečení vozidla a ceny na kterou ho chceš pojistit .. když jsem řekl že chci pojistit CRX 89 že mám alarm central oddělavací volan a vypínání palivoveho čerpadla tak mi borec podal ruku a řekl 1500 čtvrtletně ... a kdybych to tam všechno neměl ... (jako že nemám) tak to přijde na 2500 kč 1/4 roku ... jo a chtěl jsem to na 100 000 kc

Chmm no tak já nevim no on má BMW 318i Compact RV 1996 a nemá tam absolutně žádný zabezpečení ... ale jako jasně no je to dost individuální a záleží to na autě a pojišťovně Úsměv
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 10:24   Citovat  

Upřímnou soustrast. Děs běs, ale Kralupy jsou po Kldnu druhým "oblíbeným" místem, kde prý hondy končí. Happyho civic se tam našel taky.
   Návrat  
pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 10:42   Citovat  

Uff, tak to je silné kafe... Bueee

Inak celkom dobrý typ na hľadanie stratených áut (samozrejme skôr ako vám auto zmizne) som počul nedávno- schováš niekde pod prístrojovku starý mobil (samozrejme zapnutý) a napojíš ho cez autonabíjačku na autobatériu. Ten odber nie je veľký a keď náhodou auto zmizne, tak na nete si vyhľadáš polohu mobilu (funguje to tak +/- 200 m, čo je podľa mňa veľmi slušné), príp. operátor ho vie vyhľadať úplne presne OK
Ale samozrejme prevencia vo forme alarmu, centrálu, imobilizéru je určite tiež aká taká istota je to dobrý a hlavne skôr ako je už neskoro...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 11:39   Citovat  

Děkuji za projevenou soustrast. Akorát jsem to s otcem a kamarádem vyprostil "z lesa", tlačil přírodou a nakonec jsem zažil brodění potokem v závěsu za BMW X3kou...Myslím že takový věci žádný cero ještě nezažilo. Motor drátama nastartuju, ale chcípe, nechcípe, divně to v něm rachotí...Ale dost mě udivilo že to jelo po vlastní ose-geometrie v háji, ale jinak všechna čest... Foto přidám později, nestačil jsem nafotit ten les...

Jinak přestrojení nepřipadá v úvahu, bohužel jsem měl ten méně zachovalý kousek, ale dík za tip.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 12:36   Citovat  

Minor napsal:
Upřímnou soustrast. Děs běs, ale Kralupy jsou po Kldnu druhým "oblíbeným" místem, kde prý hondy končí. Happyho civic se tam našel taky.

Nestraš... to budu mít brzo "přes kopec"... to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 19:55  Naposledy upravil spacekiller dne 18.3.2009 , 20:03, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Ahoj, tak jak jsem slíbil, přidávám "fotoseriál" z krádeže mého auta. Nevyznám se ve foru, takže si to prohlédněte odspodu nahoru (tak zloději ujížděli). Ke každé fotce jsem psal i komentář, ale za živého boha nevím kde je a jak se zobrazí...Každopádně od obrázku 7 nahoru začalo to pravé dobrodružství alá off-road. A pro přesnost, zloději s tím dojeli pouze pod ten brutální svah na konec loučky na obr.12, zbytek je cesta kterou jsme to tlačili/odtahovali.

16.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
16.JPG, 424.07 kB

15.JPG

15.JPG, 423.12 kB

14.JPG

14.JPG, 436.05 kB

13.JPG

13.JPG, 919.19 kB

12.JPG

12.JPG, 720.19 kB

11.JPG

11.JPG, 888.98 kB

10.JPG

10.JPG, 959.53 kB

9.JPG

9.JPG, 944.2 kB

8.JPG

8.JPG, 922.21 kB

7.JPG

7.JPG, 956.86 kB

6.JPG

6.JPG, 919.32 kB

3.JPG

3.JPG, 941.57 kB

2.JPG

2.JPG, 947.45 kB

1.JPG

1.JPG, 885.13 kB

0.JPG

0.JPG, 421.51 kB
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 19:59   Citovat  

Ano, často tu čtu, že céro není žádnej sporťák. Jsem rád, že je konečně jasno. Je to ofroud:-)
Pardon za ten černý humor. přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 20:36   Citovat  

A takhle to vypadalo když jsem to dotáhnul domů...A abych citoval kamaráda co mi to pomáhal vyprošťovat: "Nikdy jsem si nemyslel jak má k sobě blízko CRV a CRX" OK Jinak auto se bude rozprodávat na díly, vytvořím nový příspěvek v příslušné sekci a pak sem hodím link... K fotkám, veškerý všemožný i nemožný tuning je prací zlodějů! Od "super elektriky alá denní svícení R8" přes nálepky plamenů a osmirkovanou kapotu(ne není to postříkaný ale osmirkovaný...), vzduchový filtr(na špatném místě) až po takový blbosti jako vybarvené znaky Honda na motoru a na volantu. Na obrázku 15 vidíte obsah kufru zlodějů, akorát tam chybí pár hadrů a batoh s nářadím(zabavila policie). U obr č 16 bych upozornil na tu trubku, tou se prý vytrhávají zámky. A na obr 17 je utržený znak Hondy z kapoty...

a1.JPG

a1.JPG, 810.36 kB

a2.JPG

a2.JPG, 874.92 kB

a3.JPG

a3.JPG, 870.27 kB

a4.JPG

a4.JPG, 818.26 kB

a5.JPG

a5.JPG, 845.84 kB

a6.JPG

a6.JPG, 625.05 kB

a7.JPG

a7.JPG, 562.99 kB

a8.JPG

a8.JPG, 665.28 kB

a9.JPG

a9.JPG, 867.13 kB

a10.JPG

a10.JPG, 548.56 kB

a11.JPG

a11.JPG, 767.9 kB

a12.JPG

a12.JPG, 699.61 kB

a13.JPG

a13.JPG, 743.97 kB

a14.JPG

a14.JPG, 713.73 kB

a15.JPG

a15.JPG, 778.56 kB

a16.JPG

a16.JPG, 661.82 kB

a17.JPG

a17.JPG, 684.5 kB

elektrika.JPG

elektrika.JPG, 777.61 kB

motor.JPG

motor.JPG, 852.89 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 20:39   Citovat  

V pohodě Minore, CRX se ukázala jako talentovaný offroad. Přežila to vcelku, brzdí to, odtáhnul jsem to po vlastní ose...No prostě neuvěřitelný. A jen tak mimochodem, brodit potok Cerem, byť na laně, je zážitek HaHaaa
   Návrat  
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 20:52   Citovat  

to je síííla Tak to koukám!
   Návrat  
Jarys je teď offline  Jarys
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 22:10   Citovat  

Upřímnou soustrast! Ty fotky jsou dost smutný Bueee Nechápu ten "tuning", to museli bejt fakt primitivové...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ukradeno CRX II. generace
Fórum: Ukradeno
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina